Kas ir koronavīruss Covid-19? Kādas pazīmes? Kā izsargāties? Tagad arī Latvijā

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kāpēc tik traka ņemšanās ap koronavīrusu Covid-19? Cik tas ir bīstams!

 
mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 1 Atbildēt

Sorry, garām. Nav ne matu, ne bārdas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

eidis rakstīja: Klau nu tu tak esi pieaudzis un labi saproti, ka ierobežojumi ir tieši atkarīgi no:

1. Potēto īpatsvara sabiedrībā

un/vai

2. Medicīnas sistēmas kapacitātes

Un abi Igaunijā ir ievērojami labākā skatā kā LV

Pie labas med sistēmas kapacitātes un saprātīgas tautas ierobežojumus vispār var neieviest. Kā Zviedrijā.

Es domāju, ka tu ļoti ļoti ļoti negribētu, ka aizvedot savu mazo pēc med palīdzības, tu to nesaņemtu. Jo kovidisti visu aizsituši. Tam arī ierobežojumi domāti

Tipiska sociķa loģika - "politiķi noteikti zina labāk par tautu". Ierobežojumi ir atkarīgi no politiķiem, tevis nosauktie punkti ir atrunas/iegansti politiķu uzliktiem ierobežojumiem, sevišķi pirmais. Abet par to "saprātīgo tautu" - zviedru politiķi vienkārši netaisīja farsu un līdz ar to nerādīja ka tas viss ir cirks, ar attiecīgu reakciju no tautas

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jo?

Ierobežojumi atkarīgi no med sistēmas kapacitātes. Solely!

Ja tauta sapotējas, tā ir solījums nenokļūt med sistēmā ar c19.

Zviedriem ir būtiski augstāka med sistēmas kapacitāte. Un ticība valdībai attiecībā uz uzvedības modeļiem. Ja pievieno vakcināciju, tad vēl garantijas, ka nenokļūs reanimācijā ar c19. Rezultātā med sist atgrfiežas izejas pozīcijā un ierobežojumus mierīgi var ņemt nost.

Precīzi pretēji ir leiši, kuriem uz JG tusiņu Palangā bija jātiek par katru cenu. Jo ir tak samaksāts. Rezultāts un ierobežojumi neizpalika

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Jā, tikai medicīnas sistēmas ietilpības dēļ? Nu tad huļi pirms kovida katru gadu gripas sezonas laikā, kad medicīnas sistēma bija pārslogota arī bez jebkāda kovida, netika ierubīti dažādi ierobežojumi, lai to medicīnas sistēmu nepārslogotu?

msh Reģ.: 16.04.2007
3 1 Atbildēt

mefisto rakstīja: Diemžēl te jāpiekrīr Levitam, ka beziemesla atteikšanās no vakcinēšanās ir antisociāla uzvedība. Protams katram ir tiesības arī uz to.

Tev tiešām šķiet ka ir kāds cilvēks kurš šobrīd, kad potēšanos stumj no visām pusēm, varētu atteikties bez iemesla? No otras puses, jāpiekrīt ka beziemesla potēšanās gan ir sociāla uzvedība - kaimiņš izlec pa logu, "eu, davai, man arī vajag!", kur nu vēl ja darba devējs nosaka "visiem strādājošajiem obligāti izlekt pa logu!".

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Es jau iepriekšējā lapā jautāju. Kādi ir tie iemesli, ja čalis vai čoms pat taisās pamest sociāli atbildīgu darbavietu, kur par šo tiek maksāti visi nodokļi, plus ir veselības apdrošināšana, plus papildus apmaksātas brīvdienas un citi labumi un doties uz gateri pie līdzīgi domājošiem, kur par nodokļu nomaksu un sociālo atbildību ir dzirdējuši tikai no televīzora?

Kādi ir iemesli, tādi argumentēti? Veselības problēmas neskaitās, jo to dēļ esošajā darba vietā potēties neliks un no darba neatlaidīs!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Noteikti nopietna iemesla potēties trūkums apvienojumā ar to ka maizi viņš noteikti nopelnīs arī tad ja viņam esošie blakusdarbi paliks par vienīgajiem darbiem.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 13 Atbildēt

"...jāpiekrīt ka beziemesla potēšanās gan ir sociāla uzvedība - kaimiņš izlec pa logu, "eu, davai, man arī vajag!"..."

Varētu padomāt, ka atteikšanās potēties tāda nav...

msh Reģ.: 16.04.2007
3 4 Atbildēt

Kanibaals rakstīja: Piektdienās brīvprātīgi sapotējas pret zaļo pūķi un nomokās brīvdienas tad gan nekas, tusiņa sekas. Tādi nīkuļi, ak vai vienu dienu nespēks.

Jā, potēšanos pret kovidu salīdzināt ar dzeršanu ir diezgan trāpīgi salīdzināt, vienīgā problēma - man pazīstamie dzērāji pamatā dzer veikala mantu ar kuru parasti ir zināms kas būs pēc tam, kamēr potēšanās pret kovidu ir kā dzert izmantojot svešas točkas mantu, par ko nevar zināt kas būs pēc tam - labi, pohas, vai vispār sanāks karoti nolikt...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 3 Atbildēt

Nu tad teikšu tādā pašā stilā, zinu kas ir karoti no dzeršanas nolicis, bet kam būti tik slikti ka gandrīz karoti noliek no potes gan nevienu nezinu.

Točkas kā tad

Tualetes papīru lieto? Kā vari būt drošs, ka no tā nerodas hemoroīdi? Tā taču nepārbaudīta manta.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Zinu 3 ļaužus, kas nomiruši dažu dienu laikā pēc vakcinēšanās. Viens 80+, vienam 47, vienam nedaudz virs 50 gadiem. Oficiāli, protams, tur sakarību nekādu, viss izdomāts. Nothing to see, move along.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
4 13 Atbildēt

Zinu kas miruši dažu dienu laikā pēc ūdens iedzeršanas, tieši tikpat daudz sakarību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 0 Atbildēt

Muļķīgi, taču lielākā daļa mirst pavisam īsu brīdi pēc pēdējās elpas ievilkšanas ...

Tātad elpot gaisu ir kaitīgi ... savukārt tie daži kas pēdējā piegājienā slīkstot gaisa vietā ieelpojuši ūdeni - nu tiem acīmredzami ir "alerģija pret ūdeni" ...

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
4 4 Atbildēt

Šoreiz jāpiekrīt Kurzemes rīserim

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Mūsu Marina iziet starptautiskos ūdeņos t.me/nastikatube/13740

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt
GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 0 Atbildēt

Tas Lasis ir tāds idiots. Nē, nu, kaut kā jau sava lietderība jāparāda, lai "tauta" ziedotu uz sievas kontu...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 1 Atbildēt

Labais. Nezināju. Ar burvju izziņu no darba devēja man vairs nevajag uz robežas uzrādīt testa rezultātu un nav arī pašizolācijas Pa darbu? Jā. Parādiet izziņu, covidpass un ID. Paldies. Laimīgu ceļu

650 Reģ.: 25.01.2017
3 2 Atbildēt

Jā.Jaunākās sadzīves ziņas vēsta, ka advancētākie populārāko marku viedierīču lietotāji šonedēļ esot konstatējuši paranormālass bluetootha darbības vakcinētu personu tuvumā.Tāpēc alumīnija izstrādājumu cenu pieaugums gaidāms vēl straujāks kā gāzei un griķiem.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

O jā, šito es arī redzēju. Ar visu skrīnšotu, kur bija redzami vakcinētie cilvēki netālu. Tas ir vāks, kādi debiloīdi mums apkārt dzīvo!

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 1 Atbildēt

Tak mūsu Marina arī ķēra pokemonus ar to Bluetooth. Viņu tur izkritizēja, ka tie varot būt kkādi citi gadžeti un pieprasīja veikt tīru eksperiment Tagad redzu, ka viņa meklē 4 vakcinētos, lkm eksperimentam.

Sekojam notikumu Atīstībai

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 2 Atbildēt

650 uzrakstīja joku.

Tas bija prikols.

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Prikols ta prikols, feisbukā pavisam nopietni tā štelle tiek apspriesta. Ļoti iespējams, ka kāds iesākumā vienkārši pajokojās, bet idiņu varza uzķērās un tagad pa nopietno vakcinētos ar bluetooth peilē!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 2 Atbildēt

Nenujā,šon ārā pretīgi slapjš, tapc varētu pievērsties smalkākiem izpētījumiem.No uzticamiem avotiem rīgā (man tur labi gali) izdevās noskaidrot, ka pierādošais video šobrīd esot izņemts no tik-tok.Bet esot apraksts,to vajg izlasīt kamēr ir: www.samsung.com/uk/support/mobile-devices/how-do-i-change-the-name-of-my-device/

Vēl ir interesanti, kapc būtu jāfilmē tieši personu tuvumā,unt kapc nevar to izmēģināt piem pie noliktavas.Kur,iespējams,glabājas hektolitri un/vai veselas kilotonnas šo te elektroniski 3perizēto devu.

Nepavelti tur ne tikai rakstnieki aptiekāri un politiķi, pat arī globālais transsports tagd esot iejaukts.Tas, līdzīgi kā augstākminEtās markas vieddevaisa baterijass lādētājs,esot darboties spējīgs abos virzienos.Lūk, Googele nedos samelot: FedEx SenseAware ID, a Bluetooth low-energy sensor device, will be affixed to vaccine shipments in the U.S., helping to...

Kaut gan, līdz šim nav sniegts oficiāls skaidrojums par to mistisko notikumu ganāmpulkā.Kur viens tas stulbais teļš pamatīgi sassmīdinājis visas labi paēdušās pieredzējušās govis- atstāstīdams viņām nejauši uzdzirdēto, ka īstenībā tās esot paredzētas izslaukšanai un nokaušanai..

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 1 Atbildēt

91 procents no visiem jaunajiem inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem britu salās pagājušajā nedēļā ir saistīti ar salīdzinoši jauno koronavīrusa Indijas, vai tā dēvēto Delta variantu. Katrs trešais no Delta varianta mirušais bija vakcinēts.(TVNET ar atsauci uz ZDF)

Oriģinālais raksts ZDF

www.zdf.de/nachrichten/panorama/corona-freedom-day-grossbritannien-delta-variante-100.html

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 1 Atbildēt

nākamo variantu sauks Echo. pēc tam būs Foxtrot. tad būs Golf. utt saskaņā ar aviācijas alfabētu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 2 Atbildēt

mefisto rakstīja: Pārneses dzīvnieku reizēm nevar atrast gadiem ilgi. Tas nav nekas neparasts.

Tās laboratorijas ir izvietotas un pēta vīrusus, kas ir apkārtnē, nevis otrādi.

Šāda genoma vīruss Vuhaņas laboratorijās nav bijis pētniecībā. Jā, par 95% līdzīgs ir viens pētīts, bet vai ir jāskaidro, cik būtiska ir 5% genoma atšķirība?

Protams, Ķīna neizceļas ar atklātumu. Var jau būt kaut kādas neoficiālas lietas, bet tur darbs specdienestiem un izmeklēšanām.

Šobrīd publiski pieejami argumenti par laboratorisko izcelsmi šobrīd ir pavāji.

"Reizēm" IR "kaut kas neparasts" - elementāra valodas konstrukcija to pasaka priekšā. Parasti atrdod diezgan ātri. Vēl neparastāk - ja nevar atrast tādu, kam ir koncentrēti visi spēki un uzmanība.

Par to laboratoriju izvietojumu gan Fauci izteicās, ka jāpēta Ķīnā, jo ASV "gain of function" ir bīstami un nepieņemami. Cik man zināms, vīrusa paraugi nav paši grūtāk pārvadājamie, lai būtu nepieciešams izpēti piesaistīt to atrašanās vietai dabā.

Pētniecībā vispār nekas nav bijis. Tā sākotnēji teica gan Fauci, gan WHO, gan Ķīnas komunistu partija. Pirmie ir sākuši "palaist muti" un atzīt savus sākotnējos melus pat ko "nekas tāds nav noticis" tikai tevis piesauktā Ķīna vēl turpina klusēt. Bet tu joprojām tici uz vārda...

Šobrīd publiski pieejamie argumenti par dabisko izcelsmi ir pavāji un kļūst arvien vājāki. Informācija par mērķtiecīgu laboratorijas izcelsmes iespējas slēpšanu ir neapšaubāma.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

"Uzbrukums" Tā jau ir - pie mūsu pieļaujamās runāšanas pretī varai, jautājumu uzdošana jau ir uzbrukums. Nav kā pie diktatoriem, kur jāmēģina atentātus rīkot.

msh Reģ.: 16.04.2007
9 5 Atbildēt

Šodien sanāca pasēdēt nepilnu stundu ambulancē lai tiktu pie dakteres; vajadzēja noslēgt slimības lapu pēc saaukstēšanās - sēžot redzēju un dzirdēju kas notiek apkārt - ĀRPRĀTS, cilvēki reāli iet potēties pret ierobežojumiem, kaut kāds tur kovids viņiem pie dirsas. Kā viena sieviete, uz aci virs 50 gadiem, uzzinot ka bez internetbankas viņa nevar dabūt potēšanās sertifikātu, teica māsiņai, "ja to nevar dabūt, tad no visas tās vakcinācijas nekādas jēgas" - cik noprotu, nu jau arī pusaudžus sāk stiept potētēties. Klausījos un šausminājos - vienīgais kam no šitā visa būs kāds labums, neskaitot farmācijas kompānijas, būs politiķi - kuri nu, vasaras dēļ kovida vilnim noplokot, varēs dirst ka tas ir viņu organizētās švakcinācijas kampaņas dēļ. Toties paši cilvēki kuri tagad iet potēties, dēļ tā, kad tas notiek, varēs ieraut normālās auzās - ja tagad sapotējas, tad imunitāte beigsies kā reiz nākamā kovida viļņa apogejā - ideāla kombinācija lai to kovidu atrautos...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
7 3 Atbildēt

Precīzi. Manu draugu un paziņu lokā tas ir vienīgais arguments - ar bailēm no vīrusa nekāda sakara. Это просто пиздец, друзья

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 10 Atbildēt

Pričom tur "bailes no vīrusa"? Tas būtu tas pats, kas apgalvot, ka nebraucam šmigā vai nediršam pie Mildas, jo ir bailes uzrauties uz poličiem. Ne visi, kuri iet potēties, to dara aiz "bailēm"...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Bailes šajā gadījumā būtu normāls iemesls potēties. Ja cilvēks potējas, vēloties vairāk priekšrocību, tad ar sabiedrību ir pavisam slikti

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 2 Atbildēt

Nu tevi tak nelaiž vaļā ne?

Potēšanās nav bailes nomirt. Potēšanās = nepārslogotas slimnīcas. Nepārslogotas slimnīcas = iespēja savlaicīgin saņemt JEBKĀDU medicīnisko palīdzību tev, sievai un bērniem. Viss

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ā, re kā - tad tomēr nepārslogot slimnīcas vajag lai var arī citi tajās slimnīcās tikt, ne tikai kovidnieki - tad jau toč jāprasa kāpēc šādos nolūkos nav iepriekšējos gados bijusi masveidīga gripas potēšana...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Mūsu med sistēma kāreiz ir būvēta gripas maksimumam. Gripas maksimums ir vismaz 10x mazāks kā c19 maksimums un ļoti sezonāls. C19 nav tik izteikti sezonāls un 10x jaudīgāks. Gribētu lai soc nodokli palielinātu 10x? Jeb tomēr vienkāršāk ir savakcinēt?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 6 Atbildēt

Vispār jau cikls atkārtojas. Vakcinētie tiešām praktiski neslimo un to vīrusu arī daudz mazāk izplata.

Tāpēc sasniegt vairāk vakcinēto ir labs, sabiedriski derīgs mērķis.

Informācija, ka vakcinētie tomēr to vīrusu nemaz tik labi nepārnēsā. Nu, un, kas no tā, vai tad tas kādam traucē uzskatīt, ka vakcinējas tikai dēļ farmācijas peļņas un bailēm?

www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs/fully-vaccinated-people.html

www.bbc.com/news/health-56904993

www.webmd.com/vaccines/covid-19-vaccine/news/20210224/jj-vaccine-may-block-spread-of-coronavirus-fda-says

www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-vaccine-moderna-pfizer-transmission-disease

www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-vaccine-moderna-pfizer-transmission-disease

www.bbc.com/news/uk-57214596

msh Reģ.: 16.04.2007
6 3 Atbildēt

Jā - pagaidām, kamēr īsmūžīgā imunitāte darbojas. Es neko neteiktu ja potēšānās vilnis panestos kādā septembrī vai oktobrī, tad no tā pasāciena būtu jēga, bet ne jau vasaras sākumā...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 11 Atbildēt

"Neteiktu"... kā tad! Antivakseri vienmēr atradīs ko "teikt", neatkarīgi no gadalaika.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 8 Atbildēt

Tie dati, kāda būs tā situācija dažādās sabiedrībās, kur tik un tik ir pārslimojuši, tik un tik ir vakcinēti ar Astra, Pfizer, Moderna tādu un šitādu laiku pēc tādas un šādas vecā parauga vai jaunās mutācijas a,b,c - tie dati vēl tikai būs.

Tad arī domās, ko darīt. Tas ir, jādomā jau tagad, lai var savlaicīgi reaģēt.

Tagad vakcinēšanās atrisina šī te konkrētā pusgada, varbūt daļēji pat vairāk, varbūt pat vesela gada problēmu ar slimnīcu pārslodzi, citu slimnieku hronisko, uzkrāto ārstēšanu, visādu psiholoģisko situāciju, stresa, depresiju, jauniešu atbalstu un ārstēšanu, ekonomikas atkopšanos. Tagad.

To, protams, visādi mēģina ..... visādi sabotieri, likumīgie, utt. publika.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

"Tagad vakcinēšanās atrisina šī te konkrētā pusgada, varbūt daļēji pat vairāk, varbūt pat vesela gada problēmu ar slimnīcu pārslodzi"

To atrisina riska grupu vakcinēšana - retie izņēmumi, kad smagi saslimst kāds ārpus riska grupām, nav vērā ņemama noslodze slimnīcām. Dzīšanās pēc visas sabiedrības vakcinācijas un muldēšana par "pūļa imunitāti" ir tikai politiķu interesēs.

To, protams, visādi mēģina ..... visādi lobisti, karjeras politiķi, utt. noderīgie idioti.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 11 Atbildēt

msh rakstīja: vienīgais kam no šitā visa būs kāds labums, neskaitot farmācijas kompānijas, būs politiķi - kuri nu, vasaras dēļ kovida vilnim noplokot, varēs dirst ka tas ir viņu organizētās švakcinācijas kampaņas dēļ.

Šis apgalvojums ir nepatiess.

msh rakstīja: ja tagad sapotējas, tad imunitāte beigsies kā reiz nākamā kovida viļņa apogejā - ideāla kombinācija lai to kovidu atrautos.

Šis apgalvojums arī ir nepatiess.

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 1 Atbildēt

Tas ir viedoklis, Raimond

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 15 Atbildēt

Tas ir nepatiess apgalvojums.

Volx Reģ.: 22.11.2018
3 1 Atbildēt

Raimond, tev taka tajā Pļaviņa tiesā. Nepaties un viss

Apgalvojums būtu, ja viņš runātu par pagātni balstoties uz kkādiem jau notikušiem, pierādāmiem faktiem. Es redzu, ka msh projicē nākotni, kas pats par sevīm ir nezināms lielums. Taka tur nekas nepatiess nevar nemaz būt. Tas ir viedoklis, kas atšķiras no tavējā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 1 Atbildēt

Nepaties ir tikai tavs apgalvojums. Msh viedoklis ar diezgan lielu iespējamību ir patiess.

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

Msh ir saredzami nepatiess:

1. Komunikācijā valdība jau šobrīd izmanto vārdu salikumu "vasaras sniegto pandēmijas atelpu". T.i. viņi nekādi nemēģina spodrināt spalvas ar vasaras panākumiem;

2. Msh teorija ir patiesa tikai Papes pagastā. T.i. vietā, kur maz cilvēku. Latvijā ir pietiekami daudz cilvēku, lai vakcinācija izsētos 1/2 gada garumā, kas nozīmē, ka arī imunitātes iespējamā izbeigšanās būs izstiepta 1/2 gada garumā. Nu un ja pa vidu kkur pieķers to skorbulu un vieglā formā izslimos, tad vēl pagarināsies. Līdz ar to atgriešanās situācijā - visiem risks vienāds , nav iespējama.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

1. Da labi - neesmu vēl aizmirsis kā Trusītis Rodžers pirms gada lepni dirsa par to kādi viņi malači, labi kovidu apkarojuši...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Jā. Un bija smieklīgi. Šogad šādas iršanas toč nav.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Un tāpēc - ko?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tagad Jānis liek interesantus video no tiesas par atmiņu ūdeni. Principā 0 variantu aizstāvēties, ūdens ir slikts un punkts

t.me/mainampasauli/6553

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

šito sūdu nu gan varēji nebāzt.

tas viņu kvazisapistais ūdens nav testēts normālās laboratorijās, uz lielām fokusa grupām ar atbilstošu metodoloģiju un ilgstoši, izmantotās tehnoloģijas ir nepārbaudītas un to ietekme uz cilvēka veselību ilgtermiņā nezināma.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Da ko tur testēt? Tas vienkārši ir ūdens!

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Vot šitas gan ir nepatiess apgalvojums.

Liekas, ka cilvēkam ir nopietnas problēmas ar uztveri. Tieši šajā tiesas daļā jau tas tiek mēģināts noskaidrot. Pļaviņš aicina dažādus ekspertus pieslēgt, bet nē. Kkāda ierēdne pietiek, tālāk varēsi apelāciju iesniegt. Galvenais, ka ūdens ir slikts, maldina

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 0 Atbildēt

Kādus vēl ekspertus tagad? Lai nelietis uzrāda sertificētu laboratoriju slēdzienus, ka tam ūdenim ilgtermiņā nebūs negatīvas ietekmes uz cilvēku veselību. Un pierādījumus, ka testēts ir vismaz uz vairākiem tūkstošiem cilvēku. Un vismaz 5 gadus. Un, ka nav nanočipi tur iebāzti pierādījumus. Citādi nahren, varēs apelāciju iesniegt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Viņam nekas nav jāpierāda, viņš aizstāvas. Pierādījums ir jāsniedz tam, kas lietu sniedz tiesā. Pagaidām es no šiem video vēl neko neesmu sapratis kas, kur kad ir slikts, pārkāpts, nepatiess vai tml.

Tev gan, izskatās, ka viss ir skaidrs

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 0 Atbildēt

Pag, tu gribi teikt, ka jebkurš lohs drīkst tirgot/ražot/potēt cilvēkiem čūsku eļļu vai jebkādu citu sūdu bez pierādījumiem, ka tā žļurga ir nekaitīga?

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Tu esi no mēness nokritis?

Neviss drīkst, bet tā visapkārt notiek. Lifehaks no manas ģimenes radiniekiem. Dzīvo man laukos tāda ģimene un tur neviss nejauši iebrauc kkādi klaiņojoši tirgotāji, bet tiek organizētas prezentācijas visādu sūdu tirgošanai. Tas ir cilvēki organizē kkādu kafejnīcas, kluba telpu, apzvana cilvēkus un noteiktā datumā ierodas tur un stāsta gari un plaši par visādām brīnumainā precēm. Tas nav 1 cilvēka pasākums, tur sanāk 10-20 potenciālo pircēju. Pēdējo ko es dzirdēju esot nopirkts palags, lkm, ar magnētiem. Tad mugura nesāpēšot.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 1 Atbildēt

pasaki man, kas ir tavi radinieki...

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tak tur jau nav viņi vieni, tur ir apkārtējais pagasts, daudz tādu. Un tak tā tak nav kkādā anomāla vieta uz LV kartes, viņi tak braukā pa visurieni. Šodien Rēzeknē, rīt Liepājā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

nuhaj tad kaut kādi iebildumi pret vakcinēšanos?

spainis Reģ.: 27.04.2006
3 0 Atbildēt

Tieši tāpēc! Palags ar magnētiem, bez iejaukšanās gēnos, izveidos imunitāti! To taču katram domājošam cilvēkam jāsaprot!

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Es tādus nepazīstu. Ir aitas, ir cirpeji. Tie %% kas par 'aldi' balso

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Vai tu gribi teikt, ka tā lauku izklaide ir JEBKUR saskaņota? Ka tie lauciniekiem iesmērējamie mēsli ir JEBKĀ apstiprināti? Ka tie vientiešu meklētāji ir kaut VIENU kapeiku nodokļos nomaksājuši?

Šitie tirgoņi ir precīzi tikpat legāli kā cigarešu tirgotāji Centrāltirgū

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas visticamāk ir kāds no tīkla mārketinga veidiem un bez tīriem papīriem tur neviens, neko neuzsāktu. 100% gan jau kāds ir uzsūtījis kādu vietējo milici, bet šie izvelk papīrus un saka : u nas vse dokumenti v porjadke youtu.be/mur0QdwvHgg

P. S. Tur nav nekāda saistība ar nelegālu turzniecību.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Nelegālā tirdzniecībā tevi ievilina ar zemo cenu, šeit viss ir otrādi - tu maksā 5x dārgāk, nekā līdzīgs produkts veikalā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 7 Atbildēt

msh rakstīja: Klausījos un šausminājos - vienīgais kam no šitā visa būs kāds labums, neskaitot farmācijas kompānijas, būs politiķi - kuri nu, vasaras dēļ kovida vilnim noplokot, varēs dirst ka tas ir viņu organizētās švakcinācijas kampaņas dēļ.

Vispār jau pasaules dati ir tādi, ka vakcinētie vai nu vispār neslimo, vai arī slimo viegli, pie tam arī nemaz tik ļoti citus neinficē.

Tātad - labums ir arī vakcinētajiem pašiem un sabiedrībai, jo daudzi vispār nesaslimst.

Tāpēc apgalvojums, ka labums būs tikai farmācijas kompānijām un politiķiem - šis apgalvojums ir nepatiess.

msh rakstīja: Toties paši cilvēki kuri tagad iet potēties, dēļ tā, kad tas notiek, varēs ieraut normālās auzās - ja tagad sapotējas, tad imunitāte beigsies kā reiz nākamā kovida viļņa apogejā - ideāla kombinācija lai to kovidu atrautos...

To neviens nezin. daži vakcinētie dabūs vecos COVID paveidusi, daži jaunas mutācijas, pa to laiku varbūt parādīsies jauni paveidi, varbūt tiks izstrādātas jaunas vakcīnas. To, kā būs, pagaidām neviens nezin. Vai būs krustiskā imunitate? Vai būs pilna vai daļēja aizsardzība pret mutācijām un kurām? Kā veidosies imunitāte, ja pārslimos vakcinētais jauna paveida vīrusu? Kad ceļotāji atvedīs Anglijas/Indijas variantu?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Kad ceļotāji atvedīs Anglijas/Indijas variantu? "

Naivs jautājums. Jau ir.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) turpina vērot situāciju ar pašlaik vislielākās bažas izraisošo Indijas jeb tā dēvēto "Delta" Covid-19 variantu, un šonedēļ vienas diennakts laikā atklāti 43 šī varianta gadījumi, otrdien Ministru kabineta sēdē sacīja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/bazas-par-covid-19-indijas-variantu--latvija-viena-diena-atklaj-tikpat-cik-menesa-laika.a409088/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kaut kā biju piemirsis paskatīt jaunākās ziņas

www.delfi.lv/news/national/politics/latvija-atklati-43-jauni-indijas-covid-19-paveida-gadijumi.d?id=53302393

pirmsJāņu prezents no ceļotājiem

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 1 Atbildēt

saskaņā ar aviācijas alfabētu - india - tagad ir India Covid-19 paveids. nākamais ir Juliet Covid-19

eidis Reģ.: 07.11.2001
3 0 Atbildēt

msh rakstīja: Jā, tikai medicīnas sistēmas ietilpības dēļ? Nu tad huļi pirms kovida katru gadu gripas sezonas laikā, kad medicīnas sistēma bija pārslogota arī bez jebkāda kovida, netika ierubīti dažādi ierobežojumi, lai to medicīnas sistēmu nepārslogotu?

tu tomēr cītīgi jauc tos divus orgānus

Doctors and scientists are working to estimate the mortality rate of COVID-19, but at present, it is thought to be substantially higher (possibly 10 times or more) than that of most strains of the flu.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 3 Atbildēt

Nē, jauc tu - tu visu laiku atsaucies uz medicīnas sistēmas pārslogošanu, kas Latvijā gripas sezonā ir norma jau laikam kādus 10 gadus. Ā, bet nu pareizi - mirst tak tikai no kovida , un ja slimnīcas ir aizdirstas ar gripniekiem un tāpēc kāds cits atmet pedāļus jo netiek slimnīcā, tas viss sūds, jo, lūk, no kovida vairāk mirst...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Kāda jēga argumentēt ar cilvēku, kas mierīgi izvelk no miskastes gadu vecu informāciju un ignorē nu jau sen zināmo ciparu (~3x) un to, ka mirstība nav vienādi izplatīta, bet koncentrēta zināmās identificētās un jau pamatā vakcinētās riska grupās? Skaidrs, ka vienkārši pūš politiķu stabulē, kam arvien grūtāk paliek noslēpt politiskās intereses zem epidemioloģiskiem argumentiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 7 Atbildēt

Tā kā pretCOVID pasākumi lieliski pierādīja, ka tie darbojas arī uz gripu, kuras praktiski šosezon nav, tad te būtu vietā atgādināt ne tikai medicīnas sistēmas sasniegumus un problēmas, ne tikai politiķu padarīto un sadarīto, bet arī pašu apzinīgo patērētājsabiedrības pilsoņu veikumu lietas labā. Tā teikt, pilnu ainu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Turpini vien stumt to propagandu par "nebijušo gripu" un totalitārisma labo ietekmi uz sabiedrību.

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Da kad tev bijušas aizdirstas slimnīcas ar gripas pacientiem? Nu jau gan tu lej. Tā kā man rados ir mediķis, kas strādā tieši plaušu slimnīcā (un ne jau par feldšeri), tad šādu tādu informāciju iegūstu no pirmavota un zinu, ka vienu brīdi bija baigi traki, nekad un ne pie vienas gripas nebija šitā gājis. Tagad gan viss jau labu laiku kā nomierināties, kaut gan cilvēki turpina atstiept kājas, un nebūt vairs tikai veci večuki. Bet jā - pašlaik tas cilvēks ir pilnīgi par ierobežojumu atcelšanu. Bet simtprocentīgi arī par vakcināciju.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Tu jau saproti, kāda būs atbilde.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Atšķiras intrahospitālie mirstības rādītāji. Vidēji Covid mirstība 3-5x augstāka, bet atsevišķās grupās daudz dramatiskāk.

Gultas dienu skaits arī atšķiras. Covid pacienti slimnīcā pavada vidēji 2x ilgāk nekā gripas pacienti.

Skābekļa terapija vai invazīvā ventilācija Covid pacientiem nepieciešama vidēji 2-3x biežāk.

Un šie ir Francijas, Austrijas dati.

Plus Covid izplatība ir daudz straujāka. Visi dezinfekcijas pasàkumi, tērpi u.c. daudz stingrāki. Tas viss rada pamatīgu noslodzi slimnīcām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 3 Atbildēt

Nu re - 3-5, nevis 10, kā te propagandisti melo.

2x ilgāk par gripu - nevis "nesalīdzināmi", kā propagandisti uzstāj.

Invazīvās ventilācijas dati diemžēl uzrāda tik augstu mirstību, ka ārstu domas dalās - vai nu tā nespēj palīdzēt, vai pat tieši pretēji - veicina letalitāti.

Noslodze slimnīcām šobrīd ir diezgan skaidra un saprotama. Riska grupas zināmas. Ja vakcinācija ir tik efektīva smagas slimības gaitas novēršanā, kā apgalvo, tad pēc riska grupu vakcinācijas vairs nevar runāt par iepriekšminētajiem cipariem (īpaši piesaucot "atsevišķās grupās daudz dramatiskāk") slimnīcu noslodzē un ekonomiku iznīcinošie pasākumi ir atceļami.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
1 0 Atbildēt

Kā jau teicu, manis piesauktie dati ir no neseniem pētījumiem Francijā, Austrijā. Valstīs ar sliktāku veselības aprūpes sistēmu, rezultāti var būt vēl sliktāki.

Invazīvā ventilācija nav nekāda izvēles metode, bet galējā iespēja, lai mēģinātu izvilkt dzīvību. Tā kā šie pacienti jau ir smagā stāvoklī, tad atbilstoši iznākuma prognoze arī nav optimistiska.

Cipari iet uz leju, mazinās arī ierobežojumus. Jāvakcinējas būtu visiem, kam nav kontrindikāciju un nedzīvo lauku sādžā bez kontakta ar civilizāciju. Riska grupu ir diezgan daudz (liekais svars, imūnsupresētie, vecāki cilvēki, hroniskās slimības, onkoloģijas pacienti u.c.).

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Esi veiksmīgi palaidis garām to sīkumu, ka plikā statistika uzrāda, ka valstīs ar sliktāku veselības aprūpi (t.i. tur, kur nav pieejama tā invazīvā ventilācija) mirstība ir... MAZĀKA! No tā gan ir pāragri izdarīt secinājumus, jo valstīs ar sliktāku veselības aprūpi vidējā sabiedrības veselība mēdz būt labāka.

Es neesmu pret brīvprātīgu vakcinēšanos un valsts pienākums ir nodrošināt vakcinācijas iepēju visiem, kas to vēlas. Bet vienlaikus - nedrīkst to uzspiest un attaisnot politiski motivētus ierobežojumus ar propagandu par pūļa imunitāti un sociālo atbildību. Nevienam nav piespiedu kārtā jāvakcinējas tādēļ lai aizsargātu kādu riska grupā esošu, kas pats to nevēlas.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Kā darbojas vakcīnu melnais tirgus, jeb ja jums vienkārši vajag izziņu par vakcināciju baza.io/posts/ac4e2515-10f5-4c60-b6cd-fbee4e318feb

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ir aitas, ir cirpeji!!

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

1.Beidzot uzlabojusies informācija internetā par masu vakcinācijas centru darba dienām.

www.vm.gov.lv/lv/jaunums/atbildes-uz-biezak-uzdotajiem-jautajumiem-par-vakcinaciju-pret-covid-19#ka-es-varu-noskaidrot-kada-veida-vakcinu-iespejams-sanemt-manis-izveletaja-vakcinacijas-punkta

Turpmāk informācija par konkrētās nedēļas vakcīnu veidu pieejamību tiks atjaunota katru pirmdienu līdz plkst.10:00.

( kas tiešām ir sasniegums )

2.No 18. jūnija tiek uzsākta vakcinācija pret Covid-19 arī īpašos vakcinācijas punktos, kas būs ierīkoti tirdzniecības centros visās Latvijas lielākajās pilsētās.

www.vm.gov.lv/lv/jaunums/uzaicinajums-uz-preses-konferenci-sakas-vakcinacija-tirdzniecibas-centros-ierikotos-vakcinacijas-punktos

3.Līdz ar vakcinācijas procesa attīstību lielie vakcinācijas centri Rīgā - ATTA centrā un Ķīpsalas hallē – strādās vēl līdz jūlija beigām un pēc tam tos slēgs.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
0 0 Atbildēt

un pēc India Covid-19 varianta nāks nākamie un viss vakcinācijas process atkal no jauna, sanāks durties katru gadu pa divām reizēm vismaz..

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Līdzekļus apgūs uz urrā! www.tvnet.lv/7272778/pieskir-nepieciesamos-364-tukstosus-mobilo-telefonu-iegadei-kas-vajadzigi-covid-19-sertifikatu-verifikacijai

Katrs verificēšanai paredzētais telefons apm. 430 eur, un ta ir bez PVN. Nesūdīgi!

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Bet no pozitīvās puses, iedomājaties vien, kā tagad attīstās medicīnas zinātne attiecībā uz vakcīnām, vīrusoloģiju vispār un koronavīrusiem jo sevišķi, imūnsistēmu, vakcīnu blaknēm utt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Attīstās jau gan - metodēs, kā caur kaomunistu partijas kontrolētu laboratoriju slēpt apšaubāmus pētījumus un rezultātā izraisīt pandēmiju. Kā eksperimentēt ar tautas pakļaušanos visādiem ierobežojumiem. Kā veikt eksperimentālu produktu testēšanu uz reāliem cilvēkiem. Tās bija lietas, kas bija zaudētas ar iepriekšējās paaudzes totalitāro režīmu sabrukumu un nu ir veiksmīgi atpakaļ apritē.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Nu un Kā tad tā attīstās, attiecībā/uz?? Kas diez bij tie "zintātnieki", kuri 20tā gada pavassarī kladzi/sludināja, ka 10 un 15 gadi "būs vajadzīgi"? Un kā tad tā nu (pēkšņi) izrādījās, ka (dažiem) jau (nejauši) ir viss vajadzīgais pa rokai un process "pašol" jau pēc pāris mēn? Kādām hanuj blaknēm? Tām,kuras tika uzskaitītas jau reāli masveidā pielietojot, nevis tur kko pētot un prātojot, vai vispār ko atļaut pielietot?

Vienkārši riebj klausīties- kā šeit pirms gada vai pat pusgada gandrīz vai ikkatra "šodienas"/pašsaprotamā realitāte tika nokrustīta kā tukša drŠšana un sazin kāda zvērības teorija.

ps,- Latvijas Lohi var justies lepni, ka vismaz formāli/oficiālā līmenī kāds "atzinīgi novērtēja" viņu pašuzuzpurēšanos.Cita lieta, kā to passniedz tagad tie īpaši gudrie, kuri (kā jau vienmēr) sasstāda apm 2/3 no LV sabiedŗibass.Ja nebūt Lohi- tad tie gudrinieki tagad sukātu treknu pmpi, nevis kokteiļa salmiņus kādās tur aizjūrass salās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tādi pat zinātnieki kā tu pareģis, pašķir atpakaļ savus pareģojumus, nekas no tā nav piepildījies tādā apmērā kā sludināji. Zinātnieki arī kādreiz teica, ka lidaparāti smagāki par gaisu nav iespējami. Kamēr citi pēta un prāto citi jau ražo, tāpēc cita izgudrojumu kopētāji atpaliek pagātnē par vismaz 5 gadiem. Nefinansēt zinātni nozīmē būt mūžīgi iedzinējos.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tev ir kāda nojausma, kā atšķiras rezultāts, ja zinātni finansē no biznesa R&D budžeta vai no politiķu valsts budžeta?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Iespējams,esmu lielākā mērā pareģis, nekā tu sarunu biedrs.Turpini vien pats ar sevi.Pašķir tiešām atpakaļ,atsvaidzini vaigus.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tiešām gribi, lai pašķiru atpakaļ un izvelku inteliģentais sarunubiedr tās šaibas tev no dsas un aizbāžu ar tām tev muti?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tak nomierinies, šakāli.Tu tāpat ctu ko diez vai māki, kā no dsas izvilkt un mutē iebāzt.Brīnumi,ka tevi līdz

šim nav piemeklējis kāds līdzīgs "iebāšanass" process, kā tam lietuvas bundesvēra terminātoram.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nu tad atslābsti.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

es jau tev te iepriekš kādass apm 16x piedāvāju atslābt

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti