Parunāsimies par LIETOTIEM auto. Jūsu pieredze - kuri auto ir visuzticamākie, kuriem labākā cena

Conqueror Reģ.: 15.10.2002

nu re, var arī par LIETOTIEM parunāt, jo lietotie auto ir daudz vairāk par jauniem, kā zināms, ja ar jaunu auto izbrauc ārā no veikala, tas kļūst par lietotu un cena krītas par 30%...

 
msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

darklight rakstīja: Ar ļoti vecām mašīnām gan var sākties citas problēmas. Pirms neilga laika biju liecinieks situācijai, kad vienam 90-to sākuma VAGam (vot neatceros tagad precīzi kādam) vajadzēja vienu primitīvu devēju. Un skuju - nevienā veikalā tāds nebija nopērkams. Detaļa eksistē, bet nopērkama nekur nav. Nezinu, kā cilvēks to beigās atrisināja.

Devēji būtu mazākās problēmas, tur gandrīz vienmēr var kaut ko improvizēt. Tas kas ir problēma ir virsbūves daļas, atsevišķas dilstošās daļas un modeļa specifiskās daļas. Es, teiksim, neatteiktos no nesapuvušas aizmugurējā bufera sijas - viena ceļama man kaut kur mētājas, šrotos pamatā ir tāda kā manējā [es nebrīnīšos ja kādā jaukā dienā aizmugures buferis, plastmasas daļa, nokritīs... ], jaunas detaļas laikam pat aftermarkets neštancē - lai arī vispār aftermarketa virsbūves daļu ziņā mk2 ir vienkārši fantastika. Vai arī - amartu izvēle ir diezgan ierobežota, tas nekas ka tos pašus amartus izmanto arī mk3 - vienīgie "civilie" gāzenieki kas ir palikuši ir B4 bilstieņi, savādāk vai nu eļļa, vai športa amarti.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 3 Atbildēt

Zemesgramata rakstīja:

spainis rakstīja: Tev līdzīgi kā msh, šis brauc ar, viņaprāt, autobūves etalonu un ar nezin ko tā mk2 vietā ņemt. Principā nekā neesot.

Tā noteikti nav. MSH brauc ar tabureti un ir iegrūdis tajā tik daudz naudas, un laika, ka pašam kauns to atzīt. Tāpēc cenšas te aizstāvēt mkII kā tik spēj.

Es vienkārši saprotu, ka cenu kategorijā - 2000€ tiešām nekā nav.

Par ko man jākaunas? Es vienīgi varētu kaunēties par pēdējā gada slinkumu golfam kaut ko darīt - jo vajadzētu šo to sametināt un nokrāsot, šo to samainīt, bet pēdējos pāris gadus es pa lielam tikai braucu un neko nedaru, Es neesmu "iegrūdis naudu un laiku" - tāpat kā jebkurai citai manā īpašumā esošai lietai, arī pret mašīnu, ko es taisos lietot, man ir prasības un mērķi - attiecīgi nauda un darbs tiek virzīti šo mērķu sasniegšanai. Lai kaunas tās žīda dvēseles kas mašīnu nopirkušas, skaita katru kapeiku - nē, nevis grāmatvedības nolūkos, bet ieseksošanas nolūkos - un gala rezultātā apdala sevi.

Cik man golfs ir izmaksājis sešu gadu laikā? Nezinu - dažas štukas noteikti - tāpat daudz lētāk par lētāko dacīti, un daudz foršāka braukšana.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Ar auto detaļām vēl jau neko, tās vismaz kādu laiku var dabūt. Nopērc kādu elektroietaisi un pēc 3 gadiem skaties - ne tu vairs filtru nopirksi, ne vēl ko. Viss, pērc jaunu modeli vai pārroc visu internetu un atrodi kaut kur par bargu naudu.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

...vai arī improvizē. Savajadzējās putekļusūcējam jaunu filtru - aizbraucu uz Depo, tādu neatradu, atradu līdzīgu - mājās uztaisīju attiecīgas formas bleķa gabaliņu kurš ieāķējas vecā filtra vietā un notur jauno filtru vietā, un viss notiek.

Viens no iemesliem kāpēc garāždarbnīcu es uzskatu par absolūtu nepieciešamību.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
13 1 Atbildēt

nu es savam putekļusūcējam arī pielāgoju filtru, oriģinālais maksā bargu naudu

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

karcher filtri maksā kaut kādu kosmosu - nu neko, nāksies barot aliexpress un atstāt rijīgos vāciešus bešā

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
10 0 Atbildēt

Beidzot esmu saņēmies padalīties ar savu piedzīvojumiem bagāto pieredzi ar Ford Mondeo 2008 2.0TDCi 96kw automātu. To ieguvu savā īpašumā 2018.gadā ar 230k km nobraukumu no Vācijas labā stāvoklī. Lietošanā bija 3 gadus, nobraukti 60k km līdz 290k km.

Salons ļoti plašs un diez gan ērts, ietilpīgs bagāžnieks (ir vesti arī ledusskapji un gultas). Salona apdares kvalitāte viduvēja, bet arī lietošana beigās nekas īsti negrabēja, ja neskaita paneli aukstumā līdz auto uzsilst. Ekonomija uz trases super, patēriņš kruīzā ar 100kmh ap 4.6l/100km pēc bākas metodes (dators 4.3 rādīja). Automātam (Aisin 6 robu) pie 270k palēnām sākās nelieli rāvieni un dažbrīd sitieni pārslēdzoties, bet nu eļļu tam noteikti neviens mainījis nebija, tāpēc tas ir tīri dabisks nolietojums, ko par mīnusu uzskatīt īsti nevar. Skaņas izolācija viduvēja, bet dzīvot varēja.

Ritošajā lietošanas gaitā mainīti bremžu diski, kluči, divi gultņi, amortizatori priekšā, viens sailentbloks un viens suports. Kopumā ritošā diez gan izturīga un komfortabla. Protams, saskāros ar standarta slimību - iekšējais pusass gultnis un tripods pie 250k sāka vibrēt kā veļasmašīna paātrinoties, tāpēc tika mainītas abas pusasis priekšā (lētāk kā atsevišķi gultnis +tripods).

Dzinējs - skaļš (īpaši, kad auksts), grabošs traktors, kas ziemā uzsilst gaužām lēni. Mistērija, ko neviens no 4 servisiem pēc pilnas diagnostikas tā arī nespēja atrisināt - ja āra temperatūra nokrīt zem 5 grādiem, piestartējot dzinējs 5-10 sekundes raustās kā uz slāpšanu (neslāpa gan nekad), pēc tam strādā lieliski. Vēl viena mistērija - vienreiz pēc 300km brauciena noslāpa un nedēļu neleca (grieza, bet pa tukšo - it kā degviela netiktu padota no bākas). Kad jau gatavojos vilkt uz servisu, pēkšņi piestartējās pēc pusminūtes griešanas un kopš tās reizes leca normāli. Atkal diagnostika un visi rausta plecus. Tāpat 3 gadu laikā paspēju 5 reizes samainīt sprauslu atplūdes trubas ar blīvēm, jo visu laiku plīsa gan blīves, gan gumijas trubas un visu dzinēju nolēja ar degvielu katru reizi. Tā it kā arī esot slimība šiem dzinējiem, paspēju 3 reizes uz ceļa palikt ar smirdošu un kūpošu mašīnu.

Elektronika - brīnumu brīnumu. Kaut kādas kļūdas par klimatu, bremzēm, ABS un citiem brīnumiem bija regulāras, kaut gan viss no tā strādāja. Viena no riebīgākajām mistērijām, ko 3 elektriķi un pat dīleris nespēja atrisināt - kopumā 3 reizes mēneša laikā auto visa elektronika ar gaismām utt. 'restartējās' jeb izslēdzās un pēc 2-3 sekundēm ieslēdzās atpakaļ, dzinējam nenoslāpstot. Bikses bija pilnas, kad brauc naktī uz trases un pēkšņi pazūd visas gaismas. Tā arī tas vairs nekad neatkārtojās un problēmu neviens pēc ilgas meklēšanas neatrada. Pirms pārdošanas radās sajūta, ka ģenerators sāka vāji lādēt, jo spriegums no regulārājiem 13.8-14V nokrita uz 13.2-13.3V kustībā un vēl samazinājās, ieslēdzot patērētājus. Akumulators bija svaigs, jaudīgs un uzlādēts, bet tā kā tajā brīdī auto tieši atdevu, nepaspēju iedziļināties problēmā (it kā galva tāpat jau nesāpētu). Tapat paspēju dažas reizes palikt parkingā ar nereaģējošu atslēgu (Keyless go), jo, kad baterija ir nedaudz nosēdusies, mašīna vairs neatpazīst atslēgu un tu vari kaut nošauties, bet reakcijas nekādas - un tad nu ceri, ka nepaliksi parkingā tālu no mājām, jo mašīnu atvērt varēja fiziski ar atslēgu, bet piedarbināt - nekā.

Kad pie 280k DPF aizauga un to nācās risināt, apnika šīs galvassāpes un auto tika pārdots. Kopumā, atskatoties uz visu piedzīvoto, stundām lasot forumus un aprunājoties dažādos servisos, Fordu vairs nekad nepirkšu. Varbūt man vienam nepaveicās ar dažām no šīm problēmām, to, ka mašīna dažbrīd dzīvoja savu dzīvi un ka diagnostikā 3 gadu laikā tika ielikti lieli līdzekli bez īpašiem rezultātiem, bet, aprunājoties ar citiem Ford īpašniekiem, ir dzirdēti arī līdzīgi stāsti par mistiskajām problēmām. Ja nu kāds grib iegādāties tādu auto, jebkurā gadījumā - garlaicīgi nebūs.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 5 Atbildēt

Šitais man patīk,nopērk nojātu auto un tagad Fords ir vainīgs.

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
3 0 Atbildēt

Uz pirkšanas brīdi tika pārbaudīts, bija OK. Nu kas lai to zina, ko iepriekšējais saimnieks/saimnieki tika darījuši tai mašīnai, kā jau rakstīju, varbūt man vienam nepaveicās ar pusi no tiem gļukiem.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Nu Tu jau noteikti būtu nopircis ideālu auto, ar kuru varētu 5 gadus braukt tikai ar eļļas maiņu utml.

Pat ar auto pārbaudi pirms pirkšanas un vēstures pārbaudi, 10 gadīgam auto ar 200+kkm tā kaut kādā mērā ir tomēr laimes spēle.

3k pa 3 gadiem ir padaudz, bet nav arī traģiski. Nopirkt jaunu mondeo šķiet tāpat būs dārgāk, jo lai gan ss.com nav daudz sludinājumu jaunākiem auto, bet pa 5 gadiem tas zaudē ļoti daudz vērtības.

viensexperc Reģ.: 02.09.2018
0 1 Atbildēt

Nu fords ir fords...

Ja nav noslēpums cik ieguldiji šo 3 gadu laikā?

Kad auto iegādājies kādā cenu kategorījā starp saviem "brāļiem" tas bija?

Nebija tā, ka lētākais eksemplārs?

Vispār kopumā normāla "ford pieredze" cik esmu dzirdējis daudzi par mistiskajiem gļukiem sūdzas.

wexrtf Reģ.: 27.12.2018
0 0 Atbildēt

Ieguldīts kaut kas ap 2800eur kopā, ieskaitot riepas, diagnostikas utt. Tika iegādāts caur savu kanālu no Vācijas vidējā cenu kategorijā, ja var ņemt ss un plaču kosmonautus par atskaites punktu. Pirmo gadu bija braukšanas vaina, pēc tam jau sākās 'lūzt viss pēc kārtas', kaut gan apkopēm un kopumā stāvoklim sekoju līdzi diez gan rūpīgi.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
2 0 Atbildēt

Protams var gadīties, ka esi nopircis slīkoni vai citādi neveiksmīgu auto, bet mana subjektīvā pieredze rāda, ka ekonomiskā klase turās līdz aptuveni 200k, pēc tam remonti vien, lai arī lēti. Kopts premium klases auto dzīvos arī vēl pēc 200k ilgu laiku ar retākiem remontiem.

viensexperc Reģ.: 02.09.2018
0 1 Atbildēt

msh rakstīja:

Zemesgramata rakstīja:

spainis rakstīja: Tev līdzīgi kā msh, šis brauc ar, viņaprāt, autobūves etalonu un ar nezin ko tā mk2 vietā ņemt. Principā nekā neesot.

Tā noteikti nav. MSH brauc ar tabureti un ir iegrūdis tajā tik daudz naudas, un laika, ka pašam kauns to atzīt. Tāpēc cenšas te aizstāvēt mkII kā tik spēj.

Es vienkārši saprotu, ka cenu kategorijā - 2000€ tiešām nekā nav.

Par ko man jākaunas? Es vienīgi varētu kaunēties par pēdējā gada slinkumu golfam kaut ko darīt - jo vajadzētu šo to sametināt un nokrāsot, šo to samainīt, bet pēdējos pāris gadus es pa lielam tikai braucu un neko nedaru, Es neesmu "iegrūdis naudu un laiku" - tāpat kā jebkurai citai manā īpašumā esošai lietai, arī pret mašīnu, ko es taisos lietot, man ir prasības un mērķi - attiecīgi nauda un darbs tiek virzīti šo mērķu sasniegšanai. Lai kaunas tās žīda dvēseles kas mašīnu nopirkušas, skaita katru kapeiku - nē, nevis grāmatvedības nolūkos, bet ieseksošanas nolūkos - un gala rezultātā apdala sevi.

Cik man golfs ir izmaksājis sešu gadu laikā? Nezinu - dažas štukas noteikti - tāpat daudz lētāk par lētāko dacīti, un daudz foršāka braukšana.

Cik pa šiem 6 esi nobraucis?

Kādas varētu būt aptuvenā ieguldītās izmaksas, pāris štukas izklausās neadekvāti daudz...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Bik zem simts štukām.

Tas būtu neadekvāti daudz ja es joprojām brauktu ar pliku 1.3 karburatornieku - bet tā kā no sākotnējās mašīnas ir palikusi tikai gandrīz visa virsbūve, lielākā daļa virsbūves daļu, kāda puse stiklu un daļa salona apšuvumu, pārējajam nomainoties vismaz vienu reizi, tad viss ir atbilstoši.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

wexrtf rakstīja: Beidzot esmu saņēmies padalīties ar savu piedzīvojumiem bagāto pieredzi ar Ford Mondeo 2008 2.0TDCi 96kw automātu. To ieguvu savā īpašumā 2018.gadā ar 230k km nobraukumu no Vācijas labā stāvoklī. Lietošanā bija 3 gadus, nobraukti 60k km līdz 290k km.

Salons ļoti plašs un diez gan ērts, ietilpīgs bagāžnieks (ir vesti arī ledusskapji un gultas). Salona apdares kvalitāte viduvēja, bet arī lietošana beigās nekas īsti negrabēja, ja neskaita paneli aukstumā līdz auto uzsilst. Ekonomija uz trases super, patēriņš kruīzā ar 100kmh ap 4.6l/100km pēc bākas metodes (dators 4.3 rādīja). Automātam (Aisin 6 robu) pie 270k palēnām sākās nelieli rāvieni un dažbrīd sitieni pārslēdzoties, bet nu eļļu tam noteikti neviens mainījis nebija, tāpēc tas ir tīri dabisks nolietojums, ko par mīnusu uzskatīt īsti nevar. Skaņas izolācija viduvēja, bet dzīvot varēja.

Ritošajā lietošanas gaitā mainīti bremžu diski, kluči, divi gultņi, amortizatori priekšā, viens sailentbloks un viens suports. Kopumā ritošā diez gan izturīga un komfortabla. Protams, saskāros ar standarta slimību - iekšējais pusass gultnis un tripods pie 250k sāka vibrēt kā veļasmašīna paātrinoties, tāpēc tika mainītas abas pusasis priekšā (lētāk kā atsevišķi gultnis +tripods).

Dzinējs - skaļš (īpaši, kad auksts), grabošs traktors, kas ziemā uzsilst gaužām lēni. Mistērija, ko neviens no 4 servisiem pēc pilnas diagnostikas tā arī nespēja atrisināt - ja āra temperatūra nokrīt zem 5 grādiem, piestartējot dzinējs 5-10 sekundes raustās kā uz slāpšanu (neslāpa gan nekad), pēc tam strādā lieliski. Vēl viena mistērija - vienreiz pēc 300km brauciena noslāpa un nedēļu neleca (grieza, bet pa tukšo - it kā degviela netiktu padota no bākas). Kad jau gatavojos vilkt uz servisu, pēkšņi piestartējās pēc pusminūtes griešanas un kopš tās reizes leca normāli. Atkal diagnostika un visi rausta plecus. Tāpat 3 gadu laikā paspēju 5 reizes samainīt sprauslu atplūdes trubas ar blīvēm, jo visu laiku plīsa gan blīves, gan gumijas trubas un visu dzinēju nolēja ar degvielu katru reizi. Tā it kā arī esot slimība šiem dzinējiem, paspēju 3 reizes uz ceļa palikt ar smirdošu un kūpošu mašīnu.

Elektronika - brīnumu brīnumu. Kaut kādas kļūdas par klimatu, bremzēm, ABS un citiem brīnumiem bija regulāras, kaut gan viss no tā strādāja. Viena no riebīgākajām mistērijām, ko 3 elektriķi un pat dīleris nespēja atrisināt - kopumā 3 reizes mēneša laikā auto visa elektronika ar gaismām utt. 'restartējās' jeb izslēdzās un pēc 2-3 sekundēm ieslēdzās atpakaļ, dzinējam nenoslāpstot. Bikses bija pilnas, kad brauc naktī uz trases un pēkšņi pazūd visas gaismas. Tā arī tas vairs nekad neatkārtojās un problēmu neviens pēc ilgas meklēšanas neatrada. Pirms pārdošanas radās sajūta, ka ģenerators sāka vāji lādēt, jo spriegums no regulārājiem 13.8-14V nokrita uz 13.2-13.3V kustībā un vēl samazinājās, ieslēdzot patērētājus. Akumulators bija svaigs, jaudīgs un uzlādēts, bet tā kā tajā brīdī auto tieši atdevu, nepaspēju iedziļināties problēmā (it kā galva tāpat jau nesāpētu). Tapat paspēju dažas reizes palikt parkingā ar nereaģējošu atslēgu (Keyless go), jo, kad baterija ir nedaudz nosēdusies, mašīna vairs neatpazīst atslēgu un tu vari kaut nošauties, bet reakcijas nekādas - un tad nu ceri, ka nepaliksi parkingā tālu no mājām, jo mašīnu atvērt varēja fiziski ar atslēgu, bet piedarbināt - nekā.

Kad pie 280k DPF aizauga un to nācās risināt, apnika šīs galvassāpes un auto tika pārdots. Kopumā, atskatoties uz visu piedzīvoto, stundām lasot forumus un aprunājoties dažādos servisos, Fordu vairs nekad nepirkšu. Varbūt man vienam nepaveicās ar dažām no šīm problēmām, to, ka mašīna dažbrīd dzīvoja savu dzīvi un ka diagnostikā 3 gadu laikā tika ielikti lieli līdzekli bez īpašiem rezultātiem, bet, aprunājoties ar citiem Ford īpašniekiem, ir dzirdēti arī līdzīgi stāsti par mistiskajām problēmām. Ja nu kāds grib iegādāties tādu auto, jebkurā gadījumā - garlaicīgi nebūs.

Bija lietošanā tāda pat gada S-max, 3 gados norullēti 100k, no lielākām lietām bija jāpārlasa aizmugures piekare, kvēlsveces, EGR, termostats, kāda čupiņa priekšējo stabilizatora atsaišu. Elektrogremlini bija no paša sākuma-nestrādāja pogas uz stūres un reizēm radio neslēdzās iekšā, stūres pogas, izmazgājot ar spirtu, atdzīvojās, radio bēda pati pazuda. Auto arī nāca no Vācijas ar oriģināliem 200k, pēc lielās apkopes, tiesa tas bija 13 gadā.

Sev arī itkā nosolījos Fordu vairs nepirkt, dēļ klaji tizliem konstruktīviem risinājumiem, bet nupat sētā tika ieripināts jau feislifta S-max jo nu nav tam auto aizvietotāju kas nodrošinātu man pietiekamu salona un bagāžnieka plašumu. Salīdzinot kautvai to pašu Insignia ir jūtams diezgan pamatīgs prastums, kas nav patīkami, bet nu neko padarīt.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

"Sev arī itkā nosolījos Fordu vairs nepirkt, dēļ klaji tizliem konstruktīviem risinājumiem, bet nupat sētā tika ieripināts jau feislifta S-max jo nu nav tam auto aizvietotāju kas nodrošinātu man pietiekamu salona un bagāžnieka plašumu."

Kā ar Šarānu/Alhambru vai franču aparātiem - pēdējie GrandScenic vai Espace u.tml.?

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

taksometru parks ilgus gadus ar smax braukā un jaunus atkal paņēma - tā tomēr ir atzinības zīme

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Kautkad redzēju interviju ar RTP vadītāju ka jaunos S-max fords ir nolicis jau premium segmentā ar attiecīgām ekspluatācijas un remontu izmaksām. RTP viņus bija iepircis vadoties pēc labās pieredzes ar iepriekšējo modeli un sanācis aplauziens.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Sharan/alhambra bija kā otra opcija, bet cenas ir par 2k augstākas un pats auto krietni autobusīgāks, otrā rinda arī liekas šaurāka kā fordam.

Grandscenic ir pašaurs, espace nu galīgi tizla ergonomika-bieza grīda, augstu no zemes un krēsli relatīvi zemi, aš žēl kā var tā izcūkot salona platību.

C4 grand picasso pēc 14. Gada ir pārsteidzoši ietilpīgs, bet tā arī nesagaidīju divlitrīgu dīzeli parādāmies par saprātīgu ciparu.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 1 Atbildēt

c4 un megan jau cita klase tomēr - focus cmax. smax plašums kā busā, vismaz platumā

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
13 1 Atbildēt

a kāpēc neņēmi galaxy, viņam tak augstāka aizmugure - vairāk vietas?

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Galaxy arī tika skatīti, šoreiz izkrita s-max

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
12 1 Atbildēt

nu, galaxy ir aizmugurē krietni ietilpīgāks par s-max

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 2 Atbildēt

Kad stāstīju par savu bēdu ar Adblue man viens teica kad bija jāpērk benzīnieks un šādu problēmu nebūtu.Re kur video par PSA benzīnieku,šitā jau konkrētā auza.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Hehh, kas par sakritību.

Ik pa laikam acis iekrīt uz tiem pretī braucošie ilkņiem. Diezgan brangi Peugeot pielikuši, pirksts gaisā. Palasījos tieši par tiem Puretech, arī viss kārtībā. Franči esot izlēmuši labot savas kļūdas ar Princi un 3 gadus Puretech atzīts par labāko gada motoru. Īpaši slavēja 1.2

Nu, jāpaskatās ko krievu tehniķi saka

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Paskatījies,kādi būs secinājumi?

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 1 Atbildēt

Nu, diezgan šausmīgs video. Kkur patiesībā jāmeklē pa vidu, bet nu visā Eiropas autobūvē stāvoklis līdzīgs. Vācieši liek plastmasas zobratus, franči kkādas gumijas siksnas motoros.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 1 Atbildēt

Tad paskaties vēl vienu šausmu stāstu,PSA un BMW kopražojumu.Manam iepriekšējam auto bija šis dzinējs,1.4 vti atmosfēriskais jeb EP3.Vienā servisā gribēja nomainīt droseli,tikai viena bēda,viņam viņas nav .

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas ir Princis, tas zināms.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 2 Atbildēt

Te būs mana Catusa dzinējs,vismaz nepisīs prātu.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
2 0 Atbildēt

Nu tā. Updeits par VW Tiguan I. Rūpnīcā ieliktais Exide EA640 akumulators izturēja 5,5 gadus un gandrīz 150 000 km galvenokārt start/stop režīmā. Pašam šķiet, ka labs rādītājs.

Vakar starteris slābanāk sāka griezt, bet izdevās pielaist un nobraukt vairākas stundas. Šodien ne starteris griež, ne stāvbremzi atlaiž. Voltmetrs rāda 12,06V.

Te arī parādās viens no elektriskās stāvbremzes mīnusiem, tādējādi auto var iedarbināt vien piepīpējot. Lai gan, ja laicīgi zin, ka aķis iet uz galu, bremzi var neslēgt iekšā, lai pēc tam var ieripināt.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
1 0 Atbildēt

Nu, pie 12.06 jau nu vismaz kaut kādai dzīvībai jābūt! Nebūs kaut kas cits pie vainas?

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 0 Atbildēt

Tev vismaz ir variants to elektrisko roķeni neslēgt iekšā? Manai Oktāvijai tas laikam automātiski - ir un viss. Neesmu manījis, ka varētu izslēgt.

Tāda nu ir tā nākotne - nekādu atstāšanu kalniņā, ja aizdomas, ka aķis švaks

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, ir gan slēdzis, gan Auto Hold. Manā pieredzē šis ir pirmais mīnuss elektroniskajai bremzei. Citu kasjaku nav bijis, ja nu vienīgi ir sava specifika mainot bremžu uzlikas aizmugurē.

Arī indikators uz paša akumulatora rāda, ka akumulators vairs nav lietojams - manā gadījumā iekrāsojies dzeltenīgi zaļā krāsā (normālā stāvoklī jābūt caurspīdīgam). Ņemot vērā to, ka piedarbinot un braucot citu problēmu nebija, domāju, ka ģenerators nav vainīgs. Turklāt, mēģinot startēt, pilnīgi visas elektriskās ierīces izslēdzas - kā jau minēju, pat stāvbremzi nevaru atlaist. Normālā stāvoklī startējot, tikai kondiška/salona ventilators un tuvās gaismas izslēdzas.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Slēdzis ir arī man, bet tas laikam attiecas uz laiku, kad iedarbināta motora gadījumā es vēlos roķeni lietot vai nelietot. Auto noslāpējot es neko neslēdzu, jo tāpat iedarbinot vienmēr tā bremze ir ieslēgta. Attiecīgi man laikam nav dižu opciju kaut ko izslēgt.

Var jau būt, ka vajag dziļāk uzstādījumos rakties, bet gan jau tā ir kārtējā lieta "manis paša drošībai".

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Man ir šādi. Tas, ka automātiski ieslēdzas stāvbremze, ir tad, ja ir ieslēgts auto hold. Ja tas slēdzis nav aktivizēts, tad stāvbremzes slēdzis katru reizi jāieslēdz manuāli. Stāvbremze atslēdzas pati, ja uzsākot braukt esmu piesprādzējies. Citos gadījumos ir jānospiež bremzes pedālis un stāvbremzes slēdzis uz leju. Vēl esmu novērojis, ja manuāli izslēdzu stāvbremzi, arī auto hold atslēdzas.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Būtu tev aizdedzes atslēga tad sistēmu var piemānīt.Pagriež atslēgu tā lai panelī iedegās visas lampiņas bet nedarbini, noņem no rocenes un izņem atslēgu,man pežulī šis triks gāja cauri.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Nūūū, tas tev nav otrais golfs, kur vainīgs var būt tikai aķis vai ģenerators... Mūsdienu fofāgeniem ar start/stop, cik zinu, ir vēl pa vidu starp abiem uzlādes kontrolieris, jā, tāds pats tehniskais risinājums kā visiem audī jau kādus 15 gadus un kurš, ja izrēķina ka aķis vairāk nespēj ņemt pretī, aķi arī vairāk nelādē. Es tādā situācijā droši vien uzlādētu aķi ar parastu lādētāju un izvērtētu kas tālāk notiek - cik ātri aķis izlādējas, vai tas tiek lādēts utt. Bet nu pieņemsim ka tiešām tev tas aķis ir nobeidzies un pamatoti - jaunajam aķim obligāti jābūt vai nu VAG oriģināldetaļai, vai arī VAG OEMam, paredzētam priekš VAGmobīļiem, ar BEM kodu virsū, un tas obligāti jāpiekodē, savādāk jauno aķi mainīsi ne vēlāk kā pēc pāris gadiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 2 Atbildēt

Tavu oktāviju ar normālo roceni nokomplektēt nevarēja?

Rocenes automātiska darbināšana, iespējams, ir uzstādījums kas piekodējams ar attiecīgiem diagnostikas rīkiem.

Attiecībā par automātisko roceni, man patika variants agrīnai B6 pastētei - izraujot automātiskajai rocenei visus trīs drošinātājus, brīdinājums par roceni negaidītā kārtā pazuda - tai mašīnai tai sistēmai ir trīs drošinātāji, viens vadības blokam un pa vienam katram motoram; viena motora drošinātāju izblieza jo pa ziemu izbeidzās viens motors un bija brīdinājums pa visu ekrānu, izraujot pārējos drošinātājus viss normāli

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Nevarēja gan. Tiesa, kā dzird, tāda moderna lieta tagad jau daudziem auto, ne tikai manējam autiņam.

Es te pamēģināju ar to brīnumu paspēlēties un izskatās, ka atstāt autiņu bez šīs bremzes tā vienkārši laikam nevarēs gan. Viss manai drošībai, saprotams.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nu, ja tā nebūtu garantijas tačka, kloķi gan jau varētu ielikt izmantojot OEM detaļas.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Uz tādām izvirtībām tikai tu esi spējīgs.

Vispār elektriskā rocene ir viena laba štelle, bēdīgi kad eglei viņas nav.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
2 0 Atbildēt

Laba? Pērkot japarmaksā, remontējot arī.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Nav tādas elektriskās "rocenes", ir tikai elektriskā stāvbremze. Uzsvars uz to, ka elektriskā NAV izmantojama citiem mērķiem, kā vien auto nofiksēšanai stāvot.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Kas tur ir labs? Nožēlojams sūds, domāts lai vadītājam vēl kaut kādu daļu no vadības iespējām atņemtu, jo viņš tak pilnīgs lohs kas jāpasargā no sevis. Ekspluatācijā dārga [salīdzinājumā ar divām trosēm] sistēma kura izdara mazāk par normālo risinājumu - mašīnu krusteniski ar to samest nevar, uzsākt pret kalnu ir jāmāk [interesanti bija palasīt desmitgadīgu aužu braucēju atklājumus kādas darbības jāizveic lai to funkciju palaistu], ieslēgt un izslēgt to var tikai pie ieslēgtas aizdedzes - no kā izriet ka situācijā kurā ir problēmas ar elektrības padevi, teiksim, aķis nosēdies, nemaz nevar roceni atlaist. Ja kaut kas notiek - labākajā gadījumā panelī ziemassvētku eglīte, sliktākajā gadījumā evakuators. Ja gribēsi izdomāt pats nomainīt bremžu klučus - bez datora [vai mudrīšanās ar motoriņu darbināšanu no aķa] neiztiksi. Un viss ko tu no tā iegūsti - vienu vai divas notrulināšanas funkcijas.

P.N. Tu vari būt priecīgs ka tev ir kloķis - reku kasiņam tak agrāk bija darba tačka, arī tava ražotāja atkritums, tikai tas bija zvēru karalis, un ar podziņu - viņam man liekas ka tā podziņas izprieca arī noveda pie evakuatora - un tas bija zvēru karalis, kas ir labāks un kvalitatīvāks par egli - būtu tev tā podziņa, tu gan jau aiz satraukuma agrāk vai vēlāk sāktu rīt varžu kājiņas...

feciic Reģ.: 09.05.2008
1 0 Atbildēt

Lielākais mīnus ir nevarēšana samest šķērsām, kas dažureiz ziemā būtu palīdzējis drusku veiklāk paņemt kādu līkumu. Bet pamatā elektriskā rokasbremze nāk autiņiem kas aprīkoti ar ESP tad nu skaties un brīnies kā elektrosmadzene mēģina auto maksimāli kustināt pakaļ stūrei-piemēram vai ar ierastiem rīkiem kāds ir varējis piebremzēt vienu aizmugurējo riteni lai apturētu "*is taisni" situāciju slidenā līkumā vai putrā.?

Arguments par beigtu akumulatoru īsti netur kritiku, jo nu lai auto kustinātu tāpat būs vajadzīgs otrs auto ar vismaz striķi-avots no kā pabarot elektrosistēmu lai atbloķētu bremzes.

Arī troses mēdz sagādāt pārsteigumus-trīsgadīgam reno tās pa provi mēdza iesalt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"tāpat būs vajadzīgs otrs auto ar vismaz striķi-avots no kā pabarot elektrosistēmu lai atbloķētu bremzes"

Ar šo uzmanīgi - tā var palikt ar diviem velkamiem auto un tik un tā neatbloķētām bremzēm. "Pabarot elektrosistēmu" no otra autiņa nav pati gudrākā doma tādiem autiņiem, kam ir elektriskās rokas bremzes.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 3 Atbildēt

Nezin kā tur vācu spaiņiem bet frančiem speciāla atslēdziņa ar ko atlaist roceni ja elektriski tas nav izdarāms,tas viss tiek darīts no salona.

Gribi braukt šķersām tad pērc auto ar mehānisko roceni un nečīksti,jeb gribās gudri padirst?

ESP arī laba štelle,smuki iztaisno auto ziemā kad saslīdi līkumā,ar rokas bremzi reti kuram tik labi sanāks.Man noteikti nē bet manam paziņam kas ar klasiku brauc gadus 30 sanāktu ne sliktāk.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Ar atslēdziņu varēs atslēgt autiņiem kam rokasbremzes kloķis aizstāj elektriskais motors-tālākā darbība kā parastam ručņikam-troses, loku bremzes . Attiecīgi iespējamo problēmu loks ir plašāks kā klasikai ar ručku vai elektriskajai rokasbremzei ar motoriem suportā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mana golfa grabažniekā visu laiku, satīts un ielikts savā somiņā, atrodas striķis, bet krokodiļus es līdzi nevadāju - tu vadā?

Es diezgan bieži mēdzu arī izveikt tādu lietu, kas ar elektrisko roceni nav iespējama - iekāpju uz piebraucamā celiņa stāvošā golfā un, aizdedzi neieslēdzot, to noripinu vai nu vienkārši uz leju, vai iekšā garāžā.

Lai troses neiesaltu, tās pirms uzlikšanas ir jāieeļļo.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Krokodilus nevadāju bet tikai vienreiz neesmu no mājām izkustējies dēļ brutāli nosprāguša akumulatora un tas pats bija divgadīgam korejietiem. Saviem auto aķus mainu pie pirmajām miršanas pazīmēm, parasti pirms ziemas. Tā kā visi bijušie auto darbojušies ar traktoru degvielu tad dzīvs akumulators ir diezgan kritisks aukstos ziemas rītos. Pencīniem visādas izvirtības ar pasaulveciem akumulatoriem parasti iet cauri.

Eļļot rocenes troses trīsgadīgam auto?

Ripināšana ir labs arguments ja tālu jāmeklē atslēga bet cik tālu var noripot ar sabloķētu stūri?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu redzi - ja jau nevadā, tad tādam kam nosēdies aķis un elektroniskā rocene ir novilkta līdzēt nevarēsi...

Tajā tavā piemērā, kā izskatās, rocenes troses bija jāeļļo jau jaunai mašīnai...

Ripināšana ir labs arguments ja ir attiecīgs reljefs [lai paša viegli izkustinātu mašīnu iedarbinātu, teiksim, ja noņemts starteris, man vajag pusi piebraucamā celiņa garuma] - atslēga parasti atrodas aizdedzē.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

elektriskā stāvbremze laikam bija nepieciešamība automātiskajai parkošanai vai adaptīvajam kruīzam, kas prot braukt sastrēgumā.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 1 Atbildēt

Peugeot 5008,nebija automātiskā parkošanās ne adaptīvā kruīza,ne tomāts bet rocene elektriska.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Laikam manam aķim arī tuvojas gals,jo nestrādā start-stop un startējot dzinēju izslēdzas multimedijas centrs.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kad auto sabāž pārlieku daudz no datorvadības , tad pagriezieni sāk strādāt pretēji:

youtu.be/R5idsOBs5zs

P.S. Nav video ar to darbībā, tik aprunāts 500K atsaukums ar Hyundai/Kia verķiem.

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
13 1 Atbildēt

Papua-Jaungvineja spiesta ar zaudējumiem pārdot smalko 'Maserati' autoparku

Valdība atzinusi, ka ir pieļauta "briesmīga kļūda" un 4,9 miljonus vērto "Maserati" autoparku tagad būs jāpārdod ar zaudējumiem.

Okeānijas valsts Papua-Jaungvinejas valdība nonākusi neērtā situācijā un tai nākas skaidroties, jo nav izdevies pārdot luksusa automašīnas, kas tika iegādātas, lai atstātu iespaidu uz Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības (APEC) konferences dalībniekiem 2018. gadā, vēsta raidsabiedrība BBC.

www.delfi.lv/news/arzemes/papua-jaungvineja-spiesta-ar-zaudejumiem-pardot-smalko-maserati-autoparku.d?id=53644823

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
13 2 Atbildēt

vot papuasu vēriens, a mums te krāmējas ar kaut kādiem sīkumiem

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

A tie, kam tā elektriskā stāvbremze, kā jūs ziemā pagalmā iegriežaties?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lēnīgi, kā jau penzonāriem ar lolvo pieklājas.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Nesen nomainīju rocenei trosītes, prieks braukt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ken Block iekš Audi paradīzes:

youtu.be/VTVX9xw9OL0

Ka tik nesadomā V8 hooni-car(u) sev sabūvēt ...

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
11 1 Atbildēt

vispār, šķiet Bloks ir piesaistīts Ford ar līgumu, citas markas nedrīkst reklamēt -hooniganēt

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Šitas gan izskatās pēc jauna līguma ar Audi, tik neesmu iedzilinājies kurā autosporta disciplīnā...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
12 0 Atbildēt

nu re, ja porše čīlē sāks ražot e-degvielu, un vēlāk arī tirgos eiropā, tostarp arī Latvijā, tad jau varēsim turpināt braukt ar benzīna autiņiem, tik būs jālej e-degviela. man patīk tāda perspektīva

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Tas viss Tavai labklājībai, neaizmirstot pieminēt bērnu veselību u.t.t.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Cik "daudz" mums būs tādu to ē-lējēju? Gadsimta sākumā taču Nestē ilgu laiku bija pieejams kosmiskais benzīns.Bet pārāk lielā pieprasījuma dēļ pumpis tika slēgts.Zin kā, lai rinda nesakaujās.Tagad pat- ludzdzu, MYdd pa 2e/litrā.Kurš un kur to lej?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Degvielas cena aug bet Neste MY nemainās,tie paši 1,970 eur kā vasarā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Šaubos, ka īpaši daudzi to pērk par 1,97 litrā. Kas tad būtu, ka paceltu uz 2,20

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
0 0 Atbildēt

Tad jau netirgotu ja nepirktu.Pieļauju kad MY cena tāda arī paliks kā līdz šim,varbūt vairak sāks pirkt kad fosīlā pietuvosies My cenai,laiks rādīs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Toties cik labi izskatās - mēs tirgojam TĪRU degvielu u.t.t.

Ne jau vienmēr viss ir tīrā peļņa, jo arī reklāma ir laba lieta.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
11 0 Atbildēt

nu, tā kā elektrības cenas iet kosmosā, sanāk, ka tā e-degviela būs interesanta, lai gan, ja pacels atkal visu veidu nodoklļus arī degvielai, tad jau atkal pielīdzināsies elektrības un degvielas cenas. nu viens ir skaidrs, autobraukšana savu izmaksu dēļ drīz pāries ekskluzīvu izpriecu zonā, jo, kas tad brauks ar sabiedrisko transportu? arī jaunie rail baltica vilcieni, ne tikai pašreizējie - nevar stāvēt tukši, tauta jāpiespiež pārsēsties uz tiem

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 2 Atbildēt

ezis71 rakstīja: Tad jau netirgotu ja nepirktu.Pieļauju kad MY cena tāda arī paliks kā līdz šim,varbūt vairak sāks pirkt kad fosīlā pietuvosies My cenai,laiks rādīs.

mārketings, tirgus tam sūdam nav un cena no pirksta izzīsta

kontradmiral Reģ.: 07.12.2004
1 0 Atbildēt

Elektrības cenas iet kosmosā ne jau tāpēc, lai audzinātu elektroautobraucējus. Lielā mēra kosmiskās cenas nosaka zemais ūdens līmenis skandināvijas HESos, Covid atbalsta naudas stimulēts pieprasījuma pieaugums un augstās gāzes cenas, jo daudz kur elektrību ražo no dabasgāzes (kaut vai Rīgas TECi). Savukārt dabasgāzes šā brīzā kosmosa cenām papildu iemesls ir politiskie aspekti. Izskatās, ka Krievija grib Eiropu paaudzināt.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

kontradmiral rakstīja: Elektrības cenas iet kosmosā ne jau tāpēc, lai audzinātu elektroautobraucējus. Lielā mēra kosmiskās cenas nosaka zemais ūdens līmenis skandināvijas HESos, Covid atbalsta naudas stimulēts pieprasījuma pieaugums un augstās gāzes cenas, jo daudz kur elektrību ražo no dabasgāzes (kaut vai Rīgas TECi). Savukārt dabasgāzes šā brīzā kosmosa cenām papildu iemesls ir politiskie aspekti. Izskatās, ka Krievija grib Eiropu paaudzināt.

vējš eiropā mazāk pūšot

zaļo plānprātiņu štelles - CO2 kvotu centas, ateja no atomenerģijas vācijā...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

kontradmiral rakstīja: Elektrības cenas iet kosmosā ne jau tāpēc, lai audzinātu elektroautobraucējus. Lielā mēra kosmiskās cenas nosaka zemais ūdens līmenis skandināvijas HESos, Covid atbalsta naudas stimulēts pieprasījuma pieaugums un augstās gāzes cenas, jo daudz kur elektrību ražo no dabasgāzes (kaut vai Rīgas TECi). Savukārt dabasgāzes šā brīzā kosmosa cenām papildu iemesls ir politiskie aspekti. Izskatās, ka Krievija grib Eiropu paaudzināt.

Tikai Krievija prātā? Tas, ka Baidens aizgrieza ciet gāzes ieguvi ASV, neko pasaules enerģētikā neietekmē?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti