Chankaishi rakstīja:
Cik nu esmu bijis tais salonos - paardeveeji nekad tur nestraadaa vaiga sviedros. Esi paardeveejs? Mans padoms - maini darbu, nebojaa nervus!
Paldies par padomu, bet esmu jau nomainījis...
Tiesa gan, ne šī iemesla dēļ.
Bet nervus tas darbs sevišķi nebojā, ja nu vienīgi vadība kādreiz nepaņem priekšā par plāniem...
Bet tas jau pa lielam ir visur.
Bet ikdienā tādus vēvēfanus daudz jau neizjūti, jo tādu dīvaiņu, kuriem ir hobijs vazāties pa autosaloniem un kompensēt savus uzmanības trūkuma kompleksus, tēlojot nopietnus klientus, pārāk daudz jau nav.
Bet te jau neiet runa par nervu bojāšanu, bet par reālu naudu. Jo esmu gan pats piedzīvojis, ka man jārunājas ar kaut kādu smadzeņu čakarētāju, līdzīgi kā VW Fans, un tajā pašā laikā es redzu, ka salonā ienāk citi cilvēki, par kuriem var redzēt, ka tie tiešām nopietni interesējas. Un, protams, atstāt fanu manieres neļauj, un tad, ja salonā ir vēl kāds, tad tu redzi, kā tava naudiņa kā aizejošs vilciens ieslīd kolēģa kabatā. Un ja kaut kādu iemeslu dēļ esi salonā palicis viens, nu jā, tad skaties, kā tavs klients aiziet uz citu salonu.
Un par tiem vaiga sviedriem runājot - nezinu, kādos salonos esi bijis un kādos laikos, bet reizēm tas darbs ir diezgan stresains, tagad pēckrīzes laikā mazāk, bet mēnešu, gadu vai finanšu gadu beigās vai pat nedēļas nogalēs, tb., piektdienās diezgan ir, ko norauties. Jo nav jau tikai stāstīšana par komplektācijām, degvielas patēriņiem u.tml. lietām. Ir arī mašīnu atdošanas, dokumentu un pasūtījumu formēšanas, līzingu un apdrošināšanas kārtošanas, pēcapkalpošanas (kur problēmu gadījumā bieži vien pieslēdzas arī pārdevēji), demo braucieni, atskaites, mārketinga pasākumi utt. utjp. Tā no malas tikai izskatās, ka viņiem tur nav, ko darīt, tikai piķi par pārdotajiem auto saņem. Tikai, lūdzams, neuztver to, kā žēlošanos, darbs pa lielam ir diezgan OK, ja tā lieta interesē un padodas.
Starp citu, interesanti, vienuviet tu saki, ka šis darbs maitājot nervus, otrā brīdī, ka viņi tur neko nedarot. Kaut kā sapinies savās kājās.