Piektdien, vedot mantas uz vasarnīcu, piestāju Ulmaņa gatves maķītī... un ievēroju, ka blakus ir Citroen dīleris. Padomāju, ja jau turpat vien esmu, uzmetīšu aci.
Ļoti iepatikās Citroen C5 Aircross. Savdabīgs ārējais dizains, izcili ērti sēdekļi un ļoti forši nostrādāts un glauns salons. Šodien arī izbraucu, dinamikas/vadāmības ziņā nekas baigi īpašs nav, bet lielisks komforts, bedres vienkārši superīgi slāpē. Salonā kluss, patīkami atrasties. Ļoti, ļoti ērti krēsli priekšā. Vēl viens liels pluss ir trīs pilnizmēra atsevišķi bīdāmi/slīpuma regulējami krēsli aizmugurē un milzīgs bagāžnieks.
Starp mīnusiem - tarkšķošs dīzelis, kurš ķērc, kad uzgāzē (mana pašreizējā Toyota gan ir skaļāka un es ņemtu benzīnnieku), sūdīga izšķirtspēja atpakaļskata kamerai, salīdzinoši maz vietas kājām aizmugurē (principā pats aiz sevis tālus gabalus veikt negribētu).
Bet kopumā mani ļoti pozitīvi pārsteidza un auto dikti patika. Salona ziņā no tām firmām, ko līdz šim esmu skatījis, krutāks ir tikai bijis Volvo un Volvo jau ir kā minimums 10 000 EUR dārgāks.
Biju arī skatīt Volkswagenus, teikšu godīgi - nepatika. Ne ar ko neizcēlās, un, piemēram, tas pats Seat Ateca man ne ar ko nelikās sliktāks par Tiguanu, kas tomēr būtu ap 4-6000 EUR dārgāks.
Vēl ar dažiem izbrauks, tad savāks konkrētus piedāvājumus un pieņems lēmumu.
Parunāsimies par JAUNIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena
Ierosinu te parunāties par visiem aktuālo tēmu
Pie malas stereotipus un pagātnes auras, autobūve kardināli mainījusies, vairs galīgi nav prātīgi salīdzināt 2016.gada un 1986.gada identiskas markas auto.
Kā Jūs domājat?