Fūres vadītājs braucot spaida telefonu un aizraida nāvē nevainīgus cilvēkus (+ video) 32

 
iAuto | 16.novembris 2016 17:27

Tā vietā, lai uzmanību pievērstu tikai ceļam, tālbraucējs vienlaicīgi mēģina darboties arī ar tālruni un par vēlu pamana, ka satiksme priekšā apstājusies.

Avārijā iet bojā četri cilvēki, bet tālbraucējam vēlāk tiek piespriests 10 gadu cietumsods.

 
Visi komentāri
 
torkjis 16.novembris 2016 18:06
33 4 Atbildēt

Tā ir, ka priekšā esošie negarantē...

Vernon, nu kārtējo reizi atkal esi strupceļā.

Jeb atkal metīsi kažoku uz otru pusi? Citādi nāksies atzīt, ka priekšā esošais neko nevar garantēt. Bet tad sanāks, ka apstrīdi pats sevi.. Nu .irsā, karoče..

Vernons 16.novembris 2016 23:47
4 133 Atbildēt

Tā ir Jūsu paaudze, kam dzīve sākas un beidzas telefonā!

Bet priekšā esošam bija, ir un būs jāgarantē drošība!!!

Vai priekšā esošais bija ieslēdzis avārijas signālus? Vismaz es neredzēju. Ne jau bremžu pedālis jāspiež, bet jābrauc prom! Un tādu "auveru" pie stūres būs arvien vairāk un vairāk! "Nu tiešām .irsā, koroče..." .

Smagajiem, visiem, obligāti jābūt distances tempomātam!!!

Vismaz tas kompensēs Jūsu trulumu!

mnde 17.novembris 2016 8:25
22 2 Atbildēt

Klausies, vecais marasmatiķi - bija te avārija ar kravinieku, kurš ielocīja identiskā situācijā vieglo citā kraviniekā.

Pieņemsim, vieglais būtu savlaicīgi pamanījis tevi un tavu setru nebremzējot tuvojoties, būtu spiedis grīdā un izveicis alņa testu no miera stāvokļa un pamucis prom no tevis bezatbildīgi un nekādus noteikumus ievērot un citiem neko garantēt negribošā garantiju paģērētāja kustības trajektorijas... Un? Nākamajā kraviniekā tu tāpat iezvanītu, jo tādam kraviniekam bieži vien pat ar 600 zirgspēkiem motorā un ellīgiem ņūtonmetriem , kas pievadīi dzenošajam tiltam var nepietikt dinamikas pamukt nost!

Un - kāds rezultāts - tu beigts, vieglais brīnumaini izglābies bet tāpat tu esi stūķa pakaļā, uzrīkojis avāriju, ietriecoties ne pēdējā, bet nu jau priekšpēdējā auto...

Kad vienreiz sapratīsi, ka garantēt drošību citiem attiecas arī uz tevi - aiz muguras braucēju. Garantēt drošību tiem, kurus tu redzi pa milzonīgo vējstiku tieši savas kustības virzienā!

Pagaidām gan izklausās, ka vecuma marasma čuras galvā to nespēj sagremot, un ar laiku apjegt šo paliek tikai sliktāk, kā arī aiz vien vairāk izklausies nevis pēc profesionāla vadītāja, spējīga mācītāja droši vadīt transportlīdzekli, kā tas iespējams tālos un neatminamos laikos varbūt ir arī bijis, par reālu pakaļā braucēju un satiksmei bīštamu elementu!

Kā tur bija - ja cilvēks mirst, tad pats to nemaz nezina, bet apkārtējiem ir grūti, tas pats notiek, kad cilvēks paliek stulbs...

Vernons 17.novembris 2016 20:51
2 10 Atbildēt

Katram uz ceļa ir jārīkojas "TĀ", lai neradītu bīstamu situāciju! Ar mobilajām ierīcēm braucot rīkoties aizliegts! Kur problēma? Vadot auto, vadi TO! Vēl jau nevar zināt, kurš no mums ir neadekvāts. No Tava komentāra līdz šādai rīcībai ir tikai viens mirklis.

... 17.novembris 2016 21:17
5 0 Atbildēt

Pilnīgi pie kājas - mobilais, alkohols, zāles, nogurums, audiosistēma, prostitūta, pasažiere, garlaicība, saule, lietus utt... jāskatās kur brauc un jādara viss, lai neuztestu virsū šķēršļiem?

Tirdidim 19.novembris 2016 11:31
3 0 Atbildēt

Ha. Vernons pats sevi stūrī iedzina:)

Kā priekšā esošais, kuram jāgarantē, var garantēt to, ka aiz muguras braucošais rīkosies tā, lai neradītu bīstamu situāciju?

Kā priekšējais var garantēt, ka fūrists nelietos mobilās ierīces?

Nu, Vernon, tagad tēlo ka komentu neredzi vai sāc gvelzt ar tēmu nesaistītu tuftu, jo par jautăjumu teikt nav ko.

Tā jau tu dari regulāri

iAuto 17.novembris 2016 8:34
16 1 Atbildēt

Doma par priekšā braucošo un viņa atbildību ir diskusijas vērta un ir reizes, kad reāli avārijas izraisīšanā, tas arī ir vainīgs. Bet nu nedzen sevi stūrī, šeit smagā autovadītājs ir vainīgs un tiesas spriedums ir un tas ir liels. Vernon vai Tu piekrīti Polijas tiesas lēmumam?

mnde 17.novembris 2016 8:52
13 2 Atbildēt

vai brīdī, kad īšā distancē sēdošam polim, pa priekšu braucošai fūrai mainot joslas sanāca nonest velosipēdistus (kuru vietā diemžēl nebija, teiksim universālā traktora ar ekskavatora kausu aizmugurē), arī pa priekšu braucēji baija vainīgi?

Kā tieši stāvoši vai ātrumu samazināt spiesie pa priekšu braucēji ir vainīgi un kas tiem jāgarantē guļavām un pārāk īsā distancē braucošajiem aiz muguras?

Sanāk visai stulbi, ka garantējot drošību sev priekšā esošajiem pēkšņi izrādās ir kretīni, kuri liek pakaļā, jo tev izrādās pēkšņi bija jāsaskaņo ANO drošības padomē savs lēmums - garantēt drošību ar "pakaļā" braucējiem?

Cik tad ir tie izņēmumi, kad priekšā esošais patiešām ir kaut kas jāgarantē ņēķērpilam, īsas distances cienīājam, gulētājam, telefona vai sievietes kājas glaudītājam ais muguras?

Konkrētus piemērus, lūdzu!

ABECEDE95 17.novembris 2016 11:39
4 0 Atbildēt

Neliela remarka: Tomašu Krokeru (fūras vadītāju) uz diesmit gadiem ieslodījumā notiesāja nevis Polijas, bet Karaliskā tiesā Rēdingā, Apvienotajā Karalistē.

@Vernonam [..Ne jau bremžu pedālis jāspiež, bet jābrauc prom! ..]

Izlasi CSN, tur rakstīts, KAS VISPIRMS JĀDARA, rodoties briesmām uz ceļa.

ABECEDE95 17.novembris 2016 11:49
0 0 Atbildēt

Pardon`, ssiločka piemirsās: www.telegraph.co.uk/news/2016/10/...

torkjis 17.novembris 2016 7:50
16 2 Atbildēt

.olbojbs, tu Vernon esi.

Vai spēj aizdomāties, ka Tu ikreiz, kad apstājies pie sarkanās gaismas luksoforā, pie stop zīmes vai vnk dodot ceļu, kļūsti par priekšā eošo?

Kā Tu vari kaut ko garantēt?

Tu katrā sastrēgumā slēdz avārijas gaismas?

Tak pāršķirsti CSN grāmatiņu....

iAuto 17.novembris 2016 8:26
2 0 Atbildēt

Komentārs ir normāls, bet nu dēļ pirmā vārda galotnes tas būtu jādzēš. Esam zolīdi!

lynx85 17.novembris 2016 10:06
6 0 Atbildēt

nervonam jāiet pie acu ārsta - avareikas stāvošajiem BIJA. Bet šajā situācijā neko nebūtu glābusi arī pa logu izbāzta roka...

DidzisKalnietis 17.novembris 2016 10:59
9 0 Atbildēt

Es tomēr palieku pie viedokļa, ka vispirms katram pašam jāgarantē sava un citu drošība, un tikai pēc tam var sākt prasīt, lai drošību garantē arī citi! Kādu drošību garantē vadītājs, kurš, iegrimis sava tālruņa ekrānā, vispār nepievērš uzmanību ceļam?! Šeit neko nepalīdz ieslēgti vai neieslēgti avārijas signāli, vari pat izlikt avārijas trijstūri, vai šaut no lielgabala...

Tiem, kas nespēj iztikt bez tālruņa aplūkošanas, ierosinājums: uzstādiet sava automobiļa priekšā web kameru, savienojiet to ar savu viedierīci! Tā vismaz viedierīces ekrānā redzēsiet, kas notiek uz ceļa... :-)

Vernons 17.novembris 2016 21:03
2 2 Atbildēt

Es par to pašu! Bet mobilo telefonu lietot gribētāji ir vairāk par 100! Neredzēt normālu satiksmi, jo blakus nodarbošanās ir svarīgākas par braukšanu.

ABECEDE95 17.novembris 2016 11:47
7 0 Atbildēt

@Vernonam

Esmu braucis pats UK. Avārijas gaismas signalizāciju slēdz, ja kaut kādā iemesla dēļ uz motorveja (ātrgaitas ceļš, analogs vācu bānim) notikusi strauja bremzēšana vai, pēkšņi iebraucot biezā miglā. Iekļūstot sastrēgumā (queue, conjunction) avarijka nav jālieto un neviens arī nelieto. Esmu stāvējis apm. 15 jūdžu (kādi 25 km) sastrēgumā uz M1, arī brīžam kādu 5-10 jūdžu sastrēgumos uz M6 - visi stāv mierīgi, nemirkšķinot kā Ziemassvētku eglīte.

DidzisKalnietis 17.novembris 2016 11:53
9 0 Atbildēt

Tieši tāpat visā Eiropā!

khmm 17.novembris 2016 11:56
7 1 Atbildēt

papētot video - tomēr visai pamatoti šķiet, ka pēdējam auto tās avārijas gaismas (nezkatoties uz alkā nevrona paziņojumu) pat bija ieslēgtas, jo bremzēm arī anglijā, ir jābūt ar trešo bremžlukturi un diez vai tā tika slēgāti gabarīti (kas nav nemaz tik spoži), vai atpakaļgaita...

UK traucejs 17.novembris 2016 21:53
1 3 Atbildēt

Kad liku tiesibas UK ir noteikts ka pedejaij masinai uz motorway

Ir ja iesledz avarijas ugunis... Ja peksin priekseja masina damaging krasi atrumu vai ari jebkura cita del varetu izraisit bistamu situacija ja notiek avarijas un kads ieperas tev aizmugure tas var beigties ar to ka pats vari pasedet kadu laiku kurki del to ka nebridinaji par straujam izmainam aizmugure braucosajam!

Lillija 17.novembris 2016 12:04
15 0 Atbildēt

Seit neviens strauji nenobremzeja ,bet gan staveja sastreguma ,kurs visticamak ir izveidojies ar masinam kuras brauc nost no magistrales. Smagas automasinas vaditajs ,ja butu skatijies uz cela butu nobremzejis vai nomainijis joslu . Te nu nekadi nevar vainot nevienu citu ka smagas automasinas vaditaju. Ir jaredz kas tev prieksa notiek un itseviski ja brauc pie tada auto stures. Otreiz telefonu rokas nenems braucot un pat saubos ka brauks ar tadu auto . Biezi sanak braukt pa magistralem .

ABECEDE95 17.novembris 2016 12:13
4 0 Atbildēt

[..116 Hazard warning lights. These may be used when your vehicle is stationary, to warn that it is temporarily obstructing traffic.. ]

--------------------------------------------------------------

Aptuveni: Avārijas gaismas signalizācija. Tā VAR TIKT lietota, kad autotransportlīdzeklis ir nekustīgs, lai brīdinātu, ka tas kļuvis par satiksmes pagaidu kavēkli. - Lielbritānijas Lielceļu kodekss, 116. paragrāfs.

Lillija 17.novembris 2016 12:44
10 0 Atbildēt

Un ir aizliegts lietot telefonu atrodoties pie stures. Saja gadijuma ja smagas automasonas vaditajs neskatitos telefona tad ari avarija nebutu . Un pat ja uz cela butu 100 avatijas gaisminas sis soferis to neredzetu. Te pat nav ko runat .

ABECEDE95 17.novembris 2016 13:38
17 0 Atbildēt

2012. gada autobusa avārijā Sjēras tunelī Beļģijā, kur 28 no 52 pasažieriem gājuši bojā (lielākoties bērni), par tās iemeslu uzskata vadītāja mēģinājumu kustībā apmainīt DVD disku. UK tas pšeks bij` ielipis telefonā, spaidot Spotifaju vai vēl sazin kādu appu. Kādi vēl jautājumi? Kādas avarijkas, kādi "priekšā braucošie"?! Kādas "garantēšanas"?! Dažam labam te galvā nopietna klīniskā liga!!!

Palaidniex 17.novembris 2016 14:03
9 0 Atbildēt

Es domāju, ka šādu izteicienu autoram - visiem zināmajam personāžam - ir pilns pamats apturēt vadītāja apliecību un anulēt pieskaitāmību, kā arī turēt šāviena attālumā šādus tipus no vadīšanas un citu "mācīšanas"...

Tak te bija gadījums, kur vismaz 12 sekundes pa priekšu braucošs auto informē visu satiksmi, ka griezīs pa kreisi - veiks legālu manevru... Bet nē - nevis ir vainīgs pakaļā skrējējs, dubultās līnijas šķērsotājs un pēcāk uz mutes krāvējs, bet šis - visus informējušai pa priekšu braucošais "negarantētājs"...

Vernons 17.novembris 2016 20:44
1 9 Atbildēt

Bez vadītāja apliecības un uz sitiena vari palikt pats! CSN ir vienkārši jāzina un jāpilda! Ne Tu viņus zini ne pildi. Ceļu satiksmes Likuma 19. pants "Tiesības un pienākumi" noteic kārtību un secību, kā KATRAM no mums uz ceļa ir jārīkojas. Tava vīzija vēl joprojām sastāv no tā, kad šos Noteikumus pildīs katrs otrais, tikai un vienīgi distances veidā. Tavi CSN ir visīsākie!!! Un viss kas CSN klasificējams kā aizliegts ir patiesi aizliegts! Es, Jums par piemēru, vadot autobusu negrābstījos gar radio pogām! To darīja kāds no skolniekiem. Vadot transporta līdzekli nav ieteicams novērties no ceļa, tad nebūs arī šāda rakstura problēmas.

Klau, vecais 17.novembris 2016 21:22
5 1 Atbildēt

Ne tu viņas man izsniedzi, ne tu viņas man atņemsi.

Vecas plates lekšana pāri nepadara tevi par saprotošaku CSN jautājumos.

Un ja jau tu uzskati, ka 12 sekundes PILSĒTĀ rādīts pagrieziena rādītājs ir pārak maz un par īsu, auto vadīšana nav priekš tevis un pasaka par skatīšanos braukšanas virzienā ir salti meli. Ar ko tu nodarbojies - nav skaidrs,bet ir pilnīgi vienalga - esi nespējnieks redzēt. Vismaz tādi secinājumi rodas ko tik neizdomā visādu kretīnu attaisnošanai...

solaris 17.novembris 2016 22:33
5 0 Atbildēt

Man šķiet, šī nebeidzamā diskusija ir lielākoties komunikācijas atšķirību dēļ. Manās ausīs Vernona klauzula skan šādi:

"Priekšā esošajam ARĪ jārūpējas par drošību attiecībā uz aizmugurē esošo, kas ne brīdi nemazina pienākumu aizmugurē braucošajam rūpēties par drošību attiecībā uz priekšā esošo."

Tā es to saklausu dēļ Vernona vairākkārt lietoto papildinājumu par "katru otro".

Savukārt citi, šķiet, Vernona klauzulu saklausa šādi:

"Priekšā esošais VIENMĒR ir VAINĪGS par to, kas notiek ar aizmugurē esošo, bet aizmugurē esošajam vispār nekādas atbildības nevar būt."

Proti - atšķirīgi tiek interpretēts vārds "jāgarantē".

Vēl man šķiet, ka Vernons uzsver savu klauzulu nolūkā cilvēkiem norādīt uz atšķirīgu vadīšanas stilu, kāds ir vieglajiem, un kāds ir pasažieru autobusam. Ja autobuss ar vecām tantiņām tuvojas sarkanam luksoforam, un to pēdējā brīdī apdzen vieglais, kurš strauji priekšā nobremzē, tad autobusa vadītājam ir lielas problēmas, jo strauji bremzēt ar šiem pasažieriem nedrīkst. Savukārt vieglā vadītājam parasti tas viss pofig.

Ps. Ja runā par konkrēto video, tad te Vernona klauzula ir pilnīgi nevietā. Smagā šoferis ir 100% vainīgs.

Palaidniex 18.novembris 2016 10:41
0 2 Atbildēt

Ja jau lielgudris vernons nespēj izteikties, kā tas būtu pareizi, nav pamata domāt ka spēj rīkoties pareizi, kur nu vēl citam iemācīt rīkoties pareizi!

Nevajag noniecināt domas un vārda spēku!

Pat ja ir tā kā teici, gribi pierādījumus tam, ka šī ir tikai skaista vīzija? Atceries kā šis pilsonis tulko noteikumu punktu kurā rakstīts, ka bremžu signālam atbilst pacelta roka, kā tas tulko 105. punktu un cik atrautās un nesaistāmās daļās to daļa...

Vernons 18.novembris 2016 17:28
0 14 Atbildēt

Protams ka smagā šoferis vainīgs! Es taču viņu neattaisnoju!

Tas tālākais bija domāts Jums, vieglo vadītāji, lai izdzīvotu!

Kas attiecas uz "klauzulu", tad ceļu satiksmes Likuma 19. panta 3 daļā tas skaidri un gaiši ir definēts. Tikai "Palaidniekam" CSN sastāv no 105. punkta pirmās daļas! Vispār tur ir arī turpinājums!

Mnde 18.novembris 2016 17:43
11 0 Atbildēt

Vernon, tev viss labi?

torkjis 18.novembris 2016 1:06
5 1 Atbildēt

Man patiešām ir bail, ka vernonveidīgie vada kaut ko smagāku par tukšu ķerru.

Nu jā - ja radi ar valdi saistīti, tad var gvelzt murgus. Bez "galiem" tupus darbiniekus deletē...

Autobuss Rīga-Alūksne. Pie Vaives ir krogs un starppilsētu autobusiem "pīppauze". Nordekas autobusa vadītājam pajautāju par "instruktoru". Vardu arī nosaucu. Viņš pasmīnēja un teica: " es nezinu kas Tu esi, tāpēc paklusēšu....."

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti