Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jauns vai vecs auto?

taaneko Reģ.: 30.07.2008

Cienīti iauto lietotāji paskatoties uz to kas notiek šajā portālā pēdējā laikā nolēmu aizskart tēmu kapēc mēs mainam vai tieši otrādi gadu desmitiem lietojam vienu auto. Rejamies, diskutējam, bet kopsaucēja kā nav tā nav. Nu tad lūdzu īsumā- (45000 zīmes )motivācija mainīt vai tieši otrādi nekādā gadijumā nemainīt auto...

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
0 0 Atbildēt

kasinsh79 rakstīja: Par tēmu.

Kad pirku jaunu Avensi, mašīna nepievīla pilnīgi nevienu reizi. OK, vienu reizi bija jāierodas servisā uz plānotu rūpnīcas atsaukumu kādam devējam, toties kalpoja auto perfekti, tik vien kā apkopes.

Tas man liek secināt, ka autobūvē revolūciju kvalitātē uztaisījuši japāņi, korejieši, bet pamatīgu regresu elektronisku ķibeļu dēļ - visi vācieši.

nevar nepiekrist, japoskas tehniski ir baigi pardomāti un kvalitatīvi, bet braukšanas ziņā un salonu apdares kvalitate joprojām kā spainim.

Pirmais Reģ.: 16.05.2003
0 0 Atbildēt

Yetti rakstīja:

Pirmais rakstīja: ...esmu mēģinājis ar diedziņu taisīt vaļā - ....

suņam, kad nav ko darīt, tas vismaz par personīgo higiēnu rūpējas...

te laikam jāpiekrīt i_edgaram - bērnudārzs...

kautkas reiz prasīja vienā kodienā, gājām un pamēģinājām

0 0 Atbildēt

TDIOTS rakstīja: Un cik , priekš xReno, tās zenzorručkas maksā ??

Sviestcam prasi, ja ir interese pirkt....

es esmu mainījis mikroslēdzīti (vienu) - nopirkt var argusā par 15 santīmiem, man vienkārši mājās vairāk to slēdzīšu nebija, tāpēc neieliku

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

nobraukumu neatceros, ir pāri par 100, bet nav vēl 200k

uz tāfeles rādās vidējais patēriņš 7.1 par pēdējiem ~4000 km

Degvielas pateriņ vidēji lielāks kā manam rav4 , man tā tik ziemā pie lieliem saliem .

Par nobraukumu ? ! Nu labi ,tik precīzi kā vwfans reti kurš atceras , bet Tevis norādītais diapazons ...pēc kā vadies kad apkopes veic ?

Intreses pēc domās uzmetu cik manam uz odo , tā kā tiko biju veicis apkopi tad apskatot odo vismaz uz tūkstošiem nekļūdījos . Parasti domāju ar kādu 2-3 tūkst km kļudu vienmēr varu savu nobraukumu nosaukt .

0 0 Atbildēt

TO >Pirmais nobraukumu neatceros, ir pāri par 100, bet nav vēl 200k

uz tāfeles rādās vidējais patēriņš 7.1 par pēdējiem ~4000 km

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Degvielas pateriņ vidēji lielāks kā manam rav4 , man tā tik ziemā pie lieliem saliem .

Par nobraukumu ? ! Nu labi ,tik precīzi kā vwfans reti kurš atceras , bet Tevis norādītais diapazons ...pēc kā vadies kad apkopes veic ?

Intreses pēc domās uzmetu cik manam uz odo , tā kā tiko biju veicis apkopi tad apskatot odo vismaz uz tūkstošiem nekļūdījos . Parasti domāju ar kādu 2-3 tūkst km kļudu vienmēr varu savu nobraukumu nosaukt .

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja:

vispār gan III golfam, gan 3 bmw huļigankai, nerunājot nemaz par svaigākiem braucamajiem ir elektroniski brīdinātāji, kas stāsta kad eļļa jāmaina....

0 0 Atbildēt

ups, IV Golfs bij domāts...

kalfonso Reģ.: 27.03.2002
0 0 Atbildēt

Yetti rakstīja: ups, IV Golfs bij domāts...

trešajam jau ar bija odo displejā OIL pie ieslēgtas aizdedzes. tik tas bija kompī jānonullē pie eļļas maiņas.

0 0 Atbildēt

skaidrs, man vienkārši nav bijusi praktiski nekādas saskarsmes ar III golfu

0 0 Atbildēt

Yetti rakstīja:

rudens68 rakstīja:

vispār gan III golfam, gan 3 bmw huļigankai, nerunājot nemaz par svaigākiem braucamajiem ir elektroniski brīdinātāji, kas stāsta kad eļļa jāmaina....

Manam 2008 gada auto nav tie brīdinātāji

Chankaishi Reģ.: 11.07.2007
0 0 Atbildēt

Pazinja maina eljlju, kad saak klabeet vaarstu kompensaatori, uzgaazeejot pie slodzes. Sameeraa preciizs raadiitaajs Mashiinai ap 10 gadi.

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

Chankaishi rakstīja: Pazinja maina eljlju, kad saak klabeet vaarstu kompensaatori, uzgaazeejot pie slodzes. Sameeraa preciizs raadiitaajs Mashiinai ap 10 gadi.

Auģikam šādā gadījumā pietika ar eļļas pieliešanu un tie kompensatori apklusa.

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

Manam auto uz 15 tkm aiziet vairāk eļļas nekā pie nomaiņas - regulāri kādu puslitru pieleju - sanāk, ka eļļu vispār var nemainīt, tikai filtru pa laikam.

Gauss Reģ.: 15.09.2010
0 0 Atbildēt

M77 rakstīja: Manam auto uz 15 tkm aiziet vairāk eļļas nekā pie nomaiņas - regulāri kādu puslitru pieleju - sanāk, ka eļļu vispār var nemainīt, tikai filtru pa laikam.

Sporta kvatrai vajadzēja pieliet litru eļļas uz 1000 km.

M77 Reģ.: 06.08.2008
0 0 Atbildēt

Kā mēdz teikt - visiem mīnusiem ir savi plusi, un otrādi - nav jāmaksā par eļļas maiņu, filtra elementu var vienkārši nomainīt, atskrūvējot plastmasas korpusa vāciņu, izlietoto eļļu auto utilizē pats utt, varēja autoražotāji paši šitādu fīču uzkonstruēt - ka eļļa tik nedaudz patērēta, ka tā pati "nomainās" +eļļas rezervuāru piebūvēt, kas automātiski uztur vajadzīgo līmeni!

0 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja:

Labi, varētu palaist kādu dumību par miskasti un tml, bet tagad pat vasja, pie eļļas maiņas, jēdz ielīmēt uzlīmi motortelpā ar maiņas intervāliem....

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Gauss rakstīja:

Auģikam šādā gadījumā pietika ar eļļas pieliešanu un tie kompensatori apklusa.

Mauci līdz brīdim kad uz ščupa bija viena pile?

0 0 Atbildēt

Yetti rakstīja:

rudens68 rakstīja:

Labi, varētu palaist kādu dumību par miskasti un tml, bet tagad pat vasja, pie eļļas maiņas, jēdz ielīmēt uzlīmi motortelpā ar maiņas intervāliem....

Ko gribēji pateikt ? Vai to ,ka bez lampiņas nezinu kad eļla jāmaina un ka nezinu neko par meistaru uzlīmēm ?

0 0 Atbildēt

138 000 km uz šiltes , nekad eļlu nepieleju .

HIPPY Reģ.: 11.12.2001
0 0 Atbildēt

rudens68 rakstīja: 138 000 km uz šiltes , nekad eļlu nepieleju .

Visu laiku braucu bez eļļas

ValdisM Reģ.: 09.11.2005
0 0 Atbildēt

Slinkais rakstīja:

kasinsh79 rakstīja: Par tēmu.

Kad pirku jaunu Avensi, mašīna nepievīla pilnīgi nevienu reizi. OK, vienu reizi bija jāierodas servisā uz plānotu rūpnīcas atsaukumu kādam devējam, toties kalpoja auto perfekti, tik vien kā apkopes.

Tas man liek secināt, ka autobūvē revolūciju kvalitātē uztaisījuši japāņi, korejieši, bet pamatīgu regresu elektronisku ķibeļu dēļ - visi vācieši.

nevar nepiekrist, japoskas tehniski ir baigi pardomāti un kvalitatīvi, bet braukšanas ziņā un salonu apdares kvalitate joprojām kā spainim.

nu re atkal sākās

manuprāt liela daļa cilvēku jorpojām neapzinās, ka nav jāsalīdzina Toyota Avensis un mazda 6 ar Volvo V70, MB C un Audi A4.

Japāņi pārsvarā ražo lētā galā funkcionālus neuzkrītošus auto ar uzsvaru uz tehnisko izturību (un šie auto būtu jāsalīdzina ar Fiatiem, fordiem, opeļiem, vw, renaultiem) un nedaudz arī luksu klasi Lexus, Infinity ko drīkst salīdzināt ar MB, BMW.

japāni neražo neko ko būtu prāta darbs salīdzināt ar audi, vovlo, saab, u..t.t.

P,.s. lielai daļia lētā gala japņāu apdare kavlitāte ir krietni vien augstāka kā analoga līmeņa eiropas auto.

Piem. ja salīdzina kaut vai manu mazdu 626 GD (1987-1992) ar to pašu gadu passātiem, vectrām, mondeo, tad atšķirībā no pēdējiem, diez vai Jums vispār izdosies atrast mazdu ar saplīsušu ātrumkloķa kulisi, ar izdilušiem un saplīsušiem benķiem un nogludinātu stūri. Arī visas plastmasas, drēbes mazdas 626 bāzes kompektācijā ir krietnu līmeni augstāk kā eiropas analogiem auto.

Ps. atšķirībā no msh, es esmu kā vadītājs esmu lietojis pāri 40 dažādiem auto (vecākais 1985.g, jaunākais - 2007.gada) un neapgalobju ka mazda 626 tas ir kruta.. vienkārši tas auto nelūzt, kalpo perfekti, neskatoties pat uz vairāk kā 30 tk km ikgadējo bobaukumu jau gandrīz 10-to gadu no vietas, tāpēc'kamēr man nav auto problēmas, es viņas speciāli arī nemeklēju

P.s.s msh reiz teica, ka 23.gadus veca mazda ir muzeja vērts eksponāts. Aicinu msh ciemos uz rīgu apskatīt manu jau vāirāk kā 24 gadus veco auto

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

147.883 km uz šiltes, nekad eļļu nepieleju.

0 0 Atbildēt

Redzēju uz ielas jauno Volkswagen-up! Interesants auto. Apskatījos cenu lapu www.volkswagen.lv un secināju, ka bāzes komplektācijā, piepērkot klāt kondicionieri un komforta paketi, kurā ietilpst vadītāja sēdekļa augstuma regulēšana, auto cena ir 9602 EUR.

0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja:

147.883 km uz šiltes, nekad eļļu nepieleju.

nepirkšu es merivu.... man liekas, ka manā audī ieliet uz 10000km 2-3litrus eļļas ir lētāk kā opelim remontēt motoru uz 100000km

cik 30 litri eļļas maksā salīdzinot ar kapitalku? b

0 0 Atbildēt

Lūk, Volkswagen-Up! tests:

www.autoreview.ru/...

Lasītākie raksti

Jaunie raksti