Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

Hmmm... Interesanti. Beidzot arī es noklausījos šo "skandalozo" sižetu.

Izrādās, ka atkal jau meli visā propagandas frontē - visi kliedz, ka raidījums apgalvo, ka vakcīnas nav efektīvas. Bet patiesībā izrādās - godīgi pasaka, ka neveidojas antivielas, neapstrīd skaidrojumu, ka antivielas nav vienīgā imunitātes sastāvdaļa. Bet būtisko triecienu Pļūta naratīvam dod ZVA ierēdne, parādot, ka ne sūda nezin, kāda ir to vakcīnu efektivitāte. Vajagot pētīt akadēmiskajiem pētniekiem...

Pag, kopš kura laika ir pieņemts medikamentus grūst masveidā, PIRMS izpētes laboratorijā.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Šis ir tipiski sazvērniekiem. Tu esi noskatījies visu raidījumu vai tikai šo fragmentu, lai izdarītu secinājumus?

Pietam sagrozi faktus par ZVA ierēdnes teikto.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

No ši raidījuma tikai fragmentu. Nebūtu vispār pievērsis uzmanību šim propagandas kauju materiālam, ja kāds šeit to nebūtu ievietojis - tam īsti nav nekāds nozīmes Covid konteksta. Stāsts ir tikai par to, kā mēdiji apmelo viens otru.

Bet ierēdnes teikto nesagrozu, jo tur nav ko sagrozīt - arī citi avoti apliecina, ka atbilde uz jautājumu nav zināma un, ja ierēdne atbildētu savādāk, tad tie gluži vienkārši būtu klaji meli.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

nuja, cilvēks ir domājoša būtne

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 0 Atbildēt

Nu rekur tak var iet un vakcinēties, kur problēma? Raimi kā tu varēsi tagad baidīties, ja vakcīnas ir brīvi pieejamas?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Raimim droši vien bail lauzties tajā pūlī, kas gāzīs riņķī vakcinācijas centrus. Viņš labāk pagrabā nogaidīs, līdz pūļa imunitātes sasniegšanai.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Spāņu gripai pūļa imunitāte izveidojās, kad sāka apmirt jaunieši tā teikt veica genofonda uzlabošanos. Covid ar laikam ar to beigsies.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 2 Atbildēt

Jā, ja ar ierobežojumiem panāks tādu vispārējo sabiedrības "nogurumu", kurā starp karā novājinātajiem nāvējošo uzvaras gājienu izpildīja spāņu gripa, tad diemžēl rezultāts var būt līdzīgs.

Ilgstošs stress un neveslīgs dzīvesveids novājina vispārējo imunitāti - šo faktoru tiešām nedrīkst aizmirst.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Veselīgs dzīvesveids ir vien utopija tā nav nekāda panaceja. Arī pārlieku sportošana ir stress organismam, sportisto arī slimo tāpat kā ziemas peldētāji. Bez visiem ierobežojumiem resnu, aptaukojošos cilvēku mums netrūkst. Kas tad tiem traucēja?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Saki, ka ilgstošs paaugstināts stress un "mājsēde" nekādi nenodara kaitējumu kopējai sabiedrības veselībai. Un tas, ka Spāņu gripas letalitāti veicināja sabiedrības kara apstākļos sagrautā imunitāte ir tikai mīts?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Kara un pēc kara apstākļos ar uzturu bija švaki, par ko tagad vispār nevaram sūdzēties, nepietiekams un nepilnvērtīgs uzturs ir pagātne arī stress mums tāds visai nosacīts. Ja stress būtu nāvējošs, tad meža zvēriem nepārtrauktā stresā dzivojot jāmirst kā mušam.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

P.S. Visiem Covid unikalitātes faniem un gripas salīdzinājuma aizliedzējiem - en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

Ir vērts palasīt par līdzīgo - pat citokīnu vētra ir kopīga ar gripu. Un H1N1 A nekur nav pazudis no aprites, tikai jau gadsimtu esam dzīvojuši normālu dzīvi, nesadzenot sabiedrību tās dēļ pagrabos.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 2 Atbildēt

BS. Kamēr maksimāla masa nedabūs caur gadiem imunitāti pret covid, tikmēr nav korekti salīdzināt ar līdzīgiem vīrusiem, pret kuriem ir imunitāte un slimības gaita tiek pārciesta daudz vieglāk. Es neesmu fans, bet esmu redzējis kā mirst stiprs cilvēks, kuram jebkuri citi izplatītie vīrusi ir div pirkstus apmīzt. Ja esi aita, tad nav jāpavelk sev līdzi tādas pašas aitas. Viss haijs, kas ir pacelts, ir dēļ tā, lai tiktu slimīcas gala ar smagajiem gadījumiem. Bet tavā vienā rievā tas diez vai ir aizķēries. Identiski kā tam pamuļķim Žigim.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt

Tūlīt pusijs izmetīs kreiceni, stāstot, ka ir redzējis, kā mirst cilvēki no citām slimībām, un piedēvēs tev, ka tu viņiem esi novēlējis nāvi...

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 0 Atbildēt

Tikai nevajag atkal to basņu par "stiprs cilvēks". Parasti bērēs radinieki vaimanā - nu kā tad tā, tik pēkšņi, tik stiprs cilvēks bija, nekad neslimoja. Un tieši tas, ka nekad neslimoja, nozīmē ka tā stiprā cilvēka imūnsistēma ne ar ko nekad diži nebija cīnījusies tā pa nopietnam. Viss tika apturēts "div pirkstus apmīzt" līmenī un treniņa nekāda. Un kad kāds triperis tiek cauri tai "div pirkt mīzt" barjerai - tad žopa. Lasi - kapi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Protams, ja kāds spēj atvert vairāk, tad viņam ir tikai "viena rieva". Un jā - īstais Žigis ne tikai nav pamuļķis, bet pat visnotāl gudrs, bet tas, ka daži nespēj atšķirt aktieri no lomas, ir pierādījums par aktiera rievu skaitu.

Un tā uz pirkstiem, kā tad tur ir ar to "imunitāti pret covid", ar aizliegtajām paralēlēm ar mums labāk pazīstamo pazīstamo gripu.

Gripa ir vispārīgs apzīmējums saslimšanai, ko izraisa ļoti daudzi gripas - lielākās respiratoro vīrusu grupas, vīrusa paveidi.

"Saaukstēšanās" ir vispārīgs apzīmējums respiratorajai saslimšanai, kas nav gripa un kuru lielākajā daļā gadījumu izraisa koronavīrusa - otrās lielākās respiratoro vīrusu grupas, paveidi.

"Spāņu gripa" - u.c. ir vārdi, kas tiek doti citkārt endēmiska gripas vīrusa uzliesmojumiem, kuru laikā kaut kādu apstākļu sakritības dēļ šis vīruss kļūst letālāks, nekā pieņemts.

"Covid-19" - nosaukums, kas piešķirts slimībai, kuru izraisa citkārt endēmiska vīrusa paveids, kas kaut kādu apstākļu sakritības dēļ ir kļuvis letālāks nekā parasti.

Ir zināms, kas izraisa "stipro vīru" miršanu - citokīnu vētra - kas bija spēkā gan spāņu gripai (tikai ārsti neko nezināja par tādas eksistenci), gan Covid-19 (ārstiem ir zināms un ar relatīvi vienkāršu asinsanalīzi nosakāms priekšnosacījumu komplekts).

Spāņu gripas augsto letalitāti papildināja karā novājināta sabiedrība, kuras vispārējā imunitāte bija zema.

Covid ierobežojumi attiecībā uz sabiedrības vispārējo imunitāti iedarbojas līdzīgi (protams ne ar tādu intensitāti, kā karš un arī laiks ir pagājis mazāks, tomēr virziens attīstībā ir tas pats).

Tātad kosavilkumā - pastāv gan vispārējā imunitāte, gan koronavīrusu grupas specifiskā imunitāte. Iztrūkst konkrētā paveida specifiskā imunitāte - t.i. tā, kurai uzrādās konkrētas antivielas. Tā nenosakāmā šūnu imunitāte, kuru piesauc LZA speciāliste sarunā ar Bojāru, lielākoties ir otrajā līmenī un darbojas uz visu vīrusu grupu, nevis specifisko vīrusu. Līdz ar to apgalvojums, ka mums, kam koronavīrusi, tāpat kā gripas vīrusi, ir endēmiskajā apritē, nav šadas imunitātes, ir diezgan apšaubāms arguments.

Ņemot vērā, ka tie, kam ir daudz rievas, sliecas atbalstīt valdības politiku graut kopējo sabiedrības veselību ar ierobežojumiem, es diemžēl ar visnotaļ lielu varbūtību esmu spiest pieļaut ideju, ka "Covid beigsies tāpat kā Spāņu gripa".

Manā skatījumā, no zināmā:

Vakcinācijas šauri demogrāfiskai riska grupai (ir zināms, ka tās samazina letalitāti);

Asinsanalīzes citokīnu vētras riska noteikšanai "stiprajiem", kam ir simptomi - vienlaikus ar Covid testu un preventīva terapija pēc nepieciešamības (ir zināms kā identificēt šo risku un ko darīt, lai tā iestāšanos novērstu);

Ierobežojumu, kas grauj sabiedrības kopējo veselību atcelšana (ierobežojumu esamība/atcelšana neuzrāda nekādu ietekmi uz Covid izplatības cipariem);

Jēgpilna un sapratīga sabiedrības informēšana, nevis biedēšana. Biedēšana nestrādā ilgstoši - cilvēki notrulinās un lielākajai daļai bailes pāriet. Agrāk tas sabiedrību ietekmēja savādāk, jo bailīgie nolīda kaktos un dzīvi turpināja saprātīgie. Tagad diemžēl saprātīgie uztur dzīvi, bet bailīgajiem ir daudz brīva laika un iespējas no saviem pagrabiem "kliegt" publiskajā telpā - t.i. soctīkli ir sabiedrības līmenī atņēmuši normālu sabiedrības imunitāti pret paniku.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Daļēji piekrītu. Nepareizi pasniegta informācija ir nonākusi līdz sabiedrībai dezinformācijas formātā. Netika un netiek uzsvērti galvenie punkti. Visu laiku maļ muļķības.

Par Žigi. Viņa patiesais "es" arī ir tāds, kāds ir iekš video. Tas nenozīmē, ka nevar būt izglītots un attiecīga vidē uzvesties un runāt kulturāli, tā teikt - būt labs aktieris.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pazīsti personīgi? Es ne, un, iespējams kļūdos, bet uzzināju par šāda cilvēka eksistenci no raidījuma Rezervēts, ko man ieteicas paklausīties, jo patīk ceļot. Likās ļoti sakarīgs cilvēks, bet tikai pēc raidījumā dzirdētā, ka viņš esot interneta slavenība, painteresējos, kas tas tāds. Un attiecīgi par tā tēla eksistenci uzzināju vēlāk. Iespējams, ka pirmais iespaids ir paliekošāks, bet ir skaidrs, ka vienam no mums nav taisnība - man "īstais" Žigimants liekas tas, no raidījuma, un tas ir būtiski atšķirīgs no soctīklu tēla (vismaz tiem dažiem video, ko esmu redzējis).

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nekāda ne panika,tūtaliņ/lāpatiņ,miskasstnieki danco.Atkritumi vienmēr bijuši izdevīgs bisness,kur nu vēl ja no europpas.Tur met ārā arī nelietotas mantas.Ar lietotajām riepām gan ir kļuvis grūtāk,bet pie viena varēt tur ievākt arī nelīdzgalam apzelētos zāles izsmēķus un/vai daļēji izlietotos nesen uzsāktos gondonus. Reputtāciju tas nebojā,par mūsu čaklumu un/vai godīgumu tāpat visiem ir sen labi zināms.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

www.la.lv/pirms-darbibas-sakuma-pie-atta-centra-veidojas-vakcineties-griboso-rinda

Kurš te vakar teica, ka cilvēki neiet vakcinēties, jo "domājot ar galvu"?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Katrs domā ar savu galvu (vismaz cerams), un ir dažādi iemesli kāpēc vakcinējas vai kapēc nevakcinējas, taču "zaļo karšu" ieviešana manās acīs neiztur nekādu kritiku, jo pat mediķi pagaidām blandās diezgan lielā tumsā ...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tikko piemetu uz pirkstiem, ka zaļajai kartei šodienas pasākums pat neder - otrā pote (zaļās kartes trigeris) būs pēc 12 nedēļām, kas ir +3 mēneši = ne ātrāk kā 16/07. Vasara jau pāri pusei

Bet tā - Zaļā karte gandrīz PR akcija vakcinācijai. Jo karte tikai apliecina, ka nenoslogosi veselības aprūpes sistēmu, ne neizvazāsi slimību (kgan kkāds efekts esot arī tur dēļ vīrusa nevairošanas).

Bet darba devēja vietā gan es uz šo skatītos - nah man darbinieks, kurš potenciāli var smagi saslimt un pēc tam mēnešiem traucēt darbu mokoties ar blaknēm

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu šobrīd galvenais neatbildētais jautajums kas mani interesē, kads ir tās(zaļas kartes) derīguma termiņš attiecība pret vakcinetu personu ar konkretu vakcinu, vai izslimojušu personu ar konkrētu komplikāciju "lielumu", vai bez tām, un kā tad to "pareizi mērīt".

Kamer tam.nav skaidri noteikumi/kriteriji tas viss ir mega liels bulšits !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Tās ir rindas? Diezgan nožēlojamas pēc apjoma salīdzinājumā ar tām, kas bija pirmajā veikalu atvēršanas dienā.

Neatbalstu ne vienas, ne otras, bet salīdzinājums kaut ko parāda par sabiedrības viedokli kopumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Man nejauši gadījās redzēt sabiedrības attieksmi vienā aptaujā - pirms dažām dienām iegāju rekurzeme.lv, a tur malā aptauja, "ar kādu vakcīnu vakcinēsities ja būtu iespēja?" - kaut kādi 750 bija izvēlējušies kādu no pieciem piedāvātajiem variantiem, 280 bija paņēmuši "citu" un pāri pa tūkstoti "nevakcinēšos"...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Kā reiz garām gāju un uzzināju, ka man no mājas netālu ir šāda ekskluzīva iestāde.

Rindu redzēju un pamatā tur tādi 20+gadnieki stāv.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Šitas vīruss ar savām īpašībām parāda sabiedrību, kāda tā ir.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nevis vīruss, kurā patiesībā nav nekā īpaša. Bet gan politiskā kampaņa, kas ap to ir izvērsta.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tieši vīruss. Tas trāpa patērētāja pārliecibā - kas tad man, vairums jau neslimo vai slimo viegli un tieši tur ir tas spēks. Kas tur perspektīvā, kas sabiedrībai kopumā - kuru tas interesē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jā tieši vīruss... Unikāli, kā neviens cits. Kas to saka? Tas, kurš saka, ka mērīt ir slikti. Zinātniska pieeja nav pieļaujama. Vajag ticēt propagandai.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jap. Antivaxeri spilgti apliecina, ka daļai sabiedrības neskatoties uz zināšanām, ir ārkārtīgi nepieciešama noteiktība, t.i. augstākstāvoša būtne un baznīca

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Un tieši to pašu apliecina Covidticīgie - katrs tic kaut kādas autoritātes naratīvam un negrib domāt patstāvīgi.

Diemžēl atkal esam laikmetā, kurā saduras diametrāli pretējas autoritātes, kuru ideoloģija ir konfliktā, attiecīgi konflikts sabiedrībā īstenojas kā "krusta karš" - ticīgie ir gatavi kauties līdz nāvei par "pareizo" reliģiju, necenšoties saprast, ka katrai reliģijai neizbēgami ir liela vadoņu savtīgo interešu piedeva un patiesība ir tur ārā - reizēm pat ļoti attālināta no reliģiskās doktrīnas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"patiesība ir tur ārā - reizēm pat ļoti attālināta no reliģiskās doktrīnas." Problēma ir apstāklī, ka attiecībā uz imūnsistēmu to patiesību vēl neviens nezin.

Citādi jau mēs ( t.i. "medicīnas zinātne") precīzi varētu pateikt, kuri cilvēki ar Covid 19 saslims smagi, vai kuri retos gadījumos dabūs tos trombus vakcinējoties ar uz adenovīrusa bāzes veidotām vakcīnām. Pagaidām iespējama tikai statistika, nevis "patiesība".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Medicīnas zinātne var visnotaļ precīzi pateikt (jau gandrīz gadu), kuri "spēcīgie un veselie" cilvēki ar Covid-19 saslims smagi. Jau iepriekš rakstīju - ja mērķis būtu glābt dzīvības, kopā ar PCR testu (simptomātiskajos gadījumos) uzreiz veikt asins analīzi un noteikt tos, kam ir risks uz citokīnu vētru un uzreiz pielietot preventīvu terapiju.

Par vakcīnām savukārt medicīnas zinātne pašlaik var pateikt tikai to, ka tās samazina demogrāfiskajai riska grupai mirstību, bet, neskatoties uz to, tās tiek virzītas visai sabiedrībai - kam attiecīgi nav medicīniska pamatojuma, bet ir politisks un farmācijas biznesam izdevīgs ekonomisks.

Vai nav vērts padomāt, kādēļ, piemēram, tu, joprojām dzīvo ar pārliecību, ka nevar zināt kurš saslims smagi? Kādēļ mēdiji par šo nerunā? Kādēļ politiķi par šo nerunā?

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Vai ir kāds zinātnisks avots par potenciālajiem testiem, ar kuriem var paredzēt smagās formas ierašanos?

Kas ir preventīva terapija?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Ir daudz avotu - divi ātrumā atrasti linki, iemetot googlē "cytokine storm prediction" un "cytokine storm prevetion", ja reiz pašam ir par grūtu un vai vienkārši kaut kādu iemeslu dēļ gribas ticēt mēdiju naratīvam.

medicine.temple.edu/news/criteria-predict-cytokine-storm-covid-19-patients-identified-temple-researchers

"Predicting which COVID-19 patients will develop cytokine storm is challenging, owing to the many variables that influence immune function. But now, in breakthrough work, researchers at the Lewis Katz School of Medicine at Temple University (LKSOM) have developed and validated predictive criteria for early identification of COVID-19 patients who are developing hyperimmune responses, raising the possibility for early therapeutic intervention."

www.uab.edu/reporter/know-more/publications/item/8909-here-s-a-playbook-for-stopping-deadly-cytokine-storm-syndrome

"The good news is that “we now have a variety of therapeutic options to treat cytokine storm syndrome,” Cron said. “But especially a lot of the older physicians don’t know what this is.” "

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Vispār cik daudz neskaidrības ir dēļ tiem "daudzveidigajiem" viedokļiem, kas patiesībā ir viss vienā - tas jau nekas nav un man nekas nav jāievēro.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 2 Atbildēt

Zinātniska pieeja ir tāda - vīruss vispār ir. Tā nav gripa. Sezonalitāte nav tik izteikta, inficējas un slimo gan ziemā, gan vasarā. Pagaidām par COVID nav pietiekami daudz informācijas. Specifiskas ārstēšanas pagaidām nav, vienīgais zināmais tiešais konkurents ir kāds cits vīruss, ja tas ir, tad tas konkurē ar COVID. Profilakse - vakcinācija jau ir pierādīta kā efektīva, par imunitātes ilgumu pagaidām datu nav. Profilakses pasākumi arī ir zināmi.

Tā ir zinātniska pieeja.

Uz tās pamata var domāt par labāku vai sliktāku profilaksi, labākiem vai sliktākiem pasākumiem. Ja par pamatu ņem zinātnisku pieeju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Vīruss ir.

Tā nav gripa.

Sezonālitāte ļoti līdzīga gripai - izteiktāka mērenajā klimata joslā, izlīdzinātāka tuvāk ekvatoram.

"Nav pietiekami daudz" ir absolūti nezinātniska frāze. Pietiekami daudz kam tieši? Kādas mērvienibaās mēra "pietiekami"? Jeb šitā ir tā zinātne, kurā mērīt nedrīkst? Zināmā ir pietiekami daudz, lai tas būtu pretrunā ar politiķu rīcību.

Specifiskas ārstēšanas nav nevienam gripas/koronavīrusam.

Kas ir konkurents, vispār nav saprotams.

Vakcinācijai ir pierādīta tikai samazināta letalitāte riska grupām blakus slimību komplikāciju gadījumā. Nav pierādījumu, ka vakcīnas samazinātu izplatību vai citokīnu vētras risku.

Ja ar profilakses pasākumiem ir domāta ierobežojumu noteikšana, tad tā ir ļoti tālu no pierādītas - tieši otrādi - ir virkne piemēru, kur nav redzama nekāda ierobežojumu ietekme uz vīrusa izplatību.

Tāda tās tavas pseidozinātniskās propagandas analīze.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Gripai ir specifiska ārstēšana.

Vakcīna novērš letalitāti, kā arī pasargā no simptomātiskās formas. Astra Zeneca mazina arī vīrusa pārnesi sabiedrībā. Par ko šobrīd liecina arī Lielbritānijas epidemioloģiskie dati.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Covid slimniekiem tiek piemērota tā pati specifiskā gripas ārstēšana. Lielākajā daļā gadijumu - mājas režīms ar siltu tēju.

Par visu zināmo vakcīnu lomu vīrusa izplatības ierobežošanu ir tikai pieņēmumi un nav nekādu zinātnisku pierādījumu. Tie paši pieņēmumi ir balstīti "aizliegtajā" salīdzinājumā ar gripu.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Tu jauc. Gripas specifiskā ārstēšana ir neirimidāzes inhibitori, kas ir samērā efektīvi (piem. oseltamivīrs u.c.). Šos preparātus neizmanto Covid ārstēšanā.

Covid ārstēšana šobrīd pārsvarā sastāv no simptomātiskās terapijas.

Kā tad tu skaidrosi straujo epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos UK? Nejauša sakritība ar faktu, ka UK ir veicies vislabāk ar vakcinācijas procesu?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Cik lielai daļai gripas slimnieku tiek piemērota tevis nosauktā ārstēšana? Visi man pazīstamie gripas un covid slimnieki (un tādu ir diezgan daudz, tai skaitā pats) ir ārstēti pilnīgi vienādi - "ar upeņu tēju". Tikai retos gadījumos, pie hospitalizācijas, tiek piemērota ārstēšana. Un ir ārsti, kas uzskata, ka visi gripas specifiskie medikamenti ir fufelis, kamēr citi sauc preparātus, kas ir efektīvi Covid ārstēšanā. Vieni aprej otrus, bet man saka, ka mediķiem jātic uz vārda. Kuriem? Man izklausās, ka taisnība ir kaut kur pa vidu, mediķiem pašiem nav skaidrība. Skaidrība ir tikai politiķiem - kreisajiem patīk ierobežojumi ar covid attaisnojumu, labējiem brīvība ar saprātīgu skatu uz riskiem, ko neizbēgami nes līdzi dzive.

Pagaidām neesmu redzējis neko radikāli atšķirīgu no pagājušā pavasara - izplatības līkne sezonas beigās ir apmēram tāda pati, kā gadu atpakaļ, kad nekādu vakcīnu nebija. Ir proporcionāls uzlabojums mirstībā un

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, kas tad tas ir par vīrusu, kas konkurē ar COVID vīrusu?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Bernis ieradies vakcinācijas centrā www.facebook.com/BernisArturs/videos/283731463407555/

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Jā, es netīšām uzspiedu uz vietu, kur šams ļurināja, ka rinda it kā esot mākslīgi izveidota.

Nabadziņš, lai pievērstu uzmanību, tik zemu krīt... nu, līdzīgi kā pusijs šeit...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Dibina partiju.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Da, viņš nedabūs 5%. Tie, kuri grib princi - populistu baltā zirgā, balsos par Aldi. Šis te Bernis ir tikai Gobzema atrauga.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Stāsta, ka tikai 2000 šoti Ata centrā, pārējie ies mājā. Arī citi avoti ziņo, Jelgavā jau iet uz beigām. Nebrauciet vairs

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

2000 "šoti". Viena rinda uz 672 487 iedzīvotāju Rīgu. Tātad "pietiks" tikai ~0.3% - ja vakcīnu ļoti gribas, ir panika.

Rindā vispār 300-500. Tātad zem 0.1% ir iespringuši. Neizskatās ne iespaidīgi, ne pēc panikas.

Jautājums, kas rodas - kādēļ tiek mēģināts veidot paniku un kādēļ nesanāk?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 0 Atbildēt

Kā jau soc tīklos pasmējās - prēmijas tak būs jāizraksta.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
5 1 Atbildēt

Pirmajā vakcinacijas dienā rinda pārsimt cilveku. Tas ir smieklīgi vai bēdigi nezinu, bet tas skaidri un gaiši parāda ka lielākā daļa liek nikolaju uz covid bubuli un neko nepareizu es tur nesaskatu. Tas liecina ka cilvēki drusku paši māk domāt ar galvu.

Savukārt ar kādu patosu mediji to ataino. Labdirn. Bjja tādsnpasākums " trakās dienas" tur bija daudz daudz vairāk tautas.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu, "pārsimt" jau arī tikai nebija. Bet daudzi man zināmi vakar neaizgāja vienkārši tāpēc, ka darba diena vai zināja, ka tāpat nepietiks.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Reku, vaxeri lai uzturētu ažiotāžu jau gatavi stāties otrreiz rindā twitter.com/MarisSkele/status/1383045571745886212?s=19

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Tās brīvās rindas varēja jau pirms nedēļas atļaut.

Kad savakcinēsies vēl kādi pārsimt tūkstoši, tam ikdienas inficēto skaitlim vajadzētu samazināties.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kaut kā sadalīt arī, vai ne? Piemēram pusi no brīvajām vakcīnām pārvest uz Ķīpsalu... Cilvēkiem būtu mazāk rindā jāstāv un nebūtu ko filmēt... Nav slikta doma, vai ne?

Kā tev liekas - organizatori nespēja iedomāties, ka rindu var sadalīt, vai kaut kādu iemesu dēļ tomēr negribēja sadalīt?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

Un kā būtu pareizi?

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 2 Atbildēt

Man arī bija doma, ka nebūtu slikti pēc sava čipa aizvilkties, bet jau paredzēju, ka būs baigās rindas. Gaidīšu, kad varēs civilizēti to saņemt.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

-reku jau kāds pirdarass tev par to mīnusu ir ielicis.Pareizi.Prottams,ka šaj visnotaļ jaukajā jājā brīvdienā vienkārši nav un never ne būt jaukāku laikapavadīšanass veidu,kā šī 3perainā rinda.Lohiem ir jāpierod,ka pēc pieraksta,plāna un izvēles jebkas "pienākass" vairs tikai īpaši atlasīti izredzētajiem.Bet lohiem lohu tiesa,kas tiesa tas tiesa.Būt laiks tos lohus izķert,reku drošvien kkādā olimpijā iepērkas un/vai vnk ķīpsalā kāds passtaigājas- ar steku pa muguru un rindā visus,plet,uz ceļiem lai rāpo tos 200m.Kas vēl nebūs,te kko vel kāds iedomājies ka diskutēs un plātīsies, bezpateicīgie nekauņas..

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
6 1 Atbildēt

Potēt Nedrīkst Apstāties

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Potēt nedrīkst! Apstāties!

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Daniels Pavļuts: Nu tā, Ķīpsalā rindu esam slēguši. Jelgavā arī.

twitter.com/pavluts/status/1383313245386133511

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vislaik gaidīju, kā tad antivaxeri reaģēs uz masveida vakcinēšanos?Piektdien bišku apstaigāja ar telefoniem, pafilmēja.... interesanti, interesanti, bet tas arī viss.

Vaxeri savukārt laimīgi plātījās ar koračkām un tikai šodien nopūtās, kad daži bija 7 stundas izstāvējuši rindā.

Bet nē Vasiļevskis izlika jaunu pētījumu "Globālisti atzīst, ka vakcīnas nekam neder"

Lūk, kā svaigs malks gaisa "Tad ko mēs šeit redzam? Notiek globāla stratēģijas maiņa un pasaulei tiek paziņots, ka vakcīnas nestrādā un tās nevar atrisināt problēmu. Un ko tagad gaida un cer visi tie, kas nupat vēl ticēja zinātnei, varai un medijiem? Kā redzat, atgriešanās pie normālas dzīves nav paredzēta nevienam"

Šahs un mats

t.me/mainampasauli/5372

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Ā,ak ta passaulei tiek paziņots.Ok.Kurš ir tas "paziņotājs"? Kas viņu ir pilnvarojis "paziņot"?Ko viņš pārstāv? Cik viņš bagāts,kur mācījies? Kas būs tie, kuri viņu "klausīs"? Nu tā reāli, tagad triju diennakšu laikā izziņos koncepcijas maiņu, kam attiecīgi visi citi "piekritīs"?

Ko maina vai izsaka tas, ka nevienam nekas labs "netiek paredzēts"? Bijušais fizera darbinieks pirms nedēļas taču lohiem pateica- astes visiem sāks augt pēc gada.Un? Vakcīna nederēs,celmi augs?Nu tak sen skaidrs.Vakcīnu veidi nupat augs straujāk, nekā celmu klāsts.Tapc vajg ātri izlietot visu esošo,neies tak zemē liet! Ko šitos lohus klausīties, vajg tak vienreiz saņemties palasīt to daktera š'vaaba recepšu grāmatu!

Cik "godīgi" ir stāvēt 7h rindā, lai app istu tos, kuri nevar nostāvēt vai nevar atbraukt? Pareizi- kurš 1mais brauc, to pirmo pi...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Ieraudzīju tos rindā stāvošos vakserus bildēs... Jomajo visi maskās. Ārā, stāvot lielā distancē. Tiešām bēdīgi, pārbiedēti ļautiņi - normālā ikdienā ārā uz ielas maskās var redzēt ārkārtīgi reti. Kad braucu slēpot, neviens maskas nelika ārpus telpām. Nebiju domājis, ka tā vakseru publika ir TIK maza - tāpēc jau vajadzēja iespringt, lai vienā vietā un dienā sapulcētu visus, lai kaut kas līdzīgs rindai sanāk.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Ko tu domā par Memory water?

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

To kad izdzer,vajg iemiiszt atpakaļ pudelē.Tādējādi saglabāsies back-upa iespēja,ja nu pēc potes kas ne tā un sagribās orgānismu atgriezt iepriekšējajā jā stāvoklī.Reku pat mikrasofts un gugels tagd dod iespēju atcelt jebkuru neapdomīgu apdatu.

Un pietiek jau te mēdīties, sv-dien vajadzētu parunāt vairāk pa teemu.Kā Jūs domājiet.Vai,piem,infekcija neizplatās arī pirdiena rezultatā? Tika taču teikts,nemetiet ārā šampānieša korķus.Bet nee.

Atkal meklē kkādus tos aizdomīgos passažierus.Ineresanti, ka gada laikā Neviens aizdomīgs passažierss nav braucis rīgas sabtransā.Tāpat neviens nav apmeklējis centrāltirgu,cssd/ta, un/vai kādu poppulārāko zīmolu lielpārtikas lohveikalu. Bomž-i ar kkur nozuduši.Jā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Neko daudz. Vienkārši nedomāju par to. Vairāk domāju, ko sabiedrībai nodara šauri domājoši ļautiņi, kas pirms Memory water nav pamanījuši neskaitāmās "speciālā ūdens" shēmas pasaules vēsturē un šajā saskata kaut ko unikālu. Un nespēj saskatīt paralēles starp Memory water un CO2 kvotu tirgoņiem. Princips ir viens - atšķiras mērogi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kas tur ir ar to vīrusu, kas konkurē ar COVID?

Kādas iespējas varētu būt?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 0 Atbildēt

Gaidi nākamo haļavu kad varēs uz nodokļu maksātāju rēķina neiet uz darbu un saņemt algu par neko?

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 0 Atbildēt

Nu,šis jau ir ģenerālmēģinājums nākotnes sabiedrībai, kad tā būs visu laiku.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/veseliba/petijums-parasta-saaukstesanas-var-pasargat-no-saslimsanas-ar-covid-19.a397823/

academic.oup.com/jid/advance-article/doi/10.1093/infdis/jiab147/6179975

Varbūt nevajadzēja jau, bet vakar biju tirdziņā. Pavasaris, stādi, kārumi.

Distance, maska, 10 minūtes garāmejot.

Tad nu pie diviem stendiem panesās diskusijas.

Tad nu pajauns pilsonis ar pārliecību teica, ka nekāda kovida nav, ka slimnieki slimnīcās esot izdomāti.

Nu un, protams, tāds, kur varēs, NEKO neievēros.

Ko darīt?

Organizēt ekskursijas COVID nodaļās?

Tikšanās ar smagi un vidēji pārslimojušajiem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tev savukārt onkoloģijas pacienti ir izdomāti? Varbūt tev vajag ekskursiju pie šiem slimniekiem? Citādi arī dzīvo pasaulē, kura ir jāpakārto tikai vienai slimībai?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 2 Atbildēt

Raimi, beidz tirst.

Gobzems izveica eksperimentu un pieteicās strādat covid nodaļā. Neviens viņu tur negaida un darbinieku pietiekot, noslodze esot mazāka kā parasti. Tā bija oficiāla vestule.

Turpini staigāt pa tirgusiņiem pajoliņ un klausīties ko tantes tur runā. tev piestāv...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

"Gobzems..." Viņš jau nu ir tas, kura viedoklī būtu visvairāk vērts ieklausīties... interesanti, kāpēc viņš "nepieteicās" decembrī, kad slimnīcās bija 1200, nevis, kā tagad, pie 700, un mediķi daudz vairāk paši slimoja? Īpaši jau netiek noliegts, ka šobrīd ir mierīgāk kā ziemā. Šobrīd arī mediķi daudz mazāk slimo, jo vairums ir savakcinējušies.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 1 Atbildēt

"Mierīgāk" tieši kas? Tūrisms praktiski ir iznīdēts. Restorānu bizness pilnibā ir miris. Izklaides industrija ir bankrotējusi un atkopties netaisās.

Jums klepotājj ir slikti ar galviņām. Ja lv veselības sistēma netiek galā ar +500 stacionētiem pacientiem uz visu Latvijas teritoriju, tad problēma noteikti nav Gobzema vēlmē iesaistīties problēmas risināšanā, bet gan kaut kur dziļāk.

Un es pat ļoti labi zinu kur ir tā problēma - kariņa valdības vēlme.nenovirzīt naudiņas veselības aprūpei - respektīvi kopēju un low level veselības aprūpes darbiniekh aldziņām. Un nekir citur.

Ieslēdz beidzot smadzenes, gadu no vietas viena un tā pati demagoģija.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es par to, ka slimnīcās ir mierīgāk... sipri mazāk ārstējamo.

Gobzems nevēlas iesaistīties "problēmas risināšanā", viņš vēlas nodirst visu un visus, audzējot savu atbalstītāju pulciņu. Viņš tieši ir ieinteresēts, lai valstī būtu pēc iespējas lielāks bardaks, jo savādāk viņš nevienam nafig nebūtu vajadzīgs. Tāpēc viņš kā dēle piesūcas visām problēmām, kas valstī notiek - Misānei, Mediņam, gejiem, Zolitūdei utt.

P.S. Es nekur neesmu apgalvojis, ka LV veselības sistēma ir OK. Arī nesaku, ka tūrismā un citās nozarēs viss ir kārtībā. Un nesaku arī, ka visi ierobežojumi ir OK. Un arī pēc iepriekšējās krīzes daudzi teica, ka nozares "atkopties netaisās". Un, ja "smadzeņu ieslēgšana" automātiski nozīmē klausīties visādus gobzemus, tad, nu jā... mums laikam ir dažāda izpratne par šo jēdzienu.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tūrizms, saki, iznīcis? Kass tas tāds?? Lohus basseinā un bicepsa zālē nelaiž? Nu kamon, nu tie tak ir lohi.Paskat,reku citi, 2/3 valsts cik izmanīgi.Vieniem mājā algu pienes, otriem bezdarbību kompensē, trešiem prēmiumu par pārstrādi piešķir.Kurš no tiem protestēs pret šādu lietu salikumu? Debesu manna kad krīt mutē.Tak viņiem puhoj uz tiem lohiem, kuri tur kko zaudēja un/vai bez sviestmaizes palika.Tie ir lohi, lohiem lohu tiesa."Mēs"esam gudrāki.Lohs nevar paiet, sešos:am piecelties? Lūk- reku, jauni vidējā paaudze izp/is viņus vienā setā.Nepasspēj to p-tu atvērt, ka rinda jau beigusies.Neapp/isīsi tu, izpi/sīs tevi.Tapc ikkatram kustēt spējīgajam tagd vajg pi/st visu kas kustās.Brīnumi, ka 'vel purnus nesit un/vai vietu/rindā pegaidām/vēl nevar nopirkt.Pag.Jā.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Skatos, Šīris šodien ir ieskrējies

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 1 Atbildēt

Volx, apnicis klausīties tos atpalikušos pīzdabolus, jau gads riņķī. Besī ka kultūras dziive ir apstājusies, ne sievieti uz randiņu aizvest, ne uz operu aiziet, ne alu ar čomiem pie futbola spēles iedzert. Zajebaļi!

Toties resniem onānistiem kuri strādāja valsts sektorā īsta ogumaize - nekas nav jādara, atvalis jau gadu, algu yurpina maksāt. Tie tad arī šausminās. Būtu viņu mazāk, sen jau viss būtu pa vecam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt

Jēzusmarijaunjāzep, vēl viens īdētājs... lai nu kurš...

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Es kādreiz strādāju projektēšanas kantorī. Tur strādāja arī viens pirmspensijas vecuma kadrs Matīss, kurš darīja kaut ko īpatnēju, taisīja tādu kā projektu statistikas kopsavilkuma analīzi. To neviens cits nebija iemācījies, un tikai daudzināja: Kas notiks, kad Matīss aizies pensijā, kurš darīs viņa darbu ?

Beigās Matīss aizgāja pensijā. Viņa darbu neviens nedarīja, jo tas izrādījās ne īpaši vajadzīgs ;)

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Kāda nu kuram ir tā ogumaize valsts sektorā. Zinu vienu otru, kas arī ir pilnīgi izbesījies, jo diena paiet idiotiskos zūmos un tīmos, notiek bezjēdzīgas sapulces ar vadību un beztolka attālināta vervelēšana visu dienu, un tad piecos vakarā sāk nodarboties ar tiešajiem pienākumiem, raksta lēmumus, izskata sūdzības utt. Pagūt neko nevar, vēl brīvdienās pie kompja jāsēž, savu mūžu nav nācies šitādas stundas rukāt. Pats trakākais, ka lielākā daļa laika šajā attālinātajā tuftā tiek patērēta pilnīgi bezjēdzīgi. Struktūrvienības apspriede, kas normāli aizņemtu 20 minūtes, attālināti ievelkas uz divām stundām.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

TV3 tagad Henkuzens

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

-izģērbjas?

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Daugavpilī esot vakcīnas pāri palikušas. Iegāju gorod.lv kas ir viens no galvenajiem Dpils informācijas avotiem. Neviena vārda par iespējām vakcinēties dzīvajā rindā... Piektdien bija saruna ar vienu Dpils uzņēmēju (krievvalodīgu) , jautāju, vai ies vakcinēties - šai lielas acis, vai tad esot tāda opcija... Vakcinācijas centrs rullē ... lielākā daļa daugavpilčanu pat nenojauš par dzīvajām rindām.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Toties tur rakstīts,ka no 15.04 mainās Krievijas pilsoņu iebraukšanas kārtība Krievijā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pamodies? Pamatprincipi šajā rakstā apskatitajam bija skaidri jau brīdī, kad Covid parādījās. Tikai kviecēji polittehnologi un ticīgie "piemirsa" imunoloģijas pamatus - t.s. "šūnu atmiņas" līmeņa imunitāte itin labi "atpazīst" vienas grupas vīrusus. Un koronavīrusi mums ir endēmiskaja apritē.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nevis šūnu atmiņa, bet slimošana uz brīdi tās šūnas aizslēdz un grutāk vīrusam iekļūt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nezinu, kā pareizi sauc latviski - kaut kur ir dzirdēts tas "šūnu atmiņas" termins. Ja kāds zina labāk, labojiet - es dzīvoju pamatā angliskās informācijas pasaulē un tas, par ko runāju ir "T cell immunity" - t.i. balto asinsķermenīšu spēju atpazīt vīrusu. Un tieši šajā imunitātes līmenī ir spēja atpazīt vīrusu pēc kopīgā ar citiem grupas vīrusiem.

Starp citu šobrīd (un sanāk, ka kontekstā ar skandalozā raidījuma tēmu) tā vakcinēšanās ir aptuveni pielīdzināma cita koronavīrusa izslimošanai - t.i. atbilstoši raidījuma eksperimentā konstatētajam spēj radīt šo T-Cell immunity, bet ne antivielas (visspecifiskāko imunitāti pret konkrētu vīrusu).

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti