Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
1 2 3 4 5 6 ..52
gunbox Reģ.: 23.12.2016
5 0 Atbildēt

Šorīt Baložos no mazākas nozīmes ceļiem es piebraucu pirmais, lai nogrieztos pa kreisi. Piebrauc pretī viens ar mersi bez pagriezieniem. Pēc CSN man viņš jālaiž, jo brauks taisni. Tas atmostas pēc labi pavadīta snaudiena krustojumā un mauc pa kreisi tā arī bez pagrieziena.

Tālāk nogriešanās no Vienības gatves iekšā Maximā. Tur normāli var izbraukt 4-5 auto. Nepietiek ar to, ka pirmais nogulējis nogriešanos, vēl velkas kā sēne. Un nez kāpēc pēc tam, kad ticis 30m tālāk uzspiež. Rezultātā vismaz uz 3 auto mazāk izbrauca, kā varēja, neskaitot ka tur dēļ šādiem tirliņiem ar pirktām tiesībām turpina griezties arī uz sarkanā. Pretējā gadījumā tur arī būtu pudeles kakls kurš norobežo vēl otro joslu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

šofera sūdzību grāmata - tā vajadzēja uzrakstīt virsrakstā

bet, nu varētu būt interesanti visādi gadījumi aprakstīti

torkjis Reģ.: 05.10.2013
7 0 Atbildēt

Zinu jau - klasika

Pēdējā laikā biežāk sanāk braukt Jūrmalas virzienā. No Lielirbes krustojuma uzreiz jābrauc 1. joslā. Tā regulāri ir gandrīz tukša. Uzlieku kruīzu +15 un mierīgi dudinu garām 2. un 3. joslā braucošiem, kuri savstarpēji stresinās

Diezgan bieži vērojama situācija, kad nogriežoties krustojumā uzreiz tiek ieņemta kreisā josla. Nekas, ka tuvākais krustojums ir pēc 2km. Brauc līdz nākamajam krustojumam pa kreiso joslu, tad tuvojoties krustojumam ierauga /labrīt!/, ka vairāki gaida kreiso pagriezienu un slēdz labo pagr. un gaida spraugu, kurā iespraukties, lai turpinātu braukt taisni. Un šie te kreisās joslas kruizētāji bieži vien manevru uz labo joslu un ātruma uzņemšanu veic diezgan miegaini. Rezultātā sabremzēta tiek arī labā josla.

Volx Reģ.: 22.11.2018
4 2 Atbildēt

Šeit var lamāties?

Tad es par policijas patruļu darbību. Jāņos šamie spietoja pa pustukšo Rīgu un meklēja kādu pārkāpumu, bet šajā vīkendā, kad bija milzonīgi sastrēgumi uz Via Baltic Saulkrastu virzienā, neredzēju nevienu ekipāžu. Tāda sajūta, ka Policija strādā tikai pēc kkādiem īpašiem rīkojumiem, nevis ikdienā cenšas normalizēt satiksmi.

WALA Reģ.: 19.06.2002
3 1 Atbildēt

Nu varbūt beidzam čīkstēt, tāpat ka mums ir publikas daļa kas domā ka kartības uzturēšanai nepieciešami visadi radari, lielāki sodi utml. tāpat ir tādi kā tu, kas domā ka policijas darbs ir kārtības uzturēšana, tik nezkāpēc tiek iebudžetēti kaut kādi ieņēmumi no sodanaudām ... Ja no policista prasi lai vins nodarbotos ar "slaukšanu", tad ir iegūstams tikai viens ieapējamais rezultāts - viņi būs tur kur vajadzigo naudu var salasīt, nevis tur kur var kādam ko palīdzēt ...

P.S. un policisti pārsvarā izdara daudz, papildu tam kadu stulbumu prasa partijas un valdība.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Mazāk filmas vajag skatīties. Ja tu dzīvo ASV, tad varbūt tev tur viss ir ok. Mums te LV nav iespējams uz visiem ceļiem nodrošināt drošību ar tik mazu CP ekipāžu skaitu un debīlu ceļu plānotāju. Un mums ir korupcijas demokrātiska valsts, kas nes līdzi savu artavu specifikas kā notiek lietas valstī. Idealizēt valsti, kurai nospiedošā masa ir aitu bars, kuru kontrolē tādas pašas aitas pēc vilku pavēles... vecīt, tas ir muļķīgi.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
5 0 Atbildēt

CP no vadības ir sodu plāns, ekipāžas to arī īsteno. Nevajag lamāt ierindniekus, viņi izpilda pavēles.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
3 2 Atbildēt

Šodien pēcpusdienā braucu no Rīgas uz Priekuļiem, kruīza 85 km/h tur kur zīme 70.Uz apgriešanās joslas pirms Sēnītes Oktāvija(pikaps) tumši zili zaļā krāsā.Pēc brīža viņa noķer mani un mēs braucam vienā ātruma,viņa otrā joslā es protams pirmajā,redzu sānlogā tikai viņas purnu.Pēc kāda gabaliņa viņa paātrinās un ieslēdz zilās gaismiņas,mans paliek savā ātrumā.Beigās viņa nogriezās uz Inčukalnu un pirms apļa paņēma pie dziesmas vienu Audi.Ja tā godīgi tad viņu darbības nebija saprotamas.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
5 0 Atbildēt

Octavia pikaps? Kaut kāds specmodelis?

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 0 Atbildēt

Varbūt tomēr Superb universālis?

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
2 4 Atbildēt

Lietas būtību tas nemaina, vai ne?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
5 1 Atbildēt

Ja auto portāla reģistrēts lietotājs necērt atšķirību starp automobiļu virsbūves tipiem, tad ar tādu cilvēku kaut kas nav labi vai arī kopējais deģenerācijas līmenis lietotāju vidū ir nežēlīgi augsts.

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 1 Atbildēt

Bet padomju laikos universāļus tiešām saukāja par pikapiem. Iž Kombi bija pikaps, tāpat 2. un 4. žigulis. Daudziem vēl tas galvā aizķēries.

WALA Reģ.: 19.06.2002
6 2 Atbildēt

Nezinu kādā vide tu augi, bet nē nekur neviens zinošs cilveks tos par pikupiem nesauca, bet bija IŽ bulkuvāģis, kuru gan par pikapu varēja pārtaisīt noņemot būdas augšdaļu, un šķiet ka exportu pat bija tādi bez būdas. Tā ka nepareizi sauca tikai "nezinīši" ...

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
4 3 Atbildēt

Tev tagad palika labāk otru aizskarot?

Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
5 1 Atbildēt

Par "pikupiem" tiešām ne, bet par pikapiem gan, Moskviču, Žiguli, Volgu...

anoagask Reģ.: 18.06.2019
5 1 Atbildēt

Pašlaik izbaudu itālijas satiksmi - ļoti dinamiska un izcili izpalīdzīga, neviens nekačā tiesības un neiet uz kontaktu, taurē lai dotu par sevi ziņu, nevis pārmācītu citus.

Roma un Neapole cits stāsts

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Tu uz turieni aizbrauci vai aizlidoji?

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
3 1 Atbildēt

Ceļš remontēts ar šķembām, ap 10 km posms. 50 kmh zīme. Uzlieku kruīzu uz 70, braucu. It kā šķembas jau pielipušas. Pibrauc pie pakaļas busiņš. Garām neiet. Braucam. Busiņu dzen pavecs BMW X kaut kāds. Paiet garām arī man, un, protams, iemet logā sauju šķembiņu. Divi mazi robiņi logā.

BMW pēc 4 km apstājies benzīntankā. Piebraucu. Tur pusdumjš puskrievs, stulbi blisina ačkas. Nesaprot, ko no viņa gribu. Neko negribu, ko no tāda kretīna gribēt... Mēģināju iestāstīt, ka nevajag uz 100 braukt tur, kur zīme paģēr 50. Laikam nesaprata.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 2 Atbildēt

Tādās reizēs es agresīvi iebraucu ceļam pa vidu. Ja gludeklis aizmirsts, apsteigs pa nomali

Freijers Reģ.: 06.09.2018
3 0 Atbildēt

tā tiešām ir agresīva rīcība un pēc būtības sodāma...kaut arī man kretinē tie akmeņu iemetēji

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 2 Atbildēt

Sodāma ar ko? Braucu pēc iespējas pa labi, kas konkrētā situācijā ir pa vidu

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Tas pats ir Rīgā Spulgas ielā (paralēli Valdeķu ielai), šķembas, dzīvojamā zona, mauc ar pilsētas ātrumu, ka akmeņi pa gaisu lido.

Zefirasturetajs Reģ.: 03.08.2019
2 0 Atbildēt

Vecmīlgrāvja melnais punkts.

Emmas ielas un A. Dombrovska ielas krustojums.

Ja brauc pa Dombrovska ielu un gribi griest pa kreisi uz Emmas ielu man ir priekšroka, ko norāda ceļa zīme galvenais ceļš. Bet kravas mašīnai kas brauca no kreisās puses un pat nepaskatoties vai var šķērsot Dombrovska ielu pārbrauca krustojumu uz kādiem 60km/h tas laikam nešķita ievērības cienīgs fakts. Labi, ka kaut kāds čujs lika piebremzēt pirms manevra. Savādāk droši vien būtu Pie Pētera.

Vienalga vai ir mums galvenais ceļš, skatāmies un esam gatavi ka kāds trakais var to neievērot un braukt virsū .

iAuto Reģ.: 17.07.2001
3 0 Atbildēt

Emmas iela?

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Sakarā ar Tumsas pietuvošanos aktualizējas jautājums par slikti spīdošu lukturu "uzlabošanu".Lohs tajos ieliek +130% un mauc.Tas nekas, ka ar to pašu iepriekšējo figzinkādu regulējumu,kad ar standarta spuldzēm viņš ne pats redzēja, ne arī īsti citiem traucēja.Tagad ar to sūudu viņš redz labāk par 10%,toties citiem traucē par visiem +50.Jā.

Šovakar viens šāds papudrass no siguldas vilka reāli tā kā ar tālajiem.Zb. Jautājums- kas viņus mācīs un kā viņus izmācīt.

Vēl cita sērga- cik ilgi var braukt ar vienu lukturi.Kas tas ir- piem, naktī tukšā pilsētā pat taksisti to piekopj.Gadiem ilgi, tieši viņi izceļas.Skaidri redzams, ka tur ar to hlamu nebūtu problēmu, ne tur bampers jāņem nost, ne lukturis jāvelk ārā.Parasta suuda spuldzīte, katrā tankā pieejama pa pusotru eur,2min darba.Bet nee.Kāds ir redzējis, ka kādureiz kāds to "kontrolē"? Un kā ir ar sirdsapziņu un savējo pa gabalu saskatāmo Loha tēlu?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Sūds par vienu nedegošu lukturi - nesen dižajā pilsētā redzēju pārdesmit gadus vecu berlingo, kuram vienīģais lukturis kas spīdēja, bija viens tuvais, vairāk pilnīgi nekas...

darklight Reģ.: 29.10.2013
5 0 Atbildēt

Nu vecīt, tas tak citrons! Spuldzes var nodzist jebkurā mirklī, bez tam visas!

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 0 Atbildēt

Jā ciklopi reāli kaitina, tie vienacainie tikai mulsina (ar potenciāli bīstamām sekām), savukārt šķibacainie, kuriem viens lukturis reāli acīs griež - kā likums kreisais. īsti to neviens ne kontrolē, ne arī mēra, turklāt jo pašam gaismas švakākas un stikls bojātāks, jo vairāk tas arī traucē.

Par šo vēl....manuprāt ir smalks, normāls tonis pirms kalna gala, ja redz pretīm gaismas, ņemt un pārslēgt tos tālos uz tuvajiem...daudziem tā nešķiet un slēdz, kad jau žilbina.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Drīz sāksies aizmugurējo miglas lukturu "sezona".

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 3 Atbildēt

Vakar sanāca līdz Liepājai aizbraukt, ap desmitiem no Rīgas - tādus smago stūķus sen nebiju redzējis, viens volvo sedāns ar iespārda, ielipis fūrei pakaļā dīdās, bet nedzen (bail vai nevar, nezinu), tā kā man laika ģorgāties nebija, pie otrās iespējas (pirmo šim devu, par cik priekšā), tiku garām un viss - tādā kolonnā palīdz tas, ka var manīt priekšējo apdzīšanu un attiecīgi logu kura laikā tikt šādai kavalkādei nākamajā pozīcijā.

Pie Kaķiniekiem lauku klasika - veca bmw miskaste izlien no sānceļa kaut ko smirdina melniem, man jāpiebremzē (apdzīvotā vietā !), protams pie apdzīvotās beigām laicīgi jau šim garām sāku iet, kko spieda un šķiet biksēs vien tika.

Atpakaļ gan caur Kuldīgu uz Rīgu braucu, sanāk gan tālāk, bet krietni smukāk, nav n fūres jāapdzen, mazāk kolhoznieku un beigās arī patīkams mēreni dinamisks brauciens - kārtējo reizi pārliecinos, ka ceļu caurlaide nav LV sakārtota ar tiem visiem neskaitāmajaiem vienas joslas virzienā ceļiem !

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 1 Atbildēt

Krasta ielai uzbraukšana no paralēlā ceļa no Lido puses sastrēgusi. Stāv kādi 6 auto. Tur gan jebkura ieskriešanās josla ir ar sēnēm. Pieļauju, ka tā ir standarta situācija 90% autovadītāju, kuri nesaprot, ka ieskriešanās josla ir tikai un vienīgi priekš ieskriešanās. Ja redzi, ka tev šī josla nepietiks, lai uzņemtu ātrumu un iekārtotos izraudzītā nišā, tad stāvi neuzbraucis uz tā posma. Tieši tāpēc tur ir izveidots diezgan ass nogrieziens, lai var noskatīt nišu.

Tā arī joprojām no Krasta ielas centra virzienā uzbraukšana uz Salu tilta nav sakārtota. Cik sen pabeidza remontu, bet līnijas nesazīmēja. Laikam kādam būvdarbu vadītājam mājās savajadzējās asfalta krāsu. Ja šajā posmā bija jābūt divām apmaiņas joslām bez faktiskas dodiet ceļu zīmes, tad tagad ir viena josla, kura nedod ceļu nobraucējiem no Salu tilta.

;)

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 0 Atbildēt

Labākais ir tad kad sēne stāv ieskriešanās joslas sākumā.

dubis Reģ.: 21.10.2019
4 1 Atbildēt

Man besī, kā ieskriešanās joslās visi kko skatās, rēķina, bet neieskrienās, uzgriež virsū uz pamatbrauktuves un tad nu velk, bet jau paspējuši kādam likt sabremzēties.

Nobraukšana no Ainažu šosejas A1 uz Siguldas šoseju A2. Slaida rampa un 95% no braucējiem zin, ka būs uz a2 jāpiekļaujas plūsmai. Varētu uz rampas beigām dot virsū un pie 90km/h rēķināt kur ielīst, jo ātrumi jau būs līdzīgi, bet nē rampām sabremzējas līdz 50 un tad tai joslā tur kko domā, kā b&e ielīst.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 0 Atbildēt

Ilūkstes iela krustojumā ar Deglava ielu Lubānas ielas virzienā.

Pāri krustojumam var braukt pa abām joslām, bet nez kāpēc 70% labās joslas braucēju iedomājās, ka viņiem pēc krustojuma ir jābrauc otrajā joslā (99% bez pagrieziena rādīšanas) un nav svarīgi vai tur kāds brauc par to joslu vai nē, spiežās vienalga. Saprotams, ja autobuss stāv pieturā, bet brauc arī bez autobusa.

Smieklīgākais visā pasākumā ir tas, ka pirms nākošā krustojuma ar Sesku ielu, brauktuve sašaurinās un otrajai joslai ir jāpārkārtojas pirmajā. Tad atkal visi pārlīdēji ir neapmierināti, ja viņus nelaiž atpakaļ pirmajā joslā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

ezis71 rakstīja: Labākais ir tad kad sēne stāv ieskriešanās joslas sākumā.

Ja šoferis redz, ka brauktuves josla ir aizņemta, tad viņam ir jāapstajas pirms ieskriešanās joslas tā, lai brauktuves josla būtu pārredzama. Ja sēne ir gana advanceta, ka prot spogulī izvertēt nišu, tad var ari apstāties iekskriešanās joslas sākumā. Bet nu tas tad ir jābūt pro braucējs.

ezis71 Reģ.: 25.02.2009
1 2 Atbildēt

Sēne nemaz neizmanto ieskriešanās joslu,no turienes arī iekļaujās plūsmā kura beigās tiek sabremzēta.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Josla aizņemta = sastrēgums. Visos citos gadījumos jāiekļaujas plūsmā. UK ir jālaiž pēc noteikumiem.

Krasta iela protams ir parodija, ko saskaņojis kāds csdd ģēnijs

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 2 Atbildēt

Sestdienas rīts. Brauciens pa Vidzemes šoseju līdz Smiltenei bija fantastisks. Tatad jaunuzklātajam asfaltam līdz Sēnītei laikam uz policijas pasūtījuma joprojām stāv 70 zīme. Gribētu uzzināt no tiem policistiem, kuri tur ganās un paši brauc uz 90, kapēc tur joprojām ir 70 zīme. Ak jā, LV pēdējais ceļu plānotājs izsūtīts 40tajos uz Sibiriju.

Ok braucu talāk. Īsi pirma Siguldas sēne velk no teh.apskates stacijas uz 50. Posms, kur ir jabrauc līdz tiltam uz 90. Bet šī ir standarta vieta, kur atklājas visi CSN mākslas "lietpratēji". Tālāk aiz Siguldas GAZ, aiz kura uz 70-80 velk rinda jau no 100 auto. Un apdzīt nav iespējams, jo netipiska paradība, lauķu salidojums Rīgā. Tādu kustibu sestdienas rītā uz Rīgas pusi nebiju vēl novērojis. Liekas tā kā vajadzētu vienai dienai gana. Nākošos kilometrus 10 nācās atkal vilkties, jo redz dāma uz 80 bija ļoti aizņemta ar ņirgšanu. Un tad, kad aiz Amatas parādijas divas joslas, tās abas viņai likās par šauru, jo tika izmantotas pilnā platumā tieši pa vidu. ...nu un tad pasākumu noslēdza nākošais uz 80 kurš izbrauca tieši priekšā uz šosejas un tā arī novilkās kādu 1km. Esmu sajūsmā! Es to visu jau sen uztveru ar tadu sava veida humoru, bet mana dārgā blakusēdētāja bija uzvārījusies un pērkona negaiss sķistu tādas puķītes vien.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 1 Atbildēt

-vajdzēj iedot Viņai,lai tak brauc;))

ps, bet vispār esam dsā konkrētā.Lohu ir savairojies ārprātā,un viņi to vairošanos turpina.Savukārt,normālie braucēji jau sen uzvedas agresīvi pat savā starpā.Šobrīd tas ir arvien izteiktāk.JO- daļa no viņiem paši ir Lohi un nefiltrē situāciju.Es neredzu izeju.Vai uz acīmredzamu agresiju būtu vai nebūtu "jāatbild".Ja nē,viņu būs arvien vairāk.Ja jā- tad kam un kādos izņēmuma gadījumos un kurš ir tas kas spētu viņus nolikt pie vietas.Vai labāk ir, ka visiem viss ir pie vienas vietas.

Kā arī,jautājums ir par drosmi "iesaistīties".Itin īpaši,ja tas reāli beidzas ar sava personīgā laika tērēšanu,ar kaut/ko savu riskējot un finālā rakstot paskaidrojumus un uttt.Es šovakar vienam gadījumam aizbraucu garām,jo (šoreiz) reāli nebij laika un mani atrunāja..

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
3 1 Atbildēt

Jaunuzklātajam Saulkrastu apvedceļam arī stāv 70. Braucu ceturtdien, tad kad nupat bija sācies lietus (todien lija visu dienu). Viss asfalts tādās kā feirī putās, špūrēs vien melns spīd cauri. Un jūtami slidenāks, nekā uz sausa. Protams, taisnvirziena kustību var droši maukt uz tiem legālajiem 70, bet ja vajadzētu pēkšņi manevrēt, gan jau kādam izdotos arī apdirsties tikai to putu dēļ. Lija gana spēcīgi, un kamēr tiku līdz Lilastes galam, tikām jau putas bija saskalotas nomalē. Pēcpusdienā braucu mājās - tad tikai knapi varēja nojaust, ka kas tāds ir bijis. Pieņemu ka lietus skaloja laukā kādu ķīmiju. Ceļinieki taču ruļļus laista ar kautkādu emulsiju utt utjp. Un protams, visi vienmēr ir gudrāki par būvniekiem, pokuj uz saķeres rādītājiem, dodiet mums simtu otrā dienā pēc asfalta uzliešanas...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
3 2 Atbildēt

C,mon. Kad uzlēja Vidzemes šosejai? Gads vai tik nav pagājis.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
4 1 Atbildēt

Es tur braucu tikai šķērsām pāri, es nezinu, cik kādas kārtas ir lējuši, sen vai tikai nedēļu iepriekš. Bet nu fakts kā tāds - daudziem tas nepabeigtais būvlaukums, ko par ceļu remontu sauc, laikam ir kā sacīkšu trase. Šodien pat, no Mālpils uz Siguldu, tur ir ~3km posms ar svaigi bērtām granīta šķembiņām, zīme 70, katrā virzienā 2 piebrauktas š'pūres, visur citur šķembiņas kaut ar sauju grāb. Tak nē, atrodās pidari, kam tur uz simtu visiem jāpiš garām, un pajāt par citu braucēju stikliem, lukturiem, un krāsojumu. Tie pārējie tak lohi.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Ja feirī spīd cauri un putas kāpj pa logiem un lūkām, tas ir Cits gadījums.Tad ir ar Laivu jāsip.Bet, ja Būvniekiem nav svarīgs TO šoferu daudzskaitlīgo viedoklis ,kuri ir pie pilna prāta un saķeres un itin labi sajēdz gan nianses gan atšķirības- tādā gadījumā lai viņi (Būvnieki)) ietu galīg drirst.Uzmiizt vajag uz to rulli- tas dabiski sadalīsies tajā pat dienā.Tīrākakais demagoģijas fufelis- lai visu varētu stiept garumā,bez termiņiem un bez saistībām un/lai/vai neparko nebūtu jāatbild.Braucējs (lasītājs,filmētājs,nod.maksātājs) ir Lohs.Jā.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Tu laikam aizmirsi, ka 15-16 Rīgas svētki, puse Latvijas, ja ne vairāk, ir sabraukuši.

dubis Reģ.: 21.10.2019
3 1 Atbildēt

Es nenoturējos. Braucot pa Piedrujas ielu, dtiltu uz Bausku. No luksofora aiziet 3 joslas, 2 taisni, 1 uz dtiltu un arī apli. Startēju pa otro, metrus 100 pirms nepārtrauktās pārkārtojos uz 1.joslu. Brauc blakus aizdomīgs auto, liekas ka arī grib manā joslā, bet tā kā negriež priekšā kamēr līnijas atļauj un tad bams pirms triecienslāpētāja pāri saliņai piegriež, nav tā ka bamperi saskārās, bet nolamāties paspēju. Tālāk šis izvelk uz kreiso un visus lohus labajā dzen, bet labā pilna un šis nevar atpakaļ iekārtoties, pokuj, pāri saliņai un smagajām ielec priekšā, tā ka smagais dabūja bremzēt. Man zb, sekoju šim pa dtiltu un kkur ap vidu arī piegriezu priekšā, tiesa vēl pagriezienu parādot. Un nebija tā ka viņam kkur jāsteidzās, uz 80 pa tiltu laida pa kreiso joslu, vienā ātrumā ar vidējo joslu. Cerams viņam nepatika mans manevrs tikpat ļoti kā man viņējie.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Ir šitie ūber svarīgie fidarasi...kas velkās ,pielien priekšā un kā likums pēdējais vēl uzber pie dzeltenā, lai ''kruizēt'' nebūtu jābeidz

Kalvis99 Reģ.: 13.09.2017
2 0 Atbildēt

Sveiciens visiem vieglajiem kas vilcieniņā (kādi 8 gab.) Brauca pretī Rīgas virzienā pie Inciema uz A3 aiz fotoradara. Acīmredzot kāds nervozs varonis saņēmās nokost visus uzreiz šeit un tagad, braucot man virsū. Rezultātā pilnas bikses un es no sava solo kruīza brauciena iepauzēju ceļmalas zālē. Pārsteidza ka necentās iekārtoties atpakaļ vai citi varoņi negribēja/nevarēja ielaist.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Apdzīvota vieta. Malā stāv auto, bet tā kaut kā tizli, platā ceļa nomale, bet tas auto par pusi aizņem to labo joslu. Jābrauc garām. Kad jau gandrīz esmu šim blakus, šis izdomā, ka TIEŠI TAGAD šim arī jāsāk braukt. Tā lēni, nepārliecināti. Gandrīz visa uzmanība, protams, uz šo auto.

Tomēr paskatoties, kas tad darās pretējā joslā, izrādās, tur kā reiz nāk satiksmes autobuss. Tieši tur tāds ceļa līkums un tāda stulba situācija sanāk. Variants 1 - strauji bremzēt un cerēt, ka tas auto pietiekami pabrauks uz priekšu un būs kur palikt. Variants 2 - dot gāzi un apdzīt un iekārtoties savā joslā. Variants 3 - raut pāri ceļam uz pretējās joslas platās apmales un tā slīpi iebraukt seklā grāvī.

Pietika laika apdzīt. Buss pat nesabremzējās un uz 50 jau arī šis nebrauca, varbūt uz kādiem 40.

Cits stāsts, jau stāstīju.

goo.gl/maps/87KRzYggo2qgg7Lf8

Esmu vidējā joslā, lai grieztu pa kreisi. Pa kreiso joslu tikko pagriezies no krustojuma lēni pretī brauc traktors. BMW kas brauc taisni pretī tas traktors traucē un šis nāk manā joslā to traktoru apdzīt. Esmu jau sabremzējies līdz kādiem 50km/h un griežu pa labi, joslā, kur varētu būt kāds auto, kurš ar 70-100km/h mierīgi brauc taisni. Protams, ka ieņēmis savu joslu, lai nogrieztos pa kreisi, tajā labajā spogulī paskatījies neesmu vis, jo es taču tur nebraukšu! Tagad gan to vienmēr daru, paskatos gan.

Ja tajā labajā joslā kāds būtu, tad BMW dinamiskais braucējs aizbrauktu prom un tajā labajā joslā, iespējams, būtu sadursme. Reflekss arī tajā brīdī nenostrādāja braukt garām tam krustojumam un uzreiz dot gāzi, lai no iespējamās sadursmes izvairītos vai vismaz samazinātu tās ietekmi.

Zefirasturetajs Reģ.: 03.08.2019
4 1 Atbildēt

Vēl ir tāda lieta, kā ceļš, kas ved kalnā. Manos maršrutos tādi ir 2.

Virzienā uz Valmieru aiz Murjāņu radara

Un kad brauc uz Siguldu pārbraucot pāri Gaujas tiltam.

Nesaprotu kāda velna pēc indivīdi izdomā braukt augšā lēnā garā, pat ja auto ir gana jaudīgs.

Iedo čībā un uzrauj augšā, bet nē, vajag kko mocīties, baidīties un čakarēt braukšanu man.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
1 0 Atbildēt

Tu par Turaidas senleju čīksti? Tur tāpat skaitās apdzīvota vieta, par kādu "iedod čībā" var būt runa? Vai tu gribi kruīzēt ar sesto robu?

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Nav tāda kalna,kurā nebrauktu Lohi.Lorupes un Auugšlīgatnes kalnā ir iebūvēts lohu magnēts.Jā.

Lohi vairojas,jo sabiedrība viņiem "māca" tikai to,ka katram ir tiesības būt par lohu.Savukārt apkārtējajiem tiek iedolbīts,ka katrs lohs pelnījis respektu,cieņu un toleranci.Par lohu būt ir pat savā ziņā izdevīgi.Jā.

Trīs mēn 70 uz jauna assfalta ir meli un fufelis,demagoģija savas pakaļass piesegšanai.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Šoreiz par ceļu būves tehnoloģijām. No Vidzemes šosejas divi jau sen asfaltēti atzari - Vidagas un Gaujienas. Abi, nesaremontējot apakšas veco ielāpu bruģi aplieti ar piķi un nobērti smalkām, slikti sijātām šķembām. Tur, kur ceļš jau iepriekš bija deformēts, tāds ari ir palicis un bedres uz sīko šķembu bēruma nevar redzēt. Malači būvnieki! It kā darbs padarīts. Kā? ...tas nevienu neinteresē.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

Vienkārši- tajos ciemos nevienam deputātam mājas nav

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Nav jau nemaz tie ciemi tikai. Vakar braucot uz Rīgu izdomāju dažādības un 70 zīmes pēc izbraukt caur Inčukalnu un Ropažiem. Agrāk tur varēja mierīgi uz 90 braukt. Protams, ne ar sēnēm priekšā. Arī vietām sabērtas šīs pašas šķembas. It kā - hidroizolācija+abrazīvs. Es gan saprotu, ka jebkurš, sava amata vārda cienīgs būvuzraugs šo tehnoloģiju pieļautu tikai tad, kad apakšā viss ir līdzens. Bet izskatās, ka LV nav tā valsts.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Nezinu kādā vide tu augi, bet nē nekur neviens zinošs cilveks tos par pikupiem nesauca, bet bija IŽ bulkuvāģis, kuru gan par pikapu varēja pārtaisīt noņemot būdas augšdaļu, un šķiet ka exportu pat bija tādi bez būdas. Tā ka nepareizi sauca tikai "nezinīši" ...

Bulkuvāģim ar pikapu /padomju izpratnē/ - nekā kopīga. Kā jau agstāk minēja - piem. 2. un 4. žigulis bija pikapi. Toreiz neviens nezināja ko nozīmē "universālis"

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

No kādas valodas cēlies vārds "pikaps"? Bulkuvāģi saukāja par "kabluku",Iž kombi bija līdzīgs hečbekam.

ak Reģ.: 13.01.2003
2 0 Atbildēt

Man ir savs neliels šofera stāsts ar jautājumu, no kurienes ir radusies mode rādīt faku, un tikai par to, ka viņu apdzen. Mūsu paaudze tā nedarīja, ja nu vienīgi kāds pilnīgi taranēt mēģina, vai citādi apdraud. Viena situācija - braucu no rīta uz Rīgu pusastoņos, pirms Spuņciema, apdzenu knapi uz 90 braucošu Volvo ar sievieti pie stūres, apdzenu ar baigo rezervi, pirms un pēc, atgriežos joslā, un , kas tad tas??? Volvo logā tieši pa visu izslejas vidējais pirksts!!! Es vēl saprastu, ka vīrietis tā dara, jo viņš arī var, bet sieviete? Un par ko? Otrs gadījums pirms pāris dienām, uzreiz pēc Smārdes kroga fotoradara, Tukuma virzienā visi kaut kā lēni velkas, apdzenu 3 auto, no kuriem priekšējā bija melna Honda Civic. Jauna. Apdzinu ar pilnīgi rezervi, atgriezos joslā vismaz 4 auto atstarpi. Un Hondas logā vidū izslejas kas? Pareizi, vidējais pirksts. Sanāk, ka mans auto provocē fakus rādīt, vai kā lai to saprot? Jaunā paaudze laikam jūtas savos tankos aizsargāti, un nezina pēc 90-tajos gadus, kad par šādiem žestiem varēja arī nospiest malā un iedot pa seju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Visus muļķus tāpat neizmācīsi, var tikai novēlēt tādiem - lai iemācas beidzot braukt un ceļa zīmes saredzēt, jo citādi man grūti saprast ko var tāpat jau vilkties, un pie radariem nomest vēl tā ka man pat jābremzē, kaut normālos apstākļos man pat ātrums tur nav jāsamazina radaru ieraugot ...

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Pastāsti ar kādu auto brauc!

ak Reģ.: 13.01.2003
0 0 Atbildēt

Ar Toyota Previa

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

ezis71 rakstīja: Tev tagad palika labāk otru aizskarot?

Lūdzu piedod ja aizvainoju, bet mani visos laikos ir kaitinājis cilvēku nezināšanas līmenis, īpaši kā gadījumā kad tam IŽ uz pakaļas rakstīts ka "Kombi". Un vismaz vidē kur iet runa par un ap auto, nu nevajag turpināt izplatīt muļķības …

Liela daļa nosaukumu cēlušās no šiem zirgu pajūgiem:

www.arnkarnk.plus.com/glossary.htm

Un francūžiem ir vēl vairāk ko teikt:

fr.wikipedia.org/wiki/Liste_des_véhicules_hippomobiles

(P.S. Krievijā kādreiz bija ļoti liela franču kultūras ietekme, tur ļoti Francija tika mīlēta)

1 2 3 4 5 6 ..52
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti