Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..86
imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Krievu bumba nogalina 96 gadus vecu holokaustā izdzīvojušo. Savdabīga "denacifikācija".

www.rferl.org/a/ukraine-holocaust-survivor-killed-russian-bombing/31763481.html

Как мы узнали от его близких, наш друг Борис Романченко, который пережил нацистские лагеря #Buchenwald, #Peenemünde, #Dora и #BergenBelsen, был убит в прошлую пятницу в результате взрыва бомбы в своем доме в #Харькове. Мы глубоко встревожены.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
5 1 Atbildēt

No vācu nacistiem viņam izdevās izglābties. No krievu nacistiem - diemžēl nē.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 3 Atbildēt

Kur jaunākās ziņas par/tēmu? Šopēcpusdien krievu lidaparāts esot apzināti ielidojis poļu teritorijā.Kur Nātō un kur sajmas ziņojums/tautai? Neilgi iepriekš 7gab lidmašinas no kremļa elites "aviootrjada" pacēlušās no Masskavas. Piecas azlidojušas lidz sibīrijai un uzreiz atpakaļ, bet divām izslēgti transponderi un hvz kur īsti tās pabijušas.Kādā itāļu ostā šon atklājies, ka tur neviena netraucēta gozējas superjahta ar teiksmainu nossaukumu Šahermaherizāde. Kādu 700milj vērtībā.Iespējams, tā kādam piederot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Neilgi iepriekš 7gab lidmašinas no kremļa elites "aviootrjada" pacēlušās no Masskavas. Piecas azlidojušas lidz sibīrijai un uzreiz atpakaļ, bet divām izslēgti transponderi un hvz kur īsti tās pabijušas.--

Tad par to viss skaidrs, Putina labākais un drošākais bunkurs ir Ufā, uz turieni arī lido. 7 lidmašīnas vajag, lai aizvestu arī sulaiņus un istabas meitas, par miesas sargiem nemaz nerunājot. Un , lai nezinātu, ar kuru lidmašīnu viņš tieši lido :-/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Vēl nav teikts vai tiešām aizlidoja vai tikai izlikās ka aizlidoja.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nee, tās 5gab nekur neizlidoja,tā bija hakakeru simulācija. Šamie vnk flightradara mājasslapu pārraidīja reāllaikā no cita skatupointa.Tās 2gab ar izslēgtajiem transponderiem pa taisno ielidoja tajā pustoj-baška kalnā.Jā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 1 Atbildēt

Nu aizkadrā ir netikai krievu ielidošana Polijā:

1) Baidens no rīta pateica, ka amerikāņi nekaros Ukrainā, bet to varētu darīt citas NATO valstis

2) uz Slovākiju ir aizvestas Patriot pretgaisa sistēmas

3) 15 gab. NATO kuģi kas piedalījās mācībās Ziemeļjūrā, šobrīd peld Baltijas jūrā Stoholmas virzienā ar oficiālo iemeslu "tur atpūsties no mācībām"

Un tas viss neskaitot to, ka virs Polijas un Rumānijas ir vismaz 3 uzpildes lidmašinas ar pavadošo grupu + izlūklidmašīnas lido virs Lietuvas un gar Polijas robežu. Principā NATO tā lēnām, bet pamatīgi savu kara mašīnu kurbulē un velk uz mūsu un Ukrainas pusi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
2 1 Atbildēt

Jā, pareizi, aizmirsu pievienot šo - Krievija turpina 2. pasaules karu ar Japānu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nu nez vai apstākļos, kad Krievijas tālo austrumu karaspēka vienības ir jau ceļā uz Ukrainu, bet Japāņu - gatavas uzbrukumam var teikt, ka "Krievija turpina". Ar visai lielu iespējamību prognozēju, ka Japāna varētu negaidīt Hāgas lēmumus.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 1 Atbildēt

Tas tā dīvaini izklausās, bet tās pārtrauktās miera sarunas ir tieši par 2. pasaules karu. Tehniski šobrīd Krievija un Japāna ir pamiera stāvoklī 2. pasaules karā, pat ja kopš kara beigām ir pagājuši vairāk kā 70 gadi. Līdz ar to pārtrūkstot miera sarunām vismaz uz papīra viņi vēl joprojām ir kara stāvoklī, pat ja nenotiek aktīva karadarbība. Attiecīgi japāņiem lai uzsāktu karadarbību nav pat nepieciešams pieteikt karu, viņi var vienkārši izsēdināt desantu tajās salās un, cik es saprotu no starptautiskās likumdošanas, tā būs pilnīgi likumīga deokupācija, jo bez tā miera līguma robeža starp abām valstīm ir ļoti nosacīta .

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nevis dīvaini, bet tieši tā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Loģiski Japāna pie pirmās izdevības paņems savas Kuriļu salas atpakaļ ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 1 Atbildēt

Ja ANO tiešām darītu to, kas tai pēc likuma pienākas, tā nekavējoties izmestu Krieviju no drošības padomes un liktu atbrīvot Krievijas okupētās teritorijas. Daudz šo teritoriju nav un gribošo tās atbrīvot atrastos ka vai cik

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Kaatad, prottams.Nekakavējoties/izmest, no itin visām territorijām un no visiem biznesiem.Drošvien vel jo labāk, ja kopā ar TIEM, kuri visus šos Varoņgadus nesavtīgi laizīja tam krievam aizmuguri- buvēja jahtas,izdeva zelta passes,pirka viņu sazagtos resursus,uzglabāja un pārskaitīja viņu likumīgi iegūtos līdzekļus,skoloja viņu kinderus,pienesa viņiem gardus ēdienus/dzērienus un izpārdeva viņiem ekskluzīvos īpašumus pa visu plašo passauli.Un itin nevienam nebij nedz jautājumu,ne kur nu vēl kādu aizdomu vai iebildumu.Nee.Jā.Nebūtu nekur iebrucis - viss tas tā turpinātos ierastajā kārtībā vēl nezcik gadu.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nevis "nebūtu nekur iebrucis", bet "būtu izdevies plānotais zibenskarš" - tas, ko visiem minētajiem aizmugures laizītājiem vajadzēja, lai stiprinātu savas "Krievi nāk!" pozīcijas.

Tagad, kad Krieviju rezultātā saraus gabalos, "Krievi nāk!" karalis būs kails un ar "ierasto kārtību" soļot uz The Great Reset vairs nesanāks.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 1 Atbildēt

Par to ka Krieviju beigās izdalīs uz 0, nešaubos. Par Great Reset vari pastāstīt. Darba pārtraukumā būs par ko pasmieties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lasi un smejies, ja tevi tajā kaut kas uzjautrina: www.weforum.org/great-reset/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Varu derēt ka karš tur ieviesīs savas korekcijas. Ieskaito iespēju, ka esošo ANO nespējības dēļ vienkārši likvidēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nez... Es kaut ko citu teicu? Kas tieši bija tas, ko prasīji pastāstīt?

"un ar "ierasto kārtību" soļot uz The Great Reset vairs nesanāks."

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Par to weforumu jebkuram daudzmaz normāli domājošam smieklu vietā nāk pavisam citas izjūtas.Ja vēl padomāt par to, ka tajā iespējamajā greitresetā katram reģionam ir acīmredzami "sava" loma.No kurām tā "mūsējā" ir tāda maigi runājot ne visai iepriecinoša.Situāciju līdzsvaro vienīgi tas, ka lohi sen jau vairs neatšķir reālu info no klajas dezinfo.Tas ar katru dienu kļūs arvien grūtāk, jo nāks arvien jauni info ieguves ierobežojumi un vidēji statistiskā loha atradināšana no jebkuras pastāvīgas domāšanas un pašrocīgas notikumu izvērtēšanas.Te pat nav runa par kādu demagoģijas izplatīšanu- vienk par "uzticību" normāli domājoša un savai valstij lojāla pilsoņa spriestspējai.

Mums LV ir nezcik šie te pietuvināto biznesi un īpašumi,tai skaitā vastij svarīgās jomās un uzņēmumos.Vai mums tagd truli vajadzētu visiem korī kliegt "banzai"- nu tas ir itin labs jautājums.Jebkurš trulais kliedzējs paliktu par kārtu klusāks, tiklīdz tā lieta daudzmaz nopietni sakasītos ar viņa personisko labklājību.

Šeit taču itin labi saprotams- kam varētu piederēt vakar itālijā atklātā 700milj jahta un kāpēc otra nesen aizturētā treknajam uzbeku izcelsmes inteneta gigantam un vienlaikus bijušajam huligānam piederošā maksāja gandrīz tikpat.Un kāpēc savā vairumā tās citas/pārējās "maksā" par kārtu mazāk.Kuŗš te tas galvenais, un kurš vnk čiekurs/parastais.Kādi īpašumi un kāpēc tepat netālu pieder mākslas vigrošanas ciltsmātei IrinSsannovnai, ar ko viņa ir rados un ar ko sirdsdraugos un kam viņa "piegādā" savas spējīgākās audzēknes.Vai vajadzīga steidzama rīcība no tuvējās kūrortpilsētas domes, ja pat šveicāriešu varasiestādes nesteidzas ar lieku plātīšanos.Vienā kalnā kollaiders, otrā bunkurs, bet nomaldījusies raķete nejauši var ielidot arī kādā sapņuzemes vulkāna cohumā.Vai akkurāt "mums" to tagad vajag.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

"Normāli domājošajiem", t.i. pūlim, diemžēl WEForums (jeb "Davosas klubiņš") un The Great Reset ir tikai sazvērestības teorijas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Aizmirsi vēl Cionistu okupācijas valdības(COV), kas pārņēmušas visu pasauli.

TheodoreMiller1 Reģ.: 21.03.2022
0 1 Atbildēt

Thanks for giving us Amazing info.

clickbankproductreviews.org/tea-burn-reviews/

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Skatoties pēdējo nedēļu notikumus saistībā ar Krieviju tādā plašākā kontekstā sāk rasties aizdoma, ka kaut ko esam aizmirsuši. Pie fakta, ka Krievijas ekonomika un mediju vide palēnām slīd ZKorejas virzienā, vai Eiropa šobrīd ir sākusi domāt par to, ka tās ārējā robeža jāsāk stiprināt līdz tam līmenim kāds ir starp abām Korejām? Šobrīd vienīgais konflikta atrisinājums kas derīgs visām iesaistītajām pusēm ir Putina gāšana, tiesa Hāgā kaut kādai daļai iesaistīto personu un sankciju atcelšana. Es neticu, ka esošā sistēma Krievijā spēs panākt sankciju atcelšanu vai reālu ekonomikas izaugsmi, līdz ar to visa tā teritorija pārvērtīsies par nabadzības un noziedzības perēkli ar tendenci visām problēmām kopā ar bēgļiem plūst uz Eiropu. Bez mīnu lauka, dzeloņdrātīm un militāri kontrolētas robežas šķērsošanas kontrabanda, korupcija, cilvēku tirdzniecība un citas jaukās Krievijas eksportpreces ies uz urrā.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Tā būs ja Krievija pati pirms tam neizjuks sastāvdaļās. Un ja padomā, tas var notikt, Putinam vēl dzīvam esot

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu nez, gan krievu opozīcija gan ārzemju apskatnieki spriež, ka Putinam paliekot pie varas Krievija nesāks dalīties. Visi reģionu vadītāji ir Putina sistēmas cilvēki, līdz ar to, kamēr sistēma stāv arī Krievija paliks vienā gabalā. Ļoti nabadzīga, bet vienā gabalā. Ja Putinu tomēr nooptimizēs, nu tad gan var būt visādi, jo visa elite tomēr ir piesaistīta konkrētiem uzņēmumiem un reģioniem, un tad gan var aiziet katrs par sevi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tu pat savu viedokli nespēj izteikt bez "russkojazičniju" urlu leksikas. Un kādēļ? Lai pateiktu "Ne jau Putins ar automātiem skraida." kā iebildumu uz to, ka tev uzskaita kādas tautas viņa vārdā karo.

Paskaidro, kādēļ tieši Putina labākās kaujas vienības NAV krievi, bet gan islāmisti.

Labākās kaujas vienības nupat "uzvarēja" kauju kurā uzbruka nodegusi ēka:

youtu.be/RH9ZpkMmzUo

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Labi ka ēka neuzvarēja, bet nu būtu "puikām" kāds granātmetējs, varētu gadities ka tukša ēka "krītot kaujā" pat šamos uzvar ...

Dundukiem nevajadzētu izsniegt ieročus ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 13 Atbildēt

Nu re - pats apstiprini, ka kara noziedznieki nemaz nav krievi... ;)

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kas vispār ir krievi un kāpēc atkal tev mainās uzskati par kolektīvu nacionālo atbildību? Nacistēn, vienreiz tiec skaidrībā par šķirošanu pēc tautībām.

Esi laikam noticējis arī kremļa tuftai par baložiem kas inficē tikai krievus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Ko nu atkal melo. Tieši es vienmēr esmu teicis, ka ideoloģijai nav tautības.

Diemžēl kolektīvā nacionālā atbildība ir realitāte ar ko tieši krievu tautai nāksies samierināties, neskatoties uz to, ka noziedzīgais režīms ir internacionāls.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ko atkal izlokies tārps. Teici ka čečeņi esot elitāri, islāmisti un neesot krievi. Visi kas atbalsta Russkij Mir ir krievi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Nu tu esi izcili debils. Jā es teicu un varu atkārtot cik vien vajag - čečeni patiešām nav krievi. Čečeni ir čečeni, nevis vācieši, latvieši vai hotentoti. Toties ļoti daudz krievu neatbalsta tavu "Russkij Mir".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Toties ļoti daudz krievu neatbalsta tavu "Russkij Mir"

Jā ļoti daudzi, kādi 30%. Tas nu gan ir daudz. Bet tiec skaidrībā, kas tad galu galā ir krievi. Es saprotu, ka esi noticējis pasaciņām par bioloģiskiem ieročiem, kas skar tikai krievus un ka tiem ir īpašs ģenētiskais kods.

>Tieši es vienmēr esmu teicis, ka ideoloģijai nav tautības.

Vienmēr saki, ka vienmēr esi teicis to, ka vienmēr esi teicis, bet to ko vienmēr esi teicis neesi nekur teicis. Krievs ir ideoloģija nevis tautība.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

cik saprotu, ka Renault tomēr atsācis ražošanu Krievijā, redzēs ,kā viņiem tur klāsies, ja tā, tad vajadzētu šos boikotēt eiropā

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Kaut ko džeki pasteidzās, būtu pagaidījuši vismaz kara beigas. Ir skaidrs, ka klusītēm liela daļa atsāks strādāt, bet tikai tad kad kāds būs izcēlies un dabūjis pa kaklu. Un šajā gadījumā laikam tieši franču kompānijas plāno uz sevis iznest visu sabiedrisko attiecību katastrofu.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

autoVaz ražošot savas, ne reno B0 platformas mašīnas, turklāt bez boša ABS

Droši vien reno tur maza teikšana

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu konkurentiem šis tāpat būtu labs brīdis Renault atspārdīšanai, pat ja krievi ražo uz savu galvu. Krievijas tirgus tāpat tuvākajā laikā būs miris jaunu auto pārdošanai, līdz ar to moments kā reiz iedzīt zemē kādu konkurentu Eiropas tirgus līmenī.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

cik dzirdēju novis autovaz bet Maskakavas reno rupnica atsaks ražot dusterus, captur, terrano, to ko februara beigas pārtrauca dēļ detaļu trūkumu,

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

"Ja Krievijas varasiestādes ļaus ražot jaunus auto ar bremzēm bez ABS, AvtoVAZ varēs turpināt montēt modeļus Lada Granta un Niva Legend." motor.ru TVNET

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Te mazliet plašāk par Renault situāciju Krievijā: fortune.com/2022/03/04/renault-silent-russia-automaker-avtovaz-lada-putins/

Īsumā Renault Krievijā ir iegrūduši tik daudz naudas, ka tagad pat īsti nav variants iet ārā no turienes. Ja pareizi saprotu viņu pašu datus, tad Krievija principā ir 2. lielākais tirgus aiz Francijas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Viņi neesot teikuši, ka aiziet no Krievijas, ražošana pārtraukta tikai piegāžu ķēžu dēļ, kuras tagad esot pārorientētas. ( Interesanti, caur kurieni ). Renault akcijas, starp citu 15% apmērā pieder arī Francijas valdībai. Viens reddit asprātis reno emblēmu salīdzināja nevis ar dimantu bet gan ar ,hm, sieviešu orgānu.

Starp citu liels franču lieltirgotājs. Leroy Merlin, tieši domā ievākties Krievijā, pateicoties tam ka daļa citu brendu to pamet.

Leroy Merlin, owned by the Mulliez Family (top 10 richest family in france) is known for "business is business" Russia is 18% of their sales turnover, I'm not surprised that they decided to stay but they'll probably face a well deserved shitstorm. ( reddit )

www.businessinsider.com/retailer-looks-expand-russia-business-as-more-firms-pull-out-2022-3

Un vēl Decathlon, tāpat un turpat:

www.thisismoney.co.uk/money/markets/article-10633339/French-tycoons-Decathlon-fire-Russia-plans.html

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Šogad Francijā prezidenta vēlēšanas, pieļauju ka Makrons vienkārši nevar atļauties šūpot kuģi ar spiedienu uz uzņēmējiem, līdz ar to franči pagaidām taisa "business as usual". Tas ka pēc kara Eiropā nodarbosies ar raganu medībām, kurās šie uzņēmumi būs primārie mēŗki, jau ir cits jautājums vēlākam laikam.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Šogad Francijā prezidenta vēlēšanas. Precīzāk, 1. kārta jau nākošmēnes, 10. aprīlī

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nesatraucies, es varētu kaudzi ar tiem kas no RU nekur neies nosaukt (sieva reklāmā strādā), pa industriju jau iesmej, ka reklamistiem/PR būs ar ko nodarboties "atmazgāt lupatas" ...

Francija jau arī Mistral būtu ar prieku piegadajusi, tik daudziem nācās pārliecināt šamos ja pēc Krimas tā ir tūkštošreiz sliktāka doma, kaut jau sākotnēji tā bija gana problemātiska NATO.

P.S. es domāju ka no RUnreāli aiziet tie, kuriem SWIFT atslēgšana rada milzu problēmas ....

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

swift ir tik daļēji atslēgts, pat to viņi nevar pilnībā atslēgt, kaut uz kara laiku, pa lielam visi'sankciju lēmumi stipri jēli. Pat iekaitot sportu, no tā pat nav spējīgi rashu izolēt, Ja kaut ko izolē tad saka uz šo sezonu vai laiku, pārsvarā visi lēmumi mīksti, bet par tādiem krievs tik pasmejās

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ka tik tomēr no RU nav jāaiziet uz Kazahstānu, Kirgizstānu un Uzbekistānu. Jo daudzi turīgi krievi mūk tieši uz turieni. Nemaz nerunājot par turīgiem kazahiem, uzbekiem un kirgīziem. Šajā sakarībā vienistabas dzīvokļa īre, piem. Taškentā esot, sākot no 300$ mēn.

Influx Of Russians, Return Of Labor Migrants Jacking Up Real Estate In Uzbekistan

www.rferl.org/a/uzbekistan-russians-ukraine-war-skyrocketing-prices/31761937.html

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Protams, ka vesela kaudze uzņēmumu paliek Krievijā, bet tie pa lielam cenšas neafišēties vai arī to pārstāvniecība Krievijas reģionā atrodas ārpus Krievijas, līdz ar to tehniski viss ok. Tas stāsts par uzņēmēju pārcelšanos uz blakus valstīm ir tiešā veidā saistīts ar to, ka bizness jau turpinās, tik daudz, ka pati Krievija tiks izmantota kā resursu avots, bet peļņa plūdīs uz blakus valstīm. Drīz arī Eiropā sāks parādīties metāls un alumīnijs no "ražotnēm" Kirgistānā, un bizness ne ausu nekustinās par reālo izcelsmi. Ķīnai jau arī neinteresē Krievija kā tirgus, viņiem vajag tikai resursus, ražošanas jaudas tam ko paši nevar saražot, un tikt vaļā no konkurentiem Krievijā. Sankcijas jau praktiski trāpīs pa visiem kas ir visusslānī vai zemāk, lielais bizness ātri pārorientēsies uz darbu caur blakusvalstīm un izmantos iespēju krievu strādniekiem maksāt vēl mazāk. Nu tipa kā ZKorejā, kur strādnieki strādā Ķīnas uzņēmumos, saņem kaut kādu simbolisku algu, bet krējumu nosmeļ vadonis un biznesmeņi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

Nu nezinu... Arvien vairāk pārliecinos, ka krievu bizness ir stipri nepieņemams formāts. Tas nepārtraukti rada iracionālus riskus, pret kuriem jānodrošinās un tas ir dārgi. Nauda tur liela, bet plūsma ļoti nestabila un iracionāla. Tas pats Renault nekad nevar zināt vai rīt rūpnīcu vnk nenacionalizēs. Tam pretī jātur ķīla, kas atsver nacionalizācijas riskus. Dārgi tas. Un šīs nodrošinājuma operācijas ir neproduktīvas - netiek uzražots nekas.

Secīgi man liekas, ja tev bizness ir tāds, ka ar zobiem un nagiem jāturās pie RU tirgus, tad bizness nav konkurētspējīgs un noriets ir ļoti tuvu. Neparedzami tuvu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ilglaicīgi strādājot ar RU tirgu tu tajā diezgan labi orientējies, un tā nav tāda baigā problēma. It īpaši tiem kas tāpat jau pieraduši produktu daļas stiept iekša no pus pasaules ...

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Personīgi man ar Krieviju biznesa līmenī padsmit gadu laikā nekad nav bijušas nekādas problēmas, strādāju gan tikai un vienīgi ar labi zināmiem cilvēkiem, vai arī ar to pašu labi zināmo cilvēku rekomendācijām. Atttiecībā par valsts struktūrām, administrēšanu un likumdošanu - tur gan ir totāla buļļa pakaļa - ar vienu spalvas vēzienu visu var apgriezt ar kājām gaisā....

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Nacionalizācija principā ir tas, kas šobrīd nogalina Krievijas biznesu uz desmitgadēm - līdz šim biznesa vide uzskatīja, ka krievi nav tik traki lai sāktu kaut ko nacionalizēt, jo nav jau tā ka elitēm trūkst izpratnes par biznesa pamatiem, un pat kara sākumā no Krievijas izvācās tikai tie, kam bija svarīga reputācija. Šajā brīdī, kad ir nacionalizētas līzinga kompānijai piederošas lidmašīnas, noteikumi jau ir pavisam savādāki un principā bizness ar Krieviju ļoti strauji beigsies, jo jāsāk ņemt vērā papildus riski. Tāpēc arī vatenis parastais domā, ka tagad visu nacionalizēsim un būs savs makdonalds vai djadja vaņa, bet krievu ekonomisti uzskata, ka šis ir pilnīgs pipec uz veselām paaudzēm.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 5 Atbildēt

Nacionalizē jau viens otram. Un nacionalizāciju sāka rietumi - ar krievu centrālbankas rezervju iesaldēšanu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Centrālās bankas rezervju iesaldēšana nav nacionalizācija, resursi vēl joprojām pieder Krievijai, bet līdz sankciju atcelšanai tā ar tiem nevar rīkoties. Lidmašīnu nacionalizācija principā ir "gop-stop", bija īru/Bahamu salu lidmašīnas, tagad ir krievu lidmašīnas, šajā procesā pārkāpjot veselu kaudzi ar biznesa principiem, nerunājot jau par starptautisko likumdošanu.

Rietumiem vismaz pagaidām nav tiesisku risinājumu naudas un īpašumu nacionalizācijai un līdz šim arī bizness būtu negatīvi uztvēris šādas darbības. Bet tā kā krievi pirmie ir oficiāli sākuši nacionalizācijas procesus, pieļauju, ka tiks radīta likumdošana, kas ļaus pietiesāt iesaldētos resursus par labu tiem uzņēmumiem, kas ir cietuši no Krievijā veiktās nacionalizācijas, vai arī caur Hāgu pa tiešo Ukrainas atjaunošanai.

Lai arī daudzas valstis Rietumos šos līdzekļus gribētu paturēt sev, civilizētajā pasaulē tās lietas tomēr tā nedarās.

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Jebkurā gadījumā - pasaule šodien ir aizgājusi upside down visos virzienos, visās jomās. Es joprojām nesaprotu, kādi bija Krievijas plānotie ieguvumi, iebrūkot Ukrainā

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Par vateni parasto - jau no senās Romas laikiem ir skaidri nodefinēts, ko vajag Pilsonim Vulgaris (parastajam) - maizi un izpriecas!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Puttainaiss esot pavēlējis,ka no šodienass tirgošot (savu) gāzi tikai par (ssaviem)rubļiem. Savukakārt rītdien pret iespējamajim viņa tirgotajiem produktiem iespējams tiks passludināts embargo.Krievi palaiduši kosmossā raķeti ar uzkrāssotu Zorro zīmi.Infoblokakādes iedvesmoti,Kassjauns unt ko sākuši pārpablicēt neseno jūtupa repertuāru.Cik kuŗam bērnu un ko/kuŗš p/is. Jā.Vēl citi stāsta, ka šodien uz Ukrainas robežas esot pārbaudīts dažu robežšķērsošanas tīkotāju patiesais dzimums un vīrišķo atribūtu turētāji esot pagriezti/atpakaļ. Ungāri vēlas kurināt pa-krieviski, kamēr poļi pa visu vari raujas Kaujā.Rītdien Nātō sammits.Hvz/kas būs parīt..

ps, ā, jā krievu treknais galvenais kosmonautikass vadonis šodn driš basņu par globālās cīņas sākumu- drīzumā kritīs zvaigznes/ezerā unt iešot vaļā glonAss vs gpss...

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Puttainais ir aizliedzis cukura un labības eksportu no valsts

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-drošvien ka ekobunkuru vAssarā ar samogonku kurinās ;p

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tāpēc jau tur visi tā pērk cukuru lai ir ar ko samagonku dzīt, gudra tauta

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Ja godīgi es šobrīd sāku atbalstīt poļu vēlmi doties kaujā. Katra diena šajā nenoteiktajā ekonomiskajā stāvoklī, kad cenas materiāliem mainās pa dienām, bet tehniski nav Force majeure apstākļi vienkārši piš prātu visiem būvniecībā un ražošanā iesaistītajiem. Un mums jau pie mūsu mazās ekonomikas ir grūti, tad kur tad poļiem, kas vēl vairāk saistīti ar Ukrainu. Pilnizmēra karš ar Krieviju drīz ķļūs vienkārši ekonomiski pamatots risinājums visai Eiropai. Bet cars tā vietā lai risinātu situāciju grib gāzi pa rubļiem tirgot.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

To, ka ekonomiski pa ribām dabūs visi, to es teicu pašā sākumā. Pašlaik notiekošo var nodefinēt apmēram kā pāris zobratu izraušanu no strādājoša mehānisma. Polija arī tikpat pamatīgi ir sasaistīta arī ar Krieviju

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Mums visa Eiropa ir saistīta ar Krieviju, bet atsevišķas krievu nozares ir saistītas ar piegādēm no Ukrainas. Attiecīgi kamēr karš turpinās, kaut kādā veidā atrausies visi. Ukraiņi plāno karot tik ilgi kamēr būs ar ko vai pa ko šaut, krievi vēl cer kaut kādu ģeopolitiku izbīdīt, bet visa pārējā pasaule ir kaut kāda līmeņa tumšā vietā. Sankcijas ir risinājums, ja paralēli tiek doti nodokļu samazinājumi un citi atbalsta pasākumi savās mājās. Bet ja mēs ekonomiski sitam krievus un pie reizes izturamies tā itkā ekonomikā viss ir kārtībā, tad karš būs lētāk.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 2 Atbildēt

tad karš būs lētāk

Cienītais, jūs pie pilna prāta....?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

tad karš būs lētāk

Cienītais, jūs pie pilna prāta....?

Nu paskatīsimies tīri mierīgi un ekonomiski - karadarbībai turpinoties pieaug bēgļu plūsma uz Eiropas valstīm, kam ir jānodrošina dzīvesvieta, pabalsti, darbs, utt. Tā ir viena izdevumu pozīcija.

Tālāk sankciju rezultāti - ar mūsu atbalstu vai bez tā lielās valstis un privātais bizness tāpat noteiks sankcijas, kas galvenokārt atspārdīs tieši AEiropu.

Vēl tam visam pa virsu izdevumi Ukrainas atjaunošanai, visticamāk Eiropas Savienība metīs no kopēja fonda, kas visticamāk samazinās investīcijas mūsu pusē.

Līdz ar to jā, karadarbības maksimāli ātra pārtraukšana, pat ar NATO bruņoto spēku ievešanu Ukrainā ir AEiropas valstu interesēs. Es ļoti stipri apšaubu, ka pie pašreizējā krievu armijas stāvokļa šāda karadarbība pāraugtu lielākā konfliktā. Mūsu interesēs ir maksimāli ātra karadarbības pārtraukšana un kaut kādu sankciju samazināšana jau caur politisko dialogu.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Mūsu interesēs ir maksimāli ātra karadarbības pārtraukšana un kaut kādu sankciju samazināšana jau caur politisko dialogu.

Re ku ir tas, kam var piekrist par visiem 200%.

Es ļoti stipri apšaubu, ka pie pašreizējā krievu armijas stāvokļa šāda karadarbība pāraugtu lielākā konfliktā.

Par to krievu armijas patieso stāvokli mēs neviens te īsti pat nezinām. Ja jau tā armija būtu tik pussprāgusi, gan jau ka NATO sen būtu sabrieduši uz pēdējo cirtienu. Pieredze un iemaņas ir - Belgrada, Irāka, Lībija. Bet te kaut kā raustās, izskatās, ka pamatīgi raustās...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

NATO ģenerāļi jau bija gatavi braukt pirmajā dienā, kad virs Polijas lidoja ASV stratēģiskie bumbvedēji, bet reālam kašķim šobrīd pietrūkst politiskās gribas. Lasot ziņas no citām NATO valstīm es pagaidām neredzu tādu baigo vēlmi iesaistīties, FOX News kaut ko runā tajā virzienā, bet tas arī viss. Principā ja amerikāņi ir pateikuši, ka nebrauks, tad vienīgi tepat minētie briti un poļi var kādus piedzīvojumus braukt meklēt. Rietumiem tomēr svarīgāki jautājumi par demokrātijas eksportu jārisina, tur ir zaļais kurss, sieviešu tiesību jautājumi, imigrantu jautājumi, visādu apspiesto sabiedrības grupu jautājumi. Skatoties no Francijas un Vācijas viedokļa tie ukraiņi ar visu savu pretošanos vispār varētu iet tur kur aizgāja krievu kuģis, traucē tikai biznesu taisīt, ar ikdienas huiņām nodarboties + vēl ieroči šiem jāpiegādā un tagad vēl pašiem jābruņojas

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Ne, nu tas ir skaidrāk kā skaidrs.Ja blakusvalstī (pagaidām) nosists tūkstotis civiliedzīvotāju,iespējams ka laiks ira uz to kopējo eurokārti tagd uzlikt 38miljonus poļu.Jāiet tak uz vis bank, nau ko miist.Īpaši nešķirojot, kas tur civilie vai ko.Jo lielāks blīkšķis ,jo jautrāk.Kuŗš gan šodn negribētu tā kārtīgi izkauties.Katram sava loma un laicīgi plānots uznāciens.Rītdien reku kaŗa jubileja,appaļš mēnesis. Politiķiķi taču zin, ko viņ dar. Vane,koa,cien. ....

1984 Reģ.: 30.11.2021
4 0 Atbildēt

Poļiem ir tāda filma - va bank! Divos gabalos, ar turpinājumu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Filma laba. Poļi arī. Pielāgojoties situācijas attīstībai piedāvāšu attiecīgi traku prognozi - lai nepieļautu atkāpšanos un kompromisus, ko gribētu Brisele, Vašingtona un Davosa, Poļi+UK uzbruks Baltijas jūras flotei Kaļiņingradā, Turki - Melnajā jūrā, Japāņi - tālajos austrumos, iznīcinot uzreiz visas trīs Krievijas flotes.

Baltkrievijā tikmēr baķka domā, kā panākt, lai armija nepārvēršas pret pašu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Putinistu fantāzijas. Putinam salikās, ka visi tā vien grib pakarot un visiem ir teritoriālas pretenzijas(projekcija), a izrādās nekā. Laikam vienīgie ir ungāri, kas cer uz dāvanām no Krievijas pēc Ukrainas "dalīšanas". Putins pārkāpa sarkanās līnijas un tas ir, ka pēc kara robežas Eiropā netiks pārskatītas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tāds interesants pavērsiens

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Paskaties video datumu, pēc sarunām ar Baidenu Ķīna jau ir ieslēgusi daļēju atpakaļgaitu.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Redzēju datumu, 21.03.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Viss kārtībā, mana kļūda, pašam sajuka dienas. Datumu pacēlu, jo izrādās, ka tajā pašā datumā ir arī cits redzējums uz Ķīnas teikto

www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-20/china-will-work-to-de-escalate-war-in-ukraine-ambassador-says

Principā Ķīnas viedoklis tiek izmantots amerikāņu iekšpolitikā, bet to ko darīs Ķīna zin tikai viņi paši. Vienīgais kas ir skaidrs, ka ķīnieši turpinās šādā stilā lavierēt, jo uzrauties uz sankcijām vai zaudēt tirgu negribās, bet biedram Putinam ir jāpalīdz + jāpakaitina amerikāņi

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Da labi tās Ķīnas Krievijas attiecības ir izcils māņu manevrs, Krievija tā īsti neko nespēj Ķīnai piedāvāt, bet savukārt ar Rietumiem gan ĶTR varētu "patirgoties" ...

Bet to ko no Krievijas varētu gūt - dabūs tāpat, jāļauj tik karot ...

Bet viens gan ir skaidrs, Krievijai jau ir ļoti sūdīgi ...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Ko mums tagd nafig gar ķīniešiem, kad tepat Nātō samits tūliņ jau šodien.Tur lems un dalīs.Kā sendienās.Kamu čo,kamu ņičo, kamu *uj čerez pļečo.Jāliek derībass- ar cik lielu kulāku sitīs pa galdu un cik lielu un virs kā noteiks slēgto gaisatelpu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Publiskie tusiņi neko jaunu parasti neatklāj, noteikti būs pāris vārdu par atbalstu Ukrainai un ieroču piegādēm ...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Diezgan iespējams,ka šoreiz kādi skaļāki paziņojumi tomēr būs.Jo stāvoklis nav diezko labs- rietumu palīdzības ieroči tiek piegādāti pamatā caur vienu to poļu rŽešuvas lidlauku un krieviem tie visi pievedceļi ir zināmi.Krievs piedraudēja, ka jebkurā brīdī ir gatavs sākt šo piegāžu traucēšanu.Tas lidlauks ir laikam kādus 100km no robežas un krievs jau šodien kladzina, ka lūk vakar amerikāņi tur pieveduši jaunus pretgaisa aizsardzības kompleksus.

Gaisatelpu gan jau nāksies aizslēgt vismaz virs šiem te rietumu apgabaliem, kur (pagaidām) reāla karadarbība nenotiek.Pēc idejas tas būs formāli, bet krievi visdrīzāk to izpūtīs par ziloni un ķersies pie tālākiem draudiem.Pie kam, vismaz četrās tuvējās valstīs tūliņ tiks būtiski pastiprināta NāTō klātbūtne- arī to krievi izbazūnēs pārvērstu ar kājām gaisā.Gan jau tūliņ kliegs, ka poļi gatavo iebrukumu belorussijā un uttt.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Krievs piedraudēja, ka jebkurā brīdī ir gatavs sākt šo piegāžu traucēšanu.

Uzsvars uz piedraudēja. Jautājums, cik vispār krieviem vēl pāri palicis vadāmo raķešu. Arī slavenais "Kinžals" varētu būt propaganda, jo vismaz 1. mērķis, kur tas esot lietots: Ukrainas kareivju kazarmas, kur raķete izšauta no lidmašīnas un no samērā neliela attāluma, neatbilst vajadzībai pēc šādas munīcijas. Jautājums , vai Polijai solītās Patriot sistēmas jau/tūlīt būs uzstādītas.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

"Kinžals" ir tas pats "Iskander", ko palaiž no iznīcinātāja forsāžas režīmā, lai iegūtu lielāku kopīgo ātrumu. Nekā cita ūberīpaša tur nav. T.i. pietiekami ātri nobliežot krievu iznīcinātājus, "Kinžalu" problēma atrisinās pats no sevis.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, un pats misters Bidēns sanāk ka ir tas tur uz L burta? Ko viņš aizvakar par to kindžalu izteica? Tā ir praktiski pusvadāma neprecīza neprognozējama raķete ar 2kkm rādiusu.Pietiek ar vienu tādu vai pusotru.Pie kam, tai var uzkabināt dajebko un hvz kur un kam tā trāpīs.Notriekt viņu varot, bet ne visās lidojuma fāzēs un esot vajadzīga jo īpaša rūpība un precizitāte.

Jāklausās būtu reāli un no visām pusēm vienlaikus.Krievs kladzina par nupat izsludinātu high ālertu francūžu kodolspēkos, un vakar vakarā ziņu aģentūras stāsta par iespējams strauji pieaugušo apdraudējumu interneta zemūdens struktūrai.

Nātō vadītāju sapulce šodn it kā paredzot daļu apspriedes veikt atsevišķā telpā bez padomniekiem un bez mobilajiem telefoniem.Viss liecina, ka vismaz kaut kādi skaļāki paziņojumi šoreiz būs gan.Pie kam, krievs aktīvi meklē iespējas šķelt eiropu pēc kurināmā interesēm (reku,ungāri jau sen kurn, tagad arī austrieši, tas pats vācietis arī šaubīgs) un rubeļa kurss ir no sava zemākā līmeņa pacēlies atpakaļ uz daudzmaz pieņemamu.Vakar naidnieks tīksminājās, ka pats Zelenskis it kā esot lūdzis iejūtīgāk piemērot sankcijas Abrāmovičam- jo tas varot būt par reālu starpnieku un dot vērtīgu ieguldījumu miera sarunu veikšanā.Angļu Jonsons reku saka, ka laiks uzlikt banu krievu zelta resursiem.Būs interesant..

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Rezumē - cietīs lohi parastie visos līmeņos un visas pasaules visos nostūros... Bidēns, Puttēns, Jansons, Zaļenieks, Kariņš, Pavpļūts savu dzīvi (vismaz pagaidām) turpinās bez īpašām izmaiņām

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Tā kā Zeļenskis teica dažus nosodošus vārdus par franču firmām Krievijā Renaul atkal apturot biznesa aktivitātes tur.

"Pēc atbildes reakcijas Renault aptur darbību Krievijā

Francijas autoražotājs paziņoja, ka aptur savu rūpniecisko darbību Maskavā Ukrainas kara dēļ. Šāds lēmums pieņemts pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska kritikas."

www.dw.com/en/renault-suspends-russia-operations-after-backlash/a-61241250

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Franciju un Krieviju abpusējas simpàtijas saista jau kopš neatminaniem laikiem, cara galms pat pamanijàs ievazàt pilnu krievu valodu ar franču vàrdiem - "pince-nez" ir prikoligàkais kas palicis atmiņà no RU izcilu rakstnieku garadarbiem ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Pat vairāk, daļa krievu muižnieku, jo sevišķi galmā, krieviski runāja ar franču akcentu, jo franciski prata labāk. 4.iemesli: Lai kalpi nesaprastu; Franču valoda bija kļuvusi par Eiropas politikas valodu ( latīņu vietā ); Daudzi franči pēc 1789-1793.g. revolūcijas aizmuka uz Krieviju un kļuva par skolotājiem; Franču valodas prasme bija krievu "dižciltīgo" atšķirības zīme.

www.rbth.com/history/332300-4-reasons-russian-nobility-spoke-french

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Tolstojs savā "Karš un miers" ir diezgan sparīgi rakstījis franciski, vietām pat veselām lappusēm. Tā arī ir, tolaik dižciltīgie labi prata un daudz lietoja franču valodu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mani atkal fascinē ka vētra krieviski ir "uragan" - tas jau ir no tās šnites kā mūsu ekspektācijas un kruasāni...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Butjerbrod ar sviestu arī labi izklausās.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu ko, NATO sapulce cik saprotu ir pagājusi un lēmumos īsti izmaiņu nav:

www.reuters.com/world/europe/invasion-milestone-ukraine-urges-solidarity-western-leaders-gather-2022-03-24/

Ziņu šodien daudz, bet izskatās, ka visas puses gatavojas ilgam karam, jautājums tik kas beigsies ātrāk - ukraiņu cīņasspars, krievu lielgabalgaļa vai Rietumu pasaules spēja pieciest neērtības, ko viņiem rada sankcijas. Nebrīnīšos, ja rietumu pusē tuvākajā laikā sāks peldēt domas par Ukrainas atdošanu krieviem labā biznesa vārdā, problēma tik šajā idejā ir tāda, ka nodotie ukraiņi ar prieku pievienotos krieviem arī pašu rietumu denacifikācijā. Principā ja onkuli Kremlī vai Ufas bunkurā kāds tuvākajā laikā nenovāks, tad mierīgi varam gatavoties 3. pasaules karam.

Kontekstā labs citāts no viena Tvnet intervēta Latvijas armijnieka: "Runājot par potenciālo vienošanos, Slaidiņš atgādināja notikumus no Pirmā pasaules kara noslēguma, kur viens no Francijas ģenerāļiem, noslēdzot mieru ar Vāciju, izteicies, ka šis ir pamiers uz 20 gadiem. "Kā mēs zinām, tad vēlāk sekoja Otrais pasaules karš. Un šeit nav svarīgi, kas atrodas Kremlī - vai tas ir cars, boļševiki, komunisti vai Putins. Par uzvaru varam runāt tikai tad, ja Krievija kā impērija sabruks. Vadoņiem, kas atrodas Kremlī, ir nepieciešams tikai asinis, kādu iekarot un pazemot. Tā ir Krievijas būtība un ar to ir jārēķinās," uzsvēra Slaidiņš."

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Paskatīsimies. NATO vadība jau netaica, ka atstās visu, kas ir. Bet teica, ka palīdzība tiks sniegta, nenosaucot konkrētas lietas. Tādā salikumā "palīdzībā" var tikt iekļauts viskautkas. Sākot no papīra kabatas lakatiņiem un beidzot ar taktiskajiem atomieročiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Kad runā par NATO neaizmirsti, ka NATO bez Putina pārstās eksistēt - tādēļ nav jābrīnās, ka NATO meklē risinājumus, kā šo vilkt garumā un pēc iespējas pārvērst jaunā ilgstošā aukstajā karā.Tāda ir NATO būtība un ar to jārēķinās.

Tikmēr Polijā: www.apollo.lv/7484308/polijas-seims-pasludina-putinu-par-kara-noziedznieku un pa kluso bez skaļām ziņā militāras jaudas vēl lielāka pastiprināšana pie Kaļiņingradas.

Ir cerība, ka Putins un un viņa no viņa atkarīgie "pretinieki" būs šo karu zaudējuši kopā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

NATO arī bez Krievijas meklēja kašķus arābu valstīs un viemēr jau paliek Ķīna, kas pēc Krievijas varas vertikāles sabrukuma nostiprināsies tās teritorijā. Līdz ar to NATO visticamāk nepazudīs.

Bet poļu situācija gan ir tāda satraucoša, jo papildus jau nosauktajām lietām Krievijas vēstniecība Polijā esot dedzinājusi papīrus, līdzīgi kā pirms iebrukuma Ukrainā. Šis velk uz to variantu ko es jau kaut kad iepriekš biju minējis, ka lai novērstu uzmanību no zaudētā kara Ukrainā krievi sāks karu ar NATO, jo saprot ka NATO ar atombumbām bez vajadzības nemētāsies un līdz Maskavai tāpat neaizies, jo ar Polijā un Baltijā esošajiem spēkiem pietiek tikai teritorijas aizsardzībai. Iekšējā tirgū savukārt varēs pateikt, ka karš Ukrainā tika zaudēts NATO iejaukšanās dēļ, un visiem jāapvienojas ap vadoni, jo visa pasaule pret mums. Putins šo karu jau ir zaudējis, bet NATO iejaukšanās gadījumā viņš visu varēs norakstīt uz ļaunajiem rietumiem un konflikts tā arī pakārsies iesaldētā stāvoklī uz nākamjiem 40-50 gadiem. Pie tā propogandas apjoma, kas ir izplatīts krievu iekšējam patēriņam, šobrīd vairs nepastāv konflikta diplomātiski risinājumi, paliek tikai Putina optimizācija vai limitēta karadarbība ar NATO.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Karš ar NATO Putina režīmam un viņam pašam ir ātrs ceļš uz galu. Tur vair nebūs runa par iesaldētu karu, bet par to, cik daļās tiks sadalīta Krievija pēc tam un kā šīs daļas sauksies. Vēl tāds sīkums - visu Krievijas "pūžņi" citu valstu teritorijās automātiski nahrenizēsies. Un šķiet ka bunkura rūķis to pats saprot.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ja NATO būtu savākuši kārtīgu kaujas grupu gar savu austrumu robežu, tad varētu runāt par Krievijas dalīšanu. Ar to, kas vismaz oficiāli ir savākts pietiks lokāliem uzbrukumiem Krievijas tuvējām bāzēm, Kaļiņingradai un Ukrainas deokupācijai. Vismaz šobrīd es neredzu ārzemju medijos vēlmi iet uz Maksavu, jo kā redzam no Ukrainas pieredzes modernas lielpilsētas ieņemšanai vajag nenormālu skaitu tehnikas un cilvēku. Deokupējot Ukrainu kašķis visticamāk arī būs izsmelts, NATO būs sevi nodemonstrējuši, krieviem būs nostiprināts ārējais ienaidnieks un bizness kaut kur pa malu varēs atsākties. Uzbrukums poļiem jau visticamāk nebūtu brauciens ar tankiem uz Varšavu, bet gan pāris iskanderi pa armijas bāzēm kur piegādā kravas Ukrainai. Problēma šajā konflikta risinājumā ir tāda, ka pastāv risks ka kāda no pusēm pārcentīsies un armijas bāzes vietā sabombordēs kādu pilsētu vai iskanderā konvencionālās galviņas vietā ieskrūvēs kodolgalviņu, tādā veidā aizraujot ierobežoto konfliktu pilnizmēra karā. Tāpēc es principā ceru uz plānu B - Putinu viņa bunkurā optimizē, pāris ģenerāļus nosūta uz Hāgu un visi dzīvojam tālāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

"Deokupējot Ukrainu kašķis visticamāk arī būs izsmelts, NATO būs sevi nodemonstrējuši, krieviem būs nostiprināts ārējais ienaidnieks"

Precīzs, NATO nepieciešamas situācijas apraksts. Tikai piemirsi, ka tas ārējais ienaidnieks pie šāda scenārija būs abpusējs un būs atvērta jauna bruņošanās sacensība - novirzot tavu nodokļu naudiņu militāristiem.

Tāpēc es principā ceru uz plānu X, kas saraus gabalos un demilitarizēs Krieviju, ar sekojošu NATO un ES iznīkšanu bez ārējā ienaidnieka, kas ir nepieciešams to eksistences pamatošanai. Jā, būs kaut kāda jauna militāra alianse ar potenciāli Ķīnu, kā opozīciju. Un jā - Eiropa nekļūs vienkārši par sadrumstalotu sīkvalstiņu teritoriju, bet gan būs ar pavisam savādāku sadarbības modeli un citiem līderiem.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Putins zaudēja jau tajā mirklī, kad uzsāka aktīvu karadarbību. Ja nu vienīgi visā pasākumā nav visārprātīgākais scenārijs - visi lielie zēni spēlē uz vienu roku un Pū ir piekritis, vai piespiests, sliktā puiša lomai

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Variants par to, ka viss ir sarunāts ir iespējams, bet tādā gadījumā situācija ir vēl sliktāka, jo cilvēkiem kā sugai ir tendence vai nu pārcensties, vai kaut ko neizdarīt līdz galam, līdz ar to pastāv risks ka kāda puse plānu aizraus kaut kur šķērsām, tā ka beigās nevienam vairs atpakaļceļa nebūs. Dzīves pieredze liecina - jo sarežģītāks plāns un vairāk iesaistīto, jo lielāks risks, ka kāds kaut ko sapisīs, līdz ar to es ceru ka nekāda lielāka plāna nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Sarunāts bija zibenskarš, kam sekotu jauns, visiem izdevīgs aukstais karš. Tas nogāja greizi un šobrīd notiekošais visiem sarunātājiem maksās dārgi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Ko ta "aizmirsa" ASV "marioneti" Zeļenski pabrīdināt, lai nepretojas. Kaut kā tava vispasaules sazvērestība šeit sabrūk kā kāršu namiņš.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tikai tad, ja tavā vienkāršotajā pasaulē ir tikai "ASV". Nekas nesabrūk, ja paskatās, ka ASV pati ir uz pilsoņu kara robežas, kas bija Zelenska galvenais sponsors un viena no pirmajām piedāvātajam sarunu vietām bija Jeruzāleme.

Fakti, kas ārkārtīgi nepatīk tavam komunistiskajam draudziņam Wala, kurš cenšas sevi mierināt ar ilūziju, ka ASV absolūti valda viņa demokrāti, kam tikai nedaudz traucē kaut kādi nenopietni republikāņu populisti.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Nav nekāda pilsoņu kara , tikai Trumpetistu stulbs PR un ne grama vairāk, ak jā "Lapsu ziņas" , un "ticīgais Sliņķis" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

PN Putina un ĶKP atbalstītāju draudziņ.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tā arī neatbildēji kāpēc zibenskarš nogāja greizi. Kas tā par PVE pasaules kārtību, kurā nav nekādas kārtības. No sērijas liktenis ir, bet to var mainīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Zibenskarš nogāja greizi jo tā plānotāji par zemu novērtēja Ukrainas spēju un vēlmi pretoties un izšķirošo tūlītējo atbalstu no Polijas un Turcijas. Nu vai arī vienkārši tas jau bija izmisuma solis uz visu banku, jo pretējā gadījumā tāpat visi plāni bruka.

Kas tā par kārtību? Utopiska, kuras ieviešana nepavisam neveicas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

> tā plānotāji par zemu novērtēja Ukrainas spēju un vēlmi pretoties

Zeļenskis taču esot ieliktnītis, kāpēc pretojās komandai?

Izskatās tai tavā PVE nav vienotības un neko viņi nevalda. Analizē vēl.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Zeļenskis taču esot ieliktnītis, kāpēc pretojās komandai?"

Tieši otrādi, attaisnoja uz viņu liktās cerības.

Man nav nekāda PVE. Tāds eksistē tavos slapjajos sapnīšos.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kā ta nav PVE - tā ir Pasaules Valdošā elite. Tavs termins. Tad neko tā elite nevalda? Kas tev tajā galvā darās? Tad pasaules nevaldošā elite? Atkal jau zutis izlokās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Jo tālāk, jo smieklīgāks paliec !

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 3 Atbildēt

Tev, kā vismaz šķietami domājošam cilvēkam, vajadzētu zināt, ka zaudētājs vienmēr ir viens, bet "uzvarētāju" un pretendentu uz mantas vai slavas dalīšanu vairāk kā vajag ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā, jā, komunistēn, tu jau gribētu komunisma uzvaras atkārtošanos... Bet nav tāda "vienmēr tikai viens".

Tev jau gribētos aizmirst, ka WW2 zaudēja arī, piemēram Japāna, kas nav piemirsusi uzvarētāju komunistu nodarījumus. Tev jau gribētos aizmirst, ka zaudēja visa Austrumeiropa, kas nokļuva uzvarētāju komunistu pakļautībā. Tev jau gribētos aizmirst, ka 9.maija pie pieminekļa pulcējās nevis krievu tautas, bet gan tavas komunisma ideoloģijas slavinātāji.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 4 Atbildēt

Es neko neesmu aizmirsis, bet to ka kārtējoreiz uzķēries, tas gan fakts

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Poļi, izrādās, ne tikai izraidījuši 45 Krievijas diplomātus bet bloķējuši arī Krievijas vēstniecības bankas kontus. Krievijas vēstnieks Varšavā Sergejs Andrejevs sacīja, ka vēstniecības bankas konti ir bloķēti, pamatojoties uz to, ka tos varētu izmantot naudas atmazgāšanai vai terorisma finansēšanai.

www.reuters.com/world/europe/russian-ambassador-says-poland-has-blocked-embassys-bank-accounts-ria-2022-03-24/

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Nevis varētu, bet izmantoja. Esot uz pilnu klapi ņēmuši ārā valūtu radiniekiem

imzz Reģ.: 27.02.2015
3 0 Atbildēt

Vēl interesanti ir tas, ka gan Krievijas aizsardzības ministrs Šoigu, gan ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs nav redzēti kopš 11.marta. Šoigu video visai pavirši iesprausts vienā Putina videokonferences attēlā ( dalītajā ekrānā ), bet atpazīts kā vecs video.

Karu Ukrainā kā vienotu operāciju kādam no viņiem būtu jāvada, jo militārais komandieris visai operācijai kā tādai, nav nozīmēts, bet abi nav redzēti kopš 11.03. Atliek tikai pats fīrers, bet Putins ir "kāgēbešņiks", nevis militārists. Arī Šoigu armijā neesot dienējis. Amerikāņi esot abus, Šoigu un Gerasimovu mēģinājuši intensīvi sazvanīt, bet tas nav izdevies.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Putins arī sen nav manīts, atskaitot montāžas uz zaļā ekrāna un dīvainu sarunu ar stjuartēm.

Tas gan šim tipiski, pēc Kursk nogrimšanas arī ilgi sēdēja zem galda, lai nāktu klajā ar viskrievijas nomierinošu paziņojumu uz jautājumu, "Kas notika ar Kursk? Tā utonula..."

Ģeniālais stratēģis un problēmu risinātājs.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Vadītāju/sappulce beidzās ar to, ka publiski nav zināms,ar ko īsti tā beidzās.Poļus gan viņi šoreiz piesēdināja.Teju kā iepriekš tika vangots, ka vienubrīd tas eiforizētās kliegšanas skaļums tiks attālināti pieregulēts.Bidēnam tagd reku uzbrūk saērcināti "vēlētāji".Tie (atšķirībā no poļiem un dažiem to kaimiņiem) nepakam negrib "kaŗot" savā territorijā.Ja mēģināt salilkt loģiski kopā to "abu" naidīgo pušu infoplūsmu, rodas itin bažīga sajūta.Jo vispār nav nu itin neviena kopējas saskares punkta.Visas ziņas un runas ir pilnīgi diametrāli pretējas.Tā nav laba zīme.

Tas šoiga un gerāsimavs tiešām ir pazuduši un tas šodien it kā sanāksmes video ievietojums ir vēl lielāks fuflo, nekā iepriekšejā mākslasfilma fīrers+stjuartes.Jautājums vel, kas īsti bija tur tajā lūžņieku sportalaukuma balagānā.

Reku vecais čekists Švecs sacīja šodn- esot stipri ticams, ka notikusi krievu sslepeno datu noplūde konkrēti ar fiziskas personass starpniecību.Un tagd lisais fjūrers mekļē krajņego.oGogo.Par čečenu varoņiem arī nezko nav neko dzirdams.Un tas rižais čurbančubaiss arīdzan esot ņesprostatak aizbēdzis na/uj.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Informācija. Laikā, kad notiek reāla karadarbība, visus sīkumus izpļukstēt reportieriem nav prāta darbs. Pietiekami slikta pieredze jau ar ES viceprezidentu Jozefu Borellu, kurš izpļāpājās gan par lidmasīnām, gan 500 milj. prognozēto ES militāro palīdzību Ukrainai.

Situācija ir mainīga. Domāju, ka poļu iesp.iesaiste ( kaut vai neoficiāli ) atkarīga no Lukašenko, kurš, Putina spiests, vīkšas uz karu tik lēni, cik vien var. Ja Lukašs līdīs Volīnijā, tad poļi var kaut ko nostrādāt.

Čubaiss esot redzēts Stambulā ( pēc tam, iesp. devies tālāk ), Ksenija Sobčaka arī Turcijā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

Šorīt no rīta ģērbjot apavus dzirdēju LR1 ziņu pirmo ziņu. Tātad, pirmā ziņa, tik ļoti svarīga ka tā jālaiž kā pirmā - "Ukrainas izlūkdienesti ziņo ka krievu armija okupētajās teritorijās iznīcina nepareizas grāmatas". Man tas radīja pārdomas, vai tad tiešām vidējais radio klausītājs ir tāds zābaks ka var mierīgi šādu lietu barot ziņās...

1) Informācija nāk nevis no kaut kādiem žurnālistiem, bet no vienas karojošās puses, ieinteresētās puses

2) Ziņa ir pilnīgi neticama jo neloģiska - tā pati armija, kura, ja tic tiem pašiem Ukrainas izlūkdienestiem, tiek klapēta kā pelavu maiss, teritorijās kurās tā uzturēsies tikai īslaicīgi, ņemas aiz gara laika pārmeklēt bibliotēkas lai iznīcinātu grāmatas ar nepareizo vēstures atainojumu - WTF?! Nē nu vēl varētu saprast ja šie piešautu uguni bibliotēkām, bet iet no tām ņemt ārā specifiskas grāmatas - teritorijās kas tāpat nepaliks viņu kontrolē - ?!?!?! 3) Kāpēc šāda ziņa ir tik ļoti svarīga priekš Latvijas iedzīvotājiem - vai tas būtu signāls lai cilvēki protas, ja nu gadījumā krievi iebruk, lai uzreiz ņemas aprakt ES un piekariņu slavinošas grāmatas lai krievi tās nesadedzina?

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 1 Atbildēt

> Ziņa ir pilnīgi neticama jo neloģiska - tā pati armija, kura, ja tic tiem pašiem Ukrainas izlūkdienestiem, tiek klapēta kā pelavu maiss, teritorijās kurās tā uzturēsies tikai īslaicīgi, ņemas aiz gara laika pārmeklēt bibliotēkas lai iznīcinātu grāmatas ar nepareizo vēstures atainojumu - WTF?!

Kapēc tevi tas pārsteidz? Krievam tas ir "uzvaras gēns" - piedirst, salauzt, sadedzināt vai sabojāt - galvenais ir parādīt, ka ir uzvarētājs un pārējā vēsture ir nepareiza.

Pārējo ignorēšu, kārtējie slimie suņa murgi no tavas puses.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 1 Atbildēt

"Uzvaras gēns" pēc būtības ir lumpena parastā atriebības alkas par pašu personīgo pazemošanu no klasesbiedriem, kaimiņiem un valsts iestāžu puses. Neizglītotības dēļ tas parvēršas bezjēdzīgā demolēšanā un nogalināšanā. Diktatūras propaganda to zina un aktīvi izmanto urrāpatriotisma uzkurināšanā. Pārējais ir detaļas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jā, bet āķis jau tāds ka nav tās "bezjēdzīgās demolēšanas". Ja būtu - atkārtoju vēlreiz - ja krievi dedzinātu bibliotēkas un tamlīdzigus iestādījumus - tad tas būtu loģiski un būtu tā "bezjēdzīgā demolēšana".

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Militārā eksperta Bradypusa elitārās Kadirovcu vienības dosies elitārā retroauto braucienā uz Ukrainu:

www.dialog.ua/war/248525_1647955769

Krotow Reģ.: 09.09.2008
2 0 Atbildēt

Nez šiem būs katram sava kosmētikas somiņa? Vai arī viena pa visiem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Tevi tik ļoti aizskāra, ka norādīju uz tavu nespēju atšķirt čečenus no krieviem, ka jāmelo kaut ko par to, ka šīs vienības ir manas?

Varbūt stulbu bildīšu vietā palasi arī kaut ko analītiskāku par to, ka čečeniem ir īpaša loma Putina plānos, kaut arī kļūdaina, kā visi plāni kopumā.

www.kavkazr.com/a/straha-pered-kadyrovym-v-ukraine-net-kievskiy-ekspert-o-provaljnom-piare-glavy-chechni/31763329.html

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

>Tevi tik ļoti aizskāra, ka norādīju uz tavu nespēju atšķirt čečenus no krieviem.

Nē mani joprojām uzjautrina tavas neesošās analītiķa spējas pavilkties uz lētiem buļļa sūdiem par elitārajām vienībām. Visa tā īpašā loma ir iekšējai lietošanai protestētāju iebiedēšanai, tā pat nav armija. Kadirovci nav čečeņi, bet krievi un kā tādus arī viņus slaktēs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 5 Atbildēt

Vienīgais, par ko varētu pasmieties, ja patiesībā nebūtu skumji ir tādi apgalvojumi, kā "Kadirovci nav čečeņi, bet krievi" - diemžēl tieši tādi lohi veido elektorātu, kas pat nespēj čečenu no krieva un ideoloģiju no tautības atšķirt.

Un ne uz ko neesmu pavilcies - ne jau es tās vienības nosaucu par "eitārām". Es tikai norādu, ka ir iemesls, kādēļ tās tiek sauktas par "elitārām" un kādēļ tās nav krievu.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Kadirovieši ir legalizēti čečenu bandīti. Tagad vieglāk palika?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pag man no Davosas zvana, drusk jāatslēdzas.

Pa to laiku nodefinē, kas KF tautu cietumā ir tautība - krievs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kas ir "KF tautu cietums" - ja dzīvo kaut kādās savās iedomu definīcijās, tad jau laikam tās nesakrīt ar visiem un tavā iedomu pasaulē čečeni ir krievi.

Tikmēr normāliem cilvēkiem "tuatība - krievs" ir kaut kas apmēram šāds: lv.wikipedia.org/wiki/Krievi

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ždanoka ir krieviete vai latviete?

Urbanovičš ir krievs vai latvietis?

Kas ir Roberto Meloni?

Šlesers ir krievs, latvietis vai ono?

Kāpēc tev nekad ne par ko nav konkrētības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ždanoka - ebreju-krievu jauktene

Urbanovičs - latvietis (latgalietis)

Roberto Meloni - itālis (sardīnetis)

Šlesers - latvietis (sēlis)

Kapēc kārtējo reizi melo, ka es esmu tas, kam nav konkrētības?

Kāda jēga šim jautājumam, pats vispār saprati?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Uzmini kādas tautības ir Rēzeknes Bartaševičs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Dziļi pofig. Varu atkārtot vēlreiz - škirošana pēc etniskās piederības vai rases lai paliet tādiem kā tev - ideoloģijai nav tautības!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Varu atkārtot, ka šķirošanai pēc tautības nav nozīmes, jo katrs var uzdoties un pieskaitīt sevi pie kādas tautības vēlas.

Kāda tautība ir amerikāņiem?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

It kā nē. Taču der zināt, lai ātri orientētos, ko no konkrētā indivīda var sagaidīt. Latvijā starp "ķiļķēniem un klimpām" proporcionāli ir daudz vairāk Kremļa kolaborantu un vienkārši vates. Papēti kaut vai partiju sarakstus pēdējo 20 gadu laikā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Vispirms, ASV ir slikts piemērs, jo ir imigrācijas valsts pēc izcelsmes. Un pieskaitīt sevi pie kaut kādas tautības bez pietiekama pamatojuma ir komiski. Un dažreiz tas neiet cauri, piem. pamēģini ierasties Izraēlā un uzdoties par ebreju, labāk uzreiz par aškenazi ebreju, tie ir krutākie.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"ideoloģijai nav tautības !??"

Un kā vēl ir. Piem. krievu nacionālisms ir ideoloģija. Pie kam attiecībā uz krieviem jārunā nevis par tautību, bet nāciju. Krievu nācija ir apstrādāta ar ideoloģiju un propagandu jau no cara laikiem un visvairāk pēc 1917.g revolūcijas.

Un pēc komunistu varas sabrukuma ideoloģija Krievijā atgriežas pie nacionālisma: The return of Russian nationalism:

www.ft.com/content/edb595d8-aeba-11e7-beba-5521c713abf4

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Dumjš kā zābaks. Nespēj atšķirt nācijas nacionālismu no etnonacionālisma. Tieši par to runāju - KF pilsoņi islāmisti čečeni var būt Putinam un Krievijas impērijas idejai lojāli nacionālisti, bet tas viņus nepadara par krieviem pēc tautības. Un KF pilsonis krievs Navaļnijs tikmēr sēdēt cietumā par iebilšanu režīmam.

Pat Hitlera ārieši bija multinacionāli - nevis etnonacionāli. Tālāk par derīgo cilvēku loka sašaurināšanu līdz rasei nav ticis pat pasaules vēsturē slavenākais cilvēku sķirotājs pēc izcelsmes.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es atbildēju tikai uz šito "ideoloģijai nav tautības !??" ( jo bija runa par nacionālismu ) Nemēģini vienu lietu aizsmērēt ar citu. Krievu vai manis pēc latviešu nacionālisms, kas ir ideoloģija, nevarētu pastāvēt bez attiecīgās tautības. 100% patiesība un punkts. tavus mīļos čečenus es nepieminēju ne ar vārdu. Pareiza frāze būtu: "daudzas ideoloģijas nebalstās uz tautību" piem. tās kas balstās uz sabiedrības dalīšanu pēc ienākumu līmeņa.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Iepriekš rakstīto atbilžu dēļ paturpināšu savu augstāk minēto domu par Krievijas iespējamu uzbrukumu Polijai un NATO.

1) Šāda konflikta gadījumā nav nepieciešams iet uz Maskavu - 1. Līča karš, kura laikā sabiedrotie fiksi sabombordēja Irākas armiju un atkaroja Kuveitas teritoriju ir ļoti labs paraugs, kā tas varētu notikt.

2) Palasot šodien TASS un paskatoties uz krievu rindām pēc cukura, šāda plāna kvalitatīvai realizācijai ir par vēlu - Krievijas ekonomika jau ir bedrē un tā bedre kļūst arvien dziļāka, līdz ar to pat ja plāns tiktu realizēts, tad Krievijai gandrīz vairs nav ietekmes sviru ar ko iztirgot sev kaut kādu "varonīgu" mieru. Kara 2-3 nedēļā tas vēl būtu risinājums, tagad principā tas līdz galam sagrautu armiju un atstātu ekonomiku sapūšanai.

3) Pēc Krievijas vadošo čiekuru retorikas var spriest ka pipec ir iestājies, miera sarunu vedējs saka ka ukraiņi negrib denacificēties, Putins grib lai par gāzi maksā rubļos, Eiropa sūta viņu tur kur krievu kuģi, Lavrovs kaut ko pukst, ka sankcijas neatbilst Rietumu vērtībām, un tam visam pa virsu Putina teksts par to, ka krievu kultūras ierobežošana pasaulē esot nacistu cienīgs solis. Papildus tam, fakti, ka Čubaiss notinās, Šoigu un Gerasimovs ir pazuduši un vēl kaut kādi čiekuri ir mājas arēstā, Putina rīkojumi par ārzemju rēķinu apmaksu rubļos tiek ignorēti, faktiski nozīmē, ka viss tas pasākums kustās pēc tīras inerces un nekāds plāns vairs pat attāli nepastāv. No tā savukārt izriet fakts, ka armija un drošības orgāni jebkurā brīdī var sākt dzīvot savu dzīvi, it sevišķi ja nebūs skaidrības par algu izmaksu, un tad jau būs iespējams viss - pilsoņu karš vai apvērsums Krievijā, raķešu trieciens pa NATO valstīm vai arī vienkārši prasta atkāpšanās no Ukrainas un militārā aprīkojuma iztirgošana visiem gribētājiem.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

ES tikai TV ekrānos viņu sūt nah! Vācija joprojām katru mēnesi maksā un maksās ap 15 miljardus par gāzi un naftu. Un Vācijā pašā ir aizliegts slikti izturēties pret tur iebraukušajiem krieviem/baltkrieviem. Vairāki vietējie uzņēmēji jau ir atrāvušies no policijas par krieviski runājošu klientu neapkalpošanu.

Ja kara izmaksas ir viens miljards dienā, tad vācieši nodrošina 2 nedēļas katru mēnesi. Plus vēl Ķīnas ikmēneša maksājums par gāzi/naftu, kas ir stipri lielāks un nodrošina visa mēneša izdevumus.

Un no vairāk kā 300 krievu bankām, tikai 7 ir atslēgtas no pasaules.

Šodien lasīju interesantu skandināvu rakstu. Tie ir reāli samīzušies, jo krievi ir apturējuši koksnes produktu eksportu. Skandināviem vairs nav no kā pirkt granulas, šķeldu un malku.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Nu Vācija un Austrija šajā kontekstā ir īpaši gadījumi, abas valstis lielāko daļu savas ražošanas ir balstījušas uz krievu energoresursiem, līdz attiecīgajām valdībām nemaz nekas cits neatliek, kā vien ieliekt celīšus Krievijas priekšā, jo krieviem aizgriežot gāzesvadu, vēlētāji abās valstīs momentā sāks meklēt vainīgos, kāpēc tā ir sanācis, ka mums ir tikai viens piegādātājs. Tehniski, gan jāatdzīst, ka mēs jau neesam labāki, tik daudz ka mums ekonomika mazāka, līdz ar to pāris kuģi eksporta gāzes attālina raganu medības mūsmājās.

Attiecībā uz valstu sankcijām arī krievu ekonomisti tās neuztver pārāk nopietni, bet privātā biznesa izvākšanās no Krievijas, šobrīd ir stipri ievērojamāks trieciens un diezgan ātri ved Krieviju atpakaļ 90tajos.

Kara izmaksas arī ir tāds stiepjams jēdziens, jo šobrīd neizskatās, ka tas miljards dienā nonāktu līdz frontei. Tādā kontekstā skatoties labāk papildus piemest Rosgvardei, nekā armijniekiem, jo ja armijniekiem vienā brīdī apniks mirt, tad vismaz būs labi bruņoti iekšējie spēki, kas aizsargās režīmu.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Šolcs var pamatoti velt mucu uz Merkeli. Un visvairāk uz Šrēderu. Kuram nebrīnīšos, ja vienā brīdī piešūs valsts interešu nodevību un rūtainu sauli uz daudziem gadiem. Un par to Šolcam vēl starptautiski applaudēs. Citādi redzēsim cik ātri Vācijai mazākas gāzes piegādes izlīdzināsies ar alternatīviem elektrības ģenerēšanas veidiem.

Rosgvarde ir legālu bandītu bars, kuri tikai prot dauzīt neapbruņotus demonstrantus. Nopietnākas saķeršanās gadījumā ar armiju viņiem ies šķidri. Ir tā ka Krievijas armija iekšējās zagšanas dēļ ir novesta miskastīgā stavoklī. Taču mentus Krievijā ļoti nemīl. Un automāts pret steku ir neapstrīdams arguments.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, Šolcam tādā ziņā labi, var nosēsties raganu medību priekšplānā un mest zem tanka savu partijas biedrus, kas visticamāk arī tiks darīts, jo vismaz manā nozarē vācu ražotāji jau ceļ cenas un kaut kādi vainīgie būs jāmeklē.

Attiecībā uz krievu militārajiem formējumiem nesen iekš Youtube skatījos interesantu pētījumu par šo tēmu. Galvenā doma bija, ka jau ilgstoši armija Krievijā tiek pazemota un pēc katras militārās operācijas tiek mainīta armijas vadība, lai nerastos spēcīgi vadītāji ar militāru aizmuguri. Militārā fonā sekas tam ir tas, ko redzam Ukrainā un arī iekšēji armija pēc zaudējumiem Ukrainā vairs nespēs izrādīt nopietnu pretestību Rosgvardei. Pat ārzemju eksperti ir nesaprašanā kāpēc tās Rosgvardes vienības kas parādās Ukrainā skraida ar jaunāko bruņojumu, kamēr parastās armijas rokās dažbrīd ir redzamas šautenes no 2. pasaules kara.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Vācija gandrīz līdz gada beigām izbeigs Krievijas naftas un ogļu importu, piektdien paziņoja valsts ekonomikas un klimata ministrs Roberts Habeks. "Uzņēmumi ļaus beigties līgumiem ar Krievijas piegādātājiem, tos neatjaunos un pāriet pie citiem piegādātājiem," Berlīnē, prezentējot ziņojumu par Vācijas energoapgādes drošību, sacīja Habeks. "Vēl ir par agru" enerģijas embargo, taču atsevišķu importa līgumu izbeigšanai ir kumulatīva ietekme.

Līdz ar to Vācijas atkarība no Krievijas naftas tuvāko nedēļu laikā samazināsies līdz aptuveni 25 procentiem, viņš sacīja. Pēc tam vasarā to vajadzētu samazināt uz pusi un gandrīz pilnībā izbeigt līdz gada beigām.

Ogļu imports tuvāko nedēļu laikā tiks samazināts uz pusi un viss beigsies līdz rudenim.

"Līdz gada beigām mūsu mērķis ir būt gandrīz neatkarīgiem," ( no Krievijas naftas un oglēm )

Viņš sacīja, ka atkarības mazināšana no Krievijas gāzes prasīs vismaz līdz 2024. gadam.

www.politico.eu/article/germany-aims-to-be-nearly-free-of-russian-oil-and-coal-by-years-end/

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Krieviem diezgan dumi sanācis ar tiem energoresursiem. Jo Grēta jau diezgan sen čīkst, ka kāda daļa jāatstāj zemē. Un te punduris ar saviem imperiālistiskajiem izlēcieniem.

Rezultātā iespējams, ka viss sakrita: ja kautkas jāatstāj zemē, tad kāpēc lai tas nebūtu Krievijas resurss. Pastāv iespēja, ka Krievija izvilkusi īso sērkociņu. Pavisam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nekas nav jāatstāj zemē - zaļā fašima idejas brūk kopā ar Putina fašismu. Visi kopā ir izvilkuši īsus sērkociņus.

fckns Reģ.: 29.11.2020
2 1 Atbildēt

Kas ir "zaļais fašisms"? Atkal kaut kāds tevis izdomāts bubulis, no kā būtu jābaidās?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Jā. Baidies!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Zaļais fašisms šajos "gāzes fašisma" laikos sāk pat izskatīties pieņemami. Vēl viens KF panakuns bez ES un NATO stiprināšanas. Ak jā ES taču sabrukšot, aizmirsu Bradypusa pareģojumu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Nu, Grēta ir mākslīgi promotēts un saslavēts pasākums, lai padarītu eko diskusiju tizlu un personisku. Tipa, labā Grēta pret ekoloģijai naidīgajiem pusmūža konservatīvajiem večiem un Trampu. Viss tikai tāpēc, lai neskaitītu kilovatstundas un neko nerēķinātu. Krievijas gāzes kontekstā - lai tik neko nerēķina, lai strīdās par Grētu.

Googles pirmā lapa.

Opinion: Why white, middle-aged men are so angry with Greta

cdn.fullscreen.nz/fullscreen/region-error.html

We messed up the world but we are too arrogant to admit it, writes Mark Longley.

Sep 28, 2019

Why Loud, Old White Men Are Threatened By Greta Thunberg

junkee.com/greta-thunberg-old-white-men/223586

Oct 1, 2019 — Greta Thunberg obviously scares some men silly. The bullying of the teenager by conservative middle-aged men has taken on a grim, ...

Why is Greta Thunberg so triggering for certain men?

www.irishtimes.com/life-and-style/people/why-is-greta-thunberg-so-triggering-for-certain-men-1.4002264

Sep 7, 2019 — Greta Thunberg on her voyage to New York for the the UN Climate ... or the middle-aged man taunting a child with Asperger syndrome from ...

Greta Thunberg: teenager on a global mission to 'make a ...

www.theguardian.com/environment/2019/sep/26/greta-thunberg-teenager-on-a-global-mission-to-make-a-difference

Sep 26, 2019 — The Swedish climate activist Greta Thunberg has become known globally for her environmental campaign. In August 2018, aged 15, ...

Greta Thunberg - Wikipedia

en.wikipedia.org › wiki › Greta_Thunberg

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg is a Swedish environmental activist who is known for challenging world leaders to take immediate action for climate ...

Greta Thunberg - Right Livelihood Award

rightlivelihood.org/the-change-makers/find-a-laureate/greta-thunberg/ Laureates

Greta Thunberg is a young climate activist from Sweden. ... to the United Nations' Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), man-made emissions of ...

The Sweetheart Bargain - Google Books Result

books.google.lv › books

Shirley Jump · 2013 · ‎Fiction

The material was some ungodly print with daisies on a pale blue ... He was a handsome man, the kind Greta herself would have liked when she was his age.

Cookie Dough - Page 34 - Google Books Result

books.google.lv › books

John Harelkin

Aunt Greta played with a beauty mark on one of her chins. “I was a pretty girl like Lene but this whore made me marry an old man.

The Mediocre White Men Who Hate Greta Thunberg | James Fell

bodyforwife.com › the-mediocre-white-men-wh...

Feb 28, 2020 — As I mentioned, many a mediocre white man responded to Greta by screeching like a howler monkey on a meth bender. Well, white dudes and that ...

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Grēta ir norakstīts projekts. Kas pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā vairs nav aktuāls.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Kāda virs Grēta, esam pāris mēnešu attālumā no tā lai pa logu tiktu izmesta vācu atkāpšanās no ogļu kurināšanas un nebrīnīšos ja arī Euro7 un Euro6 standari tiks uz laiku atlikti sakarā ar materiālu trūkumu un vispārējo energonesēju pieejamību. Ja Eiropas vadībai būs jāizvēlas starp maksimālu enerģijas ekonomiju vai nosacītu vides piesārņošanu, videi tiks uzšpļauts ar slaidu loku. Vecā eiropa jau vēl tikai sāk cīnīties ar metāla un energoresursu trūkumu, bet no ārzemju piegādātājiem jau tiek saņemtas ziņas ka cenas celsies, līdz ar to tas ir tikai laika jautājums pirms ekonomikas uzturēšanas vārdā visi zaļie sapņi tiks izmesti pa logu. Pie mūsdienu tehnoloģijām tas pats dīzelis bez visādiem filtriem var sasniegt pietiekamu jaudas/degvielas patēriņa attiecību, lai varētu pievērt acis uz tiem pāris gramiem CO2 kas tiek papildus saražoti. msh notiekti var pastātīt vairāk kā tas notiek. Elektromobīļi protams ir nākotne, bet vidējas AES celtniecība ilgst ~4 gadus, tā kā līdz tam brīdim kad Eiropā būs tik daudz elektroenerģijas lai nodrošinātu visu transporta patēriņu, būs vien pēc iespējas ekonomiskāk jākurina fosilie kurināmie.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Nevis CO2 bet NOx. Priekš patīkamas degvielas ekonomijas vajadzētu izmest miskastē pārspīlēti stingrās pasīvās drošības normas - ar mūsdienu tehnoloģijām B3 audi izmēra un svara sedans ar kaut kādu mazu dīzeli uz šosejas noteikti ierakstītos 3 litros - ja ne pat palīstu zem tiem, galu galā pirms 20 gadiem abas fofāgena grupas 3L mašīnītes bija hečbeki ar sūdīgāku aerodinamiku. Jā, un kur nu vēl VW XL1...

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Tikai tas XL1 projekts izrādījās nepareizi tēmēts, virs 100k. Vārdu sakot tik tāda F. Piēch izrādīšanās. Audi A2 1.2td nav sliktākais variants, jo šaurāks par vairumu auto, tik tas robotizētais sajūgs atbaida. Tieši kā saki - mūsdienu 1.2 tdi ekonormu iežņaugts, zemos apgriezienos nav lietojams...

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Ar EUR6, 7 vai 12 standartiem notiek cīņa nevis ar kādiem mega kaitīgiem un indīgiem izmešiem, bet gan ar parastiem sadegšanas produktiem. Principā baigi labs bizness dažiem labiem pietuvinātajiem, un lohu parasto rēķina. Protams, brīdī kad tie lohi ziemā sāks salt vai paliks bez elektrības, tad tās sekas veiklajiem eko vīriņiem var būt neprognozējamas, jo to lohu parasto tomēr ir diezgan daudz...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Eko vīriņi jau praktiski ir pazuduši no ētera, ja nu vien kāds drosmīgais atgādina par kaut kādiem klimata mērķiem. Mums tāds ir Plēša kungs, kurš vienlaicīgi atbalsta gan azartspēļu gan zaļo lobiju, ļoti drosmīgs cilvēks šajā situācijā. Redz ka s*di briest, bet varonīgi turpina cīņu.

Bet lohi uz zemes jau sāk nonākt situācijā, kad būs jāsāk meklēt vainīgie, pagaidām trūkst motivācijas, bet vēl mēnesis un galvas sāks ripot. Ukraiņi tādā ziņā malači, radījuši situāciju, kurā politiķi nevar atkāpties spiedienā uz Krieviju, līdz ar to vainīgie būs jāsāk meklēt.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Tak beidz, nekur nekas nav pazudis. Zemkopības Ministrijā ir vesels Klimata Pārmaiņu departaments (principā Siera Caurumu Pētīšanas Institūts). Plāni tiek kalti uz nebēdu, kā ko zaļināsim un kā ko ierobežosim un likvidēsim

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Plānus kalt jau neviens netraucēs, tā teikt nevar jau atlaist "kvalificētus" speciālistus. Vienkārši šīm idejām samazinās finasējumu un novāks no ētera lai nekaitinātu iepriekšminētos loh.., pfu, vēlētājus. Pie šīm energoresursu, metāla un graudu cenām par zaļo kursu var runāt tikai ļoti drosmīgs un finasēts politiķis, vai pilnīgs fanātiķis. Piemēram pie mums būvnieki gaida kad tiks izsludināts ārkārtas stāvoklis ekonomikā, nu mēnesi pagaidīs, divus un ja valsts neko lietas labā nedarīs, tad valsts dabūs apturētus objektus, bankrotus, bezdarbu un sakaitinātus vēlētājus. Un tajā brīdī prasīt naudu zaļajām idejām jau būs bīstami sejas veselībai. Mūsu un ārzemju vadības vienkārši vēl nav sapratušas s*du apjomu, jo vēlētāji un bizness vēl klusībā gremo notiekošo, karš vēl notiek un piegādes ķēdes arī vēl peld. Bet tikko situācija nostabilizēsies, principā visās nozarēs radīsies jautājums par to uz kā rēķina notiek bankets un vai kādam nevajadzētu atbidēt par to kā tas nākas, ka esam tik atkarīgi no Krievijas. Kalvīts noteikti jau meklē īpašumu ārzemēs, Gobzems gan jau ieteiks labākās vietas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 1 Atbildēt

Valsts nedarīs pilnīgi NEKO, vari būt pavisam drošs. Paskaties un paklausies Kariņu, Gerhardu, Linkaiti, Pabriku un Rinckēviču - tie cilvēki dzīvo kādā pilnīgi savā pasaulē, kaut kādā paralēlā realitātē. Pagaidām jā, pagaidām vēl cilvēki un bizness to visu gremo un kaut kā velk visu patreiz notiekošo. Tas pie mums. Ir jau ļautiņi ar bik karstākām asinīm, tepat trubā var atrast pa klipiņam kā Spānijā jau dedzina riepas...maidains pie sliekšņa...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Zinot mūsējos būs kā ar Covid, kad veiksmīgi pārvelkot 1. vilni otrajā jau aizgāja pilnā panikā. Tāpat arī izskatās būs šoreiz - pagaidām klusēs, atļaus visam aiziet d**sā un tad ka raus glābšanas pasākumus taisīt. Tie kas šobrīd strādāja bez rezervēm aizsies pa burbuli, palikušie nonāks situācijā, kad piķis nav problēma. Šobrīd jautājums ir tikai par to vai ir prāta darbs nolaist visu līdz tam brīdim. To pierāda ES tikai pāris dienas atpakaļ pieņemtie atbalsta pasākumi, kuri šobrīd tikai skar tās nozares, kas ir atkarīgas no Krievijas enerģētikas. Par pārējiem ES līmenī vismaz pagaidām ir pofig. Ņemot vērā, ka lielākie Eiropas gatavo izstrādājumu piegādātāji manā nozarē tikai tagad ceļ cenas, tad vajadzēs aptuveni 2-4 nedēļas lai valdības sāktu kustēties.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Pabīdīšu vēl kādu šodienas situācijai ārprātīgu versiju - Eiropas valstu elitēm ir pilnīgi po... par kaut kādām tur vēlēšanām un lohiem parastajiem, tūlit pat, pamatojoties uz karu, tiks izsludināta ārkārtējā ārkārtas ārprāta situācija, lohi parastie tiks iedzīti nabadzībā un aukstumā, likvidēs visus sīkos un vidējos biznesus, vārdu sakot tiks turpināts tas, ko nesadarīja līdz galam kovidsērga...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Visa maģija ir tieši tajā, ka izsludinot ārkārtas situāciju visos līgumos iestājas "force majeure" apstākļi, un tad zaudējumus ciesošais bizness var atkāpties no līgumu izpildes. Varas elites šajā situācijā tikai zaudēs, jo uzņēmēji varēs atkāpties no līgumu izpildes, bet bez paildus atbalstiem un pabalstiem iestāsies visādas sociālas problēmas, un ātri vien tauta būs ielās, jo atšķirībā no iepriekšējām krīzēm, šajā nebūs jēgas nekur braukt, jo situācija būs vienāda visur. Tieši šo iemeslu dēļ ES centrālā banka arī printēja kovidnaudu, jo abas problēmas vienādi skar visu Eiropu. Šī situācija ES vadoņiem ir vēl sliktāka kā kovids, jo pricipā ir daļēji pašu radīta, bet atšķirībā no Krievijas Eiropas valstīs nav tik daudz puišu ar stekiem. Jau kovidlaikā notika plaši protesti, ko norakstīja uz antivakseriem, bet ekonomiskās situācijas radītus protestus jau vairs nevarēs nostumt malā.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Puišu ar stekiem pietiek, galu galā ir arī NATO gorillas. Neaizmirsti, ka arī kovida laikā cilvēki gāja ielās ekonomisku motīvu vadīti, ne tikai antivakseri. Varbūt tie vadoņi zina ko vairāk nekā mēs, lohi parastie? Un vadoņiem ir apsolīta mūžīga valdīšana?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

NATO gorillas algu saņem no kopējās kases, nav biznesa nav kases, nav kases nav gorillu. Tieši šī situācija šobrīd notiek Krievijā, kad tauta pricājas par aizejošajiem ārzemju uzņēmumiem, nesaprotot, ka tieši šie uzņēmumi nodrošina valsts kasi un attīstību. Eiropa tādā ziņā ir vēl sliktākā situācijā, jo kasi nevarēs papildināt ar naftas un gāzes ieņēmumiem. Attiecīgi bizness ir vienīgais ieņēmumu avots un ja bizness nobeidzas, tad nekāda mūžīgā valdīšana nesanāk.

Daudzi gribētu ticēt, ka šīs lietas ir sarunātas, jo tad vismaz ir kaut kāds plāns, bet mana pieredze rāda, ka cilvēkiem vadošos amatos tāpat piemīt cilvēcīgas vājības, kas noved pie haotiskiem rezultātiem. Visā cilvēces vēsturē uzvarētāji un zaudētāji ir nonākuši attiecīgajās situācijās pateicoties kombinācijai no savas un pretinieka rīcības, kā arī tīras veiksmes vai neveiksmes. Pie tam mūžīgu valdīšanu var iebarot cilvēkiem, valsts vai reģiona izaugsmes posmā, nevis brīdī, kad viss ir pēcpusē. Cilvēkam, kurš ir neēdis būs dziļi pofig, ka vadonim ir atomieroči.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Rezumē - cenas energoresursiem augs

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Krievijas brigādes komandieri nogalinājuši viņa paša spēki, kas liecina par kārtējo neapmierinātību starp Ukrainā un tās apkārtnē dislocētajiem Krievijas spēkiem, paziņoja Rietumu amatpersonas. Pulkvedim, 37. motostrēlnieku brigādes komandierim, uzbrauca bruņumašīna, un viņš guva smagus abu kāju ievainojumus.

www.politico.eu/article/russian-brigade-commander-killed-by-his-own-forces/

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tad ir tas Žiriks atstiepis pedāļus vai nav?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Un Šoigu ir izlēmis par labu sirdstriekai vai izkrišanai pa logu? Ideāli būtu gan,gan.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

kada starpiba ,vinsh tik sovmens, un tapat domaju ,ka vairs neatkopsies pec covida, bet visticamaak ,ka kirdik

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Žirkis nav šovmens viņš ir galma āksts, kas sagatavo publiku. No sākuma Žiriks pabļaustās par Ukrainas dalīšanu tas liekas traki visiem, bet tad pamazām TV sagatavo tautu un tas vairs neliekas tik traki. Diezgan būtiska loma viņam bija atvēlēta.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tg24 ziņo, ka šoiga šodn ir "augšāmcēlies" un kko tur diezgan kareivīgu jau paspējis izkākāt.Un šopēcpusdien ar raķetēm apšaudīta Ļviva.Tur pašlaik kūpot dūmi..

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Njaa, tak Polska pavisam blakus tai Ļvivai, senā polaku pilsēta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ar katru dienu kuru šis konflikts turpinās mēs ejam arvien dziļāk nezināmos ūdeņos. Ukraiņu nepadošanās ir novedusi pie krievu nepadošanās un tagad poļi piesaka pretenzijas uz Kaļiņingradu un Japāņi uz Kuriļu salām. Jau iepriekš minēju ka fiksais karš Ukrainā ar NATO (1. līča kara stilā) visām pusēm būtu izdevīgāks, bet tagad jau tiešām vārds pa vārdam un aizrunāsimies līdz 3. pasules karam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Nemaz jau tik nezināmos - patin atpakaļ, cik sen es jau teicu, ka Polija tēmē uz Kaļiņingradu.

Bet nu ko tad es. Es jau tik Putina trollis...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Viss kārtībā, poļu intereses ir saprotamas un tā, bet šeit vairāk ir stāsts par nosūtīto signālu. Viens ir pieteikties uz Kaļiņingradu pie Krievijas līķa dalīšanas, bet kaut kas pa visam cits ir paziņojums šajā brīdī. Vai nu poļi zin kaut ko vairāk par situāciju Krievijā un tāpēc izsakās tik droši, tā teikt ieņem labākās vietas uz sadali, vai arī jūtas pilnīgi gatavi "atbildēt par bazaru".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Signāls ir ļoti vienkāršs - atgādinājums ES un Vašingtonas komunistiem, ka Polija netaisās pieļaut konflikta iesaldēšanu un jaunu auksto karu, kas tiem ir vajadzīgs.

Vietējie komunistēni jau ar te izmisuši kviec, ka vajag izlīgumu, nevis Putina piebeigšanu.

Un jā - Polija ir gatava "atbildēt par bazaru" - daudz gatavāka, nekā tu domā. Jau tas, kas ir nācis gaismā līdz šai dienai, parāda, cik ilgi un mērķtiecīgi poļi ir pildījuši mājasdarbu šim brīdim.

Kā tev liekas, cik ilgu laiku aizņem šāda soļa sagatavošana - dienas vai tomēr gadus?

www.cbsnews.com/news/ukraine-european-power-grid-russia/

Un vēl padomā, kādēļ mūsu mediju par šo neko nestāsta, lai gan tas patiesībā ir ļoti nozīmīgs fakts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Signāls tieši nav vienkāršs, ja šāds teksts tikai izmests publiskajā telpā un nesekoja komentāri no augstāka līmeņa amatpersonām, tad tas nozīmē, ka NATO līmenī viss jau ir saskaņots. 5. pants strādā uz abām pusēm, līdz ar to tādu riskantāku tekstu publicēšana parasti tiek saskaņota, bet ja tekstu publicē bez saskaņošanas tam seko komentāri, ka tas nav valsts vai NATO oficiālais viedoklis. Un ja NATO valstis neplāno uzbrukt pirmās, tas šī konflikta risinājums ir atkarīgs tikai no pašiem ukraiņiem un krieviem. Es gan politisku risinājumu šim pasākumam redzu arvien mazāk, laikam ejot abas puses apmainās ar arvien interesantākiem tekstiem, un ja neskaita Makronu un vēl pāris dienvidvalstu vadītājus, tad visi pārējie ar muti brauc kara virzienā. Baidens Putinu nosauca par kara noziedznieku, kā pēc tādā komentāra var izvilkt politisku risinājumu?

Attiecībā uz pārslēgšanos uz Eiropas tīklu - kā enerģētiķis varu teikt, ka pie Ukrainas ģenerējamās jaudas apjomiem un viņu jau esošājiem savienojumiem ar Eiropas tīkiem pilnīga pārslēgšanās bija tikai dažu stundu jautājums. Ja pareizi atceros Ukraina jau kopš 2014. gada strādāja šajā virzienā un 2016. gadā viņi atslēdzās no Krievijas, līdz ar to priekš manis tas ir vairāk simbolisks nekā tehnisks solis, jo reāli viņi visticamāk vienkārši atslēdza Baltkrieviju. Mediji par to nestāsta, jo nav jau īpaši par ko stāstīt - Ukraina ar saviem AES ir gandrīz energoneatkarīga, līdz ar to viņi kaut ik pa pāris dienām var slēgties pie kādiem tīkliem vēlas, tas ir tīri politisks nevis tehnisks lēmums. Mums jau tā ir vesela epopeja, jo jāatrod, kas piegādās trūkstošās jaudas, jātaisa starpsavienojumi, utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Un kurš pie tā ir "vainīgs", ka tu pat netverot, ko ar to pasaki, vari pieminēt "esošos savienojumus"? Vai tas nav tieši tas, par ko runāju? Nez kā bez šādu savienojumu eksistences un citu valstu iesaistes tu piedāvā "slēgties pie kādiem tīkliem vēlas"?

Mums... Epopeja ir. Tikai tuvāka un ātrāka, nekā tu domā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Krievu dezinformatoru beidzamo dienu versija ir, ka konkrēti ļaunie poļi lūk vispār (sen/jau) vēloties "okupēt" UA rietumu teritoriju.Dažs pat ņirgājās, ka esot "jāpalīdz" viņiem.Par to Kenigsbergu viņi (krievi) pagaidām gan tā īpaši neklaigā.Bet jau pirms okupantu akcijas bija ziņa, ka krievi tur noenkurojuši uzpildītu tankkuģi- acīmredzot jau laikus gatavojās kādai cauruļvadu blokakādei vai vel sazin kam.Tā ka patriotiski noskaņotjam poļu ģenerālim iespējams atliek tikai variants noslaucīt to zemesgabalu na/uj nost no zemeslodes kopā ar visu Kūģi (-iem).

Ko liecina tās dažas šodienas raķetes pa Ļvivas naftasbāzi- vai nu "piešaude", vai arī draudu īstenošana par ieroču piegādes pievedceļu un ar to saistītās infrastruktūras "traucēšanu".Nu, ja tie ieroči tiek piegādāti nonstopā par summu kādi 100milj/dienā, nu tad jau drīzumā pati UA varēs pamēģināt "aizslēgt" savu to svarīgāko gaisatelpas daļu rietumos bez formālas citu valstu iesaistes.No otras puses- ja jau viss tik vienkārši, kā tad tās raķetes līdz turienei aizlidoja.Amerikāņi nupat arī runāja, ka turpmāk visam būtiskajam būtu jānotiek bez plašākas reklāmas delfos un/vai kasjaunsā.Domājams,ka pāragri ir gaidīt, ka putZlers kko tur atzīs kādu kļūdu vai kāds viņu tā nu vienkārši paņems un no kātiem nolaidīs.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Ukrainas rietumi - Polijas un Ungārijas sneās zemes. Kēnigsberga - Austrumprūsija, tās mantiniece šodien Vācija. Krimu atgriezt Osmaņu impērijai

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Neko tur netēmē, kam kādam teritoriju pilnu ar vatņikiem. Tas tika izteikts lai parādītu prasību absurdumu, jo redz Polija ar var uz nez ko pretendēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Kam? Varbūt, lai atbrīvotos no Krievijas militāristiem kaimiņos? Tas tev nav ienācis prātā? Doma visi domā tāpat, ka tavi komunisti, kas grib jaunu auksto karu?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ko darīt ar tur dzīvojošajiem vatņikiem? Kam Polijai problēmas nav jsu Krievija kam ēkas pusabrukušas un pilsētas ielas krāteros kā pēc kara, bet lien kaimiņu sētā kārtību ieviest.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Saudiešu Aramco naftas fabrika piektdien kārtējo reizi cietusi Jemenas huthu ( vai kā viņus tur ) apšaudē ar raķetēm un droniem. Tie huthi raķetes dabū no Irānas , bet Irāna , visai iespējams, no Krievijas. Tas noticis tieši F1 treniņu laikā un Verstapens pat jautājis boksiem, vai nav aizdedzies viņa auto, jo sajutis deguma smaku. Pēc īsa pārtraukuma treniņi turpināti. Šis uzbrukums naftas cenu biržā paaugstinājis par 1%

www.dw.com/en/saudi-aramco-oil-facility-burns-after-attack-by-yemen-houthi-rebels/a-61266135

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-pļeķj, šis gan tā nelabi ož, šonakt braukšu uz nesti .....;p

1.. 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ..86
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti