Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

viencexperc

06.04.2022 9:40

"Trampa valdīšanas laikā nekas tāds nebūtu noticis."

Gribu paskaidrot manu komentāru.

ukrainas piloņu karā 2014. Porošenko prasīja Obamam palīzību. Obama pasūtīja ukrainu dirst un atsūtīja segas.

Tieši trampa laikā ukraina aņēma ieročus no ASV. visi džavelini u.c tika nodoti ukrainai trampa laikā.

Kad atnāca Baidens pie varas, pirmais ko šis izdarīja - SAMAZINĀJA palīdzību Ukrainai.

Visu zemju komunisti, - savienojaties!

p.s.

Baidens vēl tagad neko ukraiņiem vēl nav atsūtīji. Tikai solījis kaut kādus psrs lūžņus. ( Tramps - džavelinus)

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Baidens vēl tagad neko ukraiņiem vēl nav atsūtīji. Tikai solījis kaut kādus psrs lūžņus. ( Tramps - džavelinus)

Nu, nav taisnība. piem. "A Ukrainian solider unloads a delivery of Javelin missiles from the United States, at the Boryspil Airport in Kyiv on February 11, 2022 Sergei SUPINSKY AFP/File"

www.france24.com/en/live-news/20220403-us-defense-contractors-see-longer-term-benefits-from-war-in-ukraine

Nevajag aizmirst, ka ASV jebkādus ieročus neražo un nekrauj kaudzē "katram gadījumam". Vispirms vajag piešķirt finansējumu, tad dot pasūtījumu ieroču firmām. Tas arī tagad notiek. Jāņem vērā tas, ka pati ASV taču negatavojās karot "partizāņu stilā". Tāpēc tur nav kaudzes ar tūkstošiem džavelīnu un stingeru.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Kad atnāca Baidens pie varas, pirmais ko šis izdarīja - SAMAZINĀJA palīdzību Ukrainai."

Nebūs taisnība. Pirmie divi darbi bija atjaunot Nordstream 2 būvniecību, atceļot Krievijai uzliktās sankcijas un apturēt pašas ASV naftas vada būvniecību, lai varētu pirkt naftu no Krievijas, nevis Kanādas. Un tikai pēc tam pievērsās arī Ukrainai...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā tiešām.Kāds te na uj Bidēns.Viņa sūtījums vidēji pa 100milj usd/dienā ir suuds.Neskaitot pārējo, uzreiz naudā nemēramo.Protams, ka samazināja.Lai veiksmīgi sagaidītu kāroto momentu neierobežoti palielināt.Pie veiksmes ar jauniem ASv ražojumiem pārbruņojot visu EU,NATO un ANO un PVD.

Šis ir no ekspertu rokasgrāmatas.Punkts 1.Katra saruna ir jāsāk nevis ar sarunas tēmu, bet ar norādi pērējiem iespējamajiem sarunas dalībniekiem.Ka viņi ir Lohi.Jā.

Cita lieta protams par to, ko Trumps agrāk sacīīja un desmitreiz atkārtoja.Ka lielākā palīdzibas daļa izkūp kaut kur trubā un sazin kur paliek.Jo šajā valstī reāli valda blēži un pat atklātā textā bandīti.Pie kam, gandrīz katram no viņiem ir bagažniekā pa automātam.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Kāda tam vairs nozīme. Beidziet ķidāt ASV politikas samazgas un sildīt vecu zupu. Kā būtu ja tantei būtu riteņi...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Ļoti liela nozīme, jo tā zupa nav nemaz tik veca - tūlīt ir ASV midterms vēlēšanas, kas sola interesantus pārsteigumus ASV politikā. Pilnai laimei tikko Masks vēl ir iespēris zem jostasvietas demokrātu propagandas mašīnai. Un kriminālatbildības draudi Baidenu klanam turpina pieaugt pa dienām - no viņiem jau sāk novērsties pat kvēlākie propagandas mediji.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ja tiešām tiks pasludināts tas ārkārtas stāvoklis ASV ieroču rūpniecībā, domājams ka attiecīgie "rūpnieki" būtu ļoti gandarīti.Diez vai viņi tā nu atdos saplosīšanai pašu to sludinātāju.

Par "iepriekšējo" arī daudzmaz skaidrs- jo lielāka nekaunība vai globālāka kļūda,jo mazāka cerība, ka tās autoru kāds sauks pie atbildības.Tādi bij apstākļi, darījām visu iespējamo,ko vien varējām.Jā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Vakar Ņevzorovs savā blogā pazobojās par Žirika pēdējo dienu "piedzīvojumiem" un tad ņēmās audzināt krievu auditoriju Bučas sakarā, resp. bija uzracis kāda pilnīgi neapstrīdama avota, kāda PSRS ordeņu kavaliera un 2.Pasaules kara veterāna memuārus par vācu sieviešu masveida izvarošanu Vācijā kara beigās. Ar visām pretīgajām detaļām. Lai atspēkotu uzskatu, ka "krievu kareivis" nekad neko TĀDU nedara un nevar darīt"

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

MMX rakstīja: Man doma jau sāk pārklāties, bet atkārtošu - karš tiek izmantots, lai mēģinātu savākt balsis, kuras normālos aptākļos diezin vai salasītu. Nav tā ka tajā pašā ES visi atbalsta tās modernās ideoloģijas.

Mans viedoklis par Orbānu balstās tikai uz šī brīža situāciju, kad savienības ietvaros, no kuras Ungārija saņem vairāk kā iemaksā, cilvēks izdomā noignorēt visu savienībā sarunāto un sāk kaut ko runāt par gāzes apmaksu rubļos un vispārēju draudzību ar Krieviju. Ja valsts galva uzskata, ka visi savienībā esošie un dienām viedokli skaņojošie ir lohi, tad valsts galva var meklēt citus finansējuma avotus.

Iekšpolitiski viņš varbūt ir labs vadītājs, bet ārpolitiski, šādi manevri vācu nodokļu maksātājam, kas caur ES kasi sponsorē Orbānu, brīdī, kad visa ES gatavojas uzņemties kaut kādus ekonomiskus upurus, liek uzdot jautājumu nah mēs šitam kadram naudu dodam?

Kāds vispār bija tas paziņojums, kādu saiti varētu? Kaut kā par spīti tam ka visur to Orbānu cenšas nodirst, šāds paziņojums ir pagājis man garām, laikam dīvainā kārtā visi mēdītāji to nebija izkladzinājuši...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tā nu ir, kamēr viņš bija pret praidiem un moderno likumdošanu, tikmēr tā bija politiska cīņa.

Tagad ir citādi.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Mazliet sanāca parakāties, bet atradu šādu saiti ar ko principā viss sākās: srbin.info/en/svet/orban-najavio-platicemo-ruski-gas-u-rubljama/

Šobrīd mediji jau ir paķēruši jaunāko oficiāli izpalatīto ziņu no Ungārijas ārlietu ministrijas, bet sākums bija tieši Putina un Orbāna telefonsaruna.

Tajā pašā dienā ES izsludināja savu vēršanos pret Ungāriju saistībā ar iespējamu korupciju un Eiropas fondu piesavināšanos, bet es to redz tikai kā oficiālu aizsegu, jo ES vienotā tēla graušanu laikam nevar izmantot kā ieganstu. Tāpēc arī rakstīju, ka būs interesanti paskatīties balsojumu jo no vienas puses vecajiem Rietumiem ar Orbānu ir sens naids, bet no otras puses jaunās dalībvalstis negrib radīt precedentu kad kādam nogriež finansējumu. Attiecīgi ja jautājums tiks līdz balsošanai, tad tas būs vairāk saistīts ar pašas ES vienotību nopietnāku problēmu par LGBTHWZ+-& grupu jautājumu risināšanā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Situācija ir kardināli mainījusies. Polija jau vairs nekādu finansējumu tāpat negaida, jo jau sen nemaksā un netaisās maksāt Eiropas uzliktos sodus. Un Ungārija šobrīd ar Orbāna rīcību ir izpelnījusies vietu Polijas melnajā sarakstā, kas visticamāk nozīmē, ka atdos Orbānu Eiropai saplosīšanai uz atvadām pirms pašas Eiropas saplosīšanas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Par ES likteni skatīsimies pēc kara - sistēma ērta, bet kaut kādas pārbūves vajadzēs un tās visticamāk arī notiks, jo savienībai atkal ir reāls mērķis - enerģētiskā un izejmateriālu neatkarība. Visi zalie kursi un apspiesto grupu tiesību meklēšana notika tīri aiz gara laika - šobrīd ES ir pilna ar ukraiņu bēgļiem, pati Ukraina ir lupatās, ir problēmas ar dažādiem izejmateriāliem, utt. līdz ar to darba pietiks gadiem 10-20.

Poļi jau ar čehiem ir vienojušies, līdz ar to viena daļa no sodiem jau tik dzēsta, paliek tikai jautājums par tiesniešiem. Starp 2014 un 2020 gadu poļi no Eiropas ir saņēmuši 105 miljardus eiro, līdz ar to tie dažu simtu milionu sodi ir tāda sīknauda. Un pie poļu uzņemtā bēgļu skaita ES demokrātijas vārdā visticamāk mīkstinās sodu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Nav tur vairs, ko "skatīties", izņemot izspēli. Polija ir uzņēmusi kursu iznīcināt Briseli un to arī panāks. Jautājums ir tikai par to, kāds izskatīsies jaunais veidojums, kas nāks vietā un vai tur vispār atradīsies vieta dažām krievu sabiedrotajām rietumeiropas valstīm. Poļi nepakautrēsies vēl pie saņemtajiem ES miljardiem klāt paprasīt reparācijas no Vācijas, neskaitot Królewiec, uz kuru kaut kādas Vācijas pretenzijas vispār nepieļaus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Turēsim tevi pie vārda o dižais analītiķi. Vēl joprojām neesi sapratis ka ES no reformām nebaidās un tāpēc nekur nebruks. Izstājās UK ne sabruka ne kā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 4 Atbildēt

Neesmu sapratis un nesapratīšu - jo labi zinu cik ļoti ES baidās no reformām, kas ved jebkurā citā virzienā, kā vien uz Eiropas federalizāciju un komunismu. Bet šis process neizbēgami noved pie sabrukuma, kā to jau vēsture ir pierādījusi.

Labā ziņa šajā situācijā, kas ir izveidojusies - Ukrainas karš tos sabrukuma procesus paātrinās tik ļoti, ka nebūs jāpiedzīvo tik dziļš ekonomiskais sabrukums, kādu piedzīvojām ar iepriekšējo kolektivizācijas eksperimentu - PSRS.

Un UK izstāšanās ir sabrukuma sākums. Gan ES, gan NATO. Pamēģini pats izdomāt, kādēļ šobrīd Polijā atrodas UK tanki, kas ir ievesti trīspusēja Polijas, UK un Ukrainas aizsardzības līguma ietvaros un nav NATO.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Redz, Tu jau pareizi atzīmē to, ka UK ir savi līgumi un ir arī tāda UK JEF apvienība, kurā ietilpstam arī mēs, citas NATO valstis un neitrālās ziemeļvalstis. Neviens jau netraucē vienas savienības iekšienē veidot citas savienības. Neviena savienība nav mūžīga un mainoties situācijai pasaulē mainīsies arī šīs savienības. Bet ne NATO ne ES nesabruks tādā veidā, kā tas notika PSRS gadījumā - jā, varbūt iekšēji sadalīsies kaut kādos palielos gabalos ar savām interesēm, bet saglabājot kopējos ekonomikas un drošības noteikumus. PSRS jau tikai uz papīra bija savienība, praksē tā bija valsts ar visām no tā izrietošajām sekām. Mums taču neviens neliek sūtīt saražoto pārtiku uz Briseli? Un ja ES sabruks, ko tad? Atkal viens otru spārdīsim ar muitas tarifiem? Jau kopš UK izstāšanās ik pa brīdim praktiski visā Eiropā ir parādījušās idejas par kaut kādu izstāšanos, bet kā redzams tauta baigi neraujas ārā no tās ES, jo pēc britu piemēra ir skaidrs, ka ir jābūt ļoti labam plānam ko darīt pēc izstāšanās. Tie paši poļi - izstāsies, un tālāk? Visu vieni paši ar muitām, bez tiešajiem maksājumiem, bez brīvas preču kustības no/uz ES? Draudzēsies ar krieviem?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

ES ir uzprojektēta pēc PSRS modeļa, vienīgi nav daprogresējusies līdz PSRS gatavības līmenim - tāpēc tā arī vēl ir tikai nedemokrātiska savienība, nevis federāla valsts, kā to vēlas eirokrāti. Nevienam ārpus Briseles un Strasbūras tādu eiropas politisko savienību nah nevajag - tas ko visiem vajadzēja bija EEK, kurai uztaisīja "pievienoto vērtību" - politisko savienību.

fckns Reģ.: 29.11.2020
0 0 Atbildēt

PSRS un ES ir ļoti attāli viens no otra. Gan ideoloģiskā, gan ekonomiskā ziņā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Ideoloģiskā ziņā atšķiras tikai nosaukumi, nekas vairāk [ES projektu nokoordinēja PSRS KP ģenerālsekretārs Gorbočovs, dīvaini, vai ne? ] bet ekonomiskajā ziņā atšķiras tikai tas ka eirokomunisms tiek būvēts uz pārticīgām valstīm, nevis karā un revolūcijā iznīcinātas Krievijas. Pārējās atšķirības ir tikai kosmētiskas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Eu, šis teksts ir nopietni uztverams? Es vēl bērnībā paspēju krievu politinformāciju palasīt, līdz ar to pateikt ka PSRS ideoloģija ir tas pats kas ES jau ir līmenis. ES man kaut kā nestāsta par to, ka apkārt ienaidnieki un ka mēs esam paši labākie, ka partija zin visu un var visu, ka pārējā pasaulē visi dzīvo sliktāk, utt. Tāpat savus pārstāvjus mēs ES vēlēšanās ievēlam paši un mums tur sēž arī Ušakovs, Ameriks un Ždanoka. Ok, ir arī kopīgas lietas, kas saistītas ar izglītību, medicīnu, kaut kādām sociālām jomām utt, bet ar nopietnu seju pateikt ka ES ir PSRS jau ir jā...

Cik atceros pievienošanās ES arī bija brīprātīgs pasākums, nevis atbrauca krievu tanki un Krimas stilā tikām pievienoti draudzīgajai PSRS valstu saimei. Un cik zinu jebkurā brīdī mēs varam arī izstāties, mēģinot izstāties no PSRS pie tevis atbrauca laipnie zaļie cilvēciņi un laipni paskaidroja, ka pie mums tas tā nenotiek.

Bet labi, varbūt ir zināms kāds pētījums kur salīdzinātās abas sistēmas un ir redzamas šīs kopīgas iezīmes? Es jau vēl jauns, varbūt kaut ko nezinu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lūgties brīvu preču kustību jaunajā savienībā kas aizstās ES, pirmkārt varēs vecās ES tupeļvaroņi - eiropas islamizācijas un Putina režima liedraugi - Vācija un Francija. Ar pārējiem visticāmāk būs jauna EEZ (ekonimiska), nevis ES (politiska) formāta savienība ar Poliju kā vadošo spēku. Un šī savienība tieši ar to atškirsies no līdzšinējās ES, ka nedraudzēsies ar krieviem.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Ukrainas karš ES vēl vairāk vieno, un Ukrainas vēlme iestāties ES paver iespējas izaugsmei. Karš ir ne tikai iznīcība, bet arī nenovēršama nepieciešamība visu atjaunot. Tās Eiropas kompānijas, kas nepiedalīsies atjaunošanā būs tikai zaudētājas.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pat pie vienotas Eiropas kā tagad, es vienalga prognozēju izmaiņas ES. Kaut vai tikai tāpēc, ka Ukrainai pievienojoties ES mainīsies spēku samērs Eiropas Parlamentā un Austrumeiropai būs lielāka ietekme uz lēmumu pieņemšanu. Mēs ar saviem 1,9milj iedzīvotāju neko īsti nevaram ietekmēt, bet Polija+Ukraina+Baltija jau varēs bīdīt savu politiku.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Kāda Baltija? Ko tu tur murgo? Baltijai neviens neko neprasīs tieši tāpat, kā neprasīja iepriekš.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Redz, ja dažreiz arī paseko līdzi tam, kas notiek Eiropas parlamentā, tad Baltija kopā ar Poliju un citām Centrāleiropas valstīm diezgan bieži kaut ko ietekmē un izsit (kas savā ziņā ir arī kaitīgi, jo izsisto naudu mēs pēc tam šeit notērējam kaut kādās huiņās, bet tas ir cits stāsts), bet izsist piemēram tos pašus tiešos maksājumus zemniekiem vienādus visā Eiropā mēs nevaram, jo vecajai Eiropai parlamentā ir lielāka ietekme. Ukraiņu pievienošanās jau mainītu spēku samēru un mūs mazāk apdalītu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, tā jau ir... Ja balsojumā atbalsta Polijas prasību, tad viss ir štokos. Klausīt Polijai drīkstēs. Bet tas jau nenozīmē, ka kāds klausīs Baltiju

Vienīgais patīkamais tajā visā ir tikai tas, ka Polija ienīst komunistus un visu woke tuftu.

MMX Reģ.: 03.03.2022
4 0 Atbildēt

Redz, politika tajā mikslī ko sauc par Eiropas parlamentu darbojas tā, ka nevienai valstij nav tīri 50% pārsvars, tā pati Vācija un Francija diezgan bieži savā starpā kasās par atbalstu konkrētām idejām. Pavisam nesen kašķis bija par gāzes un atomenerģijas atdzīšanu par zaļo enerģiju, līdz ar to pat lielvalstīm ir nepieciešams atbalsts no citām parlamenta dalībniecēm. Mēs, Baltija, vispār esam mazi - maz iedzīvotāju, maz parlamentāriešu, līdz ar to tiem kas tur sēž jābakstās 3x cītīgāk kā pārējiem, nevis kā Grigulei, kas 4 gadu laikā neizdarīja praktiski neko. Gribot negribot mēs savas intereses Eiropā pamatā bīdam kopā, pieķeroties kādam lielākam spēkam ar ko sakrīt mērķi. Arī Poliju vienu pašu neviens īpaši neklausa un arī poļi meklē atbalstu pie citām valstīm.

Visa šī procesa dēļ es jau iepriekš rakstīju, ka būs interesanti paskatīties, kā izskatīsies balsošana par Ungārijas finanšu apcirpšanu, jo normālos apstāķlos es domāju, ka nepieciešamās balsis nesavāktu pamatojoties tikai uz Ungāru anti-woke nostāju.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Orbāns piedega brīdī kad turpināja atklāti draudzēties ar Putinu jau pēc Ukrainas kara sākuma. Tas, kā visas Eiropas drošības apdraudējums, kardināli mainīja situāciju. Tas, vai viņš gribes kaut ko tur pirkt rubļos, vairs lietu nemaina. To, ka viņš ir pārvērties par ES valsts Lukašenko, jau tāpat ir skaidrs. Nebūtu Ungārija NATO, redzētu krievu bāzes arī tur. Un vēl pasakiet ka tā nebūtu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Pareiz ir, visdrīzāk viņš nav leģitīms,tāds nedrīkst valdīt,ungagāru izvēlētāji ir lohi un (mums) vajadzētu padomāt/par..Jā.

pss,- lai viņš tagd pats rij tos savus tārpainos zilizaļos zirnīšus un vispār lai iet na/uj

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Ar Putinu arī šobrīd draudzējas daudzi Eiropas līderi, tikai atšķirībā no Orbāna ir spējuši saprast, kurā brīdī pasēdēt klusu un nešūpot laivu. Tas pats daudzreiz apspriestais Makrons kaut kad te nesen sazvanījās ar Putinu par dzīvi parunāt, bet viņam vismaz pietiek prāta nelekt uz ecēžām un izmantot brīdi lai savus konkurentu pamestu zem tanka par sadarbību ar Krieviju. Pat pie fakta ka vēl marta sākumā viņš aicināja Francijas uzņēmumus nepamest Krieviju.

Pašu Orbānu pāris dienas atpakaļ ievēlēja Ungārijas tauta, līdz ar to minētā tauta, tāpat kā krievi apzinās visus riskus. Ja ES tiešām pierubīs finansējumu tad arī tas bija tautas plānos.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nabij laika šodn tai suudā iedziļinaties,bat tur gāja kkāda tā viņu domes ikgadējā slavenā sēde.Godināja Žirinovski, nu ok, lai beidzoot miers/viņam un neko tādu radikakālu jau viņs mums tā arī neizdarīja.Volodins rādīja plati nosauļotu veselīga bandīta ģīmi,blakus bij tā vaļka/stakanka , tā ar neko tāda samīzusēs nelikās.Prīmjers M-šustins uz komunista jautajumu kas/būs, kad zarāuzvilkto firmu darbiniekiem beigsies pašlaik izsludinātie 2mēn atvaļinājumi, viņš atbildeja pārliecinoši ka neviena ne aizlūpa nenoraustijās- viss būšot štokos, tos lohus pārmācīšot un pārprofilēšot.Nu gan jau sūdi būs viņiem, taču pašlaik rubelis ir atguvies un tajos feisos nav ne mazākās šaubu ēnas vai nožēlas.Kā jau tur tas Svetlakova pieminētais aktuālais varonis, kurš stāv apkākājies tamburā viss brūns nosmērējies un saka ka tas nav viņš..

Markaronons martā esot Puttainajam zvanījis aš kkādas tur 16x, un hvz pa ko īsti bij bazars.Vel krievs šon dusmīgs par to, ka reku notiekot NATO sanāksme ārlietu ministru līmenī un hvz ko tur tagd spriežot- agrāk tā neesot bijis un neesot arī nekādas info noplūdes.Kā ta tā, bez krieva ziņass..

Prottams, ka mums te pašiem dārzā reku 1,7milj Varoņu, ta lai iet nah/drst tie 9milj hungaarie huzaari ar visiem tiem saviem puvušajiem tomātiem un globusā piržamajiem zirņiem.Šitādu bezatbildību pieļāvuši, ta kas tā visp pa tautu tāda.Un otri 9milj austriešu arī lai iet, tos visp derētu at/utot..Jā.Brrr..

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Tie cilvēki jau 20 gadus ar šo nodarbojas, dažs pat ilgāk. Tajās sejās šaubu ēnas nav jēgas gaidīt, darbs tāds.

Par Ungāriem runājot - šodien EP bija balsojums par pilnu embargo Krievijas resursiem tuvā nākotnē, Eiropa kopumā saka jā (ar variācijām par tēmu ko nu kurš saprot kā tuvu nākotni), bet ungāri no Orbāna partijas sola balsot pret. Tāpat Ungāru presē neatradu rakstu par ierosināto lietu no ES puses par finasējuma apcirpšanu, bet atradu rakstu par to ka ungāri stingri atbalsta dalību ES un NATO. Papētot oficiālās ziņas es saprotu Orbāna argumentus par gāzes cenu ietekmi un kopējo ekonomisko situāciju, bet viņam tomēr vajadzētu izlemt kurā pusē viņs paliek - rekur nabaga Lukašenko jau šūpojās uz diviem krēsliem, līdz viņu pameta vispirms Eiropa par triku ar vēlēšanām un lidmašīnu, un tagad arī Putins par nevēlēšanos doties karagājienā. Tagad Lukašenko beidzas nauda, Putins vairs negribēs dot, bet Eiropa ar viņu nerunā... viss slikti. Un tas pats būs arī ungāriem - tagad sadirsīsies ar Eiropu, dabūs kaut kādus sodus, un tad Putins izbeigsies un Gazproms aizmirsīs labo līgumu. Ilgi stāvot ceļa vidū var tikt sabraukts.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Attiecībā uz Orbānu, tests gaidāms diezgan drīz. Saistībā ar iespējamo Somijas&Zviedrijas uzņemšanu NATO. Pēc nolikuma jebkura NATO valsts var bloķēt jaunas valsts uzņemšanu. Un Ungārijai ir zobs attiecībā uz Somiju šīs "likumu varas atbilstības ES likumiem sakarā". Turklāt šāda rīcība ārkārtīgi patiktu Krievijai.

www.euractiv.com/section/politics/short_news/orbans-victory-could-block-finlands-nato-aspirations/

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Jāmet Ungārija no NATO ārā, lai izbauda neitralitāti un īslaicīgu draudzību ar Krieviju. Neko nav mācījušies no 1956.gada.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

Afigenna piedraudēji... Izmest no organizācijas, kas tāpat tūlīt sabruks.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Labrīt Tur tūlīt vēl 2 valstis iestāsies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Un? Paši vainīgi, ja ir tik tupi, ka vēl nav aptvēruši, ka ir par vēlu.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Jā jā dolārs ar tulīt sabruks, NATO izjuks un Krievija celsies kā Fēniksd no pelniem. Sapņo tālāk.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Amerikāņi oficiāli ieslēguši Lendlīzi:

www.foxnews.com/world/us-senate-votes-to-resurrect-world-war-ii-era-policy-to-help-ukraine-amid-russian-invasion

Es jau redzu ieroču ražotājus kurbulējot stanokus ar saukli katram ukrainim pa javelinam

Ja pasākums tiešām aiziet, tad kāds ir plāns? Ukraiņus līdz Maskavai dabūt?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Ja pasākums tiešām aiziet, tad kāds ir plāns? Ukraiņus līdz Maskavai dabūt?

Būtu ļoti derīgi, ja ukraiņi likvidētu Donbasa "republikas" un atgūtu visas teritorijas bez Krimas, tad Krimu varētu pagaidām atstāt kā atklātu jautājumu un sarunu objektu. Pamieru šādā situācijā.

Ar to jau arī pietiktu, lai krievu nacionālisti par šādu nodevību dotos spārdīt Kremļa vārtus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Krima beigs kā autonomija Turcijas protekcijā. Netieši šis jau ir izskanējis sarunās. Donbasa atdošana savukārt būtu sakāve, kas nozīmētu paša režīma krišanu, tādēļ sarunas ir strupceļā un turpinās karot līdz Krievija sagrūs.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 1 Atbildēt

Plāns ir atbrīvot Ukrainu 1991. gada decembra robežās. T.i. ieskaitot Krimu jau bez krievu armijas un flotes bāzēm. Un pieskaitīt pie NATO. Erdogans IMHO tam īpaši nepretosies. Krievu staļinisti-impēristi pēc tam varēs iet ķert ciet Putinu un griezt viņu kubiņos vai šķēlītēs pēc pašu izvēles.

Bradyp... ieteiktu nelasīt padomju, ups, kremļa propagandas resursus. Tur vel joprojām par reptiloīdiem un puisīšiem biksītēs raksta.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Piedod, bet minētā informācija nāk no Alekseja Arestoviča, nevis taviem slapjajiem sapnīšiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Izskatās, ka Krievijas pusē iezīmējas 3 spēlētāji: Putina aprindas: Peskovs u.c. gribētu iespējami drīz panākt kaut kādu vienošanos, kaut kādu līgumu, pasludināt to par "uzvaru" un pēc tam cerēt uz vismaz daļēju sankciju atcelšanu. Putins nevar sākt vispārēju mobilizāciju, jo tad karu vajadzētu saukt par karu un atzīt, ka viņa plāns izgāzies.

Krievu nacionālisti, piem. Girkins spļauj zēveli, grib mobilizāciju un karu līdz pilnīgai uzvarai.

To pašu pieprasa Kadirovs. Kadirovieši un īstie krievu nacionālisti gan neieredz viens otru, bet kara jautājumā ir vienoti.

Lukašenko, jādomā drīz atkal prasīs Maskavai naudu. Krievija, vismaz pagaidām tā izskatās, izved karaspēku no Baltkrievijas , jo atmetusi domu par Rietumukrainas okupāciju. Lukašs palicis ar parādiem un papildus sankcijām uz kakla.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Nu salīdzinot Kadirova aprindas ar Girkina aprindām, otrais ārpolitiski ir krietni bīstamāks nekā Kadirovs ar savu tiktokeru armiju. Kadirovs kaut ko uzvarēt var tikai tiktokā vai pašā Krievijas iekšienē sitot neapbruņotus režīma pretiniekus. Girkins savukārt ir kadrs ar pieredzi un aizmuguri militāru sūdu taisīšanā, līdz ar to tam grupējumam tiekot tuvāk varai un vēloties turpināt konfliktu, pilnīga mobilizācija būtu neizbēgama, krievu zaudējumi nenormāli bet Ukrainu vismaz līdz Dņeprai viņi ieņemtu. No otras puses man no Girkina izteikumiem vairākos video tā arī nepalika skaidra viņa pozīcija par pašu kara turpināšanu, līdz ar to pastāv arī iespēja, ka viņa grupējums izvestu spēkus un sāktu raganu medības Krievijas iekšienē.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Lukašenko jau slēdz atpakaļgaitu pilnā tvaikā, arī gribot uz pārrunām, viņu esot Rietumi ierāvuši karā un viņam vajag ar Ukrainu parunāt

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Te vēl šāds viedoklis ar Stephen Fry (ceru ka nav te jau bijis, pēdējo nedēļu savos darbos ieslīdzis):

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Sāc mest kažoku otrādi tāpat kā Lukašenko? Tu tak aizstāvēji Putina finasētājus...

Bet kuru gan ES interesē kautkāds britu filosofs... Daudz svarīgāk ir tas, ka šo pašu nu jau ir tieši pateicis Guy Verhofstadt www.facebook.com/100008017604746/videos/3060290044211616

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Aizdiskutējies līdz nemaņai, bet ne nieka neesi ticis gudrāks, kur tu esi pamanījis ka kādu aizstāvu ???

Es tikai saku ka viss ir "business as usual" ...

un tik drīz tas nemaz nemainīsies ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Mainīsies pavisam drīz - rekur tavu mīļumiņu propagandas mašīnā arī neuzpērkams ienaidnieks jau iefiltrējies

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Es tomēr palikšu pie viedokļa ka nemainīsies, īpaši tādēļ ka tādi kā Bradypus uzskata ka eksitēti kādi "vainīgie" uz kuriem var ar pirkstu parādīt...

Es savukārt teikšu ka mēs visi esam "pirkstu pielikuši" un turpinam to darīt. Jā, jā neizslēdzot sevi ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Varu tev pilnībā piekrist - tavā komunistu pasaule jau tikai eksistē kolektīvā bezatbildība, jo nav neviena uz ko parādīt ar pirkstu. Vienmēr jau paši esam vainīgi. Ne korumpēti ierēdņi. Ne totalitārisma varneši. Bet paši. Jo pie varas taču ir tauta...

Pareizi esmu tevi novērtējis - tieši tāds tu esi - gribi visu šo sitēmu bezgalīgi turpināt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Hmm, vēlies turpināt braukt ar ēdelīgu auto, un saki ka tieši es gribu turpināt šo sistēmu bezgalīgi ...

Nu, nu pastāsti vēl kaut ko intersantu ...

P.S. Sarunāsim ka beidzam izlikties labāki nekā esam patiesībā ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vienīgā problēma tam "ēdelīgajam auto" ir ar tavu "Green New Deal" - un tā sistēma, kuru tu gribi turpināt ir tieši šis "zaļais" totalitārisms, kuru tu aizstāvi.

Man nav problēmas braukt ar norvēģu naftu, bet tieši tu gribi mani piespiest pārsēsties uz krievu gāzi/elektrību! Ar sistēmu, kuru tu gribi turpināt bezgalīgi es domāju to polāro pasauli, kuras ietvaros notiek bezgalīgs Krievijas un t.s. Rietumu pasaules aukstais karš, kurā pelna militāristi un politiķi var audzēt varu abpusēji rādot uz ārējo ienaidnieku.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Atkal pin iekšā absolūti nesaistītu figņu, tie paši amerikāņi pie tādas cenas kā šobrīd pārsēžas uz ekonomiskākiem auto ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Jā, biedri, turi vien stingri partijas līniju... Tas, ka maskējoties ar "zaļo kursu" ASV un Brisele intensīvi un merķtiecīgi attīstīja fosilo energoresursu tirgus atkarību no Krievijas, jau ir "absolūti nesaistīta figņa". Tas, ka pašreizējā cena jau ir nevis patiesā pieejamo resursu cena, bet pīķis, kuru rada nepieciešamība pārbūvēt loģistiku pēc jauna modeļa, kad tavi komunisti ir piespiesti atkāpties no ieriekšējā kursa, arī ir "pilnīgi nesaistīta figņa".

Bet protams, ka "absolūti saistīta figņa" ir muļķīgs ad hominem pielīdzinot mana auto eiropeiski "lielo" patēriņu pie Eiropas akcizētajām cenām, amerikāņu izpratnei par lielu patēriņu un viņu degvielas cenām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Cienītais biedr Slinķi, tavs redzējums par enerģijas tirgus attīstību stipri atpaliek no dzīves reālijām ...

Gandrīz vai gribas pavilkt uz zoba, vai arī tavi avoti un ziņu pienesēji ir tikpat stulbi kā Putinam ???

Eiropā enerģētiskā atkarība no Krievijas neradās dēļ "zaļā kursa", bet gan dēļ negatīvas attieksmes pret kodoleneģētiku, komplektā ar novecojušu (savu laiku nokalpojušu) reaktoru utilizāciju. Tas ka ziņu kanälus pat pie mums piedirš ar vēja un citu mēslu mārketingu un lobēšanu, nenozīmē ka tam ir kāds tiešs sakars zaļu enerģiju.

Teiksim tā tam ir gan sakars ar vēlmi "izlikties zaļākiem" kā patiesībā ir, bet ar reāli - vēja, saules utml. enerģiju - nekāda sakara.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē nu... Nav man tādi avotu, kas spēj izgvelzt kaut ko līdzīgu šai izcilajai frāzei: "neradās dēļ "zaļā kursa", bet gan dēļ negatīvas attieksmes pret kodoleneģētiku"

Iespējams būsi ārkārtīgi pārsteigts, bet manā stulbo ziņu pienesēju lokā ir radies kaut kāds iespaids, ka pret to kodolenerģētiku protestēja zaļie...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Pats labi zini ka tā nav taisnība, skaļākie bļāvēji protams bija zaļie, bet negatīva attieksme pret to bija lielākajai daļai tautas, un ne tikai Vācijā !

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Jā, un kāpēc? Pareizi, propagandas dēļ. Uzskatāms piemērs tam kā tā sliktā attieksme radās ir Fukušima. Bradypusis labi par to izteicās - vienīgais ievērības cienīgais tur bija mēdītāju saceltā brēka. Kāpēc, piemēram, eiropiešiem ir jāzina ka Japānā ir okeānā noplūdušas pāris tonnas radioaktīva ūdens? Tas ir kaut kas tāds kas jāpublicē vietējās pašvaldības avīzē - nevis jābazūnē pa visu pasauli. Protams ka ja bazūnē, hvz, mēnesi no vietas ziņas par tēmu "cunami uzgāzās AES, reaktors pizģec, avārija, katastrofa, radioaktivitāte, šausmas, ārprāts!" visas pasaules mēdītājos - nu dabiski ka rodas tā sliktā attieksme un sāk cilvēki baidīties no saviem reaktoriem. Kamēr realitātē tur nekā īpaša nebija.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Es tik nesaprotu, ko tad tu tā turi sveci zem pūra un neesi sācis lobēt kodolspēkstaciju tieši sev kaimiņos, nu tā ka "pāri sētai". Es atklāti sakot negribu pat vēja ģeneratoru sev 10 km attālumā, kur nu vēl kodolspēkstaciju.

Un man ir pajāt par troksni ap to, tas kas mani interesēja tajā faktā bija, ka amerikāņi "palīdzēja" būvēt Fukušimu, un viņi diezgan pamatīgi nolažoja, un ir diezgan ticams ka "tāda amerikāņu palīdzība" ir vēl vairākās kodolspēkstacijās. Un neba no vācu inženieri ir tik stulbi, ka klusējot ļāva aizklapēt savas AES bez jebkāda jēdzīga iemesla ...

Kas, kas bet vācieši eleganti pasūtīs dirst visus zaļos, ja tam būs inženiertehnisks un ekonomisks pamatojums ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Video šāds nav bijis, bet Eiropas valstis mēs te jau pāris nedēlas vainojam, līdz ar to neko jaunu video nepateica.

Attiecībā uz Eiropu - Vācija atkal kaut ko sāk buksēt ar ieroču piegādēm. Šolcs esot apturējis modernākas vācu bruņutehnikas piegādes Ukrainai, par ko tiek lamāts no visām pusēm pašā Vācijā: www.politico.eu/article/scholz-holds-up-german-tank-delivery-to-ukraine/

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ar tām.ieroču piegādēm ir zināma problēma, pat tad ja jāpiegādā NATO dalībvalstīm. Labprātāk atsūtīs kādas pāris vienības palīdzēt karot ar pilnu bruņojumu, kā kādam nodos "lietošanā" jaunākos ieročus un tehnoloģijas. Tāpēc politiķu muldēšanai var īpaši uzmanību nepievērst, jo tiem jau tikai "politiskā atbildība" tiek "staipīta" ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Labprātāk atsūtīs kādas pāris vienības palīdzēt karot ar pilnu bruņojumu.

Nu, ja sūta kaut vienu apkalpi, kas ir NATO valsts bruņoto spēku struktūrā, tad skaitās, ka NATO karo ar Krieviju. Izeja varētu būt, ka karavīri novelk formas, izrakstās no bruņotajiem spēkiem un karo kā "kontraktori".

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu te man jāsaka tā (lai cik ļoti to negribētos "atzīt"), taču Krimas aneksijas jautājums no RU puses tikai atkārtoja sen zināmas un pietiekami bieži izmantotas ASV algotņu shēmas par "humāno palīdzību apspiestām tautām" ...

P.S. precizēšu ASV nav ne pirmā, ne pēdējā ar šādu taktiku "nekarojošā" puse ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vispār, būtu visai savdabīga noskaņa, ja vācu karavīru iesēdinātu Leopardā un nokomandētu : Richtung Kursk !

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Labs

Bet jā, vācieši, itāļi un japāņi šajā konfliktā ir nonākuši interesantā situācijā, tā teikt koalīcijā ar ASV, UK, Poliju un Franciju pret nacistu ideju mantiniekiem un visi piegādā ieročus Ukrainai, kas cīnās ar nosacītajām "brāļu" tautām. Ja šādu momentu izsatāstītu cilvēkam, kas pēdējos 30 gadus nogulējis komā, nu nafig nenoticētu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 3 Atbildēt

Polija ar ASV un Franciju koalīcijā? Izkstās, ka tu pats kaut ko esi nogulējis.

Atmet šo vienotās rietumu pasaules ilūziju - par vienotību gvelž tikai tie, kas patiesībā gribētu turpināt atbalstīt ierasto kārtību un Putinu, tikai ir piespiesti izlikties, ka ir savādāki, nekā patiesībā. Bet viņu laiks pēc kara vēl pienāks.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Un domā ka viņi nebrauktu?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tas pārbaudīts netiks. Jo gan Šolcs, gan Džonsons izlēmuši ukraiņiem tankus tomēr nedot, jo tas "nebūtu piemēroti" : tanks tak ir uzbrukuma ierocis.

www.politico.eu/article/uk-germany-rule-out-send-tanks-ukraine/

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Tad Krimas atgūšanai nāksies gaidīt uz Krievijas izjukšanu. Ja vien ukraiņiem nepiespēlēs kādas citas vundervafeles, par kurām publiski nestāsta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Eiropas ceļi un dzelzceļi nav piemēroti cīņai ar Krieviju

Krievijas iebrukums Ukrainā ir pievērsis uzmanību ES ceļu, dzelzceļu, ostu un lidostu sagatavošanai ātrai karaspēka un tanku kustībai.

Jo tālāk uz austrumiem, infrastruktūra neiztur ASV, Vācijas, Lielbritānijas un Nīderlandes tanku smago svaru, runa ir par tiltiem," sacīja atvaļinātais ģenerālleitnants Bens Hodžess, bijušais ASV armijas Eiropā komandieris.

Kamēr NATO koordinē militārās darbības, tā nefinansē tiltus, dzelzceļus un ceļus. Tieši šajā jomā ES ir jāpastiprina CEF, Connecting Europe Facility.

CEF militārās mobilitātes nauda ir paredzēta lidostu savienošanai ar dzelzceļu, tiltu nostiprināšanai un ostas telpu atbrīvošanai ātrai izkraušanai. Arī citi lielāki projekti, piemēram, Rail Baltica, 5,8 miljardu eiro vērtais Eiropas standarta platuma vilcienu savienojums, kas kursē caur Igauniju, Latviju un Lietuvu uz Poliju, arī tiek minēti kā būtiski aizsardzībai.

www.politico.eu/article/europe-military-mobility-budget-slammed-as-almost-nothing-to-tackle-russia-challenge/

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

MMX rakstīja: Eu, šis teksts ir nopietni uztverams? Es vēl bērnībā paspēju krievu politinformāciju palasīt, līdz ar to pateikt ka PSRS ideoloģija ir tas pats kas ES jau ir līmenis. ES man kaut kā nestāsta par to, ka apkārt ienaidnieki un ka mēs esam paši labākie, ka partija zin visu un var visu, ka pārējā pasaulē visi dzīvo sliktāk, utt. Tāpat savus pārstāvjus mēs ES vēlēšanās ievēlam paši un mums tur sēž arī Ušakovs, Ameriks un Ždanoka. Ok, ir arī kopīgas lietas, kas saistītas ar izglītību, medicīnu, kaut kādām sociālām jomām utt, bet ar nopietnu seju pateikt ka ES ir PSRS jau ir jā...

Cik atceros pievienošanās ES arī bija brīprātīgs pasākums, nevis atbrauca krievu tanki un Krimas stilā tikām pievienoti draudzīgajai PSRS valstu saimei. Un cik zinu jebkurā brīdī mēs varam arī izstāties, mēģinot izstāties no PSRS pie tevis atbrauca laipnie zaļie cilvēciņi un laipni paskaidroja, ka pie mums tas tā nenotiek.

Bet labi, varbūt ir zināms kāds pētījums kur salīdzinātās abas sistēmas un ir redzamas šīs kopīgas iezīmes? Es jau vēl jauns, varbūt kaut ko nezinu

Paga, ko?! "ES man kaut kā nestāsta par to, ka apkārt ienaidnieki un ka mēs esam paši labākie, ka partija zin visu un var visu, ka pārējā pasaulē visi dzīvo sliktāk, utt. " - ??? Tu guli un sapņo ka neredzi kas apkārt notiek, vai kā? Jā, apkārt nedzīvo ienaidnieki - ienaidnieki dzīvo uz austrumiem, un partija zina to ka citu valstu iekšejajās lietās jābāž savs deguns jo tur dzīvo nepareizi, un nepareizajās valstīs drīkst bāzt savu degunu. Vienīgais ar ko tas atšķiras no PSRS demagoģijas - jā, tur bija "visapkārt". Bet savādāk vārdos un darbos +/- tas pats, ar vietām šādām tādām niansēm pamainītām.

Pievienošanās ES austrumeiropas valstīm bija brīvprātīgs pasāciens, jā - ar oficiālu dezinformāciju un propagandu. Kā tev šķiet - ja pirms rederenduma būtu masu mēdītājos tiešā tekstā pateikts ka pazaudēsim savu valūtu, ka mums likumus diktēs no Briseles un ka Latvija eiropai vajadzīga priekš lētā darbaspēka - vai vairākums būtu nobalsojis "par"? Es ļoti šaubos. Bet nu tie esam mēs, mums te deva kaut kādu, ar makaroniem apkarinātu izvēli - bet rietumeiropai izvēli vispār nedeva - vienkārši EEK tika piepeši uzkabināti pa virsu politiskie kaklakungi un aizziet.

Visbeidzot, viģiks kurš man kādus gadus atpakaļ atvēra acis.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Noskatijos video, esmu mazliet šokā.

Cilvēks, kurš ir piedzīvojis vajāšanas PSRS pilnā nopietnībā salīdzina gulagu, kurā nomira miljoni, ar pašu eiropiešu savēlēto wokeistu aktivitātēm?

Tālak, Eiropa uzskata krievus par ienaidniekiem? Nopietni? Tā pati Eiropa, kas 2014. Gadā ukraiņus zem tanka pameta lai savu biznesu ar Krieviju varētu turpināt un visus šos gadus Baltiju un Poliju ir uzskatījusi par paranoiķiem sakarā ar mūsu neticību Krievijas labajiem nodomiem?

Attiecībā uz balsošanu par iestāšanos ES, liela daļa no lietām, ko nosauci bija eiroskeptiķu argumenti ta kā tagad teikt ka mes jau neko nezinājām īsti nevar. Tas kam es varu piekrist ir daļa par valūtas maiņu - viss tika sabāzts vienā jautājumā, kaut gan tajā pašā zviedrijā tie bija divi referendumi.

Un no visa šī man rodas nākamais un galvenais jautājums - parādi man lūdzu to valsti, kas nav ES, kurai nav dabīgo izrakteņu un kas robežojas ar Krieviju, kuru mēs varētu ņemt kā paraugu savai neatkarīgajai attīstībai ja nebūtu iestājušies ES un NATO vai ja izdomātu no šīm organizācijām izstāties.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Par ko tu esi šokā - vai tev pietrūkst stingrā režīma darba nometnes? Jā, tikai tas vēl mums te iekš ES pietrūkst, jo pārējais jau ir - rietumeiropā pietiekami nevēlams viedoklis tevi var atbrīvot no darba un citādi sarežģīt dzīvi.

Es esmu pārāk jauns un tolaik mani politika interesēja precīzi nulles līmenī - vai eiroskeptiķu argumentus un reklāmas masu mēdītājos arī laida, vai tikai tos kas mudināja balsot par iestāju?

Jā, rietumeiropa labprāt nodarbojas ar bizīti ar Krieviju - tajā pašā laikā nodiršot par politisko jomu. Un par to kā var apcelt Baltkrieviju, pats redzi - nu jā, Baltkrievija priekš rietumeiropas pārāk maza lai tie neuzdrošinātos to aiztikt kā Krieviju.

Piemēru valstij? Somija. Jā, viņi ir iestājušies ES - bet tikai dēļ EEK, un salīdzinoši vēlu, deviņdesmitajos.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Par to ka stingrā režīma darba nometni var salīdzināt ar to, ka tevi atlaiž par to, ka tavs viedoklis ir nevēlams šefiem. No gulaga ārā varēja tikt ar kājām pa priekšu vai atsēžot gadus, savukārt ES tev ir tiesības atrast citu šefu, vai iesūdzēt tiesā esošo.

Es šobrīd vairs neatceros detaļas, bet kopumā virzienu noteica konteksts saistībā ar PSRS sabrukumu un nevēlēšanos nonākt atpakaļ krievu ietekmē. Providus pēc referenduma pārmeta, ka bija par maz diskusiju, jo skeptiķi bija vāji sagatavoti, bet pat ja skeptiķi būtu labāk sagatavojušies, ar to būtu par maz lai mēs neiestātos ES. Un ja visi tik ļoti ienīstu to ES, tad pēc Brexit arī mums būtu pacēlusies diskusija , bet es kaut kā neredzu ka tauta rautos arā.

Viss ko rietumeiropa dara ir nodirš krievu un baltkrievu iekšpolitiku, bet tieši krievi caur to pašu Žirinovski un propogandu visus šos gadus ir stāstījuši ka arī Pribaļķiku vajadzētu atgriezt, bet rietumi jau krievu iekšējo propogandu neskatās. Rezultātā Baltija un Polija visus šos gadus norādīja uz Krievijas riskiem, bet rietumi visu laiku uzskatīja, ka problēmu nav.

Somija nav atbilde uz manis uzdoto jautājumu. Ir pilnīgi vienalga kāpēc Somija iestājās, bet ja viņi ir iekšā tad viņi ir tajā pašā sistēmā, kurā kā tu saki nedrīkst izteikt nevēlamu viedokli. Līdz ar to es tā arī nesaņēmu atbildi kas ir tā brīvā bezsavienību Krievijas kaimiņvalsts, kam mums vajadzētu līdzināties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ka tik no Marinas Lepēnas nesanāk Orbans "uz steroīdiem." Svētdien ir Francijas prezidenta vēlēšanu pirmā kārta, un atstarpe starp Makronu un Lepēnu sarūk. Aptaujas par pirmo kārtu 26/23 % pagaidām vēl Makrona labā. 53/47% par otro. Makrona popularitāte sarūk tajā sakarā, ka sacelts hajs par konsultāciju firmu līgšanu par lielām summām. Galvenā no tām: McKinsey.

Arī Baltais Nams par iespējamo Lepēnas ievēlēšanu uztraucas visā nopietnībā.

The White House is freaked out that Putin's next big win could be in Paris

www.politico.com/news/2022/04/08/white-house-putin-paris-00024054

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Neļaus neviens Lepēnai vinnēt vēlēšanas

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
1 1 Atbildēt

imzz

Būtu ļoti derīgi, ja ukraiņi likvidētu Donbasa "republikas" un atgūtu visas teritorijas

.

Priekš kam iegūt pāris miljonu absolūti nelojālus pilsoņus ar ekonomiski degradētu teritoriju ( pēdējos 8 gadus ) .Un pie teritorijas ieguves ziedot pāris tūkstošu Ukrainas karavīru dzīvības

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Nu, un kāds būtu tavs ieteiktais risinājums ? Atdot šīs teritorijas Krievijai ? Tikai Ukraina nepiekritīs. Bet, ja tur paliek separātisti, tad šie reģioni tiks izmantoti kā Krievijas atbalstītu, pret Ukrainu vērstu teroristu bāzes, kā tas bijis no 2014.gada.

Starp citu, ukraiņi jau esot zaudējuši Donbasā 14000 kritušo, skaitot no 2014.gada. Ja Krievija masīvi neatbalstītu separātistus, tad Ukraina sen būtu ieņēmusi Donbasu un tur būtu bijis pilnīgs miers, kā citās Ukrainas teritorijās, kur arī dzīvo daudz krievu.

Doņecka un Luhanska nav nekas cits, kā Krievijas ģeopolitiskas konstrukcija nemieru un neskaidras robežas radīšanai, lai tādējādi diskvalificētu Ukrainu no pievienošanās NATO. Tas pats, kas Dienvidosetija priekš Gruzijas. Un Piedņestra Moldovai. Mēs taču arī varējām pievienoties NATO tikai pēc Abrenes jautājuma oficiālas atrisināšanas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Priekš kam iegūt pāris miljonu absolūti nelojālus pilsoņus ar ekonomiski degradētu teritoriju.

Nelojālie jau ir iesaukti pseidorepubliku pseidoarmijās par lielgabalgaļu, maz tur atliks. Pārējie jau muks kur kurais, kad "fašisti" nāks, paliks tikai lojālie. Vēl jau baumo, ka tur daudz derīgo izrakteņu, tā kā interesentu netrūks. Līdz šim ārvalstu investīcijām traucēja neskaidrais statuss vai kādā brīdī ukraiņi nepadosies. Tagad ir skaidrs, ka investēt risks saglabājas, bet arī atdeve būs laba un skaidrs, ka arī būs kas investīcijas aizsargā.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Krima Turkiem labi , tik tur esošie kremlisti nav pelnījuši Turcijas pilsonību

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu tur visticamāk būs autonomija Turcijas kontrolē, kuras ietvaros Krimas tatāri varēs izlemt, ko darīt ar okupantiem - nekāda medusmaize kremlistiem tur nespīd.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, un kas visā iecerē "Krimu turkiem" būs ar Krievijas kara flotes bāzi Sevastopolē ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jā vēl neesi apjautis, neeksistēs vairs nekāda krievu flote.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Krieviem no turienes agrāk vai vēlāk tāpat būs jāpazūd.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Iespēja pašlaik ir diezgan reta un tā ir jāizmanto-jāsalauž Putina Krievijai mugurkals. Pēc iespējas vairāk jāpiegādā ieročus Ukrainai, tai skaitā uzbrukuma ieročus, lai ukraiņi var atkarot savu teritoriju. Jo vairāk rusņas dabūs zem zemes, jo visiem labāk! Tas, ka Baltiju vajag denacifizēt, tas jau visiem Putina krieviem un daļai Latvijas iedzīvotāju 100% skaidrs. Tādēļ nevajag laist šo iespēju garām, vajag pēc iespējas vairāk viņus iznīcināt, tikai šādu valdu tie saprot.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Neproti spiegot, dosies uz Lefortovu:

"Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) piektā dienesta priekšnieks Sergejs Beseda, kurš pēc neveiksmēm karā pret Ukrainu atradās mājas arestā, tagad pārvietots uz Maskavas Ļefortovas pirmstiesas izmeklēšanas izolatoru,"

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Raganu medības sākušās. Varbūt tas pat labi

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Arī Huawei pievienojas Krievijas boikotam: "Tagad tas plāno slēgt savu Krievijas biroju pavisam. Kāda persona, kas par lietu zina, stāsta, ka uzņēmums ir pārtraucis pieņemt pasūtījumus un gatavojas slēgt savu korporatīvo biroju Krievijā, kas nodarbojas ar telekomunikāciju un tīklu iekārtām. Krievijas biroja ķīniešu darbinieki un daļa Krievijas speciālistu pametīs Krievijas teritoriju, bet pārējie būs atvaļinājumā."

www.gizchina.com/2022/04/09/huawei-joined-the-boycott-of-russia/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Taču amerikāņi turpinās piegādāt interneta tīklu sastāvdaļas.Ar ieganstu, lai krievam nebūtu iespējas aizbildināties, ka sankciju dēļ pilsoņiem/regulārajiem dēļ tiek ierobežota pieeja internetam un informācijai.

Cik diez ilgs būs tas darbenieku "atvaļinājums"? Algas vai bezalgas?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Interesantāk ir, ka arī : "daļa Krievijas speciālistu pametīs Krievijas teritoriju"

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Amerikāņiem jau ideāls variants, lai krievi sēž internetā un meklē informāciju kāpēc viņi ir tur kur ir. Atstāt krievus tikai TV varā būtu samērā bīstams pasākums.

Visticamāk atvaļinājums būs tik ilgs, cik Putina režīms, un zinot ķīnīšus tiem cilvēkiem kas palika Krievijā diezin vai tiek maksāta pilna alga, drīzāk tāds "gandrīz bezalgas" atvaļinājums, tīri lai nebūtu jāatlaiž darbinieki un jākasās ar varasiestādēm.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Tak paši amerikāņi savā iekšienē visu šo laiku par to reāli diskutē.Vai dusmīgi saraut visus kontaktus (dažādus pusprivāti/sabiedriskos ieskaitot), vai tomēr runāt ar normālajiem krievu cilvēkiem un mēģināt viniem iedot kaut cik patiešu info.Jo pateisa info ir tikai tad, ja tā ir brīvi pieejama.Indivīds pats saliek kopā dažādu pušu interpretējumus un viņam ir pilnas tiesības pašam uz savu viedokli.Ja'viņš šo te "savu" patur pie sevis un nebāž purnā citiem- vēl jo vairāk jebkuram ir uz to tiesības.Vismaz reālā demokrātijā tam tā būtu jābūt.

Nevis kā beidzamā laika tepat pie mums poppulārā kujņa, kad no visām pusēm katrs lohs tev bāž purnā- ko tev jādara, uz ko un kā jataupa un ar ko un cik lielā mērā tev (būtu) ar kādu jādalās.

Huiaweja gadijumā gana interesanti izklausās- kā tos krievu darbiniekus šie varētu pārcelt uz citurieni.Iespējams,tuvāk savam galvgalim...bet nu ja no personīgās pieredzes, līdz šim neesmu redzējis tādu huiaweja izstrādājumu, ko varētu viennozīmīgi nosaukt par suudu.Atšķirībā no dažu citu poppulāru zīmolu piedāvātajiem suudiem..

-vēl būtu gana "interesanti", ja may9 saodušais puttainais tagad virzīs lietas (it kā jau tādi namjoki esot) uz kādu tipa izlīgumu, bet ukraiņi viņam vnk pateiks pašol na/uj...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Jaunākā Oleksandra Arestoviča intervija: politika un stāvoklis frontē

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un šeit ir jaunākā taktikas karte no defence intelligence:

twitter.com/DefenceHQ/status/1513075835196035077/photo/1

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Inteliģenti, kas neatškir Oleksandrivku pie Melnās jūras no Oleksandrivkas Dņepras labajā krastà.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Krievija tiesāsies. Interesanti, kurā tiesā:

Krievija pārtrauks valsts obligāciju pārdošanu uz atlikušo gadu un veiks tiesiskas darbības, ja sankcijas piespiedīs to uz defoltu, paziņojis valsts finanšu ministrs. "Protams, mēs iesūdzēsim tiesā, jo esam veikuši visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka investori saņem savus maksājumus," viņš sacīja saskaņā ar Izvestija. "Tas nebūs viegls process. Mums būs ļoti aktīvi jāpierāda sava lieta, neskatoties uz visām grūtībām.

www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-10/russia-to-halt-bond-issuance-for-rest-of-2022-siluanov-says

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Kā tu vari Arestoviču klausīties, tur nav ne vārda par pasaules vareno eliti, kas pārvalda pasauli!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kā tu vari būt tik debils, ka pat nepamani tieši Arestoviča teikto un klipa virsrakstu - par to, ka tā pasaules kārtība būs pēc kara jāpārbūvē, jo Putins to eliti paraugs līdzi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Tikai debilie jauc pasaules kārtību ar kaut kādu mītisko eliti.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Biju aizgājis pad/rst un tagd man sagribējās Pajautāt.Varbūt ka kāds Zin.Jā. Ja Žirnovska bērēs bij atbraucis dubutais divinieks,tad ar ko īsti(un kur)1dien no rīta tikās tas Alpu kancelers?Varbūt ar kādu no tiem dublieriem vai vispār kādu 3šās šķiras kaskadieri? Vai šamais bij tur tajā Pagrabā nokāpis,vai kā? Varbūt viņu nemaz nelaida/iekšā un saruna notika caur domofonu?? Galds kkāds bij,vai kājās stāvēja? Viesi diez vispār tika baroti,vai ieradās ar saviem gamburgeriem kabatāa?Jeb mošk krievu fdd viņu uz pāris h nolaupīja un ar ātrgaitas liftu aiztransportēja pie saimnieka/īstā uz to tur Permass leduskalnu? Hmm.Jā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 2 Atbildēt

Izskatās, ka vēl neesi beidzis pa*irst.

Bēres bija 8. aprīlī. Austrietis Maskavā - 11. aprīlī.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 5 Atbildēt

"650 un ilgais dirsiens kāpās"

"650 un 1 nakts tenka"

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās,topipindraudziņ, ka tev ir ciets nodoms persOnāli parunāties.Aci uz uzaci tāteikt.Uz to jau pāris dienas velk.Vajadzētu mēģināt no tā izvairīties.Mazums kā tas var izpavērsties.Jā.

Tieši tāpēc es savā jautājumā apvienoju vairākus savstarpēji neatkarīgus apakakšjautājumus.Jo vidēji statistiskajam LV maisījuma Loham diagonāli/regulārajam ar vienu ir stipri par maz.Viņš nespēj apjaust jautājuma būtību.Tapc vajadzētu aiziet pad/rst un pārlasīt vēlreiz.Ja arī tad nekas nemainās, tad d/rššanas vietā drīzāk ir jāiet na/uj. Jā.

ps,- ortodoksālos Lohus noteikti iepriecicinās Priekavēsts per to, ka Alpinizetā kanclera vietā uz tikšanos ar kasskadier/dublieri šodn ir ieradies pats Battjka Aleksanders.Kuŗš, atšķirībā no vakardienas kalnieša, ir nolaidies Blagoveščenskā un ar Ssaimnieku tiksies akurāt Amūrass apgabalā.Nevis kkur tur piemaskavass pļavā.Tālāk no grēka, tāteikt.Jā.

Sveiciens Kosmonautikass Dienā!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Skatos čaļi te spēcīgi apspriež Poliju.

Poļi malači, nekaunās nekauņām atbildēt viņiem saprotamā valodā neviss vērpj diplomātiskās intrigas.

Šodien parādījās ziņa ka no noliktavām pilsētā X(aizmirsu kā sauc) pazuduši 100 modernizēti T72 tanki. Vēlāk poļu aizsardzības ministrs komentē pazušanas gadījumu: jā, tā ir taisnība, bet kas un kādā veidā nočiepis tankus - nezinām. Tomēr nebrīnīsimies, ja pēc pāris dienām viņi parādīsies Donbasa frontē

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izklausās jau labi, tikai tās tviterbaumas saukt par ziņu ir krietni pārspīlēti - vai arī tev ir kāds reālāks avots, kas šo apstiprinātu, ko kaut kādu iemeslu dēļ esi noklusējis?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Pārāk daudz jau atsakās karot

В России ввели уголовную ответственность за отказ воевать в Украине

Минобороны РФ обновило текст контракта для военнослужащих, добавив положения, устанавливающее уголовную ответственность за отказ от участия в так называемой "спецоперации" на территории Украины.

Об этом в комментарии Guildhall заявил руководитель Центра оборонных реформ Александр Данилюк.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Atkakal biju aizgājis drusciņ pad/rst.Un, kamēr zināt kārie lohi aizgūtnēm šķirsta massveida portālu piedāvāto mēnesi veco jūtupa repertuāru, tamēr puttainais nenotveramais noziedznieks neviena netraucēts jautrā kompānijā pastaigājas pa kosmodromu.Pilnīg ta ka dzīvs,un itin veselīgā izskatā.Aktīvi žestikulē,joko un nepakam neizrāda nekādus iepriekš cerīgi izsludinātos ne olvadu vēža,nedz hroniskā 3pera simptomus. Plus vēl tas, ka līdz šim lohus izsmeļoši informējušās Asv vietnes šon bez liekas kautrēšanās ziņo, ka šī viņam esot pēc ilgākiem laikiem 1mā tālākā ekskursija.Jo pārējo laiku viņš izrādās esot bijis tepat netālu.Acīmredzot, labi un dziļi slepeni informētie pagrabā/kāpēji un no/pagraba ziņotāji ar labi padarīta darba apziņu var vienkārši iet na/uj..

Kā arī, potenciālā ienaidnieka propagandoni šodn visi korī ar sajūsmas pilnām mutēm aiz/rīdamies slavē "mūsu" atjautīgo pieeju naftass jautājumam.Ar secinājumu tipa "da kuda oņi ģenucca" un uttt..Da.Molodci.Un *uj pasasi..

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti