Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
Shiirs Reģ.: 13.07.2006
10 2 Atbildēt

Lohiem lohu problēmas. Pat negribu iedziļināties.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
5 2 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 12 Atbildēt

Šorīt man nāca atklāsme (kā Gobzemam). Ātrumā pārejot pāri pēdējām lappusēm, ir redzams, ka šis topiks ir pārvērties par miskasti, kurā daļa no mumsīm ir sākuši močīt apmērm šādi www.youtube.com/watch?v=E0zx8GIBI_Y . Kaut kad tas kovids taču beigsies un būs jādzīvo tālāk, un gan jau aktīvākie foruma biedri, kuri nemeklē šeit iespēju izgāzt žulti, satiksies kādā pasākumā vai testā, kad tas būs atļauts. Un ko tad? Sāksim skaidrot attiecības un viedokļus par kovid? Vai arī teiksim Mārim - es ar to tur nesēdēšu vienā mašīnā, jo viņš ir/nav vakcinējies vai ir kovidlohs/kovidiots? Sabiedrība ir ļoti saškēlusies un mēs šeit to šķeļam vēl vairāk. Šajā topikā izvillojamies par kovidu, un blakus, it kā nekā nebūtu bijis, iesakam, kādas mašīnas iegādāties. Un otrādi. Sviests, vai ne? Un, kā saka, ja vēlies mainīt sev vidi apkārt, sāc ar sevi. Tāpēc, ja kādu esmu aizskāris vai esmu kādam uz3.14rsis citāda viedokļa dēļ, es publiski atvainojos. Ar šo es nedomāju tos dažus personāžus, kuri te vienkārši meklē kašķi un atvieglojas, gāžot otram savu caureju un mēģina izrādīt pārākumu.

P.S. Es negatavojos iet klosterī vai kā savādāk tīrīt karmu. Es vispār karmai neticu;

P.P.S. Es negatavojos gulties penālī. Ne nošaujoties, ne kā savādāk;

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Visu cieņu, labi teikts, bet nu jā - situācija ir nelāga un ir 2 karojošas nometnes un pašreizējā izolācija nekādā ziņā neveicina dzīvesprieka atgūšanu un tad nu tas viss aiziet uz forumiem u.tml.

Lai gan, ja tā padomā, ja reiz cilvēki spēj to kaut vai foruma ietvaros nodalīt un šeit izlamāties, bet tēmā "iesaki jaunu auto" piekrist otra viedoklim par to, ka jaunais passats nav pietiekami ērts un lēts, pat ja tas otrs ir pretējā nometnē - arī tas jau nav slikti.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 11 Atbildēt
msh Reģ.: 16.04.2007
2 4 Atbildēt

Šodien man bija paredzēts zobārsta apmeklējums, diemžēl potēšanas kampaņas dēļ tas pārcēlās par mēnesi - aizvakar man piezvanīja un mani atteica, vakardien uzzināju kāpēc tas ir noticis - izrādās, zobārstei vīrs nolicis karoti - abi esot tikuši sapotēti, abiem palicis sūdīgi, vīram tik ļoti ka to ievietoja slimnīcā - pēc tam gan izrakstīja, bet nu nolicis karoti - ja arī ne tieši potes dēļ, tad tās sačakarētā veselība tur noteikti palīdzēja.

Stāsta morāle - vajadzētu tomēr sākt potēšanu ar tiem kas nav vajadzīgi - vispirms visus politiķus un birokrātus un pēc tam pārējos...

spainis Reģ.: 27.04.2006
4 0 Atbildēt

Kāds ir slēdziens par nāves cēloni? Nu tā, lai nav tukšdiršana.

P.S. Paredzu, ka reptiloīdi ir noslepenojuši sekcijas rezultātus.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Stāsta morāle - vajadzētu tomēr sākt potēšanu ar tiem kas nav vajadzīgi - vispirms visus politiķus un birokrātus un pēc tam pārējos..."

Šo vajadzētu pārcelt uz Pasaule un politika un palūgt Bradypus pastāstīt par uz anarhiju bāzētas sabiedrības modeļa piemērotību Latvijai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Wow... Šito vēl nebiju dzirdējis, bet pieeja pazīstama. Ja esi pret totalitārismu, tātad esi "par uz anarhiju bāzētas sabiedrības modeļa piemērotību Latvijai".

Klasiski - visi, kas neatbalsta komunisma celtniecību ir Hitleri. Prieks, ka man ir izdevies kaut ko šajā klišejā "salauzt". Nu jau paliek interesanti - anarhija jau tā kā visu laiku ir bijusi sociālistisko revolucionāru iemīļota

GB12 Reģ.: 29.03.2011
8 12 Atbildēt

Ja nemaldos, tas bija Kanādā, kur kovid upuriem pieraksta arī tos, kuriem ir pozitīvs tests, bet kuri, piemēram, iet bojā auto avārijās. Šķiet, ka ar vakcīnām būs tas pats - ķipa, ja iauto kolektīvs uzzinās, ka esmu nokritis pa trepēm vai nošāvies, kā te viens man vēlēja, tad Vakcīna būs vainīga.

Un studijā nākamā pērle www.facebook.com/vakcinrealitate/photos/a.515788258906833/1104028910082762/ Izrādās, ka pie nevakcinētu sieviešu menstruālajiem traucējumiem (un covid izplatības vispār) vainīgi vakcinētie... Interesanti būtu saprast, ko domā tie 59 cilvēciņi, kas ar šo ziņu dalījās. Un komentāri vispār iespārda...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
6 10 Atbildēt

Kurš te kaut ko minēja par diskrimināciju pēc (ne)vakcinācijas fakta... antivakseru dubultā morāle.

twitter.com/i/status/1385225348300906499

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 10 Atbildēt

Volx, tu vecs laikam paliec, laiks pensijā. Galīgi vairs neesi uzdevumu augstumos. Kāpēc neesi kolektīvu vēl iepazīstinājis ar jaunāko antivakseru šedevru? www.facebook.com/groups/150340393678149

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Esmu lietas kursā, bet tur nekā tāda nav

No jaunumiem Ceriņš bijis policijā pēc frontes iesnieguma.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
4 5 Atbildēt

Manā īslaicīgajā sevis nodarbināšanas uzņēmumā viens 21 gadus vecs jauneklis visiem ar lepnumu sejā teica - esmu dabūjis vakcīnu. Visi kā viens viņu ne tikai nesaprot, bet pat kāds arī kaut kur pasūta Biju liecinieks, kad kāds klients reaģēja ar pamatīgu izsmieklu arīdzan. Vakcinētie - tā ir jūsu problēma un tikai. Neuzbāzieties ar to ne FB profilā, ne citādi. Un visi lai dzīvo mierā katrs ar savu pārliecību.

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Man nav dižu iebildumu, ka kāds visu brauc ar velo, ka neēd gaļu, ka vakcinējas - nu lai katrs rīkojas pēc saviem ieskatiem. Tiklīdz kāds to sāk pasniegt ar

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 12 Atbildēt

No šī izriet, visi "dzīvos mierā katrs ar savu pārliecību", bet ar to uzbāzties "FB profilā un citādi" drīkst tikai nevakcinētie un kovid noliedzēji... Es pareizi sapratu?

Un ja tiek izsmiets kovid noliedzējs vai antivakseris, tad tas ir slikti, bet, ja vakcinētais, tad tas ir pieņemami un atbalstāmi?

Amizanti, protams, ka kāds mēģina cenzēt un norādīt, ko likt vai nelikt savos FB profilos...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Man tas šķiet stulbi. Pats neko tādu neakcentēju arīdzan. Gluži kā geji, atklātībā iznākuši

GB12 Reģ.: 29.03.2011
16 12 Atbildēt

Nu, daudziem šķiet stulbi tas, ko dari tu...

iciks Reģ.: 29.05.2013
6 0 Atbildēt

Velns, te darot vairākas lietas paralēli, kaut kā iepostējās ne līdz galam.

----

Man nav dižu iebildumu, ka kāds visu brauc ar velo, ka neēd gaļu, ka vakcinējas - nu lai katrs rīkojas pēc saviem ieskatiem. Tiklīdz kāds to sāk pasniegt ar domu - es esmu labāks par citiem, jo [KAUT KAS], man šāds cilvēks sāk nepatikt. Un šādu šādu savas vakcinēšanās fakta reklāmēšanu savādāk uztvert nevaru. Nu novakcinējies, dzīvo laimīgs, dzīvo droši, nafig katram tas jāstāsta?

Tiesa, te nu laikam vecums savu spēlē. 20 gados katram liekas, ka viņš tik nu spēs mainīt to iesīkstējušo un stulbo pasauli, kurā viss ir tik ačgārni un aplam. Tikai tie vecūkšņi to nesaprot. Tiesa, ar laiku tas mainās. Kā bija izteiciens - ja tu 20 gados neesi sociālists, tev nav sirds. Ja tu 30 gados tomēr esi sociālists, tev nav smadzeņu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 2 Atbildēt

Berrimor, a kas tur uz ielas notiek? .....! ...ā, bet Kāpēc viņi tā trokšņo??

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Jā, gluži kā šajā:

www.youtube.com/watch?v=M0eD0LpAf6U

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 2 Atbildēt

Tēmas sakarā jāatzīmē Kariņa/Pavļuta infantilie spriedelējumi par vīrusa izplatību. Nav tādas! Slimo procents joprojām stabili patīkams. Bet tie divi idiņi jau sapņo par vēl stingrākiem grožiem. Mudaki

GB12 Reģ.: 29.03.2011
7 12 Atbildēt

Es tā ātrumā pārskrēju pāri virsrakstiem 3 galvenajos ziņu portālos - tvnet.lv, la.lv, lsm.lv... nevienā no tiem neatradu norādi uz to, ka "tie divi idiņi jau sapņo par vēl stingrākiem grožiem". Jā, kaut ko runā tikai gadījumā, ja rādītāji pasliktināsies.

Nav gadījumā tā, ka tu pats meklē apkārt to negatīvo, lai pēc tam par to sūkstītos? Teicu jau reiz - aiziej pie kāda psihoterapeita. Tas negatīvisms no tevis pa visām porām spraucas ārā. Agrāk tāds žultains nebiji.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 3 Atbildēt

-sak,div gabali idiņi? Vieni paši divi muddaki klajā laukā,pilnīgi bez jebkādas idejas un bez neviena atbastītāja?? Va vellos, kas pa drosmi..Jopt..

-GB, tu par baltajiem vai par srakanajiem? varbuut par Abiem?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Mudaki?! Tā viņi grib, lai tu domā. Mudaki ir tie, kas par viņiem balso. Viņi ir varaskāri psihopāti, kas nekautrējas manipulēt ar mudakiem.

P.S. "Mudaki" ir vienkāršs lamuvārds. "Psihopāti" ir medicīnisks termins - personības iezīme, kas demokrātijā ir milzīga priekšrocība, lai uzvarētu cīņā par varu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
5 4 Atbildēt

Izlasiju es to GB atklāsmi. Cilvēks cenšas domāt, bet nesanāk. Acīmredzot mācības "turībā" nošķiebušas domāšanas līmeni, bet tas ir saprotami. Ne jau pa velti pēc neatkarības atjaunošanas daudzi deputāti gada laikā šajā mācību iestādē, mācoties neklātienē pamanijās iegūt maģistra grādu šādā vai tādā nozarē. Bija smieklīgi, bet neviens tā kā dikti neiebilda.

Ar savu apdrošināšanas klerka nelokāmo skatienu GB kautko redz, un šāds redzējums piemīt procentuāli vērā ņemamam sabiedrības slānim, ko veido pārsteidzoši vienādi indivīdi( izglītības, interešu, vecuma, nodarbošanās ziņā) ( moš reptiloīdi :-) )

Sabiedrība ir sadalijusies tikai ne tā kā piedāvā GB, bet gan domājošajos un pakalpiņos.

Pirmie ņemās, spriedelē, fantazē, atbalsta to vai citu viedokli, var aiziet līdz pilnīgai nirvanai un nezinātniskai fantastikai, bet tomēr kustina smadzenes un izrāda kkādas intelekta un erudīcijas pazīmes.

Pakalpiņi savukārt atbalsta oficiālo viedokli tic oficiāli apstiprinātajiem specialistiem, oficialajai programmai un statistikai un viņiem ir sulīgi nospļauties uz to, ka oficiāli prezentētā bilde ir kā 48 puzles gabaliņi vienā kastītē. Tas nekas ka no 5 dažādām tēmām. Četrstūri ja salikt var, bet ar to bildi- tā būs kā būs... Šie jau arī ir tie uz kuriem var balstīt dižus sociālos eksperimentus un pofig ar kādu zemtekstu tie eksperimenti tiek veikti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 1 Atbildēt

Nu nē, es neko tādu gb spriedumos nesaskatu. Viņš teic, ka ar valdību nav mierā, bet saprot, ka vīruss ir, un ar to ir jācīnās.

Tā 'otra puse', manuprāt, ir a) dunduki, kas tic, ka vīrusa nav, un vaino visā Kariņu, un b) drusku domājošāki indivīdi, kas saprot, ka vīruss ir, bet izmanto to savtīgos nolūkos, lai lamātu Kariņu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Un variants, ka kāds cits vīrusu izmanto savtīgos nolūkos (Kariņš tajā spēlē ir maziņš gariņš) tev nekādi neienāk prātā. Apbrīnojama ticība tam, ka pie varas raujas un tiek tikai kristāltīri nesavtīgi varoņi

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kāpēc nē? Paskaties vēlreiz. Pirmais teikums taču to nenoliedz.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Ok, nav pārāk smuki, bet var piekrist, ka tas dalījums ietver visus. Žēl tikai, ka pie tava dalījuma primārā svītra ir sabiedrībai pa vidu un tu samet ticīgos radikāļus kopā ar domājošajiem.

Covidticīgie mēsli, kas neko citu ārpus Covid vairs nespēj saskatīt ne ar ko neatšķiras no tiem, kas nav gatavi saskatīt Covid. Abi ir gatavi cilvēkiem ļaut mirt, ja tas atbilst viņu pārliecībai.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

Par laimi to, ko tu apzīmē ar 'covidticīgajiem mēsliem' nav ne tuvu vairākums, par nelaimi tie, ko tu apzīmē par tiem, kas nesaredz covid - tos manipulē tādi, kā tu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu, pastāsti gan - kā es, piedāvājot citu pieeju cīņai ar eksistējošu vīrusu, manipulēju ar tiem, kas uzskata, ka vīrusa nav?

Un ja runājam par ticīgajiem ekstrēmistiem - tad mani vairāk satrauc tie, kuru viedoklis sakrīt ar pie varas esošajiem, nevis otra puse - tātad šī brīža situācijā - covidticīgajiem, ar kuru atbalstu varneši šobrīd var darīt to, ko dara.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Un ko tad viņi tāāāāādu dara?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
4 1 Atbildēt

Tu ar savām 1/2 patiesību virknēm sēj nesapratni un apjukumu mazāk apdāvinātajos prātiņos - kā jau sen. Tu jebkādu Eiropas vai ASV varas izpausmi traktē pa savam, mērķējot, ka nāk nezkāda totālā 'komunisma' kontrole, un gals būšot klāt. Zini, tavs 'naratīvs' ir akurāt pa prātam tiem, no austrumu kaimiņa varas pundura. Tāpēc es tevi dēvēju par trolli.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu ja nespēj saprast, ko dara vara, kas manipulē ar mazāk apdāvinātajiem covidticīgajiem prātiņiem, tad nekā vairāk nevaru tev palīdzēt. Tikai atceries - ja apgalvo, ka es manipulēju, tad derētu arī pielikt klāt mērķi - ko es tavuprāt iegūstu, to darot. Un sauklis "krievi nāk", vienmēr ir bijis aktuāls Latvijas varnešu politikā, lai iegūtu "nacionāļu" simpātijas. Diemžēl tas ir tikpat jēls, kā visi citi birku karināšanas pasākumi - es neslimoju ar rusofobiju, bet tieši otrādi - uzskatu, ka krievu tauta ir ļoti cietusi no komunisma cēlājiem, bet paši komunisma cēlāji ir visnotaļ internacionāli - t.sk. latvieši. Bet to, kā tieši mans naratīvs ir "akurāt pa prātam tiem, no austrumu kaimiņa varas pundura" tu diez vai mācēsi pasakidrot - galvenais jau ir vienkārši izkliegt kaut kādu saukli...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

paskaidrot? Vienkārši - Krievijai ir pa prātam viss, kas vājina EU (un ASV), un - manuprāt - tikko E paliks vāja, mūs gaida BLR vai UA liktenis. Mums to nevajag, tātad, labāk nosacīti 'slikta' EU nekā - jebkāda Krievija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu redz - tu esi tipisks saukļa "krievi nāk" upuris. Tu tici, ka Krievija ir vienīgais, absolūtais ļaunums. Man, savukārt, ir vienalga, kāda ir nacionalitāte vai ģeogrāfija tam, ko es uzskatu par absolūto ļaunumu - totalitārismu.

Ja vēlies pārliecināt mani par pretējo - sāc ar to, kā, tavuprāt, krievi (etniski vai ģeogrāfiski) ir pārspējuši totalitāro režīmu upuru skaitu un kādēļ vēsturnieki par to melo.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Tas NAV būtiski, ko kurš ir vai nav pārspējis. Būtiski ir tas, ka pašlaik - un vēsturiski visvairāk - 'sūdu' mums ir nācis no Austrumiem. Paskaties kaut vai šobrīdi - absolūta autokrātija un personības kults Austrumos, un šāda vai tāda, lamāta vai nē bet tomēr demokrātija - Rietumos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nu jā - Ļenins jau Latvijā laimi ienesa no austrumu robežas. Tīri tehniski tā sanāk. Tas nekas, ka atnesa franču revolucionāru idejas vācieša kompilācijā ar šveiciešu finasējumu?

Un Hitlers no rietumu puses jau neko sliktu nedarīja, vai ne?

Un kā tur īsti ir ar to autokrātiju un personības kultu? Ulmaņlaiki ir labi vai slikti? Un kā ar to demokrātiju - PSRS bija demokrātiska neatkarīgu republiku federācija. Un visdemokrātiskākās valstis šobrīd pasaulē ir Ķīnas Tautas Republika un Korejas Tautas Demokrātiskā Republika.

Ak jā PSRS laikos eksistēja VFR un VDR - kura no šīm valstīm bija labā un kura sliktā? Itkā jau tas "austrumu ļaunums" ar to Demokrātisko draudzējās...

Demokrātija kā koncepts, ir visnotaļ laba, tikai ir jāsaprot, kurā gadījumā demokrātija pārvēršas par totalitāra režīma izkārtni - tam nevajag daudz - tikai 51% nedomājoša pūļa atblalstu vēlēšanu dienā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Paga paga, tev PSRS, Ķīna un Z-Koreja ir demokrātijas paraugs?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

Jā, un tev arī derētu šo "sīkumu" aptvert - kadēļ visas šīs valstis ir demokrātiskas un kādēļ ASV u.c. demokrāti tieši ar demokrātijas karogu skrien pa priekšu.

Demokrātija ir lielisks piemērs teicienam "ar labiem nodomiem bruģēts ceļš uz elli".

Ja ir grūti aptvert, kā darbojas demokrātija lielā mērogā, pamēģini samazināt dalībnieku skaitu - diviem gopņikiem ir tiesības atņemt maku vienam garāmgājējam, jo viņiem par to ir vairākuma balsojums.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Nu tu laid auzās. Ne PSRS, ne Ķīnā, ne Korejā un NAV un NEBIJA nekādas demokrātijas - bet neviens tevi nekavē EU vai ASV savākt domubiedrus un iet politikā.

Nesaproti tiešām, jeb tīšām laid muļķi?

Protams, sengrieķu izpratnē mums ir oligarhija, ne demokrātija. Bet vienalga, tā ir labāka par jebkādu autokrātiju.

Ja tu mēģini teikt, ka mums demokrātija ir uz papīra - gobzems et al vēl joprojām drīkst laist muļķi, un nekur nav ietupināts.

Bet šis ir offtopic.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Ja nespēj saprast, ka un kādēļ šajās valstīs demokrātija bija un kādēļ demokrātija neizbēgami ved uz kārtību, kāda ir (bija) šajās valstīs, tad tā ir tava problēma un tavas auzas.

Diemžēl dzīvojam vienā valstī, kurā tev ar savām auzām ir iespēja atblastīt valdošo režīmu un uzspiest ar tā palīdzību man savu viedokli, kā pareizi jādzīvo. Tieši tā ir mūdienu demokrātija - pūļa atbalstītas varas elites diktatūra. Vienīgā atšķirība no autokrātijas - viena diktatora (kuram ir zināma personiskā atbildība) vietā ir koletīvi bezatbildīga politiskā elite. Režīms kā tāds no tā būtiski nemainās.

Un es nemēģinu teikt, ka mums demokrātija ir "uz papīra" - tieši otrādi mums ir īsta demokrātija ceļā uz Tautas Demokrātisko Republiku - pašlaik EPSRS sastāvā, kā "neatkarīgu padomju sociālistisko republiku".

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nē, nē, un vēlrez nē. ne PSRS, ne Ķīnā nekādas demokrātijas nebija. PSRS sākās ar 'kara komunismu', apvērsuma rezultātā, un 'proletariāta diktatūru'. Kāda tur demokrātija?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Nu bet kas tad vēl ir demokrātija, ja ne "proletariāta diktatūra".

Es gan PSRS vēlēšanās personīgi neesmu piedalījies, tomēr no personīgās pieredzes varu apliecināt, ka vēlēšanas notika un valsti vadīja demokrātiski ievēlētas amatpersonas. Kas tad vēl tas ir, ja ne demokrātija? Ak jā - tavs bubulis Putins arī ir ievēlēts, ja nezināji.

Revolūcija atšķiras no demokrātiskas evolūcijas tikai ar izmaiņu ātrumu, ne virzienu un rezultātu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

hahahhhaaahahahahahhahahahahahhhahahaha

...vēlēšanas....

99% rezultāts

Putins ievēlēts? Kuru reizi?

arvienvārdsakot tu esi totālā miglā

Britu koloniālā impērija, saki?

Protams! Bet kopš tā laika tā ir drusciņ mainījusies.

krievija - ne tik daudz

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Jā, Ziemeļkorejā Dižais Vadonis un Strādnieku partija arī tiek ievēlēti pilnīgi demokrātiski ar 97% tautas atbalstu...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Butu jau smieklīgi, ja nebūtu tik skumji...

Tu nespēj pamanīt, kā pie mums ievēl nemainīgi vienu un to pašu politisko eliti. Tu nespēj saprast, ka demokrātija joprojām ir tā pati demokrātija, neatkarīgi no tā, vai tev patīk vai nepatīk tās rezultāts. Bet jā - miglā esmu es. Drīzak gan - esam tur kopā, tikai es acīmredzot esmu tik tālu no tevis, ka nespēj tai miglai cauri vairs mani saskatīt un, atšķirībā no manis, māki orientēties tikai pēc acīmredzamā - un tas miglā ir grūti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Bet neviens nekavē nevienu doties politikā un ievest saulītē - lūdzu! Taisi jaunu programmu, aģitē, un ej! Politiskā elite? Nu un tad, ja viņi mainās, neiesēžas savā vietā, kā Pu vai Kims? protams, ir Beluskoni ar saknēm mafijā, bet ir arī Sarkozī, kurš par korupciju dabū sēdēt.

Tā IR demokrātija. Kāda nu tā ir.

Vai ir kas labāks?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Mainās? Tur jau tā lieta, ka nemainās. Tieši tādēļ, ka ir demokrātija. Kādu balsu vairākumu var dabūt ar programmu "jāsāk strādāt, nevis jāveģetē uz strādājošo rēķina"? Nekādu - veģetētāju ir vairāk.

Tāda nu tā demokrātija ir - pūļa tiesības nobalsot par "buržuju" bagātību atņemšanu. Neizbēgami beidzas ar sabrukumu, kad tas laupāmais uzkrājums ir izsmelts.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Vai ir kas labāks?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Par totalitārismu? Jā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Nu, tad klāj vaļā ko mums ar tevi darīt, lai nepieļautu 'Briseles totalitārismu', un kur šobrīd ir kas labāks priekš mums?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

Brady, aizkrāciešiem kādreiz bija tāda karošanas metode, ka viņi dzina vēršu barus virsū pretiniekam, lai izjauktu rindas un izraisītu paniku. Kremļa režīms simtiem gadu ir dzinis krievus virsū citām nācijām.

Un saraksts ir garš. Kaukāza kolonizācija, Poļu sacelšanās apspiešana 1830.gadā, vēlreizēja apspiešana 1863.gadā, Revolūciju apspiešana 1905.gadā, Staļins un gulags labi zināmi tāpat, holodomors, Molotova -Ribentropa pakts ar sekojošu poļu virsnieku apšaušanu Katiņā, karš pret Somiju.

Otrā pasaules kara beigās vācu sieviešu masveida izvarošana, 1956.gada Ungāru apspiešana, 1968.gada Prāgas pavasara apspiešana utt.

Visas Krievijas kaimiņu nācijas Krieviju pazīst ļoti labi, tāpēc visas, kuras varēja, iestājās NATO.

Atsevišķi krievi var būt arī vislabākie cilvēki pasaulē, bet dīvainā kārtā Kremlī labākajos laikos sēž savtīga kliķe, bet sliktākajos -psihopāti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Tev britu koloniālās impērijas karus uzskaitīt? Un pēc tam miermīlīgās ASV demokrātiju nesošos karus? Latviju "pa apli" ir draudzīgi laiduši Krievu, Zviedru un Vācu laupītāji. Pašlaik ekonomiski laupa zviedri un politiski Briseles komunisti ar ASV komunistu atbalstu. Bet tu spēj paskatīties tikai Kremļa vierzienā... Protams tas, ka Krievija vienmēr ir bijusi lielvalsts ar imperiāliskām tieksmēm, nav noliedzams, tikai nevajag aizmirst, ka pasaule ir mainījusies un tieša sauszemes robeža vairs nav vienīgais veids, kā laupīt un paplašināt impēriju. Un neviena no vēsturē zināmajām impērijām nekad nav tik ļoti pamatoti virzījusies uz varu visā pasaulē, kā šodienas "globālisti" - Hitlera un Staļina pasaules iekarošanas ambīcijas nobāl pret mērogu, kādā šobrīd spēlē "Davosas klubiņš" pret Ķīnu. Un neaizmirsti, ka arī šie var noslēgt savā starpā jaunu "Molotova-Ribentropa" paktu, lai sāktu ar kopīgo pretinieku iznīcināšanu, pirms izkauties savā starpā.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 2 Atbildēt

Nu, un kas šis ir, ja ne sazvērsestību teorija? Davosas klubiņš... zviedru laupītāji... Briseles komunisti...

Muhaha

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Un kas no tā nav reāls? Nu tā konkrēti? Jeb vienkārši patīk visu, kas ir ārpus tava redzesloka saukt par sazvērestības teorijām, jo tā ir vienkāršāk izlikties, ka visu saproti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Nu beidz. Klāj vaļā PIERĀDĪJUMUS, ka viss, ko tu te uzskaiti, ir tas, par ko to uzskati.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kam tev trūkst pierādījumu? Konkrēti.

Ejam pa punktiem, definīcijām.

Vai paliksi pie nostājas "Es neko nesaprotu, tapēc pierādi man visu, sākot ar to, ka ūdens ir slapjš."

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 1 Atbildēt

pierādījumu taviem meliem man trūkst. Tam, ka PSRS ir superlaba demokrātija, un tam, ka 'Davosas klubiņš' ir... jā, kas tad tie tavuprāt, ir? Un vēl tu varētu pierādījumus par zviedru 'koloniālismu' pasniegt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Melo par maniem meliem - lūdzu nocitē, kas ir tie meli, kurus piesauc.

Kaut ko murgo par PSRS, kā "superlabu" demokrātiju - lai gan es PSRS minēju kā piemēru, ka demokrātija NAV laba.

Ja tev nepatīk "Davosas klubiņš", kā apzīmējums - piedāvā labāku. Ne velti es to lieku pēdiņās, jo nav konkrēta definīcija tiem globālistiem, kas tiekas Davosā un Švāba šogad prezentētā jaunā vīzija par pasaules kārtību ir tāda, kādu viņš tur Davosā prezentēja - ne jau es to izdomāju.

Kādi, konkrēti, tev pietrūkst pierādījumi, lai noticētu, ka Latvijas nekustamie īpašumi, zeme un meži ļoti lielā apjomā pieder Zviedru bankām un pensiju fondiem? Gan kā kredītu nodrošinājumi, gan nu jau arī tiešā veidā - atņemti vai izpirkti.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 2 Atbildēt

Lūdzu:

''Es gan PSRS vēlēšanās personīgi neesmu piedalījies, tomēr no personīgās pieredzes varu apliecināt, ka vēlēšanas notika un valsti vadīja demokrātiski ievēlētas amatpersonas."

"PSRS bija demokrātiska neatkarīgu republiku federācija. Un visdemokrātiskākās valstis šobrīd pasaulē ir Ķīnas Tautas Republika un Korejas Tautas Demokrātiskā Republika."

Ja tādi ir tavi uzskati par to, kas IR, nevis SAUCAS par demokrātiju... Kongo Demokrātisko republiku vēl aizmirsi kompānijai.

Zviedri ar varu kādam mežu atņēma? Nopirka, un letiņi naudu nodzēra. Un neviens nav aizliedzis tiem pašiem letiņiem no zviedriem mežu nopirkt atpakaļ. Koloniālismā nekas tāds nav iespējams.

Tu varētu par to kādu piemēru ielikt, kur ir tie 'atņemtie' īpašumi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nu un kas ir meli? Tas, ka tās valstis ir demokrātijas, lai vai kā tas tev nepatiktu, jo tas kompromitē tavu mīlestību pret demokrātiju?

Tā IR demokrātija. Vai arī tev ir jāpastāstā, kas tad tajās valstīs neatbilst tavai izpratnei par demokrātiju un kāda tad ir tā "labā demokrātija". Varu tev pateikt priekšā - demokrātijas konceptā un antīkajā demokrātijā viss ir pareizi. Slikti kļūst, ja demokrātiju apvieno ar sociālismu. Komunisms ir sociāldemokrātijas augstākā izpausme. Antīkajā demokrātijā bija būtiska atšķirība sabiedrības "vienlīdzībā", kura nav spēkā mūsdienu demokrātijā.

Par koloniālismu arī kaut ko jauc - koloniālisms ir ne tikai iekarošana, bet arī zemes atpirkšana izmantojot nevienlīdzīgus spēles noteikumus. Briti patiesībā vispār praktiski neizmantoja spēku - britu impērija tika būvēt uz merkantīlā koloniālisma pamatiem - pamatprincipi tie paši, ko tagad dara zviedri. Par "stikla krellēm" atpērk zemi no iedzimtajiem. Un kā izpaužas "nav aizliedzis nopirkt atpakaļ"? Kādēļ maori neatpērk Jaunzēlandi, aborigēni Austrāliju un indiāņi ASV? Kadēļ Somijā zviedru okupantu valoda joprojām ir otrā oficiālā, bet mēs esam tava absolūtā ļaunuma - krievu valodu izskauduši no ielu plāksnītēm?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Nekas cits, kā meli un puspatiesības.

Demokrātijai nepietiek, lai to ieraksta lozungā. Ja nav iespējams iet un tapt ievēlētam, tad ar demokrātiju ir cauri. Arī antīkajā. Cēzars, piemēram, zuvedās apmēram tāpat kā mūsdienu Putins - savāca visus amatus it kā demokrātiski sev.

K\apēc britiem bija lielākā flote? Kāpēc pats te nupat uzbāzies ar to, cik karus viņi veikuši? Praktiski vispār neizmantoja spēku raksti tikko, bet pirms 5 minūtēm kaut ko citu. Opreģeļiķes, tovarišķ, vai arī politinformācijā lkaut ko nogulēji?

Maoriem Jaunzēlande nav jāatpērk. Tur starp citu, ir vei vienīgā vieta, kur iezemieši pamanījās cik necik iekļauties balto sabiedrībā uz līdzvērtīgiem pamatiem.

Bet beigsim. Atbildi kādreiz uz jautājumiem, nevis tikai bliez ar 1/2patiesībām, meliem, un pretjautājumiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jā, mūsu demokrātijā katram tā vienkārši ir iespējams iet un tapt ievēlētam. Dzīvo vien savā pasaku pasaulē...

Un ja nu kļūdas pēc kāds tomēr sistēmu pamanās piečakarēt, vienmēr ir atstāta otrā instance - drošibas dienestiem ir galavārds, vai ievēlētai amatpersonai vispār tiks ļauts pildīt amata pienākumus.

Britu kara flote karoja ar konkurējošajiem kolonistiem, kam visnotaļ labi patika pārņemt britu izveidotās kolonijas, kuras jau bija attīstītas un aplaupīt tirdzniecības kuģus. Iekarošanas politika pamatā bija spāņu kolonistiem, bet rezutāts bija iegūta izpostīta zeme un naidīgi iedzimtie, tādēļ arī spāņu iekarotāju lielākais sasniegums ir zelta izlaupīšana un mūsdienās diezgan bēdīgā ekonomiskajā stāvoklī esošas valstis. Protams arī angļi karoja kā agresori - bet atkal jau pret citiem kolonizatoriem - piemēram, Angļu - Būru karā. Bet tev jau neatšķirt... Tikai politinformācija prātā.

Un turpini melot, ka tev neatbild uz jautājumiem. Ak nē - laikam jau tu nemelo, vienkāršī esi klasiskais piemērs, ka uz jautājumu atbilde skaitās tikai tev vēlamā. Ja nepatīk - tad atbilde nav sniegta, sazvērestība vai vēl nez kas.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 2 Atbildēt

Paskaties pats, cik jautājumus tev uzdevu kaut vai tikai šodien, un uz cik tu izvēlējies atbildēt.

Dzīvo vien tālāk savā pasaku pasaulītē, datrospēļu faniņ. Troņu spēles un citi pasaku seriāli arī droši vien patīk?

Ja tev ir bijušas problēmas ar drošībniekiem, tad mani minējumi par tavu troļļa statusu ieņem konkrētākas aprises. kaut gan tavi uzskati par PSRS arī ir ļoti daiļrunīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nešaubīgi - visi cilvēki, kam ir bijušas problēmas ar VDK, ir troļļi un tautas nodevēji.

Un vajadzēja kaut kādus melus izdomāt par manām problēmām ar drošībniekiem, vai ne? Jo citādi jau vispārēju nostāju, ka tā nav demokrātija, ja varnešus izvēlas specdienesti, tev nav ar ko atspēkot, vai ne?

Un kas daiļrunīgs ir tajā, ka PSRS, Ķīnu un Ziemeļkoreju minu kā man nepieņemamus sabiedrības organizācijas piemērus?

Paskatījos - visi ir atbildēti. Bet acīmredzami sapratis neesi neko tādēļ visu, ko nesaproti, uzskati par neatbildētu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 1 Atbildēt

Atkal jau melnbalts. 'nešaubīgi', 'visi'. Bet VDK tu, tovarišķ, pierakstīji pats. Nebūt neteicu, ka tu tāds, sašmucēties var dažādi, nemaz VDK nevajag.

To, ka 'varnešus' izvēlas specdienesti, tev kas pačukstēja?

PSRS utt tu nevis mini kā sev nepieņemamus, bet piedēvē tām demokrātiju, tādējādi mēģinot diskreditēt dajebko, kas arī iedomājas saukties par demokrātiju vai demokrātu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Protams, ka VDK pierakstiju pats, jo tu taču par sliktiem sauc tos, kam ir problēmas ar drošības iestādēm demokrātiskā valstī. Bet pat nesaprati, par ko runa. Tavā izpratnē sadarbība ar VDK ir slavējama.

Nezinu, kam ko jāčukst, ja neesi informēts par valsts noslēpuma eksistenci un drošības dienestu veto tiesībām tā piekļuvei. Ar ievēlēšanu nepietiek, lai varētu iekļūt "varnešu" klubiņā.

PSRS u.c. tautas demokrātiskās republikas minu kā nepieņemamus režīmus un pareizi esi sapratis, ka tie diskreditē demokrātiju, parādot tās īsto dabu, kā arī patieso varnešu-demokrātu mērķi. Protams ne visi demokrāti ir slikti savos nodomos - lielāko masu sastāda labticīgs noderīgo idiotu pūlis, kas par tiem varnešiem un viņu solījumiem nobalso.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

UA un BLR nav EU sastāvā. Ja RU sāks līst LV, tobiš EU, tad skaidrs, ka Putins būs devis startu 3.pasaules karam. Un mūs kā robežu vienkārši noslaucīs. Pagaidām nav ticības, ka viņš grib tik pat nopietni kā visādi žirinovski nokļūt vēstures grāmatās blakus Staļinam un Hitleram. Un šeit ir pats aktuālākais jautājums - no kura pakšķa ir izrauts, ka EU paliks vāja? Ņemot vērā, ka ASV uzskata EU par savu īrēto dzīvokli?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

It kā pareizi, taču eirobirokrātu un vietējo politiķu izklaides jau arī jākritizē. Birojs, neiepirkums, pr ap covidu pašu varas izpildījumā.

Lai gan zināmā mērā tāda nu tā pasaule tagad ir.

Te gan varētu pati eiroelite un vietējie atteikties no melnbaltās retorikas un šad tad saprast, ka paši pieļauj kļūdas. Vai tas tā būs?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Pirmkārt, es neesmu mācījies Turībā;

Otrkārt, tavu skatījumu jau arī pārsvarā veido sabiedrības slānis, ko veido pārsteidzoši vienādi indivīdi, turklāt, ar daudz zemāku izglītības līmeni, un liela daļa no tiem pat vārdu "nav" pareizi neprot uzrakstīt. Par vecumu gan kļūdies - gan kovidticīgo, gan noliedzēju vidū ir pilnīgi visu vecumu "pārstāvji";

Un treškārt, ja par domājošiem un pakalpiņiem - kā viens profesors izteicās un tavs komentārs ir apliecinājums tam - domāšana ar savu galvu ne vienmēr ir uzticamākais veids, kā iegūt zināšanas. Un pakalpiņi nav tikai tie, kas "atbalsta oficiālo viedokli". Pilns ar tādiem pakalpiņiem ir arī pretējā pusē - Gobzema elektorāts un tamlīdzīgi...

Un vispār - saderam, ka tos mīnusus (pēkšņi tik daudz vienā lapā) ir salicis viens cilvēks... Man jau pie kājas, smieklīgi tikai, ka pēkšņi maniem necilajiem komentāriem kāds tādu nozīmi piešķir.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt
eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Uga NAV tautsaimnieks. Viņš NAV eksperts seku novērtēšanā. Viņš IR (būtu jābūt) VIENS no dalībniekiem ekspertu komandā.

Ko tieši jūs sagaidat no viņa spriedumiem?

Principā ja dakterus laistu pie teikšanas, tad snovbords, autobraukšana, kā arī velo jau sen būtu aizliegti

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Es sen vair neko negaidu ne no viņa, ne kāda cita spriedumiem.

Aiz garlaicības pabakstu ugunskuru.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
5 1 Atbildēt

taaneko:

GB12 vienkārši ir deģenerāts ar visai šauru redzesloku. Tipisks viegli pakļaujams dārzenis, kurš regulāri tikumsignalizē - tajā pat laikā cilvēku brīvo izvēli nepotēties vai atšķirīgu skatījumu sauc par antivakseriem, plakanzemjiem utt. tā kā apbižots pagalma bērnelis puņodamies mēģina pārējos pierunāt spēlēties ar kaķa kakām piekakātā smilškastē, bet kad pārējie viņu pasūta, sāk ārdīties, psihot un iet sūdzēties mammai.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Joprojām esi uzmetis lūpu, jo patiesība acīs iekoda?

Bet tā divkosīgi sanāk - ja es tos, kas brīvi izvēlas nepotēties, saucu par antivakseriem un plakanzemjiem (tie gan ir tavi kārtējie meli - es par tādiem saucu tos, kuri izplata visādas muļķības par vakcīnām, līdzīgi kā tajos linkos, ko ieliku augstāk, nevis tos, kas brīvi izvēlas nevakcinēties... jēdzienu "plakanzemis", man šķiet, es te vispār neesmu pieminējis), tad es esmu deģenerāts, bet, ja tu tos, kuri izvēlas vakcinēties, sauc par ar galvu nedomājošiem, tad tas tā kā ir OK? Un vēl ironiskāk ir, ka šāds cilvēks man pārmet "visai šauru redzesloku".

Bet laikam man jājūtas glaimotam, ka veltīji manas necilās personības analīzei tik garu komentāru...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 3 Atbildēt

Vairumam vajag prastus skaidrojumus.

Taču īstie situācijas skaidrojumi nav prasti.

Parastā situācijā politiķiem tīri labi patīk vēlētāji, kuriem patīk prastie skaidrojumi. Tik vāc balsis.

Tipa Tramps labs/slikts, Grēta laba/salikta, politiķi VISU sačakarējuši/nav vis, situācija tāda, jauna, nezināma un tā tālāk. Prasti, vienkārši. Tautas īpašības apspriest, protams, izņemot slavinājumus, balsu vākšanas procesā ir tabu.

Un tad nāk vīruss, kura izplatību ietekmē gan tā veidi, gan valsts pieņemtie un pilsoņu ne/ievērotie noteikumi gan vienkārši centība pārāk nesvinēt un nebiedroties vai vismaz distances ne/ievērošana. Arī vakcinācijas. Jau ir dati, ka vakcinētie tomēr to vīrusu daudzos gadījumos nemaz tik labi nepārnēsā un citus neinficē.

Tāpat notikumu interpretācija, piemēram, tādi ierobežojumi, bet, lūk, ikdienas skaitlis tik turas vai pat paliek lielāks, tātad, ierobežojumi, lūk, nedarbojas! It kā būtu atskaites sistēma, kas būtu, ja viss būtu palaists pašplūsmā!

Tas, ka līpīgais Anglijas variants tagad ir 70 vai vairāk procentu, tas, ka paši politiķi jau īsti labi to vīrusa ievešanu neierobežoja un paši pilsoņi to atveda - paga, te ir par daudz visa kā, lamājam politiķus, nē, paga, vīrusa nav, nē, varbūt tauta ir tāda kāda ir. Dodiet kaut ko vienu! Visu kopā kaut kā nevar!

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 2 Atbildēt

Raimond! Man nepatīk ka mani ļečī. Piedevām, to dara cilvēki, kuru intelekts un erudīcija nav vērā ņemamā līmenī. Visas tās tēzes un darbības... Situācijā kad veiksmīgam iznākumam būtu nepieciešamas teiksim 10 darbības, bet tiek veiktas 6. Situācijā kad uztraukties vajadzētu 20% bet ar varu grib piespiest uztraukties visus. Situācijā, kad šo, šo un šo mēs neteiksim un noklusēsim, bet lūk šo lūdzu skaļi skaidri un visos iespējamos veidos. Kad mēģina iestāstīt ka visi, kuri ir noklausijušies kursu jau ir jāuzskata par autoritātēm. Visi šie draudi un vēlme pispiest vakcinēties, kaut gan lielākajai sabiedrības daļai to nemaz nevajag, jo viņi neslimos arī nevakcinēti... Atšķirība starp vakcinētajiem un nevakcinētajiem tikai vienā punktā, bet cik daudz smirdīgas propogandas. Tikai oficiālajai nostājai piekritušie drīkst pārvietoties starp teritorijām. Tikai paklausīgajiem burkāns... Un tam visas saknes ir citur/ kautkur un tad nāk pakalpiņi, pakalpiņu pakalpiņi, pakalpiņu pakalpiņu pakalpiņi...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 2 Atbildēt

"Smirdīga propoganda" nāk no abām nometnes pusēm. Kāpēc tu saskati tikai vienu?

Par to pārvietošanos starp teritorijām - ja ar to domā ceļošanu, vai tu gribētu, lai uz Latviju brauc inficēti tūristi un ievazā šeit vēl vairāk to zarazu? Un kā savādāk atdalīt labos tūristus no inficētajiem? Cik reizes šeit pat kovidpretinieki nav rakstījuši, ka jāslēdz robežas un nevajag laist iekšā zaraznijos. Un tāpat katri valstij ir tiesības noteikt, kā aizsargāt savus iedzīvotājos no šīs zarazas (tāpat no teritoristiem un citiem drošību apdraudošiem faktoriem). Līdzīgi kā man savās mājās ir tiesības tev prasīt, lai tu nemoci manu kaķi un nešņauc degunu aizkaros. Turklāt, "paklausīgie", ja ar to biji domājis vakcinētos (ļoti gan šaurs skatījums, bet, nu, labi) nav vienīgā grupa, kurai būtu atļauts "pārvietoties starp teritorijām". VIsmaz pēc šī brīža retorikas šāda atļauja būtu arī pārslimojušajiem un tiem, kuri var uzrādīt negatīvu testu.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
4 0 Atbildēt

Jā es galīgi neibilstu. Lai brauc. Ja jau dažāda līmeņa medijos ir izskanejusi informācija ka arī vakcinētie slimo, arī vakcinētie pārnēsā vīrusu. Vīruss mutē, antivielas pret vienu nav efektīvas pret visiem.

Miljoniem cilvēku vispār nevar saslimt ar šo vīrusu, tāpat kā miljoniem neslimo ar herpi, gripu. Neslimo, nekad nav slimojuši un neslimos. Kapēc tāda centība lai piespiestu pierakstīties globālā uzskaites sistēmā, vai nu ar poti vai DNS paraudziņu?

Piedevām antivielu tests, kurš ir derīgs noteiktu, nelielu laika sprīdi maksā naudu. Manu naudu, kuru lai iegūtu man jāpatērē laiks. Mans laiks. Kapēc man jāpatērē savs laiks un savi līdzekļi lai atbalstītu kāda cita biznesa projektus?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 4 Atbildēt

Es gan iebilstu. Slimo vakcinētie arī, bet būtiski mazāk, attiecīgi, arī pārnēsā mazāk. Protams, 100% no tā visa izvairīties nevar un tas nemaz nav vajadzīgs... tāpat kā nevar izvairīties no tā, ka, piemēram, ar 48h derīgu negatīvu testu indivīds pa tām 48 stundām kaut kur to zarazu nebūs saķēris.

Var gan saslimt miljoni. Un saslimst. Un ne tikai ar Covid.

Par pēdējo - visu savu dzīvi tu atbalsti kāda cita biznesa projektus. Mašinai pērc OCTu, ja gribi strādāt pārtikas nozarē, ej sanitārās pārbaudes, jebkurā gadījumā izglītojies, atbalstot skolu biznesu, ja gribi celt māju, atbalsti arhitektus un bīvinženierus, un tos pašus nīstos apgrošinātājus, liekot ziemas riepas, tu atbalsti riepu ražotāju biznesu... varētu turpināt vēl un vēl. Visam tam tu tērē "savu laiku un savus līdzekļus".

taaneko Reģ.: 30.07.2008
3 0 Atbildēt

Tevis rakstītais nepārliecina. Slimo mazāk.... Cik mazāk, par cik procentiem mazāk? Nav vēl zināms vai slimo mazāk, iespējams slimo tikpat, slimo vairāk? Vienkāršt slēptā formā, bez simptomiem, dzīvībai tiešus draudus nenesošā veidā?

Vēlreiz kā piemērs 2 populārākie vīrusi herpes un gripas, kapēc slimo absolūti mazākā sabiedrības daļa?

Privātais bizness, ko uzskaitiji nes man tiešu un nekavējošu labumu. Izņemot apdrošināšanu. Arhitekti un buvinžinieri vajadzīgi piesegam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 3 Atbildēt

Nav arī mans mērķis tevi pārliecināt. Kad esi skaidrā, ar tevi var pat diezgan sakarīgi sarunāties arī tad, ja mūsu viedokļi nesakrīt.

Cik mazāk? Nu, ātrumā atradu divus avotus skaties.lv/zinas/latvija/sabiedriba/vakcineto-personu-vidu-atklati-73-reizes-mazak-covid-19-gadijumu/ un www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/vakcinetie-ari-slimo-ar-covid-19-un-mirst-bet-loti-reti-izraelas-pieredze.a396586/

Ja nepatīk Latvijas meinstrīms, gan jau uzticamu informāciju sameklēsi citur. Ja vien par uzticamiem neuzskati visādus brivvalststv vai mainampasauli ekvivalentus.

Covid-19 (vai savā laikā mēris, bakas u.c.) nav gripa un herpes. Katram vīrusam ir sava specifika, kas to var padarīt lipīgāku un/vai nāvējošāku. Starp citu, cik pirms 100 gadiem nomira no spāņu gripas?

Diez vai tehniskā apskate tev nes tūlītēju un nekavējošu labumu. Vai autoskolas apmācība... vai lielas naudas summas glabāšana un skaitīšana caur banku... gan jau pats vari atrast daudzus "biznesa atbalstus", kuriem tieša un nekavējoša labuma nav.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 3 Atbildēt

Raimi kādi ierobežojumi, tie nekur un nekad nav darbojušies, tie ir tavi un tavas valdības slimās fantāzijas augļi.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Nu ja vīruss pats no sevis sezonas vidū viļņojas. Tā jau antivakseri arī stāsta, ka bakas pašas no sevis pazuda un ar vakcīnām nav sakara.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ir gan arī naiva doma, ka ceļošana / pārvietošanās vainīga. Ja tā būtu, tad Z-Korejā nebūtu neviena slimā.

Domāju, ka pie zināma populācijas blīvuma, sērgas izvazāšana ir neizbēgama. Meža zvēriem ir tieši tāpat (piem. cūku mēris).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nav jau arī...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jo ārstē ar lielgabalu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nē, jo viņiem ir spēcīgs un visā tautā mīlēts Līderis, kurš pat kakāt neiet, jo visu savu enerģiju izliek rūpēs par tautas labklājību un veselību.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

meža zvēriem nev Dumpja un KAriņa . Tikai Gobzems un antivakseri!

taaneko Reģ.: 30.07.2008
2 0 Atbildēt

Tev statistika nepatīk? Nemainās pietiekami? Nu tad kaut kas nav pietiekami vai arī kkas nestrādā.

Baku vakcīna no šitās atšķiras kā ābelē audzis ābols no ābola, kas izprintēts ar 3D printeri. Un kādam ābolam, savā ēdienkartē, tu dotu priekšroku? Dabiskajam vai mūsdienu moderno tehnoloģiju radītajam?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Pašas bakas atšķirās no "šitā". Ir diezgan būtiska atšķirība, kāda loma ir vakcinēšanai, kas nodrošina ilgtermiņa imunitāti pret stabilu vīrusu pret īstermiņa imunitāti un ātru mutējošu vīrusu.

Ja tā vakcīnu izmantošana slimības izskaušanai būtu absolūtā patiesība, tad sen neviens neslimotu un nemirtu ar gripu. Bet diemžēl tā ir apzināta sabiedrības maldināšana, runājot par visām vakcīnām melnbalti - lai ar labiem piemēriem nozarē stumtu politisku surogātu.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Skatos, tagad visi atraujas uz GB, bet kur ir palicis experts? Sen nav redzēts

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Jā, es pats šorīt pārsteigts biju. Tik daudz sākuši vērtēt tieši manis rakstīto (es gan domāju, ka tos mīnusus ir licis viens cilvis), apspriež manu personību, it kā es kaut kāda slavenība būtu...

Nē, nu, var jau cilvēcīgi saprast dažus... ne visi spēj objektīvi izvērtēt savu rīcību, un tad nu aktīvi brūk virsū tam, kura pateiktā taisnība ir iekodusi acīs... tipiska nedrošības un par sevi nepārliecinātības pazīme.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Un interesanti, ka tik daudz plusu pēkšņi pa vienu nakti uzradās tieši Shiirs pirmajam komentāram... skaidrs, kurš te uzdarbojies...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 2 Atbildēt

Neēsmu dakteris, bet tev ir vajāšanas mānijas pazīmes. Apmeklē steidzami speciālistu. Adrese ir Tvaika iela 1.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Paldies par ieteikumu un nesavtīgajām rūpēm. Ja pareizi saprotu, tas radies no kādas pozitīvas pieredzes tajā iestādē... spriežot gan pēc tavas žults, neizskatās, ka tev tur kāds ir spējis palīdzēt. Bet var jau būt, ka tas ir viens no terapijas veidiem - izgāzt savus iekšējos atkritumus un caureju interneta komentāros pret nepazīstamiem cilvēkiem.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Tipiski narcistiskā proletārlumpeņa stilā - tas kā tu izsakies par citiem ir ok, tiklīdzkāds tev norāda ka esi pajolis - tad uzreiz skaitās žults un atkritumi.

Un nesafanojies, man uz tevi ir slaidi uzčurāt no piektā stāva, tici man, vari pat netīksmināties, gan tev tas uzmanības trūkums kādreiz pāries (vai arī nē).

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Bet tu jau dari tieši to pašu. Vari citus lamāt kā vien ienāk prātā, bet, kad tev kāds pasaka, ka esi žultains īblis, tad uzreiz visa tā samazga. Ar ko tad esi labāks?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
0 0 Atbildēt

Cīnis pajoliņ, tev izdosies

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Dakteris nēesi, bet tipisks bravūrīgs pāķis gan. Ja viso apkārt idioti, tad drīzāk ir tieši pretēji.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Viesojos Sīrijā.

Bet esmu atpakaļ. Tikai iesēdināja karantīnā...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Starp citu, Fronte atgādina par pag. gada 1.maija nelikumīgo aizturēšanu. Šogad būšot turpinājums

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Cepuri nost par iekšām šos klausīties.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Bet pa to laiku Indijā koronavīrusa uzliesmojuma rekords otro dienu pēc kārtas: dienas laikā 332730 jauni gadījumi. Problēmas ar slimnīcu gultu skaitu un skābekli.

www.bbc.com/news/world-asia-56858403

Šajā sakarībā atceros bildes no reliģiskiem svētkiem un masīvas pulcēšanās, kas Indijā notika pirms dažām nedēļām.

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
4 0 Atbildēt

Indijā jau prognozēja, ka sūdi būs.

Ukrainā sadarbības partneri teica, ka viņiem vispār mega lockdauns tagad tiek ieviests, jo baigos apjomos saslimst, tās ir sekas, ka ļāva ZSV un Jaungadā brīvi tusēties. Tā kā in general mūsu valdība ar daudziem diskutabliem lēmumiem, bet cenšas noturēt visu kaut kādos rāmjos. Var čīkstēt kā mums te daži forumā, bet pilnīga brīvība diezgan droši beigtos ar med sistēmas sabrukumu. Ja potēšanu organizētu jēdzīgāk, tad gan jau agrāk varētu atsākt alu kompānijā iedzert. Jācer, ka vūrusa mutācijas nebūs tik straujas un imūnas pret potēm, ka atkal viss aizies svietā uz ilgo.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Indieši ir ievērojami jaunāki kā eiropieši. Varam tikai iztēloties kas šeit būtu slimnīcās, ja ļautos bardakam.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Sociālās sistēmas atslogošanas sākums...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

Tad, kad konkreeti KATRS no gudripļutīitājiem papi/sīs konkrēti SAVU nodarbošanos vai iztikas avotu- lūk tad viņam radīsies tā uniKālā iespēja "konkrēti" un "korekti" izteikties.

Skaidrs, ka šim jogistu,drirsassmazgātāju un/vai pārējo -istu un -astu konfesijām un apvienībām ir pilnīgi pajāt un uzdirst uz visu passauli, kur nu vel uz kkādu kovida celmu.

Savukārt, viņu piekritējiem vai noliedzējiem ir jāskatās strikti pēc peroniskā izdevīguma.Neparvelti bikšu nolaišana pus masstā un g-pozas ieņemšana ir visos laikos bijusi viena no vislabāk kompensētajām darbībām.

Tajā BBC rakstā ttaču teikts- "Miljoniem cilvēku apmeklēja hindu festivālu Kumbh Mela, kas pirms 10 dienām beidzās ar masveida iegremdēšanos Gangas upē. Ir parādījušies jauni vīrusa celmi, ieskaitot "dubultmutantu" celmu."

Tātad, visas passaules LOHI var "gatavoties" attiecīgiem Dumppjiem,Pumpjiem,Pim pjiem,Pohu jiem un utt.Viņus kārs,viņiem durs un viņus pi/sīs visos cohumos un KATRS pat sīkākais procesa izdevīgumam pietuvinātais šakālis no viņiem dīrās un slauks. ... www.apollo.lv/7231745/kozlovska-vakcinesanas-pret-covid-19-tarifs-nav-atbilstoss-iegulditajam-darbam ...tas ir vienkārši pizgetza pizgetzs, ārpārāts,,, 64 206 365 eiro jeb 38,66% ir vakcīnu ievades izmaksa -pakalpojuma izmaksas, ko sniedz vakcinētāji un tās iekļauj arī tarifus.....-jā, un iedomājamies, ka šiem te dažiem "oriģiNālā anti-vaxi-viedokļa" paudējiem stāv priekšā cīņa tikai ar kovida ministru un pašu viņa pr-nieku.Divi vainīgie,tā kā 2gab pliki ppji klajā laukā,pa gabalu saredzami.Vairāk neviena ne guvēja ne iesaistītā ne pietuvinātā aiz viņiem nav un nevar būt.Banzai!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Tu ar pa velti darbā virsstundās pašī? Par ko satraukums, ka vakcīnas deva nav tikai šprices pašizmaksa.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Es dažkārt "pašīju" arī par ideju.Ko pats/sev esmu uzstādījis.Esmu itin labi "iemācījies" būt vajadzīgajā vietā un laikā.Un neprasu par to Ordeni.Un NE par valsts naudu un NE kāda "taisnīgi garantēta" labuma ietvaros.Tas mums ir tā ierasti un modīgi ienesīgi- (laicīgi) piezīsties kādam garantētam procesam.Pofig,vai tas būtu valsts dienests,tilts,fotoradars vai vienkārši globāla nelaime.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
3 0 Atbildēt

Plus 650.

Diemžēl Pļūta vakcinācijas birojs bija pirmais un nosmēla visu piķi. Pāķu ārstiem nepienākās prēmijas.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pēc vakcinācijas bardaka tiešām jāsāk brīnīties kā Dziesmu un deju svētkus izdodas noorganizēt, bet tai pat laikā eveselības un evakcinācijas ne. Prēmiju valdībai.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

Mans nepotēsies,kad visi apsprāgs kā lopi tad padomās vai tas ir to vērts.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kad būs apsprāguši, tad diez vai varēs vairs ko padomāt. Bet, nu, pastāsti - man otrā pote bija aizvakar. Cik ilgā laikā es nosprāgšu?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Otrā pote??? Tu tak nav pilns rublis,nu ja,tev tak BMW,tas visu izskaidro.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 11 Atbildēt

Ā, pirmo reizi dzirdu, ka auto marka ietekmē cilvēka izvēli vakcinēties. Tobiš, ja man būtu palicis Jaguārs, tad es būtu antivakseris?

Bet, nu, apgaismo tad mani, ak, pilnā rubļa intelektuāli - cik tad man ir atlicis? Kad gatavoties mūža mājām?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Ar poti nemirsi bet ar behu,tāds tavs sūdainais liktenis.

Patiesībā tu nav gudrs ja šeit pin iekšā intelektu ar pilno rubli,Tu uzvedies kā čata mauka.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Un kā uzvedies tu? Īpaši kad iedzer...

Pag, bet pirmajā komentā apgalvoji, ka potētie "apsprāgs kā lopi". Kā tad tur īsti ir?

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
5 3 Atbildēt

Es arī ne. Pilnīgi pojuh šī masu histērija ar ļoti viegli izslimojamu vīrusu (vismaz manā paziņu lokā).

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
6 0 Atbildēt

Covidšova ietekme strauji rūk Aizvien vairāk cilvēku neuzskata to par reālu un bīstamu draudu.

Sieva šobrīd tiekas ar arhitektiem un dizaineriem. Visi strādā BEZ maskām, klasiski sasveicinoties ar rokasspiedienu. Cilvēki vairs nebaidās. Ļoti reti draugi/paziņas ievēro valdības diktātu nesatikties v.tml. Goda vārds Un neviens nesaslimst pēc tikšanās. Daudzi jau izslimojuši. Kāda velna pēc vakcinēties, ja jēgas nekādas? Pld, nē.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 1 Atbildēt

Man ir alerģiskā astma,esmu daudz kontaktējies ar inficētiem,man nelīp.Bij te kādus mēnesi atpakaļ sūdīgi,uztaisīju testu,negatīvs,pēc tam vēl darbā divas reizes bija šmuce un atkal negatīvs.Varbūt tomēr ir taisnība kad kovids baidās no pīpmaņiem?

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 4 Atbildēt

Realitātē jau kādi 80 procenti no iedzīvotājiem visticamāk nepotēsies. Manā paziņu lokā no tiem, kuri aizskrēja potēties, ir tikai un vienīgi pensionāri - cilvēki, kuri ir uzauguši pie sovokiem un pieraduši klusējot pildīt kungu pavēles. Zem 65 gadu vecumam pazīstu tikai vienu privātajā sektorā strādajošo, kuri iešot potēties. Lieki piebilst, ka viņš ir dīvains un ne tikai es viens tā domāju. Protams visādu valsts iestāžu darbinieciņi - tie automātiski potēsies, tiem jau tajās smadzenēs nekā nav, ko var gribēt...

Vēl rodas loģisks jautājums.

Kādēļ bērnus potē pret visu. Bakām, stingumkrampjiem, masalām, tīfu utt.

A pret kovidu nē. Vai potes izstrādātājiem bailes ka viņus pakārs pie laternas ja ar mūsu bērniem kas notiks?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 3 Atbildēt

Viens tev dizlaiku iesprauda bez komentāra,tas ir iAuto zemais līmenis.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 2 Atbildēt

Dizlaikus sprauž foruma tikumsignalizators GB12.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Lābāk likt "dizlaikus" nekā laikus saviem paša komentiem, kā to dari tu.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
2 2 Atbildēt

Neesmu spraudis nevienu laiku ne saviem, ne citu komentāriem. Arī dizlaikus nespraužu. Izņemot tos 10 tavam vienam komentāram, ja vajag tūlīt uztaisīšu lai tev tur buutu 999 dizlaiki. tikai nesāc raudāt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 1 Atbildēt

Gandrīz jau noticēju. Bet man tak dziļi violets, taisi kaut 9999999, tikai iesmeju. Un tava taisnošanās ir vēl smieklīgāka

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Arī Shiirs: ar vīriešiem neguļu izņemot to vienu reizi, bet tas neskaitās.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 2 Atbildēt

Turpmāk tu būsi čata mauka.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Cik asprātīgi, haa-haa-haaaa! Pats izdomāji vai kāds ieteica?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Tas biju es. Un komentārs uzradās.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

Tāpēc ka bērni arī mirst no tā, pret ko potē. No covid bērni nemirst. Piemēram tuberkuloze. Bērniem no 0-2 gadiem diseminētā tuberkuloze ar lielu varbūtību būs lētāla, bet pieaugušie ar to tiek galā. Un pati potes jēga ir pasargāt bērnus, nevis pieaugušos, lai gan, nesen, Norvēģijā zinātnieki izpētīja savus iedzīvotājus potētos un nepotētos, un secināja, ka tie, kuri bija potēti, ar dažādiem tuberkulozes veidiem slimo trīs reizes retāk nekā tie, kuri nebija potēti. Tāpēc kaut kāda imunitāte tomēr saglabājas. 40 gadus pēc potes izdarīšanas, imunitāte pret tuberkulozi saglabājas par 46%.

90%mirušie no garā klepus ir bērni no 0-6gadiem. Lielākā daļa 0-2.

Katrā vakcīna tiek aprēķināta un potēta attiecīgā laikā. Ja no covida mirtu 9- gadīgie, tad 8gadu vecumā sīkos vakcinēti pret covid.

Zinātnieki ir gudrāki par muļķa antivakseri.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 4 Atbildēt

Oi bļā. Statistikas guru ieradās.

Tev jau sen ficuks vairs nešancē, tāpēc tu laikam nezini, bet dzemdību nodaļā, tur neviens bērns nav potēts, tētuki un radiņi/draudziņi nāk un iet, arī tie bez plaušu rentgena.

Un arī kad izpotē, labi ja pēc pusotra mēneša tā pote sāk strādāt... Tak što nevajag liet par to kas ir letāks vai nav letāls, vienkārši tā pote ir pārbaudīta, bet šītā ne sūda nav.

Bet nekas, tulit pārbaudīs, uz brīvprātīgajiem trusīšiem...

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Kāpēc lai neietu? Par to ir jāuztraucas antivakseriem, kuri savus bērnus aplipina un tad pie kapa raud ar vārdiem - "es nezināju..."

Bet atklāšu noslēpumu - adenovīrusu vektora potēm ( Astra, Sputņik, Džonson) ir 50 gadu vēsture, pārējām vēl lielāka.

Bet par testiem - tu salīdzini nesalīdzināmas lietas: covids bija prioritāra lieta, ko subsidēja visi, kas varēja. Bet piemēram, Ebola bija kaut kādās Āfrikas valstīs, kuras pat nav spējīgas par tām samaksāt.

Dažāda līmeņa attieksme.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Nujajaa,plet, RNSam vispār ir garāka vēsture nekā visiem pasaules dalbaēbiem kopumā.Nebaidies,dakters Fucaucis taviem pēcnācējiem gan nākamgad iešļircēs, gan aiznākamajos vēl visādos veidos tos iz/tesstēs.Es vienīgi ceru uz krievijas PAH vakār izziņoto piena dzērienu- cerams, tas būs bez šoko/lādes piejaukuma.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tiks arī pie bērniem, nesatraucies. Tā nav prioritārā grupa tāpēc arī lai ātrāk apstiprinātu šo vecumu grupu neiekļāva.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti