Un jā būtisks nosacījums ir ka pati ATF būtiski nezaudē savas īpašības, jo vecākiem USA auto paredzētie ATF ir ar noteiktu maiņas intervālu, taču modernu ZF verķu (un vēl dažu par kuriem ir lasīts) ATF ir reāls "lifetime" - maina pie kapitālā remonta, ja vien neizmanto spoooortam ...
Valis atkal kko piefantazējis
Eļļas maiņa nepieciešama jebkurām kārbām, neatkarīgi vai ZF vai kāda cita. Vienkārši tagad modē ražotājiem paziņot, ka eļļa šim autiņam nav jāmaina visu kalpošanas laiku, kas, protams, tā nav. Tīrs mārketings - pērciet pie mums un nekas jums nebūs jādara. Garantijas laiku jau iet, bet tālāk?
Savukārt tas inženieris pabrīdināja, ka kārba noklapēs, ja viņā nekad nav mainīta eļļa un autiņš jau 150k noskrējis. Tā, visticamāk, arī bieži gadās, bet nemainot eļļu viņš noklapēs tā pat, bet tikai vēlāk.
Tāpēc pastāv divi eļļas maiņas veidi. Viens ir pilnīgā eļļas maiņa, kad speciāls aparāts spuež iekšā tīro eļļu un otrā galā izspiež veco ārā. Šāds eļļas maiņas veids nav ieteicams augstāk aprakstītajā gadījumā, jo jaunā eļļa sāks mazgāt visos stūros gadu, gadiem sakrājušās nogulsnes. Tādā veidā līdz mājām parasti neaizbrauc, jo aizsitās visi kanāli pa kuriem cirkulē tā eļļa(hidroblokā visticamāk).
Otrs maiņas veids ir pakāpeniskā/daļējā eļļas maiņa. Tas ilgst vairākus tk km un norit pa daļām. Dabiskā notecē vienmēr kārbā paliks vecā eļļa, pielej līdz līmenim, pa braukā 10-15 km un nolej. Atkal lej jaunu eļļu un braukā jau pāris 100km. Tā to procesu atkārto(parasti 3x) līdz eļļa atbilst pieņemamām caurspīdīguma. Šo eļļas maiņas variantu pielieto tieši vecajiem vāģiem. Viņš ir dārgāks un nav tik efektīvs, jo šā vai tā kkādā nolietojusies eļļa tā pat jau paliek. Tomēr tas pasargā no superaktīvas jaunās eļļas iedarbības, kad tiek izmazgāt visi stūrī. Bet arī ne vienmēr.
+filtrs kārbā arī jāmaina, ja kas
Kur tu smelies to info ???
Man nav ZF neviens pie rokas bet ir ASV Ford "tomāts", un ar to ari ir pilnīgi cits stāsts, tas pats ar pārīti MB automātiem, bet ZF es diezgan lielā mērā ticu ka ir cits stāsts, jo taj kārbai izslīdēšana "ir slikta fīča", kamer parējām tā nav + tiem kas man ir , ir pilnīgi cita sastāva ATF.
P.S. un ZF6HP BmW gadijumā maiņas intervāls ir 60000 km, tatad tehniski lidz video.minētajam nobraukumam tai un filtram ir jābūt 2x jau mainitiem.
Protams katrai kārbai ir savi fluīdi un maiņas intervāli. ZF ir parasta, tradicionālā kārba. Viņa, visticamāk, arī nav dārga. Noplīst nu i ieliek jaunu, bet visticamāk atremontē. Cits stāsts būtu par modernākām divsajūgu kārbām, tās pašas DSG vai korejiešu DCT. Tās maksā baisu naudu.
Kas, kas bet nu divsajūgu kārbās nekā moderna izņemot nosaukumu nav, tehniski tā ir tā pati manuālā kārba, tikai sajūga risinājums ir "moderns", kaut ar jau sen pilngadību sasniedzis...
Un CVT arī būtu grēks saukt par modernu - tā ir kārba kas uz Holandiešu Volvo jau kaut kur pagājušā gadsimta 60-tajos tika likta ...
P.S. un baisu naudu tā var būt maksā PDK un uz tādiem auto kā Porsche, kur pārslēgšanas ātrums stipri pārspēj kaut to pašu ZF 8HP, bet visur citur tās nu jau tiek viegli diagnosticētas un labotas ...
Nevar DSG būt kaut kas īpaši dārgs, citādi liktu klasiskos automātus, vai arī piemaksa par DSG būtu daudz lielāka. Varbūt rūpnīcas politika vārīties uz rezerves daļām, kamēr nav aftermarket ražotāju detaļas pieejamas.
Es jau nu teiktu ka iemesli DSG radīšanai gan jau būtu 1) vēlme lielapjoma produktam nemaksāt citiem par dizaina izmantošanu [paskaties, piemēram, uz astoņdesmito beigu - deviņdesmito pirmās puses Digifantu - priekš fofāgena bošs ražoja paša fofāgena primitīvus vadības blokus, kamēr priekš opeļa primitīvus [bet tāpat niknākus] un apgrieztus motronikus] 2) ekonomija 3) darbības ātrums - jā, es zinu ka tie jaunie ZF tomāti spēj slēgties ātri, bet kaut kā to VAGmobīļu tomāti kas ražoti pirms-DSG ērā ātri nav nemaz...
Ir arī trešais veids, kurš ir uz tava otrā pusi, tikai bez cetieniem nomainīt visu eļļu. Cik minos no stiliņā lasītā tad audī, vismaz tām mašīnām kam nu ir daudzpadsmit gadi, paredzējis vienā piegājienā nomainīt dažus litrus eļļas - tu samaini filtru, procesā laikam izlejot eļļu tur no kaut kā [neesmu iedziļinājies], tad uzlej eļļu un brauc tālāk cik tur tos desmitus štuku kad tas jādara atkal.
Man ir reāla ZF kārba.Jā. Tai var neko nemainīt kaut visu mūžu, bet tikai pie 1na nosacījuma.
Ja autiņu pērk no tevīm. Labs pārdevējs