Autovadītājs, izbraucot no stāvvietas Rīgā, sadauza sešus automobiļus (+ video) 23

 
iAuto | 21.septembris 2016 17:32

Automašīna, kas izbrauc savas vietas stāvvietā Mūkusalas ielā, vienā mirklī ietriecas sešos stāvēšanai novietotos spēkratos.

 
Visi komentāri
 
aansis 21.septembris 2016 13:12
12 12 Atbildēt

Loģisks rezultāts CSDD rīcībai, atļaujot kārtot eksāmenu ar automātu. Beidzot arī Latvijā var filmēt šādus video. Un noteikti visai sabiedrībai ir drošāk, ja ielās tiek palaisti šoferi, kas nespēj iemācīties braukt ar manuālo. Šī ir tikai viena no izpausmēm - kas nespēj atšķirt trīs pedāļus, agri vai vēlu nespēs arī divus.

Morra 21.septembris 2016 15:16
4 10 Atbildēt

Man drīzāk izskatās pēc pretēja varianta - cilvēks, kas pieradis pie manuāļa, iekāpis automātā. Iespējams, aizmirsies, ka viena kāja jānoliek malā, un kreiso uzlicis uz bremzes, labo - uz gāzes. Ar labo arī strauji bremzējis, jo automātiskas reakcijas laikā ķermenis liek strādāt tai pašai kājai, kurai parasti, arī pozīcija ir identiska kā bremzējot manuālī - kājas atrodas blakus. Tikai kaut kur zemapziņā pavīd, ka šis ir automāts un kreisā kāja jālaiž vaļā, te nu arī avārija!

Nu, vai arī vienkārši manuālī iekāpis cilvēks, kas pat teorētiski nezina, kā ar to braukt, un uz vietas eksperimentē. Maz ticams.

solaris 21.septembris 2016 15:36
10 2 Atbildēt

Neko nesapratu no tava stāsta par kājām. Tu vispār zini, kur atrodas akceleratora un kur bremžu pedālis (un kur sajūgs) auto ar manuālo kārbu? Izklausās, ka tu stāsti kaut kādas savas fantāzijas par tēmu "kā bremzē tie, kuri brauc ar manuālo kārbu".

solaris 21.septembris 2016 15:38
9 1 Atbildēt

Un kur tev kreisā kāja jālaiža vaļā, bremzējot automātā? Tu vispār esi kādreiz sēdējusi auto vadītāja vietā?

aansis 21.septembris 2016 23:56
0 2 Atbildēt

Lūk video, kurš parāda, cik šāda tendence ir izplatīta. Un visiem, kas manam viedoklim pielika mīnusiņus, obligāti DIVREIZ noskatīties fragmentus 1:08 un 3:08. DIVREIZ!

www.youtube.com/watch?v=vCz7wN_qtog

anonimikis 22.septembris 2016 9:50
1 0 Atbildēt

Iespēries dziļi auzu laukā. Pēc pēdējiem datiem auto iedots vadīt sievietei, kura pirms 10 gadiem pēdējo reizi sēdusies pie stūres. Tad vēl nebija opcijas kārtot tiesības tikai ar automātu.

Morra 21.septembris 2016 15:27
2 3 Atbildēt

Kārtojot eksāmenu ar automātu, cilvēks nenodara pāri neviena citam, kā tikai un vienīgi pats sev. Šajā gadījumā tiesības viņam liedz iespēju brukt ar manuāli, un braukšana ar manuāli ir kā braukšana bez autovadītāja apliecības.

Vienīgā jēga ir - atsijāt bailīgos, kam liekas, ka viņi neko nevar iemācīties un nemūžam nespēs labi braukt. Kas ir pilnīgas muļķības - pietiekami daudz prakses, un jebkurš daudzmaz garīgi un fiziski vesels cilvēks var iemācīties braukt brīnišķīgi. Bet neba nu kloķa raustīšana un pedāļa spaidīšana ir tas iemesls, kāpēc iemācīties braukt ir sarežģīti. Ja nebūtu citu cilvēku un ar to saistīto risku, nebūtu nekādu problēmu iemācīties braukt arī ar piecpedāļu mašīnu, kurai, pārslēdzot ātrumus, jāievada unikāls desmitciparu kods.

aansis 21.septembris 2016 16:16
4 1 Atbildēt

Vajag atsijāt arī bailīgos, tas par ļaunu nenāks. Bet pirmkārt vajag atsijāt tos, ka nespēj tos trīs pedāļus un ātrumkloķi apgūt. Tas tomēr ir vismaz kaut kāds rādītājs par spēju koordinēt savu uzmanību un kustības, vadot auto. Un lielākā daļa to spēj - pareizi saki. Toties tieši tie daži, kas nespēj, bet tiek pie stūres pateicoties iespējai iztikt tikai ar automātu, agrāk vai vēlāk kļūst par šādu video galvenajiem varoņiem. Ne velti šis video ir oriģināls tikai ar to, ka tas uzņemts tepat Latvijā. Amerikā tā ir ikdiena par kuras ieviešanu šeit vismaz man nekāda prieka nav. Un pat ja Tev nav žēl to sešu cilvēku, kam ir radīti zaudējumi un sagādātas nepatikšanas, neaizmirsti, ka tikpat labi tajā stāvvietā varēja atrasties kāds cilvēks, kas nokļūtu starp pedāļu jaucēju un kādu no stāvošajām mašīnām. Vai dēļ tā nebūtu vērts pacensties arī bailīgajiem un veltīt pāris braukšanas nodarbības vairāk, lai iegūtu pārliecību par savu spēju vadīt auto?

rt 22.septembris 2016 11:35
1 0 Atbildēt

Varbūt vajag atsijāt arī sirdsslimniekus?

Nelabojams 22.septembris 2016 13:13
7 0 Atbildēt

Pēc tam, kad Jūrmalā reiz vilkām ārā no tāda sirdsslimnieka vadītas mašīnas sakropļotas sievietes un bērnus, man reizēm liekas, ka vajadzētu. Kā teica ārsti, viņš bija miris vēl pirms mašīna ietriecās kokā.

Jomkais 21.septembris 2016 18:27
0 0 Atbildēt

Bāba pie stūres, ar to viss ir pateikts...

Ar automātu braukt ir forši, bet tikai pilsētās ar intensīvu satiksmi! Gribās jau man automātu, bet nespēju iedomāties dzīvi bez manuāļa!!!

sesks 21.septembris 2016 21:20
1 0 Atbildēt

ko cepties par pedāļu daudzumu?Velo arī ir 2 pedāļi! Šim konkrētajam auto?vadītājam arī ar velo būtu problēma pārvietoties.Ko tādu varu pieļaut pēkšņas kaites ietekmē

aansis 21.septembris 2016 21:49
0 0 Atbildēt

Paskaties YouTube - Amerikā, kur dominē automāti, šāda pēkšņa kaite ir tikpat izplatīta, kā iesnas ;)

Lūk viens no daudzajiem video no kaimiņzemes Krievijas ar visu skaņas pavadījumu, kā tas notiek: youtu.be/3GJZUhXzac4

Kanibaals 21.septembris 2016 23:02
4 0 Atbildēt

Parastais komentārs no šiem panikas pārņemtajiem ir ka auto pats brauca un bremzes atteica. Piemēram Tesla mašīnās visas darbības tiek ierakstītas un uzreiz tos gudriniekus, kas pēc avārijām sāk stāstīt par mistisku pašpaātrināšanos apbēdina.

DidzisKalnietis 21.septembris 2016 23:11
7 0 Atbildēt

Kundzīte 10 gadus neesot sēdējusi pie stūres. No vietas izkustējās un tālāk vairs neko nesaprata - gāze grīdā un noslaucīja visu, kas bija pa ceļam, līdz apstājās pret šķērsli, ko nevarēja nobīdīt malā. Labi, ka auto tāds mazjaudīgs un tālāk netika! Kas būtu, ja liktenim nebūtu labpaticies nolikt viņai priekšā autostāvvietu, bet pa taisno uz ielas, bail pat iedomāties!

Vēl trakāk, ja brauktu ar H2... :)

solaris 21.septembris 2016 23:51
1 0 Atbildēt

Man vienreiz DT-75 pēkšņi pazuda labā bremze, kad es braucu sava vieglā auto virzienā un biju vien dažus metrus no tā. Kreiso bremzi negribēju spiest, jo tur ogulāji sastādīti. Neko gudrāku vieglā panikā neizdomāju, kā noslāpēt motoru. Kaut arī mierīgi varēju izspiest sajūgu un apstāties tāpat. :)

Tas par tēmu, ka apjukums, ko rada negaidītas situācijas izmaiņas, tiešām var izraisīt muļķīgu rīcību.

aansis 22.septembris 2016 0:00
6 0 Atbildēt

Negribēju spiest bremzi, jo ogulāji sastādīti, tāpēc noslāpēju motoru. :D

Piedod, bet sasmējos. Dažos metros paspēt vēl par ogulājiem parūpēties un visnotaļ adekvāti apturēt tādu monstru kā DT75, ko nemaz tik viegli nav noslāpēt - tā NAV panika. Adrenalīnu varbūt paspēji saķert, ne paniku :)

solaris 22.septembris 2016 0:06
0 0 Atbildēt

Lai noslāpētu, tur tikai viens kloķis sev priekšā jāpavelk.

Bet vienubrīd apziņā pavīdēja neskaidra, taču nepatīkama aina, cik slikti izskatīsies mans vieglais auto pēc dažām sekundēm.

Kanibaals 22.septembris 2016 10:04
0 0 Atbildēt

tās ir tādas pat pasakas, kā motobraucēji pēc banāla kritiena stāsta kā tur sekunžu simtdaļās esot izrēķinājuši trajektorijas un droši "noguldījuši" moci. Muļķības un nekas vairāk, cilvēka redze strādā ar 20ms aizturi un kritiena brīdī redzētais jau ir vēsture.

Pats esmu piedzīvojis kritienu no velo kad liekas kritiens ir palēlinājumā un redzu kā palēlinājumā ir laiks pielikt rokas un veikli apmest kūleni, lai netraumētos. Reāli nekas no tā nav apzinātas kustības, jo tās jau prasa 100-180ms apstrādes laiku plus vēl sekunde reakcijas un pa to laiku jau sen esi zemē tik smadzenes parāda video "atkārtojumu". Arī varētu stāstīt kā izrēķināju kvadrātsakni tai brīdī, bet skaidrs, ka nekā tamlīdzīga.

solaris 22.septembris 2016 10:14
1 0 Atbildēt

Safārējies esi, kādas pasakas?! Tu vispār apjaut, cik ātri brauc motocikls, un kāds ātrums ir DT-75?!

Ja gribi tēlot gudru, painteresējies varbūt kaut kripatu par tematu, pirms izsakies!

solaris 22.septembris 2016 10:19
0 0 Atbildēt

Lai tev nebūtu jāmin, pačukstēšu, ka tobrīd braucu ar pirmo ātrumu. Pagūglē, kāds tad bija mans reālais ātrums, un tad sāc salīdzināt ar motociklu. Nelga, nevis kanibāls.

Keks 24.septembris 2016 15:00
0 0 Atbildēt

Viņš vnk.nekad nav braucis ar automātu)))))

Kanibaals 25.septembris 2016 16:22
0 0 Atbildēt

Problēmas risinājums onepedal - www.youtube.com/watch?v=wXWe1b0MU7s

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti