Krievijas iebrukums Ukrainā!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Aktuālā diskusija. Kas var notik un kāpēc?

 
1.. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ..86
wons Reģ.: 26.07.2017
0 1 Atbildēt

Kādēļ amerikāņi, NATO nogaida? Kad citās valstīs karš, tad ANO miera uzturētāji, vai paši amerikāni iet palīgā, bet te, visi noskatās, kā iekaro, iznīcina Ukrainu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 8 Atbildēt

Tādēļ, ka šis karš ir nogājis greizi un iznīcinās viņu pašu ierasto divpolu pasaules kārtību - bezgalīgu ASV - Krievijas karu svešas zemēs. Neviens nezin, ko ar to darīt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Principā tāpēc, ka NATO valstīs pietrūkst vēlētāju atbalsta lai sāktu karu ar Krieviju. Kaut kādā Irākā iebrūkot tomēr mazāks atbalsts nepieciešams un vieglāk šo atbalstu sakasīt, jo vēlētājus karš tālajā zemē praktiski neietekmē. Pasaki kaut kādam vācietim, ka viņu armija jāsūta uz Ukrainu, bet pastāv risks, ka nākamjā dienā Minheni var iznīcināt atomsprādziens. Krieviem tādu aizkavju nav, pat ja visu Maskavu nonestu līdz zemei, Putins apsveiktu varonīgos cililos, kas varonīgi krita lielāka mērķa labā. Šobrīd situācija jau var mainīties, jo sprādziens AES principā var skart arī Eiropu.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 1 Atbildēt

ES, Amerikai būtu jāsaprot, ka aplasīs visus pa vienam Krievija. Tā doma, varbūt mums neuzbruks, ir aptuveni tāda pati, kad Staļina laikā apsūdzot nodevībā, nogalināja gandrīz visu tā laika eliti. Tad ar baidījās iebilst !

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Krievija nevienu un neko nav spējīga aplasīt, un tai paveiksies ha ar godu varēs no Ukrainas "atkratīties" ...

problēma ir ka juridiski utml. pareizs risinājums nav iegūstams dodoties Ukrainā karot. Sagrautu valsti no nulles piecelt utml. ar to gan nevienam problēmu nav ... Tehniski var sūtīt bruņojumu, taču lai no tā būtu jēga - jāapmāca ukraiņi + viņiem nav ne NATO standartam atbilstošas munīcijas, ne arī NATO standarts der uz ukraiņu tehnikas. Tas viss automātiski pārvērtīsies par dzīviem murgiem uz vismaz pus gadu Ukraiņi lamās "NATO lūžņus", NATO nesapratīs kāda X pēc ukraiņi NATO tehniku "mētā apkārt " ar visiem NATO noslēpumiem utt.

Tādēļ ir jēga tam ko izdarīja Franču leģions - dod brīvu vaļu "staigāt" ukraiņiem ar visu NATO atbilstošu aprīkojumu ...

Un tehniski šādas īpašas vienības daudzām valstīm - un šos "zaļos cilvēciņus" jamie nav īpaši kautrējušies sūtīt "pārstāvēt savas intereses" pat tur kur savai "pasaules kārtībai l" ir ļoti mazs atbalsts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

"Krievija nevienu un neko nav spējīga aplasīt, un tai paveiksies ha ar godu varēs no Ukrainas "atkratīties""

Krievijai der abi varianti - gan uzvara (ko tu izslēdz, bet Krievijā tic), gan "atkratīšanās". Bet NATO un tavai "woke" pasaulei - tikai "atkratīšanās", jo Krievijas iznīcināšana ir arī viņu beigu sākums.

Kurš nez vairāk meklēs "atkratīšanās" iespēju?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

"Woke" pasaule šobrīd jāskata kontekstā pirms un pēc Krievijas iebrukuma. Jau pirms iebrukuma tajā pašā Amerikā vienkāršas populācijas vidū sākās pretspiediens, līdz ar to šis brīdis tiks izmantots lai piekoriģētu kursu. Tas pats attiecas arī uz Eiropas zaļajiem, pamatojoties uz jaunajām ekonomikas reālijām varēs ieslēgt atpakaļgaitu uz vairākiem lēmumiem un nebūšu pārsteigts, ka vācieši atkal sāks kurināt ogles. Dienas beigās Rietumos valda biznesa intereses un ja bizness sāks buksēt, tad neviens lēmums vai virziens nav neatceļams, vajag tikai iemeslu un krievi tādu iemeslu ir iedevuši. Britu un Vācu presē jau redzēju tādu smalku pukstēšanu par to, kur tiks ņemta nauda bruņojuma palielināsanai. Un paskat kā pazuda protesti Kanādā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Krievijai ne pārāk der variants "bez vienošanās", jo var pierādīties tas ko es teicu, ka krievu armijas lūžņi nespēj tikt galā ar mazskaitlīgāku ukraiņu karaspēku. Ja "djeržava" paliek ar sūdīgu reputāciju, neviens no šiem neko nepirks izņemot izejvielas, un tas ir krievu bruņojuma "beigu sākums", jo līdz šim jau gan Ķīna gan Indija, sadarbību ar Krieviju ir norāvusi podā - nespēj izdarīt to ko sasolījuši.

Un NATO problēmas tu pārvērtē, Krievijas iznīkšana (jo neticu ka kāds vispār ir apsvēris tās iznīcināšanu, izņemot varbūt kādus no arābiem, vai varbūt Ķīnu) NATO nemainīs absolūti neko, ar ko "kašķēties" te vēl pietiek ilgam laikam, taču Krievija ir ērta kā relatīvi neitrāla "buferzona" no potenciāli daudz bīstamākiem "kadriem", ja tie sadomātu kaut ko mainīt pasaules ģeogrāfijā ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Krievu nepārliecinoša uzvara automātiski nozīmē varas vertikāles sagrīļošanos. Domāju, ka ir gana daudz apgabalu vadoņi, kas labprāt būtu vismaz mazi cariņi. Daži gribētu būt arī lieli.

RU regulāri sagāžas dēļ neveiksmīgas karošanas. 1905-1917 revolūcijas ievadīja cara reputācijas zudums neveiksmē Krievu - Japānu karā, USSRsabruka Afganistānas kara reputācijas zuduma dēļ. RU paklausība turas uz pontiem. Nav pontu, nav paklausības.

NATO nevajadzētu vispār būt proble'mām konstrukcijas dēļ: NATO ir sbrods, kur katrs dalībnieks pamatā risina savus jautājumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 5 Atbildēt

"neticu ka kāds vispār ir apsvēris tās iznīcināšanu"

Tieši tas, ko es saku - tavai woke pasaulei Krievija ir nepieciešama. Un tā kā tu esi šīs ideoloģijas apmāts, tu neticēsi domām par Krievijas iznīcināšanu un par katru cenu mēģināsi pierādīt, ka tava pasaule nav Krievijas atbalstītāji.

Bet tevi visticamāk sagaida smaga vilšanās. Ar katru dienu pārliecinos, ka tieši tas ir apsvērts - to spēku, kas ir nolēmuši nepakļauties tavas woke pasaules lietu kārtībai un pielikt punktu bezgalīgajām spēlītēm ar Krieviju, mērķis ir Krievijas "as we know it" iznīcināšana.

WALA Reģ.: 19.06.2002
5 0 Atbildēt

Man patīk kā tu acīmredzami tici tām muļķībām ko raksti ...

Piedod, bet joprojām neesi mani pārliecinājis ar savu spriedumu kvalitāti ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Tevi nekas nepārliecinās - esi tāds pats, kā tie Krievijas propagandas izskalotie, kas Putinu atbalsta. Tu tak pat neaptver, ka tev tīkamā vara ASV tika pie teikšanas, tikai biedējot ar Putinu. Bez Putina viņiem ir bēdīgas izredzes.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Par zemu vērtē amerikāņu iekšējās problēmas ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
1 0 Atbildēt

Tas šobrīd neko neizsaka vidējam vācu vēlētājam. Tad kad krievi ieies austumeiropā, tad arī rietumeiropa sāks kustēties. Poļi visu šo laiku ir bruņojušis jo atcerās kā tika uzmesti 2. pasaules kara laikā. Lietuviešiem un igauņiem šajā kontekstā vismaz ir lielākas personāla rezerves, bet mums ir padsmit tūkstoši armijnieku+zemessargu no kuriem principā jāatskaita civilā piektā kolonna.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

NATO valsts karaspēka tieša konfrontācija ar RU karaspēku +/- automātiski nozīmē eskalāciju līdz atomkaram.

Principā NATO dienas beigās ir izrādijies doomsday organizācija. Tajā pa vidu viņa nav derīga. Es ceru, ka pēc šī ES izveidos kautkādu "algotņu" formējumu, kas šitādu sviestu varētu risināt. Tādi ar brīvu līgumu un kautka'diem nomināliem statūtiem, kas neļautu karot par diktatoriem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Ar ko tā ES kaut ko risinās, ja Krievijas nebūs? ASV - Ķīnas potenciālā polaritāte neiet caur Eiropu.

Tāpat NATO bāzes principā ir sakoncentrētas ap un orientētas uz Krieviju kā draudu. NATO ir radikāli jāpārbūvē, lai tam būtu jēga pret Ķīnu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Patiesībā nekas nav jāpārbūvē, tikai raķešu un sakaru iekārtas varēs izvietot pēc saviem ieskatiem ar atbilstošu darbības rādiusu. Kā arī mazāk darba aviācijas bāzes kuģiem, viss kļūst aizsniedzamāks ja Krievijas vairs nav ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nav tik traki, krievi saprot, ka NATO pirmie neuzbruks ar kodolieročiem, līdz ar to arī normāls karš ir iespējams un abas puses to saprot. Protams, ja NATO pāries uzbrukumā un aplenks lielās pilsētas Krievijā, tad jā, kodolkarš ir iespējams. Karadarbībai apstājoties pie NATO robežas vai nelielā zonā Krievijā līdz atomkaram nenonāks.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Eskalācija jau ir kā valsis. Solis pa solim un viens izrādīsies pēdējais.

Neesmu pārliecināts, ka NATO acīmredzami jaudīgāks trieciens automātiski nenovedīs līdz RU sarkanajai pogai. Domāju, ka tur ir procedūra, kas tieši to paredz. Preventīvie mēri

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Nu tā būtu mana pesimistiskākā prognoze, gribētos tomēr ticēt, ka Krievijas armijā tomēr vēl ir veselais saprāts.

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

Armija tieši tam domāta, lai nelietotu saprātu. Kareivim ir atcelta atbildība un attiecīgi arī apsvēršana. Ar to nodarbojas virspavēlnieks. Principā komandas izpildītājam nav jādomā un jāatbild.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

A nav tā, ka tai atomelektrostacijai ir kautkāds starptautisks aizsardzības protokols? Pret visādiem teroristu grupējumiem....

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Tādas vienošanās noteikti nav, jo "dažādu rūdu" bagātināšana militāriem mērķiem ir bieži saistīta un būvēta ap AES un jaudām ko tās spēj nodrošināt + zināšanu bāze "ar pie rokas" ...

Un šādus objektus arābu valstīs ASV izdomāja iznīcināt vienus no pirmajiem ... tiesa gan ne spridzinot, bet softu sačakarējot visupirms.

Bet nu kodolreaktoru nav tik viegli sašaut, jamo tiešām reāli sačakarēt tikai tad ja dzesēšanu atslēdz, drošība nenostrādā, ūdeni uzvāra līdz stadijai, kad ūdeņradis sāk izdalīties un tad no iekšpuses "kabuuuum" ...

"Vienkāršāks" ir scenārijs kad sabojā dzesēšanu un potenciāli radioaktīvs ūdens no tās izplūst ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tas gan. Černobiļas reaktors jau speciāli eksperimentā tika novests līdz bumbas stāvoklim. Normālam reakttoram darba laikā tas nav panākams. Izskatās, ka Zeļenskis vnk sataisījis haipu. Lai šamo sadzird

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu tas ne obligāti ir haips - baigi atkarīgs kur tas radioaktīvais ūdens nonāk, ja pa tiešo okeānā (Fukusima), tad relatīvi "pie kājas", ja saldūdenī vai vēl sliktāk potenciāli dzeramajā ūdenī, tad tas vairs nav "hype" ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Labi ietēmēta spārnotā raķete no tā reaktora arī bumbu izgatavos. Un tā sēne aizvilks pa pusi pasauli.

Haips ir par reaktora trauslumu un tuvu katastrofu. Piesārņota teritorija nez vai ir RU plānos. No tādas okupācijas nav nekādas jēgas.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nez man īsti nenāk prātā tāds scenārijs kur un kā var trāpīt, lai izveidotos "bumbai" līdzīgs sprādziens, jo tam vajag noslēgtu telpu ar noteiktu apjomu vai nu sprādzienbīstamas vielas, vai kritisko masu kodoldegvielai, un manuprāt AES kodolreaktors to nevar sniegt ...

Bet nu varu parakāties cik, kas un kā , ja baigā interese.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: "neticu ka kāds vispār ir apsvēris tās iznīcināšanu"

Tieši tas, ko es saku - tavai woke pasaulei Krievija ir nepieciešama. Un tā kā tu esi šīs ideoloģijas apmāts, tu neticēsi domām par Krievijas iznīcināšanu un par katru cenu mēģināsi pierādīt, ka tava pasaule nav Krievijas atbalstītāji.

Bet tevi visticamāk sagaida smaga vilšanās. Ar katru dienu pārliecinos, ka tieši tas ir apsvērts - to spēku, kas ir nolēmuši nepakļauties tavas woke pasaules lietu kārtībai un pielikt punktu bezgalīgajām spēlītēm ar Krieviju, mērķis ir Krievijas "as we know it" iznīcināšana.

Pasaulē vairumam nebūtu nekādu pretenziju, ka Krievija "as we know it" tiktu ja ne gluži iznīcināta, bet vismaz denacificēta un demilitarizēta.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Kāds par to vēl diskutē, ka Krieviju šobrīd pataisa par Ziemeļkoreju? Katra konflikta diena norok kādus pāris gadus krievu nākotnes

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 7 Atbildēt

Jautājums, kā definē to "vairumu". Vai tos jūsmiņus, kas atbalsta ES un ASV varnešus pieskaita tam vairākumam? Jo tie reālie slepenie Krievijas atbalstītāji varas pozīcijās jau pēc skaita nav daudz. Un tiem jūsmiņiem nav ne jausmas, kā izmanīsies viņu iedomātā pasaule, ja Krievija tiks iznīcināta (un es vairs neredzu iespēju tam nenotikt), kā šis polārās politikas pasaules sastāvdaļa.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
3 0 Atbildēt

Tu saproti, ka rietumi lika Krieviju mierā, lai tikai nebūtu jārisina tās sabrukuma problēmas. Putins to uztvēra kā rietumu vājumu un aizrāvās. Da nevienam nevajag haosu Krievijā, jo tik lēti gāzi un naftu var saražot tikai pašu krievu vergi un nebuntoties, jo pašu cars dižens.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Saprotu? Tu esi tik tups, ka neesi pamanījis, ka tieši to visu laiku saku. Un tagad nāksies tās sabrukuma problēmas risināt - "Krievi nāk!" politiķu karjera ir beigusies. Draudēt var tikai ar kaut ko, kas vēl nav iestājies.

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 2 Atbildēt

Nu tu tā kā par gadiem 10 būsi aizķēries pagātnē, krievi nāk retoriku uztur vairs tikai paši atsevišķi krievi, un "tupākie" nacionāļi, tas "vilciens" pasen aizbrauca ... laikam tavā pieturā tik neapstājās ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 13 Atbildēt

Tu ko, nopietni? Pilna televīzija un avīzes ar "krievi nāk", kur "krievi nāk" piepeši nomainīja šausmīgo ļoti briesmīgo kovidu - par godu "krievi nāk" piepeši tika atļautas demonstrācijas - Māris uz to "krievi nāk" pavilkās un tāpēc tagad "krievi nāk" arī iAuto ziņu sadaļā utt... Ja tas nav "krievi nāk", kas tad tas ir? Rasisms, kur ukraiņu dzīvības tiek vērtētas stipri augstāk par sīriešu vai afgāņu dzīvībām?

WALA Reģ.: 19.06.2002
6 1 Atbildēt

Ko nu muldi, tev tak avīzes un žurnāli nemaz nenāk ...

Ā un tad sanāk, ka Ukrainā paši ukraiņi sev mājas spridzina, lai no citām valstīm "naudiņu iekāstu" ...

Zin sēdi ka nu labāk un metini to savu "trīsriteni", citāk divritenis kaitē tavu smadzeņu darbībai ....

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 1 Atbildēt

Nu msh ir taisnība, visu laiku pie mums ir kačāta doma, par to , ka "Krievi nāk". Te gan uzreiz jāsaka, ka ideja pati par sevi nav nepamatota, kā jau mēs šobrīd redzam Ukrainā. Problēma pie mums ir tāda, ka lielie kliedzēji tiekot pie varas, tā vietā lai kaut ko lietas labā darītu, nodrošinātu kaut kādu enerģētikas un biznesa neatkarību, reāli nodrošina TEC ar krievu gāzi un izliekas neredzam, ka krievu uzņēmēji pērk mūsu uzņēmumus saucot tās par investīcijām. Un tas pat neskaitot kadrus, kas visus šos gadus politikā peldējuši iekšā pa krievu naudu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Nu nav gan šam taisnība, arābu valstīs nevienā vēsturiskā posmā nav bijis vienotības, protams klāt vēl nāca tas ka vienus "piekukuļoja" PSRS/Krievija un otrus ASV un iespējams ka vēl kāds. Ukrainas gadījums ir tīrs Krievijas inscenējums, savas huiņas dzīšanai ...

No cilvēku čakarēšanas viedokļa starpības protams nav, bet no cēloņu viedokļa atšķirība milzīga .

Par RU naftu un gāzi - ne mēs unikāli, ne arī "jaunā zaļā enerģija" būs tā kas kaut ko nodrošinās - ne tagad, ne arī jelkādā pārskatāmā nākotnē. Jāmācas tērēt mazāk resyrsu, un no tiem gūt maksimālu labumu. Just business and nothing personal, ir šī gadsimta "realitāte" ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šos te arābu un Eiropas salīdzinātājus nekā nemulsina, ka Pakistāna par kary UA nav teikusi pilnīgi neko? NEKO!

Arābi ir ļoti pilnīgi savādāka pasaule. Tur dauzoties var ļoti pamanīt, ka mūs loģika tur nedarbojas un ka viņu loģiku mēs nesaprotam. Pavisam nesaprotam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 11 Atbildēt

Nu tu tak esi lohs... Nez kādēļ neesi pamanījis, ka Baidens tika pie amata ar "Krievi nāk!" retoriku. Ko vēl, izņemot safabricējumus par Trampa sakariem ar Kreiviju demokrāti spēja likt priekšā, lai uzvarētu? Un priekš kam? Lai ar steigu atceltu sankcijas pret Krieviju?

ES jau Višegradai nekādi nepārmet sadarbību ar Krieviju un Kreivijai līdzīgu varas režīmu ieviešanu?

Lokāli jau nekad un neviena varnešu koalīcija nevienā valdībā nav izveidota pēc principa "tikai ne ar Saskaņu"?

Tas "vilciens" nekur nav aizbraucis, bet ir tavu wokeistu natņemamais jājamzirdziņs politikā visā pasaules mērogā, nevis tikai lokālajos pierobežas pīļu dīķos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
6 4 Atbildēt

Cik ilgi zelēsi absolūtas muļķības ?

Tramps zaudēja pilnīgi citu iemeslu dēļ. Un bizness ar Krieviju nevienam postpadomju ērā "nav smirdējis", ne amerikāņiem, ne pašiem ukraiņiem, ne mums ...

Nez kuram rūp vai rūpēja "Saskaņa", Rīgā skaisti nodemonstrēja savu pieeju pārvaldībai, kapēc lai kāds gribētu ar viņiem vispār "sieties" laikā, kad visi uz pirkstiem skatās ??? Tas ka citi nav labāki (???), iespējams, tomēr reti kurš partiju pārstāvis brauc ar personīgo RangeRover un reizē uzmeties par "tautas parastās" aizstāvi ...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Tu esi tik tups, ka neesi pamanījis, ka tieši to visu laiku saku.

Viss ko esmu pamanījis, ka tas tavs "visu laiku saku" katrreiz mainās mainoties apstākļiem. To nu gan esmu pamanījis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 4 Atbildēt

Visu laiku mainās tikai tavas iedomas un meli, vispār nesaprotot, ko es saku.

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 1 Atbildēt

Jā, rietumi bija gatavi mīļa miera labad atdot DNR un LNR Krievijai lai tikai bizness turpinātos, par to liecināja šokētā reakcija pirmajā iebrukuma dienā. Rietumi un lielais bizness bija gatavs ierobežotām ģopolitiskām spēlītēm, bet ne robežai ar trešo pasaules karu. Tāpēc arī šobrīd Krievijas ekonomiskā nākotne ir tādā bedrē, jo rietumi naftu un gāzi var pirkt arī apmaiņā pret pārtiku, ja jau ar normālu biznesu Krievijā neviens negrib nodarboties.

eidis Reģ.: 07.11.2001
4 0 Atbildēt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 0 Atbildēt

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kalifornijas terminatoram prasijās pēc "I'll be back Putin!" ....

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

uupis Reģ.: 13.01.2004
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Budapeštas memorands tika norauts podā Maidanā ar ASV dienestu un Baidena līdzdalību. Minskas vienošanās jau nebija pa prātam nevienam un faktiski bija domāta, kā īstermiņa pamiers, lai risinātu situāciju, bet risināšana neveicās, tapēc situāciju vajadzēja eskalēt. Tālākais ir sekas. Nestāstīšu neko, bet izskatās, ka būs interesanti - Krievija savu pirmo kārti tikko ir izspēlējusi un pavisam interesantā kārtā tas nemaz nav Baidena solītais iebrukums - bet gan tieši tas, ko varēja gaidīt, ja akli netic propagandai. Gaidam nākamo gājienu izspēlē - prognozējami no Baidena.

Un prognozēju endgame - ES robežu izmaiņas. Makronu var apčurāt, ja gribas - Francija neko labu pasaulē tāpat nekad nav nesusi - lielākais ieguldījums ir revolucionārā komunisma idejas, kuras nes arī tagad.

Bet rusofīls esmu tikai tavā slimajā rosofobijas apsēstajā prātiņā, kurā neierakstās nekas cits, kā radikāli ekstrēma nostāja "kas nav ar mums, tas ir pret mums".

Bradypuss prasīja citātu, kurā viņš apšauba krievijas iebrukumu Ukrainā! Lūdzu!

Tātad kurš ir propogandas un sazvērestības teoriju upuris?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Un tas ir viss ko spēji? Kas ir nepatiess ierakstam, kas tika izdarīts konkrētā brīdī un attiecas uz šo brīdi - t.i. laika periodu starp DNR/LNR atzīšanu un iebrukumu? Kāds bija atbildes solis uz šo rīcību, vispār spēj pateikt?

Jeb tev liekas, ka sekojošais "Un prognozēju endgame - ES robežu izmaiņas." kaut kā nozīmē, ka nekas nozīmīgs nenotiks?!

uupis Reģ.: 13.01.2004
2 0 Atbildēt

Kurā caurumā tu iebāzīsi to ka neticēji krievu iebrukumam! Vēlreiz tev nocitēt?

Baidena prignozētais iebrukums.... — tak tavs teksts un kontekstā tas skan tāpat kā tavas pasakas par Budapeštas memorandu kur itkā ir ierakstītas tavas un citu propogandistu fantāzijas!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 6 Atbildēt

Negaisos tavas iedomas kaut kur bāzt. Tev ar tām jādzīvo, ne man.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
5 4 Atbildēt

Tas tik vēlreiz pierāda cik patiesībā tādi Bradypusi ir bīstami kad nonāk pie varas(piem Lukašenko). Tiem ir savs īpašs redzējums, kā iekārtota pasaule un neviens notikums šo vīziju nespēj sagraut vien pastiprina to iepinot tālāk savā alternatīvajā realitātē.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Principā jau sarkasms un izlamāšanās būtu ok, taču realitāti arī būtu jāņem vērā.Te NAV nekāda reāla pamata domāt, ka tas suns šodien ir kkur tur nospiests, vai vismaz ka domātu apdomāties.Nee.Tur ir tikai vēl vairāk dusmu un tupas kareivības.Vienīgi krieviem paveicās ar to, ka šodien (pagaidām) viņiem netika izziņots karastāvoklis.Toties tā ebbanaja dome šorīt pieņēma (sengaidīto) likumu, ka par "maldinošas" info izplatīšanu un armijas zākāšanu/apšaubīšanu momentā 5milj rub sods un līdz pat 15g cietums.Vienbalsīgi pieņemts, bez mazākās šaubu ēnas vai stostīšanās! Tā briļļainā mauka,sykaplet,vaļka-pudilka vai kāviņutur ,par kuru vakar info ka viņas "radiniekam" pieder teju lielākais īpašums adrijass jūrass krasstā (par kkādiem tur 70milj eur un uttt), nolasīja to sprediķi bez neviena lieka vaibsta....

Humānais koridors- ok,bet vai tas ir dižs "sasniegums" sarunās? Kāda motivācija? Tiešām? Vabūt vnk līķi jāizved, kamēr nesmird?

Pēc vakarnakts notikumu stenogrammas katram daudzmaz neloham būtu jābūt skaidram- turpmēk vairs joku nebūs.Un vēl jo vairāk pēc (loģiki gaidāmās) krievu dezinfo plūsmas šodien.Tie neesot bijuši viņi, jo stacija jau no feb27 bijusi viņu kontrolē.Meli un šantāža, pie kam vēl ar jautājumiem par to, ko nu "kuŗš" tagad ir gatavs likt uz kārts.Skaidrs, ka "lietas labad" kuru katru brīdi var sagadīties "neērtības" nu jau ne tikai lokāli pašai ukraiņu tautai.

Domājams,šīs mājas iedzīvotāji pašlaik jūtas samērā pacilāti un lepni par savu politiķu spējām.Vai tagad akurāt "mums" būtu īstais laiks papildus kasīties un parādīt "varonību" sienu krāsošanā un/vai erotisko plakakātu zīmēšanā- nu protams.Iespējams..

PS- NUPAT, ziņojums potenciālā naidnieka tiešajā ēterā- Vācijas priekšnieks nupat zvanijis Puttenam,savukārt NATO ģenerālsekretārs (krievu interpret;acijā..) ir nupat teicis, ka (pēc viņa rīcībā esošajiem datiem!!) Ukrainas tautu un tās teritoriju tuvākajā laikā gaida briesmīgi notikumi un milzu upuri iedzīvotāju vidū..Bet gaisa telpu virs Ukrainas NATO neslēgšot.Hmm...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka pamats rītdienas "miera sarunām" tiek būvēts uz diezgan stingra fundāmenta... www.foxnews.com/world/russian-troops-aiming-to-mine-nuclear-plant-to-blackmail-all-of-europe-zaporizhzhia-employees (c)...Zaporožžas atomelektrostacijas Enerhodarā darbinieki nosūtīja vēstuli Ukrainas medijiem un valdības iestādēm, brīdinot, ka Krievijas karaspēks, kas ieņēma elektrostaciju, mēģina nolikt sprāgstvielas, lai "šantažētu visu Eiropu"....

edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-putin-news-03-04-22/index.html ..Pirms 39 minūtēm.."Microsoft piektdien paziņoja, ka apturēs "visu jauno Microsoft produktu un pakalpojumu pārdošanu Krievijā".

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Es gan nesaprotu, kāpēc draudēt ukraiņiem ar reaktora uzspridzināšanu, varēja jau uzreiz zvanīt Baidenam vai Stoltenbergam. Vacijā viens deputāts jau izteica domu, ka niekošanās gar AES varētu būt uzskatāma par kara pieteikumu NATO, jo avārijas gadījumā tiks skartas NATO valstis. Biedēt ukraiņus tādā veidā ir samērā nenopietni, jo tuvējie Krievijas reģioni arī atrausies.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā.Vispassaules ātomregulātori akkurāt nakts vidū lec ārā no usabirojiem un eurogultām, taču reku LV ātomZinātnes korifeji mierina- tas suuds no apšaudes vai uzspļaudes never nevar uzsprāgt...

Šis gan varētu būt "bezprecedents" tādā ziņā, ka parāda rietumPpolitiķu patieso seju.Pakkaļu, pareizāk.Tur taču itin Visiem bija skaidri zināms, ka tā stacija būs iespējamās karadarbības zonā.Asstoņus gadus bija laiks "domāt"! Ne velti pats Zelenskis aizvakar tur kko amerikāniem ieminējās,ka "kāpēc" bruņojuma piegādes uzradās tikai "pēc".Jā.Sanāk bezmaz klaja uzspļaušana visas eiropas drošibai un acīmredzama ukraiņu tautas massveida upurēšana savu to suuda makroģeopipelrazborku labad.

Kā arī- nu pats tas fakts un tā notikumu gaita, par ko liecina tā vakarnakts kapīpista stenogramma.Plus vēl šodienas ziņa no ASV par mīnēšanu.Plus absolūti diametrālās abu karapušu versijas.Plus čečenu kaujinieku pieminēšana, komplektā ar varbūtējo pieņēmumu, ka šamie to tagad mierīgi varētu pavērst pašu krievu-čečenu attiecību noskaidrošanai.Plus absolūts tiešu pierādījumu trūkums par jebkādu "versiju".Skaidrs, ka lieta nopietna un lochiem to ne/uj jāzin, bet nu tas viss ož diezgan nelabi.Uz kārts var tapt likts dajebkas.

Kā ARĪ- nu neparvelti tika publicēti apvienotā UKR/ASV izlūkdienesta dati par iespējamo karastāvokļa izsludināšanu pie krieviem 4 mar.Šodien ko redzam- naktī, (kamēr deg stacija) krievi norubījuši facobuku,tipperi un pat jūtupu.Mirno v poļe pašet traktor,Za rekoj gorit reaktor...

Un no rīta dome svinīgi paziņo par 5milj/15g.Jautājums- KO tie cykāni paziņos 1dien, vai pat rīt pēc tuvākā sarunu raunda.Ja (!) tagad cilvekiem ir atslēgta massu saziņa un ierastās info iespējas.NE VELTI (te rudenī 3x publicēju,daži skaļi smējās) tā pati krievu dome pieņēma likumu par privāto mobilo sakaru ierobežošanu vai pat atslēgšanu Ārkārtas situācijās.Nu tipa tā, lai nepārslogotu tīklu un ārkārtas dienestiem netraucētu strādāt.Jā..

KATRS šo te meergļu pieņemtais teikums vēlāk var izrādīties ar tālejošām sekām.Plus vēl aizvakardienas viņu iekšējās baumas par to, ka iespējams "karā" 1kārt sūtīšot tieši apmelošanā apsūdzētos un nekārtību izraisīšanā vainotos.

Ja karastāvokļa noteikšana tam pundurim iedotu vēl to, kas ar to ir oficiāli noteikts- nu ta tas varētu būt pZdecs/visam. Ne velti tas tika tik rūpīgi un ilgi soli pa solim smalki plānots un bīdīts.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Rietumi savos reālistiskajos aprēķinos bija paredzējuši, ka ja Kijeva krītīs 96 stundu laikā pēc iebrukuma sākuma, līdz ar to nebūtu nepieciešams uztraukties par AES stāvokli. Pēc Kijevas krišanas varētu nožņaugt Krieviju ar sankcijām un jautājums tehniski atrisināts. Korekcijas šajā plānā ieviesa Ukraiņu cīņasspars un krievu katastrofālā iebrukuma plānošana, kā arī korupcija krievu armijā. Vakar sāka parādīties plašāka analīze par noplīsušo krievu tehniku un galvenie iemesli ir tieši brutāla nolaidība tehnikas uzturēšanā. Attiecīgi iebrukums neiet pēc plāna, krievi savā pusē sāk stresot un ieviest visādus interesantus likumus, kā arī Rietumos vēlētājs sāk spiest uz politiķiem, ka kaut kas ir jādara.

Īsumā ukraiņi ar savu pretošanos visas puses ir aizveduši zonā, kur nevienam īsti nav plāna kā rīkoties, attiecīgi lēmumi tiek pieņemti pēc situācijas.

1984 Reģ.: 30.11.2021
2 1 Atbildēt

ja nu, piemēram, pavisam dulns scenārijs - visi puiši spēlē uz vienu roku, vienkārši Pū piekritis sliktā puiša lomai? Ekonomika tiks nograuta gan Krievijā, gan Eiropā. Neizbēgami arī iedzīvotāju dzīves līmenis. Patinam filmu atpakaļ, pavisam netālu - viens kuģis uz nedēļu iesprūda kanālā un momentā visa pasaule sāka vibrēt... tagad te karš, reāls karš ar visām no tā izrietošajām sekām...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Un priekškam? Lai publika zaudētu pirktspēju? Un kāpēc tavuprāt nobeidzās vergturība un dzimtbūšana?

Karš dēļ maksātspējas zuduma nav izdevīgs pilnīgi nevienam. Vienīgi ģenerāļiem. Pat ieroču ražotājiem kara gad''ijumā zūd ražošanas monopols.

Sazvērestības teorijām mums gan te ir viens indivīds. Ā nē divi. Atstāj to tiem vatņikiem

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
2 0 Atbildēt

Nu ja teorētiski paļurinātu - priekškam, tad gan jau kādus variantus varētu piedomāt. Naivi tagad cerēt, ka par šo karu nesamaksās visa pasaule, pareizāk teikt - parastā tauta. Jeb lohi, citējot 650.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Ieroču ražotājiem viss būs šokolādē - paskaties uz Āfriku. Visbagātākais kontinents un paskat, kā dzīvo. Neliela, šaura superelite un milzīgs ļaužu bars plikām dirsām. Bet bruņoti. Nepārtraukti vieni iet laupīt tos otrus. Un otrādi. Varbūt plāns ko tādu pašu uzveidot šeit un tagad?

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ieroču ražotājiem vajag lai pret Krieviju nav lielas sankcijas, bet turpinātos ieroču piegāde Ukrainai. Ideāli ja viss beidzas ar kaut kādā veidā iesaldētu konfliktu kā 2014. gadā. Bet pie šī brīža uzstādījuma ieroču ražotāji pelnīs tikai īsu brīdi, jo Krieviju sagraus ekonomiski un nebūs vairs jēgas no lielas bruņošanās, ja Krievija nav nozīmīgs drauds. Tik daudz, ka iespiežot Rietumiem Krieviju bortā, tās ieroču biznesu Āfrikas apgādei pārņems Ķīna.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 1 Atbildēt

iAuto Reģ.: 17.07.2001
6 5 Atbildēt

Nato ir garantijas konkrētām dalībvalstīm. Tā arī ir tā vienošanās, tā kā nevajag pārspīlēt.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Franči izskatās kaut ko perina:

www.romaniajournal.ro/society-people/french-nuclear-aircraft-carrier-charles-de-gaulle-currently-in-the-mediterranean-to-be-repositioned-closer-to-romania/

www.navalnews.com/naval-news/2022/03/french-aircraft-carrier-now-supporting-nato/

Šogad kā reiz arī Francijas prezidenta vēlēšanas, bet varbūt tā ir tikai sakritība un tas tiešām ir tikai NATO robežu stiprināšanai.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

ta Erdogans ir pieņēmis Zālamana lēmumu nelaist iekšā Melnajā jūrā nevienu karakuģi, ne krievu, ne citus. "The French aircraft carrier cannot enter the Black Sea due to the provisions of the Montreux Convention.

The Montreux Convention, concluded in 1936, which gives Turkey control over the Bosphorus and Dardanelles straits."

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Jā, bet lidmašīnu bāzes kuģim ieiet melnajā jūrā nav pat aktuāli, amerikāņi savus dronus arī laiž no bāzes kuģa kas atrodas Vidusjūrā. Virs Rumānijas katru dienu riņķo vismaz viena degvielas uzpildes lidmašīna, līdz ar to patruļai virs Ukrainas jau šobrīd viss ir sakārtots, pietrūkst tikai lēmuma.

wons Reģ.: 26.07.2017
1 0 Atbildēt

Pilnībā piekrītu!

Ukrainai uzbrūk Putina režīms, nevis etniskie krievi,” kārtējo atziņu pērli izmeta premjers Kariņš. Jā, katrā fašistiskās Krievijas tankā sēž pa putinam, un pilsētu bombardēšanu arī organizē putinu bars. Visi viņi izskatās pēc burjatiem, bet etniskie krievi sēž mājās un ēd bļinas. Tāpēc mums esot jābeidz braukt virsū mūsu vietējiem krieviem, kuri jūtas apdalīti, jo mēs, kašķīgie letiņi, negribam ar viņiem saliedēties. Laikam man kaut kas ar acīm noticis, bet neredzu letiņus braucam virsū krieviem. Ja nu vienīgi jautājumā par atbalstu Ukrainai. Bet tas jau ir pārnacionāls jautājums: Putina propagandas upuri atrodami jebkurā tautā. Tāpēc mūsu varas kungiem beidzot vajadzētu saprast, ka saliedēšanās notiks tikai tad, ja visi vienosimies Krievijas agresijas nosodīšanā. Nekā citādi.

- Elita Veidemane

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Starp citu lielisks līdzeklis rusņas likvidēšanai www.sako.fi/rifles/sako-s20/s20

Ieteikums iegādāties!

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

Tikai neaizmirstam iestāties minimums mednieku kolektīvā, iegūtu mednieka apliecību, iepazītu noteikumus un pareizi ieročus uzglabātu ...

citādi stāv atmiņā gadījums kur sīči "paspēlēja" kariņu savās mājās ... ar īstiem ieročiem ...

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 1 Atbildēt

Ja grib šaut tikai mērķī, nevis uz dzīvniekiem vai putniem, neredzu vajadzību pēc "mednieku kolektīva".

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Alternatīva - sports, ir vēl čakarīgāk nokārtojama. Kā tu legāli nopirksi stobru, ja nebūsi mednieks? Vai tu domāji ka aizbrauc uz šautuvi uz "all inclusive", samaksā, pašauj mērķī un viss?

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Beidz sapņot. Vismaz Zemessardzē iestājies.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 3 Atbildēt

WALA rakstīja: Ko nu muldi, tev tak avīzes un žurnāli nemaz nenāk ...

Ā un tad sanāk, ka Ukrainā paši ukraiņi sev mājas spridzina, lai no citām valstīm "naudiņu iekāstu" ...

Zin sēdi ka nu labāk un metini to savu "trīsriteni", citāk divritenis kaitē tavu smadzeņu darbībai ....

Tu gribi teikt ka avīzes un žurnāli atpaliek no radio un televīzijas? Cik jau nu brīžos kad uzturos koridorā brīžos kad mana vecmāte klausās LR1 var noprast, tur tikai viena vienīga Ukraina ir. Atveru purnagrāmatu - atkal viena vienīga Ukraina.Atveru iAuto - 50% Ukraina. Un viena avīze nāk, nemuldi - Kovida Vārds - notikums kur kaut kādi 5-10 ukraiņu bēgļi atbrauca uz Liepāju bija pirmās lapas ziņas.

Kurš saka ka ukraiņi paši spridzina savas ēkas? Ko tu lieto? Neviens neapšauba ka Ukrainā notiek karš, kurš sācies jo KF karaspēks tur iebrucis. Ja tev tāda švaka atmiņa, tad stāsts ir par to ka pilni masu mēdītāji ir ar "krievi nāk", par ko liecina neproporcionālais ziņu daudzums par notikumiem Ukrainā, salīdzinot ar citiem nesenajiem kariņiem. Jāatgādina tev, ja esi piemirsis - Ukraina nav pat mūsu kaimiņvalsts, tātad tur esošie krievu tanki nejauši mūsu pusē ieraut nevar, un, lai arī Putinam ir nosliece taisīt sūdus, patlaban, kad viņam ir pilnas rokas ar Ukrainu, zaļie cilvēciņi "nejauši" Rēzeknē neieradīsies. Tātad, kāds ir iemesls šai publiskajai panikas celšanai un kas tas ir, ja ne "krievi nāk"?

Vēl ļoti vietā būtu viena Jēzus frāze, par to ka koku vērtē pēc augļiem. Man te purnagrāmatā gadījās lasīt par gadījumu - trešās klases skolnieks atteicās sēdēt vienā solā ar meitenīti kurai krievisks uzvārds un vēl uzdirsa ka "visiem krieviem jāmirst". Un te viens puspazīstams čalis tirgo vecu kāpurķēžu traktoru, DT-74 laikam; dzirdēju ka viņam esot piezvanījis kaut kāds krievs, kuram tas esot atbildējis "piezvani kad beigsies karš Ukrainā". Ja jau reiz tas, kas patlaban notiek mūsu masu mēdītājos, nav "krievi nāk" un naida kurināšana pret krieviem, tad no kurienes rodas šādi atgadījumi, ko?

P.N. Mazai atkāpītei - es reiz arī biju tāds rusofobs kā šī foruma vidējais briselīns - kādus 15 gadus atpakaļ. Bet dzīve ir viesusi savas izmaiņas manos uzskatos.

MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Kā es to redzu masu mediji ir tikai viena stāsta puse. Ja visus šos gadus Latvijas krievvalodīgie nebūtu kaut kādā mērā atbalstījuši Putina aktivitātes, situācija būtu savādāka. Politikā šo izmantoja abas puses - vieni ar "krievi nāk", otri ar "savējos sit". Sadzīvē tas tik daudz neizpaudās, un turpinājās "Business as usual", bet krievvalodīgie dzīvoja savā informācijas telpā, latvieši savējā.

Šobrīd mēs esam jaunā situācijā, kad krievi karo ar brāļu tautu ukraiņiem, un vietējie krievi ir samērā apjukuši (kas jau ir sapratuši kas notiek), līdz ar to tiem pašiem Saskaņas politiķiem šobrīd būtu jālien ārā no savām alām un savu vēlētāju vārdā jārunā ar sabiedrību. Tas ka Urbanovičs piedalās vienā intervijā un papukst, ka ir izmetis no partijas biedrus, kas dzīvo Krievijas TV īsti nepalīdz situācijai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Tikko internetā pameklēju ziņas krievu valodā, kas nav delfu vai tvnet krievu versijas un pie reizes palasīju arī šo lapu facebook komentārus. Nu nav tā ka paši krievvalodīgie tā konkrēti nosodītu notikumus Ukrainā. Tur ir lasām tāds Maira Brieža variants, ka es jau neko, politika neinteresē, bet paskat kā pieaugs gāzes un degvielas cenas, kāpēc neprotestēja kad spridzināja Lībiju, ko darīt tiem, kam bizness ar Baltkrieviju utt. Visi šie punkti ir loti pamatotas lietas, par ko vajadzētu satraukties visiem, bet ir saprotams arī vidējā latvieša satraukums, jo nav jūtama tāda spēcīga krievvalodīgo norobežošanās no Krievijas režīma. Biznesa vidē varbūt tas vēl ir pieciešams, bet sadzīves līmenī tas tā gluži nestrādā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

eidis rakstīja: Šos te arābu un Eiropas salīdzinātājus nekā nemulsina, ka Pakistāna par kary UA nav teikusi pilnīgi neko? NEKO!

Arābi ir ļoti pilnīgi savādāka pasaule. Tur dauzoties var ļoti pamanīt, ka mūs loģika tur nedarbojas un ka viņu loģiku mēs nesaprotam. Pavisam nesaprotam.

Un kāpēc lai Pakistāna kaut ko teiktu par karu Ukrainā? Ja viņiem nav pohuj, tad tik vien ka viņi pie sevis klusībā priecājas ka vieni kefīri galina nost otrus. Kādā sakarā tu to vispār piesauci?

Bet arābu pasaules loģika ir ļoti elementāri saprotama - tas ka tā tev nav saprotama gan neizbrīna, zinot ka dažādu vietējo lietu un notikumu loģika tev ir pilnīgi neizprotama. Redzi, sāksim ar to ka tu lieto nepareizo terminu - nevis "arābu", bet "islama". Un tālāk viss ir ļoti elementāri, pie noteikuma ja ir sajēga par islamu, un visi tie musulmaņu pasaules kašķi ir vienkārši saprotami. Reku piemēram Sīrijā Putins bija tas, kurš atbalstīja pareizo pusi - jo tikai cieta roka spēj noturēt musulmaņus rietumnieciskā un sekulārā valstī. Kamēr tavs Obama atbalstīja "demokrātisko opozīciju" - grupējumu kurš nevar būt ar savādāku noslieci kā noslieci uz islamismu. Ne par velti Sīrijas nelielā kristiešu minoritāte bija Asada pusē [par ko rietumu melu mēdītāji viņus nikni nodirsa], jo tikai Asada režīms viņiem piedāvā iespēju būt tādiem pašiem pilsoņiem kā pārējajiem, un pilnīgi noteikti mazāku apspiešanu kā esot zem "demokrātiska" šariata.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Islāms no islāma tomēr atšķiras. Sunnītu arābi ir tie dullākie. Turku tipa valstīs kanonus daudz mazāk ievēro. Mani izbrīnīja pirms kāda laika fakts, ka kādā musulmaņu valstī, laikam Azebaidžānā, tika uzstādīta suņa statuja, kas līča arābu valstīs un dažos Indonēzijas rajonos būtu pilnīgi neiedomājami. ( Pirms kāda laika bija hajs ap Indonēzijā mošejā ieskrējušu suni, un tad bija nopietnas diskusijas, vai mošeju tāpēc vajagot jaukt nost un celt jaunu, sievieti, kurai suns piederēja, gribēja nolinčot, un viņa izglābās , tikai izliekoties par prātā vāju ). Savukārt par Pakistānu grūti ko teikt, tur ir visas nianses.

Mums diskusijās parasti izpaužas nepareizs viedoklis, ka ,piem. Pakistāna un Afganistāna ir nācijas. Faktiski tie ir cilšu konglomerāti, apvienoti administratīvās teritorijās ar attiecīgo nosaukumu vēl Britu koloniālisma laikā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Tas princips ir apmēram kā ar CSN ievērošanu - kur nomaļākā vietā cilvēki mierīgi brauc ar traķiem un mašīnām bez TA, bez reģistrācijām, pālī - līdz vienā jaukā dienā ierodas cepisti [islāma "ekstrēmisti"] un visus izdrāž. Atšķirībā no kristietības, un tuvāk jūdaismam [no kura muhameds daudz ko nošpikoja], islams ir pilnībā aprakstīts "pareizais" dzīvesveids, kurš ir ļoti grūti, praktiski neiespējami, izpildāms, un tāpēc arī parastajiem cilvēkiem ir tieksme ignorēt daudzas nianses - un tiem kas ar ieročiem rokās grib meklēt kašķi, vienmēr atradīsies iemesls par ko piesieties, jo neizpildāmības dēļ citām grupām atkrišanu no islama, par ko sods ir nāve, piesiet ir ļoti viegli.

Par savu klasifikāciju tu nokļūdījies. Viņiem tā klasifikācija ir vismaz divos līmeņos. Sunnīti ir nospiedošais vairākums musulmaņu - vēl ir šiīti [pamatā Irānā], Ibadi [omānā], un tas pa lielam arī viss. Atšķiras šitiem kaut kādas nianses, kurš tur no pirmajiem kalifiem bija pareizais un kurš ne. Bet tālāk ir viņu apakšnovirzieni, pa lielam - kāda salīdzinoši nesen dzīvojuša gudrā izveidoti, kuriem ir panesies plašāks atbalsts. Tas virziens ko tu sauc par "dullāko", ir vahabisms, kurš spiež uz iešanu uz tīru islamu - tas ir Saūda Arābijas valsts piekoptais, un tā to eksportē uz citām valstīm - daļēji kaut vai lai nolaistu savu "ekstrēmistu" tvaiku, ļaujot viņiem darboties ārpus savas valsts.

Par ciltīm - jā, protams. Un tas pat pārāk neiedziļinoties ir redzams ka tur pie vainas ir islams. Es pieņemu ka tas mehānisms ir - islamā ir modē precēties brālēniem/māsīcām, lai dzimtas bagātība neaizietu prom - attiecīgi šitā čupošanās ir panākusi to ka musulmaņu pasaule joprojām cītīgi turas cilšu līmenī, izņemot tās valstis, kur cilvēki ir tā samaisīti ka ciltis nav izdzīvojušas, vai arī tās, kur ir tikusi islamizēta kristīga nācija - kā, teiksim, Ēģipte.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 1 Atbildēt

msh verbāla diareja?

Tu tak nevienu arābu neesi saticis, lai ļurinātu. Es esmu,esmu dauzījies tur. Tas ne tuvu nav tā. Gan jau Sīrijā bija vismaz 20 puses. Punduris iesaistījās vienā no tām. Nav teikts, ka tā karaļvalsts nesadalījās atkal tajā pašā. Un tur nav neviena pareiza vai nepareiza. Tie ir arābi. Tur viss savādāk

Un mans topiks bija par tavu čīkstēšanu, ka UA aizstāvjiem bija pofig par Irāku. Pakistāna atpakaļ demonstrē to pašu. Tā, ka viss samērīgi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

eidim aiz pārliekas skriešanas pakaļ briselei dzimtā valoda piemirsusies? Latviski būtu - mutiska/vārdiska caureja, nevis "verbal diarrhea"

Redzi, tā doma bija tāda ka par Ukrainu eiropā ceļ paniku - nākamo paniku, pēc kovida - Pakistāna tikmēr neliekas ne zinis, jo pie viņiem čaļi aizmirsuši pateikt ka jāceļ panika.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Redz pāris lapas atpakaļ tu teici: kāpēc necēlāt paniku par Afganistānu, a tagad parUA satraucaties.

Es saku, ka ir zināma starpība un tā redzama no šī brīža situācijas.

Un par UA ir jāceļ panika. Tas ir NEPIŅEMAMI!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 10 Atbildēt

Jā, ir "zināma starpība" - Afganistānas zemcilvēki tev bija vienaldzīgi, bet tagad pašam personīgi bail paliek.

Normāliem cilvēkiem NEPIEŅEMAMI bija arī tas, ka notika Afganistānā.

Normāliem cilvēkiem panika nav risinājums.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 1 Atbildēt

Klau krievu kuģi ej....

1. Pakistānai šobrīd ir tikpat poh8&$j cik mums Afganistānā

2. Par arābiem gan jau zini tikpat daudz kā par vīrusiem. Un vnk ķerc no savas laktas neiedziļinoties. Tajās 20 frontēs eiropietim noteikti nav skaidrs kam just līdzi, kur kliegt utt. Tieši tāpat Pakistānai šobrīd vajadzīgs skaidrojums kur ir pārējās 18 frontes.

Tavi izteikumi šajā vizienā ir parasta demagoģija

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

MMX rakstīja: Ministrijām līdzi pārceļās ierēdņi un bizness. Mums šī doma jau ilgi klīst pa internetu, bet neviens neņem vērā.

Pierobeža jāuztur jebkurā gadījumā, jo jebkurā gadījumā tā ir daļa valsts teritorijas. Neuzturot pierobežu cilvēki sākt vākties uz centriem un rezultātā paliks tikai Rīga, Pierīga. Tas jau nav jautājums tikai par drošību, te jau ir jautājums par valsts pastāvēšanu.

Ja Krievija pēc šī nesadalīsies, tad šie jautājumi ir jāsāk skaidrot, pofig par influenceriem, viņi būs pirmie, kas dosies uz lidostu. Tiem kas plāno šeit palik ir jāsaprot ko un kā darīt. Tas arī ir tīrs nacionālisma jautājums, jo ja tu savā rajonā esi atbildīgs ne tikai par savu māju, bet vēl kādām funkcijām kopējam labumam, tad rodas mazāka vēlme pie pirmajiem sūdiem pacelt ķepas, kā arī lielāka vēlme spiest uz politiķiem sūdīgu lēmumu gadījumā.

To domu ka ārpus Rīgas arī ir Latvija tu centies iestāstīt dižpilsētas jūsmiņam kurš no visas sirds tic ka teritorijām ārpus pilsētām jābūt pārvērstām par dāņu latifundijām, jo ja laukos dzīvo cilvēki, tie [kā viņš iedomājies] to dara uz rīdzenieku rēķina.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Pēc tendencēm manos laukos, kas atrodas aiz "100km ap Rīgu civilizācijas apļa" un tā ko esmu šovasar redzējis izbraukājot Latgali un Vidzemi kombaina meklējumos Dižpilsētas jūsmiņi tāpat būs spiesti par to domāt, jo kovids diezgan ātri pierādīja, ka Rīga principā ir tupiks. Tie kas grib dzīvot lielpilsētā pārvāksies uz Eiropu, tie kas saprot, ka negrib dzīvot nosacīti lielpilsētā palēnām vācas ārā. Pie pašreizējās domes un tuvākā laika būvniecības tendencēm sāk pazust pamatojums dzīvot Rīgā. Kas tālāk noved pie situācijas, ka Rīgā pieņemtie lēmumi bieži vien tiek pilnīgi ignorēti, jo kurš gan brauks pārbaudīt.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nē, kāpēc gan. Risinājums ir atrasts jau sen - guļamrajonu apļa ap Rīgu veidā.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Ja no guļamrajona nevarēs normāli iebraukt Rīgā, tad arī guļamrajoni cietīs. Pie tam iztukšojoties Rīgas centram un sakarā ar problēmām ar piebraukšanu arī privātais bizness pamazām sāk slīdēt uz nomalēm un pavisam ārā no Rīgas. Rīgas centrs jau ir miris, pat ja tur iecels Rail Baltica ar visām biroju ēkām, kravu terminālis būs Salaspilī, ap kuru tad laika gaitā aplips arī privātais bizness.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

MMX

Tikko internetā pameklēju ziņas krievu valodā, kas nav delfu vai tvnet krievu versijas un pie reizes palasīju arī šo lapu facebook komentārus. Nu nav tā ka paši krievvalodīgie tā konkrēti nosodītu notikumus Ukrainā. Tur ir lasām tāds Maira Brieža variants, ka es jau neko, politika neinteresē, bet paskat kā pieaugs gāzes un

.

Ja tie ir Krievijā dzīvojošie ar īstajiem vārdiem tad neizbrīna , viņiem taču tas jaunais likums par melu izplatīšanu . Lai gan domāju puse krievijas krievu atbalsta Putinu un Latvijā ne mazāk . Es par nepatīkamu pārsteigumu atklāju 3 skolas biedrus ( mācījos padomju laikos ) , kuri ....nu tur nav skaidri zināms ...Ukraiņi jau arī labie ...paši iešāvā mājā .. man darba biedra sievas radi no donbasa un viņa teica

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Diez vai tur Krievijā būs vairāk par pusi, drīzāk mazāk - paskatoties kā pāris gadus atpakaļ Navaļnija "gudrā balsošana" maisīja vēlēšanās Vienotās Krievijas rezultāts. Pie mums vēl varbūt - Krievijas realitāti liela daļa droši vien nejūt, bet skrienšanas pakaļ eiropai realitāti gan jūt, attiecīgi Krievijas propaganda var atrast vairāk dzirdīgu ausu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Vai ir ienācis prātā, kāpēc tie krieviskie Donbasa apgabali vispār pastāv ? Tie ir Krievijas mākslīgi radīti, lai diskvalificētu Ukrainu no iestājas NATO. Un Krievija mākslīgi uztur spriedzi šajos reģionos.

Harkovā, Hersonā un Odesā vairāk krievu, kā ukraiņu. Vai viņi nespēja dzīvot Ukrainas valstī ? Vai pret viņiem tika vērsts genocīds ? Tad kāpēc pret Donbasu "vērsts genocīds" ?

Tāpēc, ka Krievija pieliek maksimālas pūles, lai tā izskatītos. Ja baski uzstādītu lielgabalus un sāktu apšaudīt Spānijas teritoriju, un spāņi atbildētu ar to pašu, tad baski varētu brēkt "mūs apšauda, pret mums vērts genocīds"

Nu, tā notika ar Donbasu.

Visas cilvēku ciešanas Donbasā ir Kremļa noziedzīgās politikas rezultāts. Bez tam "genocīds" ir blefs. Cilvēki gadiem nedzīvo vietā, kur pret viņiem vērsts genocīds, viņi ir vai nu beigti vai aizmukuši.

Īsumā: Donbasā mieru var panākt, to pilnīgi atbruņojot, nu kalašņikovus var atstāt. Artilēriju gan ne. Tādai vajadzētu būt vienai no Ukrainas prasībām kara izbeigšanai.

MMX Reģ.: 03.03.2022
0 0 Atbildēt

Krievu TASS - arābi esot ieinteresēti krievu militārajā tehnikā

tass.ru/armiya-i-opk/13983567

Ja krievu pretgaisa tehnika šajā kara brīdī nav spējusi tikt galā ar ukraiņu lidmašīnām, tad tas diezin vai būs labs pirkums

Slinkais Reģ.: 20.03.2008
1 0 Atbildēt

arābi pašia arī zin ka ir ieinteresēti krievu bleķos? vai ka vienmēr?

wons Reģ.: 26.07.2017
2 5 Atbildēt

Ar "Putinista" krieviem, bez ceremonijām, tie ir jalikvidē. Tas pats attiecas arī uz Latvija dzīvojošajiem. Viss.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nepārsteidzies, ļauj taču cilvēkiem "izbaudit" sava stulbuma "augļus", lai tak misters P. kārtīgi izgāžas kā veca sēta, nevajag cilvēkiem laupīt to "apgaismības brīdi" ... citādi tā arī neko neiemācīsies ...

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Tas gan, principā ja krieviem šo visu pasākumu nebāzīs sejā kā nacismu vāciešiem, tad jebkurā gadījumā pēc laika parādīsies nākamais Putins ar pieteikumu uz impērijas atjaunošanu. Visa civilizētā pasaule pēdējos gadu desmitus, itsevišķi Eiropā ir centusies risināt bez ieroču žvadzināšanas, bet nē, Krievijai vajag piedzīvojumus.

Jā, var pārmest ASV un NATO to piedzīvojumus tuvajos austrumos, bet izskatās, ka arī Rietumi vairs negrib nodarboties ar kārtības ieviešanu valstīs, kas neatrodas tiešā to interešu zonā, jo tas viss maksā naudu. Viens ir dzenāt āfrikāņus pa tuksnesi, bet kaut kas pavisam cits ir iekarot vairāk vai mazāk civilizētu valsti (to pašu Irāku), noturēt tajā varu un atjaunot postījumus. Pat ja krievi ieņem visu Ukrainu es šobrīd neredzu variantu kā viņi spētu atjaunot postījumus un reputāciju pat ja nebūtu sankciju.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Varētu jau nesteigties, diemžēl ik brīdi iet bijā cilvēki un lielai daļai Krievijā un arī Latvijā, tas liekas pieņemami! Šaubos, vai sapratīs. Tie saprot tikai spēka valodu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Piekrītu ka ir ļoti sūdīgi ka ies bojā daudz ukraiņu, taču lai kas notiktu dalbojobs P. savu stulbumu 2 dienās nepārtrauks, lai tur vai kas ...

Attiecīgi "labākais" ko no tā visa varētu iegūt ir ka P. dirslaižas beidzot ieraudzīs ka pie plikās pakaļas "sūc karājas" ...

uupis Reģ.: 13.01.2004
8 8 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Negaisos tavas iedomas kaut kur bāzt. Tev ar tām jādzīvo, ne man.

Tev gan - tev ir jādzīvo ar saviem meliem par divpolu pasauli, un citām reptiloīdu sazvērestības teorijām!

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

1984 rakstīja: Ieroču ražotājiem viss būs šokolādē - paskaties uz Āfriku. Visbagātākais kontinents un paskat, kā dzīvo. Neliela, šaura superelite un milzīgs ļaužu bars plikām dirsām. Bet bruņoti. Nepārtraukti vieni iet laupīt tos otrus. Un otrādi. Varbūt plāns ko tādu pašu uzveidot šeit un tagad?

Ja iet vaļā liels kašķis, ieročus ražo visi. Pat pulksteņmeistari. Attiecīgi patreizējie monopola turētāji zaudē monopolu. Nav izdevīgi. Nelieli kariņi Āfrikā ir ok šiem, bet lieli kašķi nē

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 3 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Tas tik vēlreiz pierāda cik patiesībā tādi Bradypusi ir bīstami kad nonāk pie varas(piem Lukašenko). Tiem ir savs īpašs redzējums, kā iekārtota pasaule un neviens notikums šo vīziju nespēj sagraut vien pastiprina to iepinot tālāk savā alternatīvajā realitātē.

Cik izmisis esi par savas iedomu pasaules sabrukumu, ka pielīdzini mani Lukašenko par to, ka es pat Kariņa-Levita režīmu uzskatu par virzību uz totalitārismu

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Sākotnējai versijai par Krievijas iebrukumu Ukrainā tauta nenoticējusi, tādēļ krievu mediji nāk klajā ar papildus variantiem: Ukrainā novēršam kodolieroču izveidošanas draudus, nupat ziņo, ka Ukrainā atraduši amerikāņu finansētu bioloģisko ieroču izveidi...

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Pat ja arī tā būtu - tas nekādi neattaisno uzbrukumu pa visu perimetru. Arī tādos gadījumos jāstrādā sarunām un diplomātijai. Tepat vēl nesenā pagētnē, 1962.gadā bija Karību krīze. To tak kaut kā sarunu ceļā atrisināja. Vai tik nebūs jāsāk domāt, ka Hruščovs un Kenedijs bija stipri gudrāki nekā šodien Putins ar Baidenu...?

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt
MMX Reģ.: 03.03.2022
3 0 Atbildēt

Ukraiņu bolgeru kanālos klīst baumas, ka no tiem pašiem FSB kanāliem, kas nodeva ukraiņiem kadiroviešu pozīcijas, esot saņemta informācija, ka notiekot kaut kādas dīvainas kustības ap Šoigu. Vai nu 'viņu taisās arestēt par izgāzto operāciju un korupciju, vai arī viņš ar ģenerāļiem gatavo apvērsumu, la visu piesietu Putinam. Nu varianti nav nereāli, šobrīd kāds ir jāsāk vainot šajā situācijā. Šoigu apvērsuma gadījumā gan nav skaidrs vai viņam pietiks resursu, ņemot vērā, ka viņa armija pārvēršas metāllūžņos.

uupis Reģ.: 13.01.2004
3 3 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Tevi nekas nepārliecinās - esi tāds pats, kā tie Krievijas propagandas izskalotie, kas Putinu atbalsta. Tu tak pat neaptver, ka tev tīkamā vara ASV tika pie teikšanas, tikai biedējot ar Putinu. Bez Putina viņiem ir bēdīgas izredzes.

Kur var būt tāds idiots kā bradypuss?

No sākuma saka ka krievi ir miermīlīgi, bet rietumiem ir histērija – ha-ha-ha neiebruka tajā dienā kad teicāt! Pēc tam sāk vervelēt, ka viņš tak ir pret karu un nekad nav atbalstījis to, bet krievija drīkst karot un Baidens visu pasauli baida ar putlera iebrukumu jo putlers nav iebrucis bet tā ir tikai speciāla operācija Ukrainas tautas iznīcināšanai…

Da dalbajobs ir bradypuss – fašists, jo aizstāv cilvēku nonāvēšanu!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 12 Atbildēt

Malacis. Labi esi no saviem elkiem samācījies, ka jamelo un savus ienaidniekus par fašistiem jāsauc. Tieši ar tādu retoriku jau tavs Putins karo Ukrainā.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=b4wRdoWpw0w&t=1059s

Krieviem ir sava pārmērīgā lieluma radītās problēmas loģistikā. Armija tik masīva, ka tikai pa dzelzceļu var efektīvi pārvietot. Jādomā ka mūsu stratēģi zina, kā atkabināt Krievijas dzelzceļu no LV, EE un LT dzelzceļiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 6 Atbildēt

Kururs stratēģus tu domā? Tos, kuri taisa selfijus ar karodziņiem vai tos, kas pekšņi ir pamanījuši, ka Latvijā nav vairs ne bumbu patversmju, ne pat metro un vispār nav nekāda reāla civilās aizsardzības plāna? Mūsu vienīgā "sratēģija" ir "mūs sargās NATO".

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Ja tā gribi zināt, tad visus, mūsu, nato, LT, EE.

Bet man šķiet, ka kā parasti gribi pakasīties.

PN - Kā tur ir, vai 'Baidena solītais' krievijas uzbrukums Ukrainai notika, jeb tomēr nē?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 11 Atbildēt

Protams, ka nenotika. Bet tu jau to pat neesi pamanījis, jo skaties uz lietām primitīvi.

Baidena solītā uzbrukuma vietā uzsākās karš, uzmetot pašu Baidenu, kam bija vajadzīgs minētais uzbrukums.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
6 2 Atbildēt

Turpini vien stumt savu sūdu, kuru mēdz apzīmēt svešvārdā 'naratīvs'. Laikam lai izskatās smalkāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 11 Atbildēt

Nesatraucies, turpināšu. Un ļoti ceru, ka neizdosies visu vainu novelt uz vienu Putinu, bet pelnīto saņems arī tie līdzvainīgie, kas Putinu izveidoja savu politekonomisko interešu vārdā.

fckns Reģ.: 29.11.2020
7 2 Atbildēt

Dirsli, pastāsti lūdzu, cik tev kā troļļu fermas šariškinam maksā? Un kā tev turpmāk maksās, ja visas banku sistēmas krieviem ir piegrieztas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 8 Atbildēt

Atkārtošu vēlreiz arī pie tevis - tev nākas melot, jo ļoti sāp patiesība par taviem elkiem, Putina atbalstītājiem, kāds esi arī tu pats. Jūsu pasaule brūk, tādēļ izmisums.

fckns Reģ.: 29.11.2020
6 2 Atbildēt

Atgādini man, kurā brīdī esmu atbalstījis Putinu, tā režīmu vai viņu darbības?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 12 Atbildēt

Kaut vai tagad - cenšoties apmelot mani - cilvēku, kas nosoda Putina slēptos atbalstītājus, nemaz jau nerunājot par pašu Putinu.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
9 3 Atbildēt

Nemaz neizlokies, kaut kur tepat tu itin cildinoši izteicies par RU un BLR - vismaz sakot, ka politiskos opozicionārus RU un BLR nemaz tik dikti neapspiežot.

Protams, tiešus citātus neiešu meklēt, laiks par dārgu lai to tērētu tādam derglim kā tu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 8 Atbildēt

Protams, ka nemeklēsi, gānīsies un melosi par "cildinošu izteikšanos", jo savādāk nespēj aizstāvēt savus Putina finansētājus, kurus es atļaujos norādīt.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
5 0 Atbildēt

kas Putinu izveidoja? Taču vispārzināms, ka viņu ierotēja kā Jeļcina 'klana' naudas interešu aizsargātāju, ar krimināli - politiskās elites atbalstu. Un tas viss notika Krievijā. ASV tur diez vai pat tev izdosies piepīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 10 Atbildēt

"Jeļcina 'klana' naudas interešu aizsargātāju, ar krimināli - politiskās elites atbalstu. " - tie ir tie, kas centīgi maksāja Putinam par energoresursiem, kas ir vienīgais reālais ienākums? Vai tomēr Merkele un Baidens, kas darīja visu iespējamo, lai novērstu iespēju, ka Eiropa un ASV varētu pārstāt finansēt Putinu? Nez, kur Krievijas militārais budžets to finansējumu saņem - no lieliskām tehnoloģijām, patentiem un attīstītas rūpniecības?

Vēlreiz - kādēļ Baidens ar tik lielu centību, nokļūstot amatā, atcēla Nordstream 2 sankcijas? Kādēļ pirms Krievijas iebrukuma gandrīz mēnesi kā mantru skaitīja "Krievija iebruks, mēs nepalīdzēsim!" un pēc tam izrādījās "pārsteigts" un sāka lēni filosofēt par sankcijām, nevis rīkoties?

Kādēļ Stoltenbergam nebija nekā ko atbildēt, kad Tramps pajautāja, kā tas nākas, ka Vācija negrib NATO neko iemaksāt, bet veltī milzu finansējumu, lai palielinātu ES atkarību no Krievijas gāzes?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
7 2 Atbildēt

Ne Merkele ne Baidens 'neizveidoja' Putleru - viņiem bija jādomā, kā ar to sadzīvot, ne tā? Vācija bija Krievijas gāzes striķītī jau sen pirms Merkeles. Kad vispār uzbūvēja gāzesvadu Družba, zini?

Pirka energoresursus - aizmirsti, ka Eiropa cītīgi iet uz energoefektivitāti, zaļo kursu - tas ilgtermiņā nevar neatsaukties uz Krieviju. Tagad protams ir vēl cita realitāte.

Kāpēc 'Baidens' (tu taču saproti, ka Baidens viens pats visu neizlemj, ja vēl, kā tu pats ņirgājies, viņš ir senils vecis?) atcēla ierobežojumus NordStream? Viņš, kā visi jauni prezidenti, mēģināja nomierināt Krieviju - pielabināties. Brīdināja Ukrainu - un solīja Putinam - ja neuzbruksi, palaidīsim gāzi pa tavu trubu. Un to tavu 'lēno čubināšanos par sankcijām' - arī turpat var piepīt klāt. Cerēja vēl, ka izdosies Putinu pielauzt apstāties.

Bet ar tevi ir bezjēga runāt. Tu aiz katra burta redzi to, kā tur nav. Un, ja arī kaut kas ir, tad uzpūt milzu ziloni.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 8 Atbildēt

Apbrīnojami, ar kādu centību esi gatavs attaisnot šī kara finansētājus.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Ziņas par korupcijas sekām RU armijā turpinās.

Notriektā SU34s atraduši komeriālu GPS trekeri. Starpība ar militāro vnk nosperta

MMX Reģ.: 03.03.2022
2 0 Atbildēt

Tā saucas "importozamiščeņija". Armijai savu elektronikas rūpnīcu nav un pēc 2014. gada sankcijām visādus dronus, trekerus, rācijas un visu pārējo līmē kopā no visa ko var dabūt. Bet rūpnīcu nevar celt, jo jahta ārzemēs jābūvē. Un labi ka tā.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jādomā, vispārēja mobilizācija Krievijā netika izsludināta un kara stāvoklis ieviests tāpēc, ka to oficiālais pamats ir karš, bet Putins notiekošo turpina saukt par specoperāciju. Bet, sākot no 2018. gada Krievijā veido brīvprātīgo rezervi, pēc kāda blogera apzīmējuma, šāds rezervists ir "duraks" , kurš parakstījis kontraktu, ka viņu var iesaukt jebkurā brīdī. Par to viņš saņem apm. 10000 rubļu mēnesī. Skaitās, ka šie rezervisti tiek regulāri papildus apmācīti, faktiski gan vairāk nodarbojoties ar buhāšanu sboros. Nu, viņi ir tā kategorija, kuru nākošo var aizsūtīt tūrisma braucienā uz Ukrainu.

1.. 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ..86
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti