Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
1.. 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ..86
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt
1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Karš ir miers

Brīvība ir verdzība

Nezināšana ir spēks

Welcome Orvela pasaulē!

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Tevi pārsteidz? Krieviem pašiem ir jāmaina režīms. ASV var tikai fanot tribīnēs - vismaz oficiāli

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Velk uz atjauninātu auksto karu. Vai uz orvelismu - katrs slāpē pieeju pretējās puses info kanāliem, katras puses izplatītā informācija ir diametrāli pretēja.....

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Lai uztaisītu auksto karu vajag divas puses ar līdzīgiem spēkiem, šobrīd situācija drīzāk virzās pasaules attiecību ar Ziemeļkoreju virzienā, kad viena puse tehniski ir spēcīgāka par otru, bet potenciālie zaudējumi atklātā karā nav savienojami ar potenciālajiem ieguviem. Varas maiņa Krievijā ir iespējama tikai caur pašas Krievijas iekšējiem procesiem. Militāri nomainīt varu valstī, kuras eiropas daļā dzīvo 100 miljoni iedzīvotāju un kuras galvaspilsētā dzīvo 11 miljoni iedzīvotāju vajadzēs vismaz 2 miljonus karavīru NATO pusē (dati balstīti uz Irākas konflikta 20 karavīriem uz 1000 iedzīvotājiem). Es nevaru iztēloties kā NATO valstis tādu triku varētu iestāstīt saviem vēlētājiem un karavīriem, kā arī to, kā tādu operāciju fiziski realizēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Par kādu Ziemeļkoreju tu murgo? Attālumus aptver? Kā tavā ieskatā Putins saturēs to visu kopā? Nav iespējams Krievijas plašumos neko tādu ieviest - ne jau tagad no jauna - dzelzs žogu nevar uzcelt vienā dienā - perifērija vienkārši atdalīsies un tas process turpināsies līdz varēs pasludināt bunkura autonomo karaļvalsti.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pat ja kaut kādi apgabali tālajos austrumos vai Kaukāzā atdalīsies no Krievijas eiropas daļas, kamēr vien tauta Krievijas Eiropas daļā ticēs savam varenumam un impērijai/nācijai/sociālismam, no jebkuriem sūdiem celsies nākamais Putins. Putins jau sen vairs nav politiķis, viņš ir tautas gribas manifestācija un kamēr vien tauta gribēs stingro roku un atcerēsies savu "diženo vēsturi" nekas tajā reģionā nemainīsies. Bez pastāvīgiem okupācijas spēkiem Maskavā, krievi 10 gadus nenodzīvos bez nākamā vadoņa, kas dosies apvienot zudušos reģionus. Jā, zemes blāķis liels, bet šo zemes pleķi jau sen vieno tikai ticība impērijai. Ja viss būtu tik vienkārši Krievija būtu sadalījusies pēc PSRS sabrukšanas, bet 10 gadu laikā tika atrasts nākamais cars un process rulē vēl šobaltdien. Vienīgi ja ķīna anektēs atdalītos gabalus un pat tas neko nenozīmē.

Paskatoties uz līdzīgiem konfliktiem pasaulē Irāku un Afganistānu jau desmitgadēm demokratizējam, bet rezultāts šobrīd ir praktiski tāds pats kā pirms visa procesa, un tieši tas pats notiks ar Krieviju. Pat krievu opozīcija nopietni nerunā par krievijas dalīšanos, jo paši iekšienē nemaz netic, ka tas varētu notikt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Apbrīnoju tavu ticību Krievijas impērijai un tautai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tieši mans ticības trūkums krievu tautai liek secināt, ka nekas tajā teritorijā vismaz tuvākajās desmitgadēs neuzlabosies. Korupcija un vēlme visu domāšanu uzticēt kādai augstākai varai ir tik ļoti nostiprināta, ka es neredzu kā tur kaut kas varētu mainīties. Internetā jau vienu brīdi klīda ideja par to, ka VDK aģents jānomaina pret FSB priekšnieku, un tauta tādu maiņu ar prieku sagremotu, galvenais lai cilvēks no struktūrām vai vismaz ar struktūru jumtu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 9 Atbildēt

Tieši otrādi - apstiprina to, ko es esmu teicis visu laiku.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 3 Atbildēt

Apstiprina to ko neesi nekur teicis visu laiku. Tev jau sakāmais mainās līdz ar vēju virzienu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, taktika panākt citas valsts režīma maiņu nestrādā, kamēr šo valsti neiekaro. Piemēram, Sadams Huseins un Kadafi tika gāzti, kamēr Kims ZK un ajatollas Irānā stāv, kā iestādīti.

Varētu jau teikt, ka Baidena adresāts ir Krievijas valsts dome, kurai pēc teorijas ir visas iespējas Putinu atcelt, pēc tam, ņemot vērā rūgto pieredzi, mainīt valsts konstitūciju no prezidentālas valsts uz parlamentāru :-/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

"Vienoto Krieviju" jau pabāza zem sankcijām. Atliek apsankcijot arī pārējo domi. Taču lai nonestu visu vertikali, sankcijas jauzliek arī visiem Krievijas gubernatoriem, ierēdņiem un drošībniekiem. Visu russgvardi ieskaitot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Intereses pēc var paklausīties vecā krievu nacionālista Ņevzorova ( kurš mums palicis ne pārāk labā atmiņā no Latvijas neatkarības atgūšanas laikiem ) domas, visticamāk, no Izraēlas: Невзоров: у Путина в кармане – крепко проигранная война

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Neatkarības atgūšanas laikā Ņevzorovs bija vairāk vai mazāk ok, progresīvs pretpadomiski noskaņots žurnālists. Kašķis ar šamo sākās līdz ar Čečenijas karu. Kā jau teici - vevais krievu nacionālists...

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 0 Atbildēt

Es te pirms kāda laika rakstīju - Putins zaudēja brīdī, kad sāka aktīvu karadarbību

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
3 0 Atbildēt

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Domai daļēji piekrītu, bet no otras puses pamatota atbilde uz dumju viedokli tomēr paceļ vidējo komentāru līmeni. Palasot komentārus vietnēs, kur viens otru sūta tikai tur kur krievu kuģi, ātri kļūst skaidrs ka ar tādu publiku labāk neielaisties. Šeit forumā starp savstarpējām apmaiņām ar virzieniem kur katram jāiet, vismaz pagaidām ir arī sakarīgas domas un plašāki viedokļi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Kamēr vietuvējie mēdītāji pievērsušies jūtupa info pārpublicēšanai, te ieskats jaunākakajās tendencēs.Eiropa sarosījusies, nambervan eurpresidents ar pamodies.Viņš tagd "garantēšot".Jā. 28 mar_2022_21:02 : tg24.sky.it/mondo/2022/03/28/russia-ucraina-ultime-news ...Ukrainas prezidents: "Itālija ir gatava garantēt mūsu valsts drošību". Sarunas Stambulā sāksies rīt. ..Itālijas premjerministrs (M.Dragi) atkārtoti apstiprināja Itālijas atbalstu Ukrainas tautai un tās valdībai pret Krievijas militāro operāciju. Ukrainas prezidents sūdzējās par humanitāro koridoru bloķēšanu un pēc tam pateicās mūsu valstij, pasvītrojot: "Itālija ir gatava izveidot drošības garantiju sistēmu Ukrainas atbalstam." ..laikam jau velk uz kaut kādu tipa pietiek com.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Njā, itāļi jau ir īstie garantētāji, bet nu jāsaprot arī viņi, tagad karš, sankcijas, Putins vairs zelta ķeblīšus nevar nopirkt. kaut kā jau jautājums jārisina.

Es tik nesaprotu par tām garantijām - ukraiņiem nepietika ar 1998. gada garantijām? Vai arī viņi meklē pagaidu politisku risinājumu, lai varētu nogarantēt paši sevi kā Šveice?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu par "tām" garantijām pašu ukraiņu versija ir, ka viņi piekrita atdot krieviem to atstātos atomieročus un vispār no daudz kā atteicās- jo viņiem taču tika solīts "garantēt".Bet rezaltā solījumi piemirsās un vēlāk rietumi sāka iedrošināt un savukārt krievs bīdīt pretenzijas, ka notiekot atkāpšanās no mistiski sarunātā.Ierošināt ta iedrošināja, taču aizsardzība izrādījās nepietiekama un palīdzība sāka nākt tikai jau pēc paša fakta.Kam īsti taisnība, nu to tagd diez vai kāds reanimēs.Jo nav itin neviena kaut mazākā sakrītoša punkta starp šodienas karojošajām pusēm.

Kādam jābūt par vidutāju, tik jautājums vai tas vidutājs atradīs to savstarpēji pieņememo pavedienu.Izraēlis reku pats rāvās/būt par tādu, bet nevens to pa pilnu neņēma.Turkam savas intereses, tāpat ķīniešiem.Šveice arī tur diez vai būs, jo tai tak ir citas starptautu funkcijas.Nu ok, ja kāds no vecās eiro izvirzīsies.Vācieši un austrieši diez vai, francūzis arī gribētu, taču pagaidām diezko par pilnu netiek ņemts.Nu kuŗš ta tad? Atliek teju viens pats tas Māris...

Reku citkārt pārliecinātais vecais čekistu pārzinātājs arīdzan šodn nezko tāds uztraucies izliekas...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā ar sarunām ir smagi, krievi par vienīgo prezidentu tikšanās pamatu uzskata visu viņu prasību izpildi bet ukraiņi sagaida krievu izvākšanos no visas teritorijas. Eiropas līderi grib runāt ar Putinu, bet viņš viņus neuzskata par nopietniem sarunu partneriem, viņam der tikai "līdzvērtīgi" sarunu partneri - Baidens vai Xi, bet Baidens īsti neredz pamatu runāt ar Putinu, jo visu šo situāciju uzskata par Eiropas iekšējo lietu un netaisās taisīt kaut kādu "Molotova-Rībentropa paktu 2". Īsumā pilnīgs tupiks līdz brīdim kad krieviem vai ukraiņiem beigsies armija.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

" Īsumā pilnīgs tupiks līdz brīdim kad krieviem vai ukraiņiem beigsies armija."

Vēl jau ir Rietumu sankcijas. Zeļenskis teritorijas nevar atdot principā, bet var vienoties par uguns pārtraukšanu, ja krievi arī to gribēs. Tas būtu situācijā, kad jau būs iezīmējusies kāda demarkācijas līnija aiz Dņepras Austrumukrainā. Tā kā miera līgums tādā gadījumā nebūs, sankcijas turpināsies.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es arī jau paspēju noklausīties Putina veco kursa biedru. ( Viņam labpatīk atgādināt, ka Putina iesaukas esot bijušas "okurok" un "bļednaja moļ" ) Par indēšanu lāgā nevar saprast, iespējams, adresāts bija Ukrainas premjerministrs.

Interesanti ir, ka Krievija atsauc karaspēku no perifērijas, azerbaidžāņi jau paspējuši ievākties Karabahas rajonā vietā, kura vārda pēc bija Krievijas miera uzturēšanas spēku kontrolē. Acīmredzot , Krievija gribēs okupēt iespējami lielāku Austrumukrainas daļu, tāpēc vajag visus spēkus, ko vien var dabūt. Bet, ja Krievija aizņemta citur, tad talibi no Afganistānas var doties ekskursijā uz dažām Vidusāzijas valstīm jaunu iespaidu gūšanai. Jo Afganistāna robežojas ar Tadžikistānu, Uzbekistānu un Turkmenistānu. Izvēle ir.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu šis ir tāds viens daudzmaz sakarīgs, kaut gan beidzamajās dienās mēdz gan pārāk entuziastiski izteikties,gan arī šur tur pārteikties.Informēts gan viņš ir un paklausīties ir samērā ok.

Amerikāņi taču paši atzina, ka palīdzībai būtu bijis jānāk savlaicīgāk.Nu kā tad tā.Iespējams jau ka bija nodoms kko izprovocēt, bet neviens negaidīja ka notiks tieši tā, kā notika.Bidēnsa "vēlētāji" šamam rada galvassāpes.Uz amerikāņu zemes karot nedrīkst, tie nesapratīs.Nav bijis tāda precedenta.Tērēties arī ir kā ir, bet pagaidām vēl var pavilkt.Palīdzība gan iespaidīga,vismaz naudas izteiksmē.Ja viens tas javelīns plus viens stingers tiešām maksā 200 kilodolārus, un ja 500 tādi komplekti dienā,mēnesi no vietas..Bet kāpēc tikai tagad?

Ja reiz runa, ka talībi varot pieslēgties- ta varbūt tāds bija amerikāņu pārdrošais aprēķins, kad nupat viņiem rokas tika atbrīvotas un paši savā vaļa tika atstāti?

Kā arī, jocīgs ir fakts, kā tad līdz šim visi šita te vārījās uz krievu pasūtījumiem un nekam ne prātā nebij pajautāt, no kurienes ta šiem tie miljardi.Pašiem itāļiem reku 700milj šahermaherizāde pie pīrsa laiski gozējās, krievu fsb aģenti uz klāja ikdienišķo kārtību nodrošina un agregātus pucē.Kas diez to visu greznumu šitā tik skaisti ilgtermiņā uzbūvēja? Ko nozīmē konfiscēt.Tas ir utilizēt, kopā ar visu apkalpi, vai ko.Vai kā tagd tur īsti "būs".Jā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Afganistānu ASV labāk apbruņoja kā Ukrainu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Rindā uz denacifikāciju jau 6 valstis. Esam to skaitā, būs laikam jāpagaida neiet tik veikli.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Dezinformācija tur ir ārprātīga.Un nav divu domu, ka daudzi interesenti to pieņem par vienīgo/pareizo.Arī tepat pie mums.Bet gan jau mūsējie arī nesnauž un cerams ka šajā gadījumā aizsardzības spējas tiks stiprinātas daudzmaz laicīgi.Pats aizsardzības ministrs šajās dienās aktīvi skaidro situāciju amerikāņiem.

Lietuviešiem esot nupat konflikts par dzelzceļu.Baltkrievs pieprasījis tiem nodrošināt ("garantēt") viņa sāls transportu.Sazin ko nu šis tagd Sālīs..

Savukārt tas pats Tg24 no rīta ziņoja, ka Černobiļas apkārtnē esot daudzi ugunsgrēki.Mežs degot. Apšaudes,tāteikt, rezultātā esot aizdedzies... tg24.sky.it/mondo/2022/03/28/guerra-ucraina-incendi-chernobyl-inquinamento-radioattivo ..Bombardēšanas izraisītās liesmas izpostīja vairāk nekā 10 000 hektāru meža netālu no aizlieguma zonas... intensīvas bombardēšanas dēļ izcēlās 31 ugunsgrēks..“Sadegšanas rezultātā atmosfērā izdalās radionuklīdi, kurus vējš aiznes lielos attālumos. Radiācija apdraud Ukrainu, Baltkrieviju un Eiropu ". SAEA: "krievu uzbrukumi apdraud operatīvā personāla mājas un ģimenes, kas garantē kodoldrošību un aizsardzību pret radiāciju"..Glābēji šobrīd nevar veikt efektīvus pasākumus liesmu lokalizācijai un likvidēšanai, jo visā teritorijā notiek krievu kontrole.Slavutičas mērs JurijsF ir vērsies pie Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras ar aicinājumu pēc iespējas ātrāk nosūtīt uz Ukrainu ugunsdzēsības ekspertus un aprīkojumu. -bet amerikāņi nesen sacīja: ja (ja) no tiks kāds ķīmisks vai radioaktīvs uzbrukums, viņi to uzskatīs/par....

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pofig, tie ugunsgrēki katru gadu tur. Nekopts mežs dabiski ar laiku nodeg.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Pajoliņu, Jūrmalā viesojoties, kāds latvietis būs nejauši pagrūdis.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Jaunākā informācija vēsta, ka latviešu ( liela daļa no šeit forumā esošajiem) lielakie draugi armēņi jau ir ukrainā krievijas pusē, bet latviešu nedraugi - turku draugi - azerbaidžāņi - ukrainas pusē.

Dažiem latviešiem droši vien ir smadzeņu restarts.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Nav jau smadzeņu ko restartēt.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

1984 rakstīja: Neatkarības atgūšanas laikā Ņevzorovs bija vairāk vai mazāk ok, progresīvs pretpadomiski noskaņots žurnālists. Kašķis ar šamo sākās līdz ar Čečenijas karu. Kā jau teici - vevais krievu nacionālists...

Jau 1991 barikādēs bija izteikti ANTI Baltija . Viņš pat uzņēma "dokumentālo" filmu Невзоров. НАШИ

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Kaut kā biju palaidis garām. Laikam nekur īpaši šo gabalu mūsu zilajos ekrānos nerādīja....

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Viļņas OMON arī Medininku izdarībās esot aktīvu dalību ņēmis

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Jaunākā informācija vēsta, ka latviešu ( liela daļa no šeit forumā esošajiem) lielakie draugi armēņi jau ir ukrainā krievijas pusē, bet latviešu nedraugi - turku draugi - azerbaidžāņi - ukrainas pusē.

Dažiem latviešiem droši vien ir smadzeņu restarts.

Vismaz manā uzskatu pasaulē no visām bijušajām PSRS tautām jau sen ir visvairāk pro Krievijas . No šeit satiktajiem visi ir krievalodīgie ar atbilstošiem uzskatiem .

Izskatās Erdogans ļoti pārdomāti un sistemātiski zem sava karoga pulcina tjurku tautas .

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tā izskatās ka viņš pamazām būvē savu osmaņu impēriju 2.0. Nez kurā brīdī nonaks pie citādi ticīgo apkaušanas un janičāriem? Un ko par to teiks parējās NATO valstis.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nevajag aizmirst to, ka pozitīvā iezīme iestājai NATO bija Turcijas tiešā robeža ar padomjzemi, vienīgajai no visas alianses. Norgu cīsiņš ziemeļos nav necik vērā ņemams. Ja mani noliek dilemmas priekšā - krievi vai tjurki zem zaļā islama karoga - viennozīmīgi izvēlos pirmos

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Turka pilī nupat noslēdzās sarunu 1mā kārta.Un 1moreiz visā vēsturē krieva dezinfo mēdītāji ziņo, ka sarunas bijušas "konstruktīvas".To ekrānā atzina pats krievdelegācijas vadītājs.Viņam blakus stāvošais augsts krieva am pārstāvis teica, ka sakarā ar šodn iedarbināto labvēlīgo sarunu procesu,"savstarpējās uzticības vairošanai" Kijivas un Čerņihivas virzienā tikšot vairākkārt (v razi) samazināta karadarbības intensitāte.Tipo,mi ņe nastupajem, oņi ņe pitajucca nas vibiķ obratno.Da..Izskatās, ka vai nu turks vai nu tas vakardienas itālis būs atraduši kaut kādus buramvārdus..

Vēl cita starpā šoiga šodn it kā ir piedalījies am brīfingā.Gari lasīja no lapeles, vietām stostoties.3Perzidijā bij 3 krēsli, izskatījās tā samērā dabiski.Taču, rādot auditoriju, varēja saprast, ka sasspringtie skatieni tiem vērsti kkur stipri uz augšu.Iespējams, uz kādu kārtējo ekakarānu.

Savukakārt putZlers pie sava galda (viena/no) runāja ar kaut kādu ekakonomikass darboni- izskatījās arī samērā dabiski,bet nu protms ka hvz kur (teikts tika ka v kremļe).Aitī speci ar vismaz gada stāžu vecuma lidz 27 šodn atbŗivoti no iesaukuma.Vēl tas šoiga tur pusstostīdamies paziņoja, ka 21majā g iesauktie maijā tikšot brīvlaisti un jaunais iesaukums arīdzan būšot maijā un tam pakļautie netikšot nosūtīti uz karstajiem pointiem.Taj pat laikā pie karstās robežas notiek nopietna krieva spēku koncentrācija.Laikam luhanskus un donabassus drīz uzņems viesmīlīgajā psrs tautu saimē.Sajuz ņerrušimij, respubļik svabodnih, pamparam pam pammm..

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Updats.Krieva delegāacijas vadītājs nupat izskaidrojis smalkāk.Plānots Ukrainai noteikt vņeblokovij (postojannij/mūžīgu) ņeitraļnij status.Būšot arī spisok gosudarstv/garantov.Plus vel it kā krievs laikam diži neiebildīs pret Ukrainas iestāšanos ES.Hmm.

Plus vel tagad katra vārda galā bazars par to tur 3krievu spīdzināšanu,ko pablicēja tabloīds bild.Bet arī tur kā pa brīnumu esot daudzmaz tāds kopējs viedoklis- ka tas ir slikti un ka vainīgie tikšot ņemti pie dziesmass.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

》3krievu spīdzināšanu,ko pablicēja tabloīds bild

Kurš no tiem? Te jau paši krievi jau saputrojuši visus gadījumus kopā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tas šoreiz ir 1 tas slavenais gadijums, kurš tiešām tika šodien oficiāli pārrunāts.Pa visām atskaitēm pēc tam tika kladzināts.Ukraiņi esot slikti apgājušies ar 3gab krievu karagūstekņiem.Ko paši arī atzina, ka tas esot slikti.Vācieši bija publiskojuši video par to.Tā arī vienojās- izmeklēs gadījumu.Bet ja krievi pirmie atradīšot vainīgos,to arī viņu delegācijas vadītājs kameras priekšā publiski izkladzināja. Kas nu tad ar šiem notikšot un krievu propagandoni to sparīgi pārkladzināja vēl vismaz 28x.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kurš no tiem? Vai šis?

youtu.be/IUfG1HG-4XQ

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu laikam ka šim saistība ir, bet tas bild-a publicētais materiāls visdrīzāk ir šis: www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/horror-video-ukraine-untersucht-moegliches-eigenes-kriegsverbrechen-79590778.bild.html -gan jau kaut/kas no konteksta izrauts,ko prottams krieva propagandoni labprāt izmantos.Neņemot vērā daudzskaitlīgos citus materiālus, kur redzams ka pret viņiem daudzmaz cilvēciski izturas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tak zini, ka postojanno/večnije/forever noslēgtie līgumi tiek ievēroti apmēram vienas paaudzes ietvaros. Izaug nākamie un sāk kalt plānus kā apiet to, ko tur senči salaiduši sūdos

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Jā, krievu TASS šodien arī ievērojami nogriezis retoriku, laikam jau Kremļa aprindās ir sapratuši ka pipec ir iestājies vai tūlīt tūlīt iestāsies. Ukraiņi arī labi militāri pastrādājuši pēdējās dienas Kijevas virzienā, līdz ar to krieviem militāri paliek tikai austrumu virziens, kurā ir kaut kādi lielāki teritorijas ieguvumi. No otras puses, ja tiešām paredzēts spriest par Donbasu un Krimu atsevišķi, tad praktiski tuvāko 10 gadu laikā mēs šito pasākumu atkārtosim, nu kas tas par debīlismu ar kaut kādām kriminālo autoritāšu pārvaldītām teritorijām? Jebkurš miers saglabājoties teritoriālām pretenzijām ir praktiski pamiers, abas puses nolaizīs rētas, apbruņosies un turpinās. Un fakts, ka Putins kaut ko grib runāt ar Baidenu arī liecina par to, ka sapņi par Ukrainas dalīšanu vēl ir dzīvi.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu šodn 1mā reize, kad abam pusēm nu vismaz kaut kāds kopējs skatupunkts.Bet uz šī fona šoiga nav labs.Viņš tur lassīja, aka no 150 ukraiņu ļotenēm 120 pa kāju, hvz cik tur lielākā daļa tanku un vertaļotu.Un vel izdrirsās, ka ukraiņu flote "esot pilnībā iznīcināta".Nu adekvāts tā diezvai šādā brīdī tā te bārstītos gavnom v ventiļatore.Un tur tie viņējie rējēju propagandoni nebūt nav šodien mitējušies.Nee.

Par Krimu saviukārt tāda puspiespiesta krievu versija- biju aizņemts īsti neiiebraucu,kaut ko tur murgoja ka dogovarjonnosķ būtu pa to, ka ukraiņi atsakās no Krimas atgūšanas militārā ceļā.Bet tipa čota tā, ka lūk "sarunu" ceļā būtu tur kko pieļaujams runāt.Nu te skaidrs, ka kaut kāds aizkadrs jau nu ir tam apakšā un ir doti mājieni,ka laiks/runāt.Paši krievi šodn uzsvērti piemin Turka nopelnus diplomātijā, neaizmirstot prottams arī savējos. Abrāmovičšš arī figurē sarunās- jautājums, nu kā ta tagd darīsim ar tiem konfiscētajiem peldlīdzekļiem un taa.Jā. pss- akkurāt pašlaik tiek ziņots, ka šobrīd frenč makaronu misters zvanot puttainajam.Abiem k-giem laikam garlaicīgi, nav ar ko parunāt..

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Tas ka sarunās pirmo reizi tika atrasts kaut kas kopīgs ir pozitīvs solis konflikta atrisinājuma virzienā, bet no otras puses ir skaidrs, ka starp sarunu posmā karadarbība pastiprināsies un krievi mēģinās ieņemt teritorijas Ukrainas austrumos, lai iztirgotu sev labākus nosacījumus. Arī paši ukraiņi tieši par šo spriež, ka gaisma tuneļa galā ir jau redzama, bet jāturpina spiest uz Krieviju pa visiem kanāliem līdz pilnīgai spēku izvešanai. Pie tam, cik saprotu, šajās sarunās netika runāts par to, kas apmaksās "banketu", līdz ar to vēl kāds mēnesis būs jāpakaro, līdz vienai no pusēm beigsies resursi vai tiks iegūts militāri stratēģisks pārsvars.

Makrons protams var zvanīt Putinam, bet Putina acīs viņš ir tikai sarunu biedrs, nevis lēmējs par "pasaules līmeņa ģeopolitiskiem jautājumiem".

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nu par to taču krievs atklātā textā paziņoja, tas pats šoiga.Tur visdrīzāk jau drīzumā būs bazars nevis vairs par luhadonabassa neatkakarības atzīšanu,bet gan par tā oficiālu pievienošanu krievam.Tāpēc jau arī piekrituši pieklusināt troksni Kijivas un Harkivas virzienā.To taču jau aizgājējs Žirinovskis nezcikreiz teica, lai viņam miers vismaz taisaulē.Gaļasgabala dalīšana te būs.Krievi visdrīzāk nekādu banketu nemaksās un nožēlas nebūs itin nekādas.Propagandoni izrullēs, ka uzdevums (vai kura tur tā kārtējā fāze) ir izpildīts- fašizm ņe prašol.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Krievu stilā iznīcinās visu Ukrainas infrastruktūru līdz kurai varēs aizsniegties, no okupētajām teritorijām atstās gruvešu kaudzes, pasludinās "Donbas naš", pēc laika nomainīs Kremlī varu, jaunā vara nomainīs valsts nosaukumu lai atceltu sankcijas un pateiks, ka viņi neatbild par Krievijas federācijas rīcību bet izskaka dziļu līdzjūtību ukraiņu tautai. Lūk tas būtu kvalitatīvs "Russkij mir"

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tikko iedomājos vienu lietu - pat ja tiek noslēgts miers, kā bunkura iemītnieks ies parakstīt miera līgumu un paspiest Zeļenskim roku? Skafandrā? Vai miera līgumu parakstīts attālināti, ar e-parakstu vai arī vienā telpā bet 30m distancē? Cik nedēļas Zeļenskim būs karantīnā jāsēž? Principā nopietni jautājumi

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ukraiņi izvirzīja noteikumu- iespējamajam mieralīgumam jātop parakstītam klātienē un augstākajā līmenī.Krievs šobrīd ir saodis, ka īstais laiks pievienot donabassu un legalizēt Krimas pievienošanu.Un viņš spiedīs kā vien varēs.Vienlaikus iegūstot pauzi rētu aizlaizīšanai un jaunu raķešu izvirpošanai.Savukārt amerikāņi ir skeptiski pret jabkādu labās gribas izpausmi no krievu puses- norāda uz kremļa blatošanu un grasās viņus izjaat un nodušīt ar vēl vērienīgāku bruņojuma piegādi Ukrainai.Ieskaitot ne tikai aizsardzībai paredzētu.Baidēnam nāksies iedarbināt likumu,kas paredz ārkārtas pasākumus ieroču ražošanai.

Katru dienu paredzēts piegātāt pa 500 javelīnu un tikpat stingeru, bet to vairs neesot! Ja formāli amerikāņi nevar iedot mig-us, tad gan jau to vietā pamestajās autorūpnīcās mustangu vietā tagd izvirpos jaunākās raķetes.Domājams, ka ražotāju pārstāvji "neiebildīs".Reku pat krieviem savulaik bij skaidrojums- kapc cigaretes diāmetrs ir tieši 7.62mm..

ps,- reku vecais čekists šodien atkal savā elementā (un savā ofic kanālā viņš šīvakara uzrunā teica- aculiecinieki no Gomeļas ziņo, ka krievs virzoties pakaļvirzienā)

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā jau visi Rietumi kremļa runas par kaut kādu mieru uzskata par pliku cirku. Runā vienu, bet satelītu uzņēmumi rāda, ka pat Kijevas virzienā atkāpšanās notiek lai pārgrupētos. Lai ieņemtu Donbasu viņi nevar ļaut Ukraiņiem pārsviest spēkus no Kijevas uz valsts austrumiem, līdz ar to spiediens tajā virzienā saglabāsies.

Attiecībā uz Javeliniem - beigsies tie, atradīsies citi raķešu tipi, rekur vācieši jau kaut kādas savas raķetes sūta: www.israeldefense.co.il/en/node/54058

Tā teikt bez stresa, pa NATO vajadzīgo raķešu skaitu pielasīs, katram karotājam pa vienai varēs piešķirt. Ražotāji protams arī neiebildīs cēla mērķa vārdā pieslēgt lielākas ražošanas jaudas. Attiecībā uz lielo bruņojumu nebrīnīšos, ja tās Slovāku pretgaisa sistēmas, kuras gribēja mainīt pret amerikāņu "Patriotiem'' jau atrodas Ukrainā un pa pārējām NATO austrumvalstīm tiek kasīti kopā citi PSRS ražojuma dzelži, ko var pabāzt zem Ukrainas armijas bruņojuma.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vācieši neko būtisku nedeva un diez vai dos.Mersedesus un messeršmitus viņiem būs žēl,turklāt daļa tur tagad raud par aprauto Trubu.Ja nu vienīgi kādus vecus hlamus, lai veiksmīgi tiktu no tiem vaļā.Bet tie stinger javelīni jau nezcik tūkstoši ir piegādāti.Tāpat arī mūsējais "šoigas kolēģis" neko diži neprasa vāciešiem un/vai slovākiem un vienīgā cerība uz to pašu Bidēnu.

Pat nestādos ko te vēl varētu- nu ja arī tās šodienas sarunas uzskatīt par fufeli, tad jau fiksi jāiznīcina visu vēl palikušo un nākamnedēļ ir jāspiež tā Poga.Vislabāk vienlaicīgi divas.Abas,tāteikt.

Amerikāņi pašlaik risina vēl vienu dilemmu- vai demonstratīvi saraut sabiedriskās saites un attiecības ar jebkurām krievu organizācijām,vai tomēr atstāt un caur tām mēģināt uzrunāt un pārliecināt daudzmaz domājošos krievus.Mums (prottams) nav ne savu krievu, ne arī bardaka Dpilī.Un otra lohu puse uzskata, ka tagad nu tiem krieviem kāds uzbūvēs apkārt sētu un ilgstoši baros pa caurumu.

Īstā realitāte taisās aptuveni kā 90tajos.Toreiz arī k-gi dalīja mantu,kamēr mierīgos iedzīvotājus p/sa krievvalodīgie bandīti.Darba dalīšana, tāteikt.Tagad (pagaidām) bandītu funkcijas pie mums pārņēmuši modernie internacionālie call-centri, kuri gadiem ilgi neviena netraucēti darbojas tepat visiem degungalā un tiek aizslēgti vienīgi pēc citu valstu norādījuma.Gluži kā agrāk krievu naudu mazgājošās finansu iestādes un/vai visādas tml sektas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: Jaunākā informācija vēsta, ka latviešu ( liela daļa no šeit forumā esošajiem) lielakie draugi armēņi jau ir ukrainā krievijas pusē, bet latviešu nedraugi - turku draugi - azerbaidžāņi - ukrainas pusē.

Dažiem latviešiem droši vien ir smadzeņu restarts.

Tas tev kaut kāds pārsteigums? Atšķirībā no mūsu politiķiem, kuru darba devēji atrodas Briselē, par to kas notiek Latvijā ir dziļi pohuj un par to kas te būs nākotnē, vēl vairāk, un tāpēc var lekties visiem iespējamajiem veidiem pret austrumu kaimiņiem, armēņiem izvēle ir starp Krieviju vai nāvi - jo Krievija ir vienīgā valsts kas reāli ir gatava palīdzēt mazajai Armēnijai pret lielo un turīgo Azerbaidžānu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 2 Atbildēt

Latvijas politiķus reizi 4 gados brīvās vēlēšanās ievēl Latvijas balstiesīgie iedzīvotāji. Ja kārtējo reizi savēlēti mudaki vari vainot sevi vai kaimiņu, bet darbu viņiem dodam mēs. Kamēr Latvijas tauta visu atbildību vels uz kaut kādiem ārējiem ienaidniekiem (krievi, amerikāņi, zviedri,utt,), tikmēr mēs pilnīgi mierīgi turpināsim regresēt, kā to labu laiku dara Krievija. Mums politiskā vide nav mainījusies gadiem, bet uz vēlēšanām pēc statistikas spriežot drīz ies tikai pietuvinātie lai sabalsotu tos pašus. Bet mēs jau kā krievi bļ*d, par politiku neinteresējamies, līdz vienā rītā pamostoties kostatējam ka Godmanis uz mūsu nākotnes rēķina ir nopircis Pareksu.

Attiecībā uz Kalnu Karabahas konfliktu, vajadzētu jau vispirms atdzīt to, ka Maskava PSRS laikos pati šo situāciju radīja, līdz ar to varonīgā Armēnijas glābšana principā ir kārtējais iesaldētais konflikts ietekmes saglabāšanai. Kas var būt labāks armēņu vai azarbaidžāņu politiķiem kā ik pa laikam šo konfliktu pacelt lai novērstu uzmanību no sūdiem pašu mājās. Mums ar vajadzētu pieteikt pretenzijas uz Kuršu kāpu, pakarot drusku ar lietuviešiem lai varētu attaisnot kāpēc drīz dzīvosim sliktāk kā viņi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
7 5 Atbildēt

Brīvās? Ko esmu palaidis garām? Man likās, ka var izvēlēties tikai no iepriekš sagatavota kandidātu saraksta. Nu tāpat kā to varēja brīvajās PSRS vēlēšanās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 2 Atbildēt

Atkal jau demagogs savā elementā. Jā nav brīvas, tavi draugi čekisti nedrīkst kandidēt. Šausmas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nenervozē jau nu tik ļoti - ar tik tupu melošanu savus čekistu draugus nenoslēpsi un nepārtaisīsi par manējiem. Brūk tavs komunistu režīms kopā ar Putina fašistiskso, brūk... ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 2 Atbildēt

Čekisti ir tavi draugi, jo ar čekistu metodēm esi gatavs vakcinēt riska grupas.

Ā retorika ar tev mainās, tagad Putins tev nedraugs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nekas vairāk jau par meliem tev nesanāk...

Tas, ka iebilstu pret čeksitu metodēm vakcinēšanās tej jāpārsauc par "esi gatavs"...

Un pavisam interesanti ir apgalvot, ka man retorika mainās, itkā Putins kaut kad, izņemot tavas iedomas un melus, ir būtu bijis man "draugs".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

>Tas, ka iebilstu pret čeksitu metodēm vakcinēšanās

Tev sanāca pārrakstīties. Neiebilsti čekistu metodēm uz piespiedu risku grupu vakcinēšanos, jo neko citu piedāvāt nespēji.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nenovel savas iedomas un melus uz manu pārrakstīšanos.

Jebkāda piespiedu vakcinācija ir tikai tavās iedomās vai esošajā čekistiskajā realizācijā, kuru īstenoja tev mīļais varas režīms.

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 2 Atbildēt

Labi, tad jautājums kas tieši liecina par to, ka vēlēšanas nav brīvas?

Tu nedrīksti vākt domubiedrus un uztaisīt partiju vai pievienoties esošai partijai? Vēlētājiem tiek spiests balsot par konkrētu partiju? Vēlēšanās pieejams tikai viens saraksts?

Principā, ja partijai nav tik dziļi radikālas idejas, ka par tām sāk interesēties drošības dienesti, es neredzu nekādus ierobežojumus. Mums saeimā ir bijusi ļoti raiba kompānija un Ždanoka vispār sēž Briselē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 1 Atbildēt

Nu re pats pateici: "ja partijai nav tik dziļi radikālas idejas, ka par tām sāk interesēties drošības dienesti" - t.i. tu labi apzinies, ka vēlēšanas kontrolē drošības dienesti, bet kaut kā pamanies tās uzskatīt par "brīvām".

Un par to "raibo kompāniju"... Jā - varavīkšņaina gan - bet ne raiba. Tas, ka viena ideoloģija tagad ir piedāvāta caur vairākām krāsainām partijām, nekādi nemaina faktu, ka cauri visiem pirmsvēlēšanu filtriem nekad nav izlaista kaut viena partija, kas nebūtu sociālistiska - Ždanoka šim noteikti kvalificējas, tā kā nebūs labs piemērs. Šo procesu jau pagājušajā gadsimtā Džordžs Karlins nosauca par "illusion of choice".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Vēl jau ierobežojumi uz vecumu, tas jau arī demagogam ļauj pastiept jēdzienu nebrīvas vēlēšanas. Nost ar diskriminējošo vecuma ierobežojumu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Pašam neliekas, ka tieši vecuma cenza pielīdzināšana drošības dienestu kontrolei pēc slepeniem "parametriem" ir demagoģija?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Vecuma cenzs ir tieši tikpat "nebrīvs". Varbūt zinu aktīvu jaunieti kam vēlēšanu dienā 17g par kuru vēlos brīvi nobalsot, bet neļauj.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tātad, ja tiek tiek dibināta partija kas savos uzskatos un simbolikā ir klaji nacistiska, vai arī piedāvā visas teritorijas pievienošanu Krievijai, drošības dienestiem uz to būtu jāpiever acis? Un ko nozīmē nesociālistiska partija? Varētu kādu paraugu, jo tehniski pat nacisti bija nacionālsociālisti? Man pat grūti iedomāties valsti, kuras uzbūvē nestrādātu kaut kādi sociālistiski elementi, atšķiras tikai to integrācijas dziļums.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Prefekts propagandas piemērs. Jebkura cenzūra vienmēr pozicionēs marginālus gadījumus kā aizstāvību savai eksistencei. Un tu noticēsi, ka ikdienas varas pielietojums aprobežojas ar margināliem gadījumiem.

Un pareizi esi pamanījis, ka nacisms ir tikai viens no sociālisma paveidiem. Asiņains, kā jebkurš no tiem. Bet to, ko nodara sociālisms esi savā apziņā aizstājis ar tā neizbēgamību un samierinājies. Pamēģini saņemties un paskaidrot - kādēļ mūsu sociālistiskās medicīnas valstī, lai saņemtu reālu medicīnisko palīdzību ir jāvēršas pie ļauno kapitālistu privātkantoriem - gan tiešo medicīnas pakalpojumu jomā, gan ziedojumu, gan privātas apdrošināšanas, ja pašam naudiņas nepietiek?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Labi, tad jautāšu tālāk - ja pieņemam, ka minēti margināli gadījumi, tad kur ir tā robeža starp to, kas ir un nav margināli? Pieejot jautājumam, ka robežu katrs interpretē pa savam un kāds ar to var būt neapmierināts, sanāk, ka visdrošāk ir vai nu aizliegt visu vai atļaut visu un pat tad būs neapmierinātie.

Attiecībā uz medicīnu izpaužas tas ko minēju, ka sociālisms ir visās valstīs, jautājums tik cik dziļi integrēts. Pie mums ir bezmaksas medicīna (ja neskaita ārsta iemaksas) ar rindām, ko daudzi arī izmanto, līdz ar to sociālistiskā komponente saglabājas bet praksē tie kam ir līdzekļi izmanto iespēju apiet rindas un savu veselību sakārtot ātrāk. Politikā un reālajā dzīvē sociālisms un kapitālisms vienmēr ir turpat blakus, jo lai sponsorētu sociālismu jābūt kapitālismam, bet lai kapitālisms nenoēstu pats sevi jābūt arī sociālisma devām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Vai tev ir zināma atbilde, kas notiek, ja vara / sociālisms eskalējas?

Un kā (ar konkrētu pasaules piemēru) izskatās tas kapitālisms, kurš ir noēdis pats sevi?

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Jā, mums viss pagājušais gadsimts ir pilns ar piemēriem Eiropā kas notiek varai/sociālismam eskalējoties, tikai uzreiz jāatzīmē, ka praktiski visi minētie gadījumi ir saistīti ar tiešu tautas daļas iesaisti vai atbalstu. Attiecīgi dienas beigās pati tauta nodrošina savu režīmu un par to arī atbild. Krievijā Putins tik ilgi sēž tikai uz drošībnieku rēķina?

Es šādu piemēru nevaru nosaukt, jo nevaru iedomāties valsti, kurā valdītu vai agrāk valdīja pilnīgi tīrs kapitālisms.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu re... Sanāk kaut kā šitā - visi zin, ka kapitālisms ir ļauns, tādēļ no tā jāglābj ar sociālisma ieviešanu, neskatoties uz to, ka sociālisms ir zināmi novedis pie miljoniem upuru, bet kapitālismu nav pat pamēģinājuši. Vai nav interesanti?

"praktiski visi minētie gadījumi ir saistīti ar tiešu tautas daļas iesaisti vai atbalstu" - nez, kāds būtu tas sociālisms bez tautas daļas (manipulēta pūļa elektorāta) iesaistīšanas? Te derētu atcerēties tādu "sīkumu", ka ne Staļins, ne Hitlers nav nogalinājuši tieši nevienu cilvēku!

Par "noderīgajiem idiotiem" arī droši vien esi dzirdējis. Tiem daudz neko nevar pārmest - tieši tādēļ es pārmetumus izsaku tādiem pārliecinātiem komunistiem, kā Wala - kas nav klasificējami kā idioti, bet aktīvi aizstāv šīs idejas škietami to pašu noderīgo idiotu labā. Un kā tev liekas - kam tas noderīgais idiots beigās tic - pa tiešo varas propagandas mašīnai vai tomer tam "cilvēkam no tautas", kas šo režīmu/propagandu slavē un atbalsta?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pie mums ir bezmaksas medicīna. Nu, ne īsti. Piemēram, laparoskopiska plaušu operācija + uzturēšanā slimnīcā būs vairāki simti eiro. Protams, tas nav daudz, bet daudzi nemaksā arī to, kas ir iemesls, kāpēc slimnīcas izmanto parādu piedzinēju kantorus. Vēl ir maksas medicīnas kantori, piem. Ars, VC4, Premium Medicale. Daudzus izmeklējumus, tomogrāfiju un magn. rezonansi ieskaitot, var veikt privātās medicīnas iestādēs. Saprotams, bez kādas rindas. Bet attiecībā uz operāciju zālēm, valsts izkonkurē privāto medicīnu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Vai esi arī lietas kursā par lielisko medicīnas sistēmas modeli, kurā vadošie ārsti darbojas "abās frontes pusēs" un tajā operāciju zālē, kurā "valsts izkonkurē privāto medicīnu" ir iespējams nonākt atbilstoši maksātspējai izvēloties, kur to ārstu apmeklēt?

Vai nav tā, ka šāda sistēma ir kroplāka, nekā būtu vienkārši privātā?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Protams. Sistēma man zināma diezgan labi. Ja gribas operēties, teiksim Stradiņos, tad pareizākā rīcība ir sameklēt, kurā privātpraksē attiecīgais speciālists vēl strādā, apmeklēt viņu privātpraksē un sarunāt operāciju slimnīcā. "Apejot rindu". Neapšaubāmi, mūsu "nesakārtotā" medicīnas sistēma ir izdevīga gan slimnīcu birokrātijai, gan vadošajiem mediķiem, citādi sen būtu sakārtota. Jo mediķu politikā bijis diezgan. Sistēma slikta ar to, ka bremzē maksas medicīnas attīstību.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Un kā pašam liekas, vai apgalvojums ""nesakārtotā" medicīnas sistēma ir izdevīga gan slimnīcu birokrātijai, gan vadošajiem mediķiem" raksturo kaut ko unikālu mūsu valstī, vai tomēr vispārēju sociālistiskās sistēmas iezīmi jebkurā nozarē - tā ir izdevīga birokrātiem, politiķiem un vadošu amatu ieņēmējiem, nevis tautai, kā to apgalvo elektorātam?

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Nu, mani šajā ziņā nav jāpārliecina. Vienmēr esmu uzskatījis, ka sociālisms degradē sabiedrību un godīgu darbu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Atgriežoties pie Ukrainas tēmas, kas šajā topikā jau sāk pazust - krievu ekonomista pārdomas par Krievijas vēlmi trigot gāzi rubļos: www.youtube.com/watch?v=cSwLlWnmfZ8

Izrādās dzīvē priekš krieviem viss ir nedaudz sarežģītāk, kā varētu likties, pie tam, kā izrādās gāzes transports no Krievijas caur Ukrainu uz Eiropu turpinās, un krievi turpina maksāt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Visiem ir sarežģīti, īpaši vāciešiem, bet izskatās, ka risinājums būs izdomāts un pat Nordstream 1 klapēs ciet.

Aizmirsa piebilst, ka caur Ukrainu tirgo tikai uz Ungāriju - vecais maģistrālais vads uz Vāciju (Jamal) iet caur Poliju un tur nekas vairs cauri neiet.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Līguma nosacījumus vienpusīgi mainīt nevar, tad krieviem jālauž piegādes līgumi. Tas ir kā izīrētājs pēkšņi nomainītu kontu par to nebrīdinot īrnieku.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

O, Dienvidosetija arī interesējas par iespējām pievienoties Krievijai: tass.com/world/1429965

Ierobežoto tautu apvienošana iet pilnā sparā, brīnums ka Lukašenko klusē, viņam tak solija ģenerāļa pakāpi jaunajā veidojumā, bet šis vēljoprojām tikai Baltkrievijas diktators

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

No Kremļa piezvanīja. Izskatās, ka Kremlis tagad aši mēģina nostiprināt pēdējos 30 gados nolaupītās teritorijas juridiski, kamēr īstie īpašnieki vēl nav atgriezušies. Moldāvijai tagad būtu ātri jasavāc atpakaļ Piedņestra, kamēr tur arī kāds vēl nav sagribējis "pievienoties".

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pašu Moldāviju vajag pievienot Rumānijai Piedņestra īsti nekur nevar pievienoties - diez vai Putinam vajag mazu zemes strēmeli starp Moldāviju un Ukrainu...

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Moldāvija Rumānijai nepievienosies. Lai arī tauta it kā viena, atšķirību viņiem daudz un tā diezgan šķībi viens uz otru skatās. Ne vieni, ne otri tur ne par kādu apvienošanos pat nedomā.

P.S. Interesants fakts. Nāvīgie ienaidnieki serbi un horvāti arī patiesībā ir viena tauta.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ar apvienošanos tiešām nav rožaini. Arī vislielākās kopīgās vilkmes laikā pagājušā gada oktobrī atbalsts abu valstu apvienošanai Moldāvijas pusē bija tikai 43%. Saejot kopā, viņi ilgi neturētos. Labāk lai nākotnē paliek kā Čehija un Slovākija atsevišķās valstīs ES ietvaros.

Serbiem un horvātiem pirmkārt atšķiras reliģija (serbi - pareizticīgie, horvāti - katoļi). Serbi Osmaņu impērijas laikos regulāri kāvās pret turkiem, pec tam tika pabāzti zem Austroungārijas impērijas, kas viss uzsita augšā pārspīlēto nacionālismu. Ā, ja, krievi viņus pēdējoreiz atbrīvoja no turkiem, 1. Pasaules karā cīnījās pret Austroungāriju un 2. Pasaules kara pret vācu nacistiem, dēļ kā pie serbiem Kremlis joprojam ir lielā cieņā. Horvātiem kā katoļiem, sēdēšana Austroungārijas impērijā īpašas problēmas neradīja. Tāpēc arī kašķis starp abām tautām.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Tu piemirsi bosniešus - tie arī ir piederīgi serbiem un horvātiem.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

darklight rakstīja: Moldāvija Rumānijai nepievienosies. Lai arī tauta it kā viena, atšķirību viņiem daudz un tā diezgan šķībi viens uz otru skatās. Ne vieni, ne otri tur ne par kādu apvienošanos pat nedomā.

P.S. Interesants fakts. Nāvīgie ienaidnieki serbi un horvāti arī patiesībā ir viena tauta.

Galīgi nesaprotu moldāvu domāšanu mentalitāti . Moldāvija nokļuva PSRS WW2 rezultātā . Tātad noskaņojumam vajadzēja būt kā mums baltijā . Moldāvi valstī būdami varākums , tomēr jau no 90 -iem balso par komunistu prezidentiem . Tik tagad Sandu .

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Tu bišķi par tālu vēstures grāmatu atšķīri. Moldāvija bija jau cariskās Krievijas sastāvā - kad cariskā Krievija izjuka, Rumānija pacentās sagrābt Moldāviju, par to komunisti piesavinājās Rumānijas nacionālos dārgumus un zeltu, kas bija gadu iepriekš, vēl cara valdīšanas laikā, aizvesti paglabāt uz Maskavu. Tad pienāca Molotova - Ribentropa pakts un PSRS ar ultimāta palīdzību atņēma Rumānijai Moldāviju.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Baltija , jau arī bija zem cara

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Putins laikam pa kluso ieslēdzis atpakaļgaitu savam uzstādījumam gāze pa rubļiem. Tehniski Krievijā nonāks rubļi, bet reāli Vācija maksās eiro uz Gazprombank, kas tad tālāk konvertēs uz rubļiem:

www.youtube.com/watch?v=nrx_pScWFBU

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Putins uz visu slēdz atpakaļgaitu tik jāizdomā kā tauti to pasniegt, lai izklausās pēc uzvaras. Nah Kijev! arī jau vairs nebļauj.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Pasaulē bagātākais Maskis vakar izziņoja, ka putZins esot per viņu krietni bagātāks.Tas kādus 200miljardu$ esot sakrājis.Diez šis pats vispār zin, cik un kas īsti viņam pieder?

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
1 0 Atbildēt

Tas ir princips. Lai viņi pēc tam konvertē uz ko grib. Valūtu tāpat viņiem vajag kā ēst. Bija vēl dzirdēts, ka daudzas valstis maksājumus par dabas resursiem veic stingri pēc līgumā norādītajiem kontiem, kuri tagad ir iesaldēti un Krievija netiek pie naudas. Rubļu gājiens ir tikai lai apietu šīs sankcijas. Putinam pašam tos rubļus nahren nevajag.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Dullie krievu karavīri rakuši ierakumus Černobiļas t.s Red forest. Es saprastu, ka uzvanda zemi ar kāpurķēdēm un nodedzina kādu meža gabalu, bet, nu rakt ierakumus radioaktīvā piesārņojuma zonā liecina par idiotismu.

"Ir apstiprinātas ziņas, ka Krievijas karavīri rakuši ierakumus Sarkanajā mežā - desmit kvadrātkilometru zonā ap AES - un saņēmuši "būtiskas radiācijas devas".

Krievijas karavīri "krita panikā pie pirmajām slimības pazīmēm, kas parādījās ļoti ātri", un sāka gatavoties apvidus pamešanai, norādīja "Enerhoatom". "

www.tvnet.lv/7490522/krievijas-karaviri-rakusi-ierakumus-ap-cornobilas-aes-un-sanemusi-butiskas-radiacijas-devas

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Jau labu laiku klīst baumas par to, ka Černobiļas apkārtnē esošie karavīri čieš no radiācijas tikai dēļ tā, ka tur uzturās, bet ierakumu rakšana jau ir cits līmenis. Tas norāda ka komandieri visos līmeņos ir nekompetenti vai klaji kaitnieciski, bet pašiem tranšeju racējiem trūkst pat pamata sajēgas ko viņi dara. Es sāku saprast kāpēc biezie krievi visu naudu ved ārā - kāda jēga kaut ko ieguldīt savā zemē, ja tauta ir neglābjami stulba.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

ja tev ofiņš pavēl rakt no šejienes līdz divpadsmitiem, tad - it īpaši krievu armijā - strīdēties nav īpaši veselīgi. Pie tam, racēji jau varēja uzreiz nemaz nezināt, kur un ko viņi rok.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Pavēle protams ir apstāklis, bet rokot vai pat bakstoties pa mežiem Černobiļā tomēr ir jāsaprot, ka nekas, ko tev nodarīs virsnieks nav salīdzināms ar to, kas tevi gaida pēc apstarošanās. Nezināt kur rok arī varētu būt pagrūti, kartes tāpat kaut kādas ir un gan jau arī pašu spēkstaciju tuvumā redzēja. Attiecīgi vienīgais variants ko es redzu ir pilnīgs pohujisms visos līmeņos līdz pat pašsaglabāšanās instikta trūkumam. To arī pierāda ziņas par vienkārši nosalušiem karavīriem ierakumos un kopējo līku skaitu. Mēģina uzvarēt Ukrainu piesārņojot zemi ar saviem līķiem.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Je-baķ/kopaķ, strojbats, disbats- tās viņiem ir senas tradīcijas po podņaķiju patrioķiZma i bojevogo duha.Ģeņ prašol, nu i hyi s ņim..

Mirno v poļe pašet traktor, za rekoj gorit reaktor..Jesļi b švedi ņe skazaļi, mi bi s vami hyi uznaļi...

1984 Reģ.: 30.11.2021
3 0 Atbildēt

Ģeduška v poļe našol puļemjot

Ķeperj v derevņe ņikto ņe živjot

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ģevočka v poļe našla Ananas,bil on pahož na ņemeckij fugas..Toļka prisela ņemnožka pajesķ, Uši našļi kilometrov za šesķ...

Dvoje vļubļonnih celovaļis vo rži, ķiho Kombain stojal na meži.. ķiho zavjolsa, ķiho pašol, kto-to na poļe pol-xyja našol..

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tā bļin iet kad Covid(a) nav, Černobiļa nav kodolspēkstacijas avārijas vieta, bet "slepens bunkurs ieroču izstrādei", un tamlīdzīgas pasaciņas krievu lohiem ...

Nu tad kāds bariņš "dārgumu meklētāju" tagad varês ārstēties uz nebēdu ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Drīzāk lai gatavo ar svinu izklātus maisus. Pie tām apstarojuma dozām pāris mēnešu laikā apmirs gandrīz visi. Tai skaitā visi tie kuri tur pa zemi kašņājās. Vispār sviests. Vēl saprotu ka mazie urkas no Krievijas dzīļu ciematiem nezina kas ir Černobiļa. Taču viņu komandieriem to bija jāzina. Eh, varēja arī nemaz nebraukt projām lai radiāciju pa pasauli neizvazātu. Tajos pašos radioaktīvajos ierakumos viņus apglabātu.

news.obozrevatel.com/vojna-v-ukraine/sbezhat-podalshe-ot-chaes-byilo-malo-smi-soobschili-o-pervoj-smerti-soldata-rossii-ot-luchevoj-bolezni.htm

Tekuila Reģ.: 07.01.2022
0 0 Atbildēt

Divas žurnālistes apspriež vatņiku zemo attīstību,pat PSRS laikos tauta nebija tik zemā attīstības līmenī.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-kaimiņu vajg Uzaicicināt ne tikai koplietot savu (mūsu) automašīnu.Ira jānodrošina uz 3-4 tuvākakajām mājām vienotu guļamistabu un vienas ielas apdzīvotājiem vēlams būtu sasskanīgā kopkorī pamēģināt ied-irst vienā kopīgā atejass Podā.Lai izvairītos no pārmērīgi cieša kontakta starp pastāvīgajiem lietotājiem, ieteicams atdzīvināt seno kaimiņvalstu internacionanālo tradīciju uz brilles kāpt ar kājām.Cerams drīzumā ieraudzīsim arī uz flīzēm uzvilkto maģisko brūno skaitli 111 (vai III), tapc ka no apr4 papīra izcenojumi pieaugs apm tā vidēji kaut kur pa kādiem 10-14 centiem/centimetrā.

Rietum euroropā jau skan acinājumi retāk lietot dušu un iespēju robežās atteikties no ledusskapja virināšanas, kā arī piem itāļiem jau kopš pagājušā gada izmaksā kompensāciju par katru ekakoanomisko Krānu..

Jā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tas viss, Tevis aprakstītais, vēl pārskatāmā pagātnē bija sastopams onlainā darbaļaužu - komunisma cēlāju kopmītnēs. Obšežiķija, tā teikt, viss jaunais ir labi aizmirsts vecais

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Švecs no ASV savā kārtējā video, cita starpā stāstīja, ka Krievijas civilās aviācijas speciālisti burtiski "kaucot". Izrādās, ka lidmašīnām, Boeing, Airbus un Superjet diezgan bieži, apm. reizi nedēlā vai divās, obligāti jāveic diagnostika. To līdz šim veikuši ārvalstu speciālisti, jādomā, ar savu programnodrošinājumu. Tas vairs netiek darīts un 2 ārkārtas gadījumi jau bijuši, piem. Sočos, par laimi, uz zemes, Superjet esot aizdedzies dzinējs.

Krievija cer, ka lidmašīnu uzturēšanu veiks 3.puses speciālisti.

Boeing Co (BA.N) and Airbus SE (AIR.PA) - the world's two largest aircraft manufacturers - have suspended the supply of components and services to Russian airlines,

www.reuters.com/business/aerospace-defense/russia-may-allow-outside-firms-maintain-airliners-amid-sanctions-tass-says-2022-03-05/

Vēl, kurš nav pamanījis, 29.martā hakeri uzbrukuši Rosaviacija ( favt.ru ) un nodzēsuši 65 GB datu, kuriem neesot rezerves kopijas. Soctīklos zobojas, ka "backupu" nodrošināšanai paredzētā nauda, visticamāk, nozagta. Nodzēsti visi dokumenti, gaisa kuģu reģistrācijas dati un pasts no serveriem.

www.aviation24.be/miscellaneous/russo-ukrainian-war/powerful-cyber-attack-on-russias-civil-aviation-authority-servers-no-more-data-nor-back-up/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Būs ka Kubā un Irānā, kur rietumu tehniku laboja ar no citas tādas pašas uz vietas esošas tehnikas paņemtām rezerves daļām. Tiesa cik labi tas der moderno komerciālo aviopārvadājumu lidmašīnu remontam, vvz. Tur bez diagnostikas viņi ātri aizies auzās un kritīs zemē. Superjet vispār ir kaut kāds sviests. Izskatas ka to līdz galam tā arī nav uztaisījuši - visu laiku kaut kas noklājas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Papildinājums par Krievijas civilo aviāciju: Krievijas aviācijas pārvalde pēc 65 TB datu zaudēšanas pāriet uz dokumentācijas papīra formātā izmantošanu:

cybernews.com/cyber-war/russian-aviation-authority-switches-to-paper-after-losing-65tb-of-data/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Lai atjauno mašīnrakstītāju birojus Indijā tādi vēl joprojām ir un tos pat izmanto dažas valsts iestādes.

Tekuila Reģ.: 07.01.2022
0 0 Atbildēt

Un kā jums patīk kā krievu okupanti ņemās pa Rudo mežu(Рыжий лес),rok ierakumus.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu jau ir 2 paaudzes starpā, nav brīnums ka neko nezin, un iespējams pat šamiem ir "pārdots", ka tur Ukraina ražo savys kodolieročus ...

Izskatas ka Krievijā būtiski palielināsies apbedījumu platība, vai arī Baltkrievijā, ja "savējiem rādīt nevar" , tip "jaunie brāļu kapi" ....

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Neticu, ka nezināja kas Černobiļā darās. Skatoties kopējo kara ainu krievu kareivji un virsnieki nekur tālu no 2. pasaules kara domāšanas nav tikuši. Virsnieks teica roc, ko tad es cilvēks mazs, rakšu ar. Viņš liels cilvēks, liela galva, viņš lai arī domā. Bet virsnieks tikmēr to pašu domā par savu vadību, bet vadībai pilnīgi nošpļauties. To pierāda ziņās par vienkārši nosalušiem kareivjiem pie Kijevas, 6 vai varāk reizes sabombordētā tehnika lidlaukā pie Hersonas, utt. Reāli ja krieviem beigsies speciālās vienības, kuras ir kaut cik kompetentas, tad līķu skaits aizies debesīs, jo tos nabaga jauniesauktos vienkārši mēslojumā pārvērtīs.Un militārā vadība turpinās mest gaļu ukraiņu virzienā kamēr būs ko mest. Pareizi viens ukrainis teica, ka saprot, kā jutās vācieši 2. pasaules kara laikā, kad krievi vienkārši ar masu centās ieņemt ložmetēja pozīcijas.

Tekuila Reģ.: 07.01.2022
2 0 Atbildēt

[url=https://ibb.co/L0XC5VG]

[/url]

Tekuila Reģ.: 07.01.2022
0 0 Atbildēt

[url=https://ibb.co/FXFZz9v]

[/url]

1.. 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ..86
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti