Diennakts gaišajā laikā migliniekus drīkst lietot tikai kopā ar gabarītiem. Diennakts tumšajā laikā migliniekus drīkst lietot kopā ar tuvajiem ārpus apdzīvotām vietām. Apdzīvotās vietās migliniekus kopā ar tuvajiem aizliegts lietot, ja ir labi redzamības apstākļi un izgaismotas ielas. Ja nav ielu apgaismojums, migliniekus drīkst slēgt.
fanks rakstīja: Diennakts gaišajā laikā migliniekus drīkst lietot tikai kopā ar gabarītiem. Diennakts tumšajā laikā migliniekus drīkst lietot kopā ar tuvajiem ārpus apdzīvotām vietām. Apdzīvotās vietās migliniekus kopā ar tuvajiem aizliegts lietot, ja ir labi redzamības apstākļi un izgaismotas ielas. Ja nav ielu apgaismojums, migliniekus drīkst slēgt.
Ko tu te mūldi!!!
Vienīgais ,kad migliniekus nedrīkst lietot , ir kopā ar tālajām gaismām un viss!!!
Es lietoju arī migliniekus, dienā tikkai visu laiku, bez tuvajiem un naktī kopā ar tuvajiem!!
Tas ir pēc CSDD noteikumiem , palasiet paši, kas nezin !
Vienīgais ,kad migliniekus nedrīkst lietot , ir kopā ar tālajām gaismām un viss!!!
Es lietoju arī migliniekus, dienā tikkai visu laiku, bez tuvajiem un naktī kopā ar tuvajiem!!
Ko tu pats muldi?
Es nesen dabūju brīdinājumu par migliniekiem diennakts tumšajā laikā apdzīvotā vietā, labas redzamības apstākļos. Miglinieki bija kopā ar tuvajiem. Tā ka policijas pārstāvis man labi apskaidroja, kas un kā ar tiem migliniekiem.
Tā ka palasi vien pats noteikumus un tad runā kā varonis!
nezin, man ir integreetaas miglas ieks lākturiem (volvo 940) un iisteniibaa baigi labi var uzlasiit visaadus bojaagaajeejus, kuri bez atstarotaajiem klunkuree pa celja malu....,
Vakar braucu pa Maskavas ielu, policisti stāvēja pie jaunbūvējamā Dienvidu tilta estekādēm. Braucu ar miglas lukturiem tumsā, lija lietus. Mani neviens no viņiem pat nedomāja apturēt un sodīt vai aizrādīt. Tā kā, viss atkarīgs no policista noskaņas un izpratnes.
Ko tu pats muldi?
Es nesen dabūju brīdinājumu par migliniekiem diennakts tumšajā laikā apdzīvotā vietā, labas redzamības apstākļos. Miglinieki bija kopā ar tuvajiem. Tā ka policijas pārstāvis man labi apskaidroja, kas un kā ar tiem migliniekiem.
no saakuma izdomaa, kam taas miglas vispaar ir paredzeetas, un kaa darbojas....
Dienaa var lietot vienas pašas, nu kaa dienas gaismas...lai tevi redz...
nepietiekamas redzamiibas apstaakljos-atseviskji vai kopaa ar tuvajaam gaismaam.(tas attiecas uz miglu dienaa gan uz tumsu naktii).Ja ir bijusi pietiekama redzamiiba >sauliite pa zemes virsu, miglas nav, redzamiiba 500-1000 metru-miglas naf aaraa...)
ar taalajaam gaismaam lietot nav jeegas, jo taalo gaismu kuulis miglaa uztaisa "sienu", bet miglaam ir jaabuut noreguleetaam preteeji-paraleeli brauktuves virsmai...tur taada lieta kaa staru fizika straadaa...taapeec nedriikst...
fanks rakstīja: Es nesen dabūju brīdinājumu par migliniekiem diennakts tumšajā laikā apdzīvotā vietā, labas redzamības apstākļos. Miglinieki bija kopā ar tuvajiem. Tā ka policijas pārstāvis man labi apskaidroja, kas un kā ar tiem migliniekiem.
Njā, kur jūs esat redzējis pietiekami apgaismotu apdzīvotu vietu? Uz jebkuras ielas 100% nedeg kāda lustra – tātad nepietiekami. Un vēl kā var noteikt pietiekami vai nepietiekami apgaismota iela? Nav noteiks ne Kelvinos ne Luksos cik ir pietiekams apgaismosjums. Tātad diennakts tumšajā laikā tuvie+miglas ir OK. Diennakts gaišajā laikā Vai nu tuvie vai nu miglas.
Miglinieku lietošana
Sieva dabūja mutisku brīdinājumu vēlā vakara stundā no CēPē, ka braucot ar miglas lukturiem(tuvie arī dega)
Senāk jau bija diskusijas ka drīkst , ka nedrīkst, kā ir mūsdienās ja nav migla tad nedrīkst slēgt iekšā?kāds sods?0