- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
kontradmiral rakstīja: Kādam ir pieredze ar aķīšu pļāvējie/trimmeriem? Man lēnā garā benzīnieks plāno doties pensijā, domāju moš paņemt vietā versiju uz bačām.
Ir DeWalt 18V aku trimmeri saimniecībā. Brushless. Ir OK, tik nevajag lietot baterijas mazākas par 4 Ah. Vispār jau saimniecībā padsmit DeWalt verķu, visi OK. BET aku trimmeris ir tikai viens no zāles pļaušanas verķiem un kā vienīgo var tikai tad ja ir tīri simbolisks zālājs. Man ir gan traktoriņš, gan stumjamais, gan benzīna trimmeris/krūmgriezis. Un vēl ar kaimiņiem kopīgs Mitsubishi 30 Zs traktors ar 1.5 m āmurpļāvēju.

Visas detaļas visiem šitiem trokšnotājiem pieejamas šeit: sils.lv/lv
ezis71 rakstīja: Un ko tavi aķi pa ziemu darīs,kā tu viņus nodarbināsi?
Skruvēšu, zāģēšu u.t.t. Vēlreiz - domāju par 18V instrumentu sistēmas iegādi, kurai papildus piepirkt klāt trimeri nav neko dārgi.
eidis rakstīja: Es ļoti nesaprotu kā var pieņemt lēmumu iegādāties jebko ar benzīna motoru, ja īupašuma izmēri ļauj ar vadu aizsniegt. Ja vads piņķerējas un besī, tad problēma ir galvā, ne vadā. Pilnīgi jebkurā īpašumā pietiek vienu reizi sagatavot iziešanas algoritmu un vads nekad neķersies / netrāpīs zem asmeņa. Krūmu šķēres ir vienīgās, kur tāds risks ir. Aķa ierīces ir mazjaudīgi mēsli. Arī trimmeri. Makitas universālās baterijas trimmeris pēc sajūtas ir aptuveni 2x vājāks par jebkuru benzīna vai elektrisko.
Es savukārt nesaprotu kā var kaut ko, ko lieto regulāri, iegādāties ar vadu. Tikai tādus instrumentus, ko lieto pāris reizes gadā, jo negribas neko dārgu pirkt.
eidis rakstīja: Es ļoti nesaprotu kā var pieņemt lēmumu iegādāties jebko ar benzīna motoru, ja īupašuma izmēri ļauj ar vadu aizsniegt. Ja vads piņķerējas un besī, tad problēma ir galvā, ne vadā. Pilnīgi jebkurā īpašumā pietiek vienu reizi sagatavot iziešanas algoritmu un vads nekad neķersies / netrāpīs zem asmeņa. Krūmu šķēres ir vienīgās, kur tāds risks ir. Aķa ierīces ir mazjaudīgi mēsli. Arī trimmeri. Makitas universālās baterijas trimmeris pēc sajūtas ir aptuveni 2x vājāks par jebkuru benzīna vai elektrisko.
Par vadu izteicos jau diskusijā, kur msh stāstīja, ka aķa urbjmašīnas ir figņa, jo ir aparāti ar vadu, ar kuriem visu var izdarīt. Esmu pļāvis radiņiem zāli ar elektrisko pļāvēju. Jā, idejiski garš pagarinātājs un it kā pietiek, bet nu visu laiku ņemies ar to, lai nesapļautu, lai pa ceļam tulpes nenolauztu, lai kaut kur neaizķertos u.t.t. u.tjpr. Var jau stāstīt, ka vaina ir attieksmē, bet man kaut kā negribas regulāri nodarboties ar šitādu jāšanos tikai tāpēc, ka teorētiski tā var. Lieta, kur es šādu vada iekārtu saprotu, ir elektriskais zāģis malkas zāģēšanai. Pats gan allaž lietoju benzīnnieku, bet nu brālim atkal patīk elektriskais un zināms funktieris ir. Ļoti kluss un šādā darbā nav nekur ar to vadu ļoti apkārt jāvazājas. Veiktspēja nav kā benzīnam (varbūt kādam arī ir, bet vismaz manējam naff), taču ja nav resnu koku, tad nekādas vainas.
wons rakstīja: Viss atkarīgs no sasniedzamā rezultāta un pļaujamās platības. Viss estētiskāk izskatīsies ar robotu nopļautais, otrā vietā stumjamais/pašgājēja pļaunamais, trešā raideris, tad traktorīts. Lielajām platībām, mauriņa (ne pļavas) pļaušanai laikam vislabāk ir raideris, vai roboti. Un vienmēr ass asmens.
Nu pastāsti jau nu kā ar to raideri appļauj maliņas un kokus? Elektriskais trimmeris ir tieši šim nolūkam, ne lai aizstātu benzīnnieku grāvmalās vai pļautu pļavas.
Zāles pļāvējs