- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
msh rakstīja: Slīpums tur ir mazāks nekā liekas, bet pietiekams lai pašā augšā atstātam golfam bez strādājoša startera pietiktu vienatnē iekāpjot to izkustināt un tajā vietā kur ir velosipēds varētu palaižot vaļā sajūgu iedarbināt motoru. Pie noteikuma ja sniegs ir daudzmaz notīrīts, arī vienai gludajai velkošajai riepai pietiek saķeres.
Un man nav ne jausmas kāpēc tu piemini kaut kādu ceļošanu ieliekot bildi ar sporta inventāru - es īpaši neredzu tik jocīgus un plikus rietumu velotūristus kas varētu atļauties braukt ar sporta inventāru, ko tu visu laiku stum. Un dīvaini ka tu runā par kaut kādu "caurtikšanu" ieliekot bildi ar lielgabarīta lamzaku, kurš ir tikai ~20 cm šaurāks par viduvēju gulošu trīsriteni, bet stipri augstāks. Ja man būtu tādas jocīgas rūpes kā tev, tad man būtu divu riteņu pitons ar šaurāku ķebli un bez ragiem , velosipēds uz kura platākais punkts ir pats braucējs
Par laimi reālā dzīvē biežāk var sastapt augstuma ierobežojumus nekā platuma ierobežojumus zem 80 cm.
tu neko neredzi jo nekur neesi, un neko nedari. tas arī visu izskaidro))) diezgan naivi vērtēt tendences un cilvēku vajadzības velopasaulē, pēc tā kas notiek Liepājas rajonā :D

I'm glad to announce, ze salieķis iz bek! Apnika ka tas ričuks stāv vienā telpā kājām gaisā, un vairs arī īsti nekas netrūka lai to velosipēdu savāktu vienā lietojamā gabalā, tad nu tas beidzot tika izdarīts. Izdarāmie darbi bija * Atrast kur bija iebāztas "vissezonas riepas", jo pēdējoreiz tas velosipēds bija braucis ar Maxxis Miracle slikiem * Paņemt priekšas ripuli kurš kopš tiem laikiem ir pabijis divos citos velosipēdos [tajā skaitā pitonā kā viens no aizmugures riteņiem un viens no palīgriteņiem] un apaut ar attiecīgo mizu un ielikt ričukā * aizmugures rumbai bija bik lufte - izdomāju pie viena izraut ārā mehānismu, to pa pusei izārdīt un bik ieeļļot un sasmērēt divus no trim gultņiem * apaut aizmugures ripuli, salikt jaunas detaļas kas ap rumbu nāk un ielikt ripuli velosipēdā * saeļļot ķēdi * uzlikt atpakaļ spidometru * uzlikt atpakaļ priekšas bremzes līkumu - tā kā man pirms 5 vai 6 gadiem nebija labas knaibles, tad pie viena uzlikt jaunu trosi jo vecās izspūrušo galu nebija ko domāt kaut kur dabūt iekšā. * kaut kāda pele bija padarbojusies gar vadiem pie rumbas - tos nācās bik saīsināt un kaut kad būs jānomaina * uzliku no pitona pāri palikušos pedāļus jo virsū esošie bija ar beigtiem slēgtajiem gultņiem; laikam nekad vairs nepirkšu pedāļus ar slēgtajiem gultņiem Kas vēl palicis: * sameklēt ērtāku ķebli, ideālā gadījumā - nopirkt vēl vienu B66 brūku * atrast megagaro sēdekļa trubu vai uztaisīt jaunu * nokalibrēt spidometru * sameklēt kāpēc aizmugures lukturis nespīd * pasūtīt 5 mm garākus spieķus aizmugures rumbai, esošie knapi der

Lūk šitā izskatās shimano nexus septiņnieces mehānisms. Šķībači ir diezgan interesanti to uzprojektējuši, atšķirībā no vienas otras rumbas, par ko lasīts, šī izārdās elementāri - kad atskrūvēts kreisās puses konuss un izvilkts mehānisms ārā, jānoņem viens sprostgredzens un tad var sadalīt pa mezgliem - ja gribas iet vēl tālāk un sadalīt smalkos reizinātājos, tad bišķi jāpaķibinās ar dažām detaļām. Es reiz, kādus sešus gadus atpakaļ, šo rumbu biju izjaucis dēļ vēlmes labi sasmērēt, pēc tam bija jautri salikt atpakaļ, jo Shimano neparedz mehānismu ārdīt ārā un līdz ar to nav ražotāja apraksta kā to darīt - bet ir pāris rūdītu entuziastu sagatavoti apraksti. Es toreiz saliku rumbu un man bija tikai piektais, sestais un septītais robs - vairākas reizes jaucu, un nekā, beigās citu aprakstu smalki izstudējot viena detaļa radās esam nepareizi ielikta vietā. Ražotājs rumbu paredz saeļļot ļoti elementāri - ir rumbas eļļošanas komplekts, sastāvošs no pudeles ar kosmosa tehnoloģiju eļļu un trauka, eļļu ielej traukā un tajā iemērc mehānismu, lieko eļļu apslauka un mehānismu liek korpusā. Kāpēc kosmosa tehnoloģiju eļļa? Tāpēc ka tas komplekts kaut kādus sešus gadus atpakaļ maksāja virs 100 eirām... :D

Es izmantoju rumbu ar septiņu robu planetāro pārvadu ar parastu berzes pārslēdzēju
Dzimtais grozāmais savulaik ļoti fiksi izļurkājās, un priekš salieķa ragiem tas grozāmais nekam neder, bet nekas cits priekš septiņnieces nepiedāvājas ne no ražotāja, ne aftermarketa [astoņniecei ir pieejams Microshift šāda veida pārslēdzējs] - izdarīju šitā, un slēdzos nevis pēc tām ar lodāmuru iekausētajām atzīmēm bet uz izjūtu- apmēram pasgriež kloķi kur vajag un maigi uzsāk mīties, ja rumba pārlec vai ir nepareizs pārnesums, tad bik uz vienu pusi. Realitātē nekāda vaina.

Slinkais rakstīja: nav jābrauc pa kalniem lai novertētu bremzi kas viegli un plašā diapazonā dozējas, nevis darbojas on off režīmā. nav arī jābūt sportistam lai novērtētu karbona elementus kas amortizē bedres labāk par lēto atsperdakšu. labu un ilgspējīgu transmisiju kas slēdzas klusi un momentāli, kalpojot x3 ilgāk, pamanīs jebkurš. ir jābūt arī totālam āpsim, lai nepamanītu sasniegtā ātruma starpību ar veloceliņa vidējiem iemītniekiem kad esi nopircis kko labāku par maximas izstrādājumu. vai arī vnk uzlicis normālas riepas. tam visam vajag tikai nedaudz, proti, jāpakustina smadzeni)) nav runa vairs par tevi, nav vērts. bet apkārt ir daudz cilvēku kuri var visu atļauties, bet nezināšanas dēļ nopērk kluci kas viņus apgrūtina, kuru ieteicis veikala pārdevējs kurš vakar iekārtojās darbā un riteņus atšķir tikai pēc bildītēm internetā.
"nav jābrauc pa kalniem lai novertētu bremzi kas viegli un plašā diapazonā dozējas, nevis darbojas on off režīmā" - pieņemsim ka esam ar knaiblēm no tevis izvilkuši vienu pārcenoto bremžu plusu un izskaidrojumu tam ko nozīmē pie tām bremzēm uzrakstītie teksti par "modulation". Diemžēl realitātē nav tik traki kā tu esi iedomājies - ticība šim būs tādu kā tu maltā demagoģija kas nodota no rokas rokā. Ja būtu tik traki kā tu esi iedomājies, tad tās bremzes nevienam nemaz nepārdotu jo neuzmanīga priekšas bremzes pielietošana lidinātu cilvēkus pāri ragiem
Man uz velosipēda šobrīd ir viena bremze kurai sākums ir mazliet asāks - aizmugurējā - jo tā vienkārši nav piedilusi
Priekšējā, ar nobraukumu virs 1k km - un kura gandrīz visu laiku darbojusies kā vienīgā bremze, uzvedas patīkamāk.
"nav arī jābūt sportistam lai novērtētu karbona elementus kas amortizē bedres labāk par lēto atsperdakšu" - protams ka ir - tie ir tikai sportisti kas uz ragiem guļ un kam tāpēc vajag priekšai amortizāciju lai bedres pa rokām nesistu. Nesportistiem muguras ir taisnākas, pie ragiem tikai pieturas un uz ar neamortizēto dakšu saistītajiem ragiem attiecas tas pats kas tev uz ķebli, kur tu brīžos kad aizmugures ritenis iet pa bedrēm pacelies kājās lai ķeblis tevi pārāk stipri neizvālētu. Pie viena paliek skaidrs kāpēc visādi športisti regulāri tirgo savus karbonādes velosipēdus - es tiešām nevēlētos ilgtermiņā lietot dzelzi kurš normālā lietošanā lokās - tad nu tavējie tādus pēc kāda laika tirgo nost lai kādam citam loham tā dakša salūzt
" labu un ilgspējīgu transmisiju kas slēdzas klusi un momentāli, kalpojot x3 ilgāk, pamanīs jebkurš" - diez vai - reku tu pats par manu vēlmi pēc tādas te ņirgājies; esot pārāk dārga priekš velosipēda
"ir jābūt arī totālam āpsim, lai nepamanītu sasniegtā ātruma starpību ar veloceliņa vidējiem iemītniekiem kad esi nopircis kko labāku par maximas izstrādājumu. vai arī vnk uzlicis normālas riepas" - paldies par komplimentu
- tajos laikos kad es regulāri ar velosipēdu braukāju pa Liepāju, es vienmēr biju starp ātrajiem, neatkarīgi no tā vai uz salieķa, vai uz lielā velosipēda - tas labi ka tu atzīsti ka tie velosipēdi ir labi :D Protams, es te par tevi smejos - ja tu nebūtu tāds demagogs un sapņotājs, tad tu būtu sapratis ka pie tā ka uz veloceliņiem ir daudz tādu kas agonē uz ~20 kmph pie vainas ir nevis velosipēdi bet blīves starp sēdekļiem un stūrēm.
Un vēl tagad visi kopā pasmiesimies par to frāzi "bet ritenis jau nav auto. tur nav tūksošu remonti" - pat ja nerēķina izmaksas uz kilometriem, pietiek pastāstīt cilvēkiem kas kaut ko sajēdz no mašīnām cik man izmaksā kaut vai tās pašas hidrobremzes lai viņi bolītos - nu kaut vai tas joks ka priekšas bremžu diskam plaukta cena bija 35 eiras
Velosipēds ir ļoti dārgs pasāciens pat ja netērē naudu par cenu ziņā nefektīviem dārgā gala risinājumiem - es šito mēdzu purnagrāmatas diskusijās smērēt degunā ekofašistiem un velofašistiem kuri iedomājušies ka velosipēds lietošanā ir lētāks par mašīnu ![]()

kko skaidrot par tehnisko škiet paliek bezjēdzīgi. izrādās tu norei to, par kā darbību pat nenojaut :D agrāk man likās ka tu orientējies tematā)))

Svētdien beidzot uzbūvēju trīs riteņu konfigurācijai grabažnieku. Pašā sākumā bija doma par tādu priekš divām somām, tad sapratu ka pietiks ar vienu vietu [divnieks būtu ~30 cm gara aste], būvēšanas procesā sapratu ka pie viena radīsies parasta ričuka grabažniekam līdzīga virsma, tikai apakšā. Bildē pielaikošanas procesā, vēl nenokrāsots.

Nedēļu atpakaļ beidzot pārvietoju priekšas supportu uz pareizo vietu - pie viena attiecīgi nomainot trubu. Vēl neesmu izdomājis kā rīkoties ar trubas stiprinājumiem, tāpēc truba pievilkta ar pirmo savilcēju kas gadījās pa rokai. Apsveru domu priekšas bremzei paprovēt uzlikt kapara bremžu trubu... :D

Un te patreizējais kopskats.
Pēc grabažnieka uzbūvēšanas svētdien pārgāju atpakaļ uz diviem riteņiem. Un sāku čaknīties ka beidzot braukšana ar divu riteņu pitonu sāk palikt patīkama, jo pieaugušo prasmju un refleksu dēļ velosipēds sāk pieņemami klausīt - vakar gadījās kādas trīs reizes situācijas kādās pirms mēneša vai diviem visdrīzāk būtu nolicies, un esmu pamanījis ka nu jau es varu braucot atļauties spogulī kaut ko mirkli papētīt, un tas nenovedīs pie līdzsvara zuduma
Vēl pasāku regulēt pedāļu attālumu - jo nejauši biju izlasījis tekstu, gan ne pie pitona, bet savādāka velosipēda, ka gulošajam velosipēdam pedāļu attālums ir kritisks, ar milimetra precizitāti - ja par tuvu, cieš ceļu locītavas, ja par tālu, potīšu. Tā kā es, pateicoties esošajiem pedāļiem esmu pasācis pēdas uz pedāļiem likt pareizi, pedāļi sanāca par tuvu - tad nu šie tika palēnām attālināti līdz pēc sirsnīga uz darbu brauciena par sevi lika manīt potītes nevis ceļi - un pēc tam bik samazināts.

Un tizli tas bija divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, apakšā esošs supports sapiš visu riteņa ārā ņemšanas padarīšanu, jo tas katru reizi ir jāskrūvē nost un pēc tam jāliek atpakaļ un jāregulē. Otrkārt, un galvenokārt - supports kurš atrodas uz aizmuguri un ir ar atvērto daļu uz augšu ir īsts dubļu magnēts. Dabā tas izpaužas kā - es izbraucu caur kādu nelielu peļķi, un kādus 10 metrus tālāk sākas no bremzes metāliskās strīķēšanās skaņa... Par trubas orientāciju - laikam palaidi garām manu filosofiju ka varētu tādēļ Deore XT parasto supportu uzlikt - bet nu realitātē ir tīri ok, vienīgi ja izdotos uzlikt kapara trubu, tad varētu iziet uz asākiem līkumiem.