Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

censura.ru/articles/lohi.htm ...-sen nav bijis, vajag pārlasīt.

.. liveblog.tt.com/414/coronavirus 18apr 18:32 -...Ievērojamais ASV imunologs Anthony Fauci: " Es domāju, ka līdz 2022. gada pirmajam ceturksnim mēs varēsim vakcinēt praktiski visu vecumu bērnus", svētdien CNN sacīja ASV prezidenta Džo Baidena padomnieks.."Cerams, ka pirms tam, bet es domāju, ka tas būs pēdējais laiks"... Jā.Bravo,Anton.Par Antonija ielas/rix pārdēvēšanu jau sen bij paraksti jāiesniedz.Tā ka tos savus kinderus nekur pat ne pagultē nenoslēpsiet, visus lidz beidzamajam izvilksim.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

darklight rakstīja: Kāda nu kuram ir tā ogumaize valsts sektorā. Zinu vienu otru, kas arī ir pilnīgi izbesījies, jo diena paiet idiotiskos zūmos un tīmos, notiek bezjēdzīgas sapulces ar vadību un beztolka attālināta vervelēšana visu dienu, un tad piecos vakarā sāk nodarboties ar tiešajiem pienākumiem, raksta lēmumus, izskata sūdzības utt. Pagūt neko nevar, vēl brīvdienās pie kompja jāsēž, savu mūžu nav nācies šitādas stundas rukāt. Pats trakākais, ka lielākā daļa laika šajā attālinātajā tuftā tiek patērēta pilnīgi bezjēdzīgi. Struktūrvienības apspriede, kas normāli aizņemtu 20 minūtes, attālināti ievelkas uz divām stundām.

Lūdzu nedirs. Šis bija noteikti jānocitē kā sliktākais piemērs kā valsts darboņi klaji dirš. Viņiem pēc darba laika, tici man, nekas nav jādara. Viņi pat padlas savā zoomā neko nespēj izdarīt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Kā nu kurā iestādē. Mamma - nodaļas vadītāja veselības ministrijai pakļautā iestādē dažreiz brīvdienās strādā, par vakariem nerunājot. Arī kad gadu mijā slimoja, tiklīdz izlaida no slimnīcas, tā kompis mājās un bija jārukā. Un tas nav tikai tagad, kad Kovid laiks. Tā bija arī pirms tam.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Paklau, (dzēsts). Darklight. Tev sieva un bērni ir? Tu paprasi vecajai kā viņai patik šancēt gadu no vietas pa mājskolotāju. Pa 1000 eiro.

Ā nē. Tu esi resns iesācējs musors visticamak...

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Jā, man ir sieva. Un bērni. Un abi esam izbesījušies strādāt par mājskolotājiem maiņās. Un es esmu tievs, ja kas... :-/

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Vēl viens dzīves apbižots žultains īblis. Jopcik, nu, kur tādi rodas?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Kā nu kurā iestādē. Mamma - nodaļas vadītāja veselības ministrijai pakļautā iestādē dažreiz brīvdienās strādā, par vakariem nerunājot. Arī kad gadu mijā slimoja, tiklīdz izlaida no slimnīcas, tā kompis mājās un bija jārukā. Un tas nav tikai tagad, kad Kovid laiks. Tā bija arī pirms tam.

Tev mammu vajag izmest naher ārā no turienes, galīgi aizsēdējusies, bet dēliņu ar bembi nopērt par mutes palaišanu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 2 Atbildēt

Metējs un pērējs... Aizej izguli dzērunu, pepiņ.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
7 4 Atbildēt

Reiz pienāks laiks, kad tu, tīrot māju, veca mēteļa kabatā atradīsi vecu medicīnisko aizsargmasku. Un tu nostalģiski pasmaidīsi, ciešāk pievelkot sava skafandra stiprinājumus.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 16 Atbildēt

Labs - kurš nesaprot, draudzene - valsts. Komiski, bet nav tālu no patiesības.

Jūtos noguris. Mana draudzene neļauj man apciemot draugus un ģimeni, bet ļauj man ar viņiem sazināties tikai attālināti. Pirms nedēļas draudzene man ļāva apciemot draugus, bet pēc tam mani par to sodīja. Tā viņa dara bieži.

Draudzene saka, ka esmu jucis, ja domāju, ka viņa par daudz kontrolē, jo patiesībā es esmu nepateicīgs, un viņa par mani rūpējas! Viņa negrib, lai es eju uz sporta zāli, un es arī neeju. Draudzene arī neļauj man iet uz darbu, jo viņa parūpēšoties par mani un, ja es labi uzvedīšos, viņa apsolīja dot man kabatas naudu.

Ārā es drīkstu iziet tikai galējas nepieciešamības gadījumā, un man vienmēr draudzenei jāziņo par savu atrašanās vietu, citādi man draud nepatikšanas. Pirms nedēļas es pa kluso apciemoju savu mammu. Draudzene mani pieķēra un uzlika mājas arestu.

Pansionātā mirst mana ome, bet man ir aizliegts viņu apciemot. Es drīkstu darīt tikai to, ko draudzene man ļauj.

Es gribēju atvaļinājumā aizlidot pie radiem, bet draudzene man to aizliedza. Gribēju atsākt mācības, bet viņa arī to man neļāva.

Mana draudzene strādā par medmāsu. Teica, ka drīzumā no darba atnesīs kaut kādas potes, kas man obligāti jāšpricē, un tad varbūt ļaus man biežāk iziet no mājas, un varbūt pat ceļot!

Ar prieku un nepacietību gaidu, kad viņa ļaus man atkal darīt, ko vēlos. Es ticu, ka tāds laiks drīz pienāks, un viņa mainīsies. Es zinu, ka viņa mani kontrolē tikai tāpēc, ka mīl mani. Viņa par mani ļoti rūpējas. Viņa to visu dara manis dēļ.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 0 Atbildēt

Paturpinot - čalim pastāv iespēja pamest šo un aiziet pie citas "draudzennes". Bet, ak vai, izrādās, ka lielākā daļa sieviešu ir tādas kontrolējošas "bitches", uz kuru fona šī vēl varētu likties tīri OK. Un tās, kuras tādas nav, diez vai gribēs to čali...

A to poti draudzene noteikti grib, lai iemočītu čipu un būtu vieglāk viņu kontrolēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Piemirsi vēl, ka draudzene pieprasa uzreiz atdot 2/3 nopelnītās naudas, kas viņai vajadzīgi mājsaimniecības izdevumiem - t.i. kaķu klaiņojošu kaķu nocelšanai no koka un, lai palīdzētu draudzenei, kura nezin, kas ir viņas bērna tēvs. Pārtiku jāpērk un par dzīvokli jāmaksā pašam, no atlikušas 1/3.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 2 Atbildēt

Viss atkarīgs, cik ļoti cilvēks dzied līdzi covidšova izrādei. Piemēram, pat negrasīties ievērot mistisku netikšanos ar savējiem. Tomēr strādāt un pelnīt labu atalgojumu (negaidot pabalstus). Vai iet uz sporta zāli - gan maksājot zāles saimniekiem individuāli. Valdība teiks, ka ceļot ir slikti - cilvēki paši lems, kad un kur ceļot utt. Paliec mājās vietā -> ej staigā svaigā gaisā utt. Dzīvojam

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Ne viss ir atkarīgs no cilvēka paša izvēles. Ir tādi savējie, kuru kaimiņi nekavējoties ziņo policijai par jebkuru tuvumā manītu nepiederīgo.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Eu, vai kāds pimpopandemiologs beidzoot par to bērnu vaksēšanu kko izteiksies? Jeb atkal pilnīgi po/uj, it kā nekur nekā nebūtu bijis? Tas daktars Faucis priekš mums ir zae-biss, vai kaa? Sekotāji būs/nebūs??

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 0 Atbildēt

www.tvnet.lv/7228401/veselibas-inspekcija-verte-pacientu-sudzibas-par-gimenes-arstu-rekomendaciju-nevakcineties

Attālināti strādājošais liekēžu kantoris tagad ņems priekšā arī ārstus, kuri nerekomendē vakcinēties.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Ja neņems priekšā, tad tu bļaustīsies, ka "leikēžu kantoris" liek mīksto uz pacientu sūdzībām...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Labi, ka vismaz abi saprotat, ka tas ir liekēžu kantoris, neatkarīgi no tā, ar ko nodarbojas.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Cik noprottams, ta dakters F ir ok dakters. Klusēšan/piekrišan.Okaj.Turklāt viņam piemīt apskaužamas pareģa spējas.Jo,reku dakters K šovakar caur d-portālu mūs izvēsta par sekojošo: (c)Skatoties konkrētāk pa bērnu vecuma grupām, saslimstība saglabājas vislielākā vecuma grupās 15-19 gadi...Jā,paskat ko, kādi rakkari..Prasītos pēc kārtīgiem žagariem..

Pa to laiku citur (skatoties konkrētāk/pa..) tiek vēstītas vēl citas hipotēzes: tg24.sky.it/cronaca/2021/04/19/covid-pass-regioni#12 ...Paredzams,ka,..(Eiropas zaļā caurlaide)...darbosies no jūlija...Caurlaide apliecina vismaz viena no trim nosacījumiem esamību: vakcinācija,negatīva Covid testa veikšana iepriekšējo 48 stundu laikā, (iz)dziedēšan(ās) no Covid....dokuments ļaus jums apmeklēt arī tādus publiskus pasākumus kā koncerti vai spēles...ļaus jums... pārvietoties starp dalībvalstīm...ar mērķi atsākt tūrismu... Vatureko,aktāgan.Jā.Diez "mums" arī kkas no tā gardā luņķa atleks? āā,..ES caurlaidi finansēja ar 50 miljoniem eiro.Hmm..

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Par ko tev tāds satraukums? Pandēmija pati no sevis tā neizbeigsies. Tā kā arī īpašās sniegpārsliņas būs jāvakcinē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kādēļ neizbeigsies? Tadēļ, ka esi noticējis, ka šis ir kautkāds megavīruss, kas ir spējīgs iznīcināt cilvēku sugu?

Laikam neesi sapratis, kas ir vīruss, skatoties no evolūcijas perspektīvas un tiem miljardiem gadu, kurus vīrusi ir sadzīvojuši ar saimniekorganismiem bez jebkādas vakcīnu eksistences.

Izbeigsies. Var tikai diskutēt par to, kā tieši.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Izbeigsies, kad būs pāris vilņi apskrējuši pa pasauli un visi kas var atstiepties būs atstiepušies, bet tad jāatceļ ierobežojumi un tas nenotiks. Tā kā bez vakcīnas ātrāk vaļā netiksim, ja vien ilgstoši negribi epidemioloģiskus ierobežojumus.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tak Vasiļevskis rakstīja, ka ierobežojumi ir uz palikšanu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kaut kāda taisnība tajā ir. Tikai tad ir jātic, ka tiem ierobežojumiem ir jēga. Kā jau minēju iepriekš satistika rāda, ka ierobežojumi vīrusu neietekmē. Attiecīgi būs tā, kā saki "atstiepsies, kas būs atstiepušies" - un tad jau redzēs, ko darīs ar tiem ierobežojumiem, kādus jaunus iemeslu izdomās atstāšanai. Un uz vakcīnām vari necerēt - jau šobrīd pirmajiem vakcinētajiem sāk zust imunitāte - izskatās, ka tā būs tik īstermiņa, ka nepietiks pat ar vakcinēšanos 2x gadā. Vakcīnu ziņā būs tāpat kā ar gripu - kaut kāds bariņš aktīvistu regulāri vakcinēsies un ar to arī viss beigsies.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

atkal jau tev sava, dīvaina loģika.

1) Ja vīrusa nav, tad kā var vakcinētajiem zust imunitāte?

2) kas tā par statistiku, kas rāda, ka ierobežojumi neietekmē? Kur tāda ir?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

1) Kas tev par vīrusu nav? Imunitāte respiratorajām slimībām ir pārejoša - pret gripu jāpotējas katru gadu. Pret zināmajiem koronavīrusiem neviens vispār nebija iesprindzis vakcinēties, jo slimošana viegla, bet imunitāte vēl īsāka kā gripai. Attiecīgi nav nekāds pārsteigums, ka šī konkrētā vīrusa imunitāte ir tikpat īsa, kā citām koronām.

2) Spilgtākie piemēri, ko esmu jau minējis - Florida pret Kaliforniju, Z Dakota pret D dakotu (viena klimata josla, vieni koronas cipari, viena uzskaites metodika, pie varas dažādas partijas - radikāli atšķirīga ierobežojumu politika). Teksasa - pēkšņa visu ierobežojumu atcelšana vienā dienā neuzrāda nekādu lēcienu citādi visnotaļ lineārā grafikā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Statistika kā reiz rāda, ka ierobežojumi strādā, ne visi 100%, bet strādā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Man ļoti nepatika bērnu attālinātās skolas uzsākšana un tāpēc pēc tam es pasekoju līdzi tiem datiem, kas nebija pat diži grūti, jo pazīstamam cilvēkam ir hobijs katru dienu ievākt aktuālos datus un excelī taisīt tabulas un grafikus.

Tīri teorētiski bērni skolās tiekas, biedrojas, viens otru aplaiž un viss gauži traki - viens uz klasi atnāk, visiem pielaiž, visi iet mājās, aplipina savējos u.t.t. Bērnus ierobežojot pēc tām ~2 nedēļām vajadzētu sākties uzlabojumam. Pagāja 2 nedēļas, pagāja mēnesis, pagāja 2, bet līkne virzījās ar iepriekšējo tendenci uz augšu. Pat ne ar dižiem izlēcieniem.

Tā ka to pozitīvo efektu te man neizdevās saredzēt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tas jau nav tik vienkārši, izplatīšanās ceļi ir vairāki un ierobežojot vienu var arī Excel līkne nemainīties, ja tajā brīdī cits vektors iet uz augšu. Tu jau kā tāds politiķis skaties uz to tik vienkāršoti. Vispār liela daļa ierobežojumu ir par godu tam, lai sab transports nav jāslēdz, kas būtu daudz efektīvāk.

Kolēģim zarazu kā reiz sieva no tramvaja atstiepa, tiesa visi gan no tā mājsaimniecībā neizslimoja. Citam rada gabalam sīkais no bērnudārza atnesa un šis smagi nolikās.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Skolas nesalīdzināsi ar frizieriem - teorētiski tur iespēja noķert covidu ir gana liela, jo nāk it visi bērni un biedrojas, attiecīgi kaut kādam efektam būtu jābūt jūtamam. Arī ar sabtranu daļa uz to skolu devās, kas vēl papildus. Nejutu pienesumu.

Apgalvojumi, ka tas viss noteikti ir gājis labumā, toties to visu uz leju novilcis kas cits, nav balstīti ne uz ko - pieņēmums, kas ir tikpat ticams, kā mans apgalvojums, ka tas pienesums ir gauži neliels, ja salīdzina ar radītajām neērtībām.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tas, kas tiek ignorēts šādi spriedelējot, ir tas, ka instrumentārijs ir gauži nabadzīgs. Gan jau, ka pienesums no bērnu mājās sēdēšanas ir mazāks kā gaidīts, taču ar ko aizstāt īsti nav. Tajās pašās autolietās šis pats ir ļoti redzams - fosila degviela ir kaitīga, smirdīga un nezaļa, bet aizstājēju nav. Vajadzētu nelietot, bet kā?

Tas pats ar ierobežojumiem - ja vajag rezultātu, arī vājefektīvie derīgi.

Kas gan interesanti - datu kopas jau ir garas un varenplašas. Bet izslavētā datu zinātne acīmredzami neko tur sazvejot nevar. Domājams, ka mākslīgam intelektam šis būs dūriens mugurā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Dīvaina vakcinēšanās reklāma krieviski, attēls arī atbilstošs ;)

www.tvnet.lv/7229104/vakcinesanas-aicinajuma-tulkojuma-ieviesusas-divainas-kludas

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Ļoti labi, būs mazāk vatņiku. Īsti vatņiki tāpat gaida sputņiku. Tā ir ka valodas nemācās.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jau klāt arī Dienvidāfrikas variants:

"Pagājušajā nedēļā atklāti pieci saslimšanas gadījumi jeb 3% ar Dienvidāfrikas paveida SARS-CoV-2, ar bīstamo E484K mutāciju, kam esošās vakcīnas nav pietiekami efektīvas,"

www.tvnet.lv/7229247/latvija-atklati-pieci-saslimsanas-gadijumi-ar-dienvidafrikas-paveidu-dala-vakcinu-pret-to-nav-pietiekami-efektivas

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nekas - esošās potes tāpat izpotēs, kur tad citur tās likt ja ne cilvēkos...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, bet ko tad es saku? Vakcīnām, varbūt, ir kāda ietekme uz prioritārajām grupām, to mirstības samazināšanu.

Tak pašā Covid sākumā Zinātnieki mums skaidroja, ka vīruss mutēs, kamēr viņš pielāgosies mums un kļūs nekaitīgs. Tad vēl par vakcīnām tikai sapņoja.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Vīruss pielāgosies mums vai mēs pielāgosimies vīrusam? Es kaut kā nevaru iedomāties apstākļus, pēc kuriem vīruss tā vienkārši varētu kļūt nekaitīgs...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nu, ok, ja tu to nezini, neesi dzirdējis.

Vīrusa uzdevums nav nogalināt, bet pēc iespējas ilgāk saglabāties. Tieši tāpēc viņš mutē.

Piemēram, no vēstures mēs zinām kā baltie kolonisti aplipināja ar vīrusiem abu Ameriku pamatiedzīvotājus un viņi mira kā mušas. Tomēr šodien redzam, ka indiāņi joprojām dzīvi. Tātad kāpēc viņi visi neapsprāga? Diez vai 500 gadus atpakaļ bija attīstīta medicīna ar zālītēm vai vakcīnām.

Linkus es neiešu meklēt, bet var kkur paskatīties Rīga 24 visādus raidījumus ar Kalviņu utml. Tas bija tikai gadu atpakaļ

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pielāgošanās ir abpusēja - vārgākie cilvēki nomirs kopā ar agrasīvākajām vīrusa mutācijām.

Neviens vīruss nav nekaitīgs - koronavīrusi ir visplašāk izplatītā vīrusu grupa - tautā saukti par "iesnām" - tieši tādēļ, ka ir ļoti lipīgi un maz kaitīgi. Un puņķains bērnelis, ka nedēļām vazājas apkārt, appuņķojot visu savā apkārtnē ir daudz efektīvāks izplatītājs par slimnīcas vidē, kur tiek ievērota max dezinfekcija un piesardzība, mirstošu klepotāju.

Kā vīruss (konkrēta mutācija) var kļūt nekaitīgs? Elementāri - tie, kas mirst, to dara tikai vienreiz. Tie, kas izveseļojas - pamatā katru nākamo reizi slimo vieglāk vai nesaslimst vispār.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu, vismaz man zināmajos 2 gadījumos tie, kas saslima atkārtoti, otro reizi slimoja jūtami smagāk.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tad varbūt jāmeklē problēma diagnostikā, nepareizi konstatējot atkārtotu slimību. Varbūt viena epizode bija Covid, bet otrā gripa. Vai otrādi.

Bet, ja tomēr tā nav taisnība un vīruss ir tik unikāls, ka atkārtota slimošana patiešām ir smagāka... Tad tas pats ir spēkā ar vakcīnu un labāk ir nevakcinēties.

Kurš variants tavā naratīvā der labāk?

P.S. pasaki man, kas ir tavi draugi un es pateikšu, ka esi tu. Manā paziņu lokā, kurš sanāk visai plašs, ja pieskaita soctīklu "draugus", nav neviena zināma smaga slimnieka, kur nu vēl atkārtota. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka šajā lokā nav arī neviena no gripas mirušā, bet ir pietiekami, kas ar gripu ir slimojuši smagi. Un pats esmu slimojis smagi ar kaut ko neidentificētu, pirms Covid "ēras", bet kas ar pārsteidzošu līdzību atbilst tagadējiem Covid "šausmu stāstiem" nevis gripai.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Tev jādraudzējas ar Ciekuru.

Manā lokā ir viens miris radinieks, divas stacionētas paziņas (viena bija reanimācijā, otra zem skābekļa terapijas).

Pats esmu vakcinējies.

Nesapratu tavu domu par nevakcinēšanos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jãdrwudzejas, jo visiem, kas nav vienisprātis ar tevi, ir jābūt draugiem savā starpā, pat ja viņu uzskatos vispār nav nekā kopīga?

Ko nesaprati? To, ka neticu versijai pēc kuras atkārtota saslimšana ir smagāka, bet pēc vakcinācijas slimošana ir vieglāka? Tur tāda mērena pretruna sanāk ar pamatdomu, kā vispār darbojas imunitāte un kas ir vakcīna pēc definīcijas. Protams, vienmēr pieļauju domu, ka esmu tikpat tumsonīgs izpratnē par vakcinācijas teoriju, kā to, ka nevar vienlaikus pamatoti aizstāvēt transpersonu un sieviešu tiesības.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt

Tu, protams, zini labāk, cik pareiza kam ir bijusi diagnostika.

"...pasaki man, kas ir tavi draugi un es pateikšu, ka esi tu..."

Pēc šī sanāk, ka tavi draugi ir tādi paši meļi un iedomīgi, žultaini ībļi kā tu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Lai kļūtu nekaitīgs ir arī jārodas pretējām kaitīgākām mutācijām. Vīrusam pa lielam vienalga, izveseļojies vai miris saimniekorganims tam ir viens un tas pats. Mirstošs pat ir izdevīgāks, izklepo vīrusus pastiprināti.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tas britu paveids laikam tiešām ir diezgan nolāpīti lipīgs. Šobrīd man darbā 3 kolēģes saslimušas. Viss sākās ar vienu, kura saķēra britu variantu hvz kur... Pēc divām dienām otra, kura neskaitījās viņai nekāda kontaktpersona - sēdēja atsevišķos kabinetos, tikai tik, cik pāris reizes iegāja pie pirmās kaut kādus papīrus no plauktiem paņemt vai nolikt. Tad vakar uzzināju, ka inficējusies vēl viena no tā spārna. Pirma - tančuks pirmspensijas vecumā. VIņai diezgan traki - 5 dienas augsta temperatūra, vakar gribēja saukt jau ātros, bet šodien it kā esot labāk. Otra - jauns zaķis. Pirmās 2 dienas bija traki, trešajā esot jutusies tā, ka varētu uz darbu nākt, bet vakar atkal sākās sviests. Šobrīd klepus, kakls, iesnas, nejūt garšu, temperatūra...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Mums arī kritīs rekordi(atpaliekam par mēnesi) Visā aeiropā saslimstība iet uz augšu neskatoties uz visādām vakcīnām. Man tos grafikus ierosināja papētīt Alfa, kas te bija iemetis tekstu par UK un Izraēlu ar 10x mazākiem keisiem

Piemēram Grieķija(7.2% pilnībā vakcinēti) www.keeptalkinggreece.com/2021/04/20/greece-coronavirus-cases-deaths-intubations-april-20/#.YH8EXHgXrLI.twitter

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Aug, bet vakcinēto vidū to saslimušo ir mazāk... tāpēc jau tiek liktas tik lielas cerības uz pūļa imunitāti...

www.tvnet.lv/7229279/vakcineto-personu-vidu-atklati-7-3-reizes-mazak-covid-19-gadijumu

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Nu Es jau nedēļu slimoju ar to zarazu, visiem mājniekiem arī pozitīvs tests. Lēnām paliek labāk, bet ļoti lēnām.

mnm Reģ.: 25.01.2018
2 0 Atbildēt

Es ar šo slimoju mēnesi "vieglā" formā, pirmajā nedēļa pat no gultas aizejot līdz podam ~5m pulss leca līdz 120 kaut gan neesmu nekādās riska grupās. ~2 mēnešus pēc izveseļošanās sekas joprojām jūtamas tieši uz sirdi un pulsa lēkāšanu.

Ierobežojumus ievērojām - strādājām no mājām/produktus pasūtam/sab. transportu neizmantojām, kur dabūjām joprojām mīkla...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Un vai zini, ka pulss lēkā arī tiem, kas nav slimojuši? To, ka "mājsēdes" dēļ vispārējā veselība ir vēl dziļākā pakaļā lielākajai daļai sabiedrības, jo īpaši kardioloģijas lauciņā, nekā tā bija pirms ierobežojumu ieviešanas?

Jā nešaubīgi - slimība pastiprina šis sajūtas, bet ir maldīgi domāt, ka "2 mēnešus pēc izveseļošanās sekas joprojām jūtamas tieši uz sirdi un pulsa lēkāšanu." ir tikai un tieši pašas slimības, nevis mazkustīga dzīvesveida rezultāts.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 5 Atbildēt

mnm rakstīja: Es ar šo slimoju mēnesi "vieglā" formā, pirmajā nedēļa pat no gultas aizejot līdz podam ~5m pulss leca līdz 120 kaut gan neesmu nekādās riska grupās. ~2 mēnešus pēc izveseļošanās sekas joprojām jūtamas tieši uz sirdi un pulsa lēkāšanu.

Ierobežojumus ievērojām - strādājām no mājām/produktus pasūtam/sab. transportu neizmantojām, kur dabūjām joprojām mīkla...

Ej dirst lūdzu

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jāpiekrīt. Šitādu mēslu, ka knapi varēju līdz podam aizvilkties, nebiju nekad iepriekš slimojis. Vairākas naktis gultā sēdēju neaizmidzis, jo pagulēt nebija iespējams. Ožu atguvu vasarā un visi deguna dobumi sagāja sviestā uz vairākiem gadiem. Ak jā - tas bija sen, pirms kādiem 5 gadiem, bet atvests no Itālijas, nolikos pāris dienas pēc atgriešanās. Tagad ar Covid, ja pieņem, ka tests nemeloja - vienas no vieglākajām sezonālajam iesnām pēdējā laikā.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Gudrs mācās no citu kļūdām, muļķis no savām. Tā ir ar tiem dirst sūtītājiem.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Šeit sanāk, ka gudrais mācās no muļķa.... Ieteicamo procesu sarakstā šis neietilpst

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Valstu līmenī visi ir mulķi. Katra valsts līdz pēdējam cerēja, ka vīruss garām paies. Gluži kā II pas. kara priekšvakarā visi cerēja, ka nebūs jākaro.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Interesanti, kad beidzot sāks parādīties info, ka šis modernais vīruss spēj radīt kautcik nepatīkamus simptomus mazāk kā 20% no visa humanoīdu kopskaita? Kapēc jāvakcinē visus, ja lielākā daļa pat nepamana ( nepamanīs, nepamanītu) vīrusa klātbūtni organismā? Vai tad nav lētāk un vienkāršāk ar testu palīdzību atdalīt saslimt spējīgos no saslimt nespējīgajiem un tad tos spējīgos sadzīt sterilās koncentrācijas nometnēs nu un izdomāt ko ar viņiem darīt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Info ir pieejams jau sen - faktiski pirms vēl Latvijā vispār kāds par Covid sāka runāt, bet tas līdz šai dienai tiek noklusēts "pareizajos" mēdijos.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 1 Atbildēt

Ierosinu portālam nerādīt tavus komentārus.

Palasīju par to citokīnu vētras prognozēšanu. Šobrīd ir tikai apzelējumi nevis validētas metodes. Turklāt atzīta un pierādīta preventīva terapija arī nav noteikta. Neviens neko neslēpj.

Vakcinēšanas lietderību varētu atstāt klīnicistu un epidemiologu ziņā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Cenzors ir ieradies. Āmen.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Piesaukt cenzūru nebija vietā. Tomēr citokīnu vētras noteikšana nav tik vienkārša, kā tev labpatika apgalvot: " ārstiem ir zināms un ar relatīvi vienkāršu asinsanalīzi nosakāms priekšnosacījumu komplekts" Tātad, kas īsti bija publikācijā, uz ko tu atsaucies:

"Overall, the analyses yielded six predictive criteria comprising three clusters of laboratory results relating to inflammation, cell death and tissue damage, and electrolyte imbalance."

1.Analīzes norādīja sešus paredzamus kritērijus, kuri attiecas uz laboratorijas rezultātu trīs klāsteriem, kuri ietver iekaisuma rādītājus, šūnu bojāejas un audu bojājumu parametrus un elektrolītu līdzvara trūkumu.

"In particular, patients in cytokine storm exhibited a proinflammatory status and elevated levels of enzymes indicating significant systemic tissue damage."

2.Jo sevišķi, pacienti ar citokīnu vētru uzrādīja priekšiekaisuma statusu (?) un tādu enzīmu paaugstinātu līmeni, kuri attiecas nopietnu sistēmisku audu bojājumu.

medicine.temple.edu/news/criteria-predict-cytokine-storm-covid-19-patients-identified-temple-researchers

Kur no tā var secināt, ka citokīnu vētru iespējams prognozēt ar relatīvi (?) vienkāršu asinsanalīzi ?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Viss, ko spēji, izlasīt divus konkrētus uz paplātes pasniegtus rakstus? Es pašā sākumā uzrakstīju, kā atrast pamatinformāciju un divus piemērus, ko Google ātrumā atrod par tēmu, kura, saskaņā ar vispārējo naratīvu, neeskistē vispār.

Ej, rocies, pēti, meklē. Jā - viss nav ideāli, bet citokīnu vētras prognozēšanas un novēršanas iespējas nebut nav mazāk izpētītas, kā tās vakcīnas, kuras stumj pa visiem galiem, neko īsti par tām nezinot.

Un piesaukt cenzūru bija precīzi vietā - tu izteici tiešu aicinājumu portālam cenzēt viedokli, kas neatbilst tavam naratīvam.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, kāpēc man meklēt un pētīt, ja tu jau esi izpētījis ? Domāju, vairumam no mums jau ir uz rokas Gulbja vai citas laboratorijas senāki vai nesenāki asins analīzes dati, tad tu varētu konkrēti uzrakstīt tos asins analīzes parametrus un to līmeni, kuri atbilst citokīnu vētras iespējai un mēs tad varētu salīdzināt ar saviem :-/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Laikam jau esi ļoti izglītots, ja nezini, ka Gulbja laboratorija veic konkrētu rādītāju analīzi un par katru elemetu (vai bloku) ir jāmaksā atsevišķi. Protams, ka ir nepieciešamas specifiskas analīzes uz konkrētiem rādītājiem - bet ir zināms, kādi ir faktori un lielākā daļa no tiem ir noskaidrojami ar asins analīzēm. Nepēti un nemeklē, ja tevi tas neinteresē detaļās un pieņem faktu, ka kaut kādu iemeslu dēļ šī metodika (kas, nenoliedazami, nav pilnībā izpētīta) netiek pielietota, bet tiek veikta masveida vakcinācija ar vakcīnām, kas nav pilnībā izpētītas. Vienīgais, kas par vakcīnām ir droši zināms - tās samazina komplikāciju letalitāti demogrāfiskajai riska grupai - t.i. senioriem, diabētiķiem u.c. Attiecīgi pamatoti būtu vakcinēt šo riska grupu un jau domāt par atkārtotu vakcināciju, zinot, ka imunitāte ir īslaicīga, nevis muldēt par visas sabiedrības vakcināciju un kaut kādas pūļa imunitātes iegūšanu. Un ja ir zināma riska grupa, kuru ar pietiekami lielu varbūtību ir iespējams identificēt, tad tas ir jādara preventīvi, nevis jāļauj mirt jauniem un stipriem cilvēkiem, lai pēc tam varētu šausmināties par mirušajiem un uz tā pamata noteikt arvien jaunus ierobežojumus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Laikam jau esi ļoti izglītots, ja nezini, ka Gulbja laboratorija veic konkrētu rādītāju analīzi un par katru elemetu (vai bloku) ir jāmaksā atsevišķi utt."

Nu, kādā sakarībā uztraukums par maksu ? Auto portālu gluži neveido zupas virtuves kandidāti.

Bet attiecībā uz asins analīzēm, es tās pārzinu diezgan labi, man tās ir taisītas diezgan, sevišķi 3 gadu periodā, kad ārsti nevarēja noteikt diagnozi, vismaz 50 analīzes, tā , ka es pats arī iemācījos tās izvērtēt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 2 Atbildēt

Es ierosinātu tevi iedzīt koncentrācijas nometnē un izdomāt, ko ar tevi darīt. Daudzi "saslimt spējīgie" sabiedrības labā ir izdarījuši daudz vairāk kā tu... Kurš Vadonis četrdesmitajps dzina koncentrācijas nometnēs tos, kuri neatbilda viņa izpratnei par pareizo cilvēku?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Kurš "Vadonis" šeit nodefinēja, ka citu slimību upuri neatbilst viņa izpratnei par pareizo cilvēku, kura dzīvība ir ievērības cienīga? Tu, mēsl, tak esi gatavs iedzīt nometnēs visus, kas neatbilst taviem politiskajiem uzskatiem, bet nepatīk, ka kāds cits piedāvā tā rīkoties?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nu, nu, pastāsti, kurš "Vadonis" tas bija un kurā vietā konkrēti tas tika teikts? Ar atsaucīti, lūdzu... Vai arī turpināsi melot un gāzt savu žulti, kā līdz šim...

Bet vispār smieklīgi - pusijam atkal tvaiks pa ausīm nāk ārā, kā gribas ar mani kašķi pamklēt. Cui, sunīt, cui!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tu, mēsl, tu. Konkrēti šajā diskusijā. Ej un rocies pa visām lappusēm un uztaisi izlasi, ko piespraust pie sienas ar saviem uzskatiem, ka ir jādara viss, lai glābtu Covid slimniekus un nospļauties par to, ka dēļ ierobežojumiem mirst citi.

Tev tak pašam tvaiks pa ausīm nāk ārā, tiklīdz kāds ieminas, ka Covid varētu nebūt vienīgā problēma.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Normālā sabiedrībā gan ir pieņemts, ka pierāda tas, kurš apgalvo... bet, nu, jā - tu un "normāls", kā redzam, ir diezgan nesavienojami jēdzieni. Šobrīd izskaties pēc puišeļa, kurš ir piedirsis bikses un, tā vietā, lai pa kluso tās novilktu un to dirsu nomazgātu, tu tāds apdirsies skraidi apkārt, vicini savu brūno substanci citiem gar degunu un lielies, kāds tu kruts. Redzams, ka ne uz ko vairāk kā prastu lamāšanos spējīgs neesi. Un es jau cerēju, ka vismaz kaut ko būsi uzracis... nu, vismaz kaut ko tādu, ko varētu no konteksta izraut un, kā tirgussieva, to iztulkot pa savam. Bet, nu jā, ar to tu riskētu sevi par vēl lielāku apsmieklu padarīt.

Viss, man apnika, turpmāk vari atviegloties, cik gribi, tavu sūdu nelasīšu... neesi tā vērts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Normālā sabiedrībā ir pieņemts, un ar normālu sabiedrību var runāt argumentēti. Mēsliem, kas pēc savas politiskās pārliecības izlemj, kuru cilvēku dzīvības ir nevērtīgas, netaisos neko pierādīt "normāli".

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Protams, ka "netaisies pierādīt". Kāds pārsteigums!

Tu pats atzini, ka neesi šeit, lai "argumentēti runātu", bet lai meklētu kašķi un parādītu savu pārākumu. Ko arī pierāda vairums tavas caurejas šeit ne tikai ar mani.

Būtu gan interesanti palasīt, ko biji domājis ar manu "politisko pārliecību"... bet nu jā, tu jau tikai proti, kā veca plate, ļurināt vienu un to pašu. Turklāt bez seguma. Tukšpļūtis.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tā arī "viedokļa" par plānoto bērnu apstrādi nav.Nu ka nav ta nav.Gaidaaam ko ta dakters Faucis tālāk (mums) pasacīs.Jā.Jess.

Visi strīdās, bat Ziņas (ārpus kasjaunssa) laikam neviens nelasa.Es Jums iztulkošu,lai jautrāka rīt darbadiena.Jā.

Wauu,jopt..20 апреля 2021, 20:37 ...Разработанная российскими учеными вакцина от коронавируса в виде молочного напитка по затратам на производство будет значительно дешевле других вакцин, сообщил президент Российской академии наук (РАН) Александр Сергеев...«Таким образом функционализируется бактерия, которая становится носителем информации относительно вредоносного S-белка. Важно, что раз это бактерия, то производство бактерий и вакцин на ее основе гораздо менее трудоемкое, более простое и дешевое, чем производство других вакцин», – сказал глава РАН. ...Ran! (a mums PAHuj...) ;;;ppp

www.tt.com/artikel/30789606/neue-studie-mit-freiwilligen-forscher-infizieren-genesene-mit-sars-cov-2 ...Pirmdiena,19. apr...Britu pētnieki jau kopš marta mērķtiecīgi inficē brīvprātīgos, lai izmeklētu koronālās infekcijas sekas. Tagad viņi vēlas atkārtoti inficēt jauniešus, kuri jau ir pārdzīvojuši infekciju. Brīvprātīgie testa truši par to saņem daudz naudas, taču viņi arī riskē....Lai veiktu eksperimentu, testa subjektiem vismaz 17 dienas jābūt karantīnā...brīvprātīgie dalībnieki tiks inficēti ar sākotnējo vīrusa celmu no Uhaņas...pēc tam viņiem tiks sniegta medicīniskā aprūpe uz gadu...Kā izdevumu kompensāciju testa subjekti katrs saņem nedaudz mazāk par 5000 mārciņām, kas ir aptuveni 5770 eiro... Guuut!!!...

Ou...Jess..2021. gada 20. aprīlis - 17.06.. tg24.sky.it/salute-e-benessere/2021/04/20/covid-vaccini-pregliasco ..."Mums būs vajadzīgas atjauninātas vakcīnas 2022. gadam" ...To paziņoja Milānas universitātes virologs, paskaidrojot, ka "šī pandēmija nebeigsies nekavējoties" un ka, pateicoties vakcinācijām, "mums būs civilizētāka līdzāspastāvēšana ar šo vīrusu. Bet mums tas būs jādara tāpat kā Izraēlai, kas jau ir rezervējusi devas 2022. gadam, tāpēc ar atjauninātām vakcīnām, mazliet kā gripas šāvieni ”. Jo, viņš piebilda, "šis vīruss paliks, tas kļūs ..." ..Uhhh,nu tik buuus izdevumi/ienaakumi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

He-he, nupat atcerējos, ka man tak šodien softvēra apdeits... jopcik, gandrīz aizmirsu.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 1 Atbildēt

Nu tad nebremzē bet kāp savā kūpošajā prēmium limuzīnā un vibrē uz kovidtelti pēc savas devas. Vakarā varēsi nosvinēt ar rīgas šampanieti un ķilavām.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Nevar pēc devas grādīgos lietot.

Bet smieklīgi, kā centies kaut ko iefļūtīt... tas nekas, ka kaut ko pilnīgi bezjēdzīgu. Bet, nu jā, alkoholisms un mazvērtības kompleksi dara savu...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 3 Atbildēt
Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 1 Atbildēt

GB12 rakstīja: Nevar pēc devas grādīgos lietot.

Bet smieklīgi, kā centies kaut ko iefļūtīt... tas nekas, ka kaut ko pilnīgi bezjēdzīgu. Bet, nu jā, alkoholisms un mazvērtības kompleksi dara savu...

Tu esi gatavs aykārtot man par šito klātienē jefiņ?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Iekoda acīs, he-he?

Tu jau droši vien zini, ko saka par tādiem, kuri grib, lai "atkārto šito klātienē", vai ne?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 2 Atbildēt

Galvenais covidfans GB12 patiešām prasās, lai viņu noliek pie vietas

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Turpini...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti