Neliela sadursme apdzenot - kurš vainīgs? (+ video) 16

 
iAuto | 24.maijs 2017 17:10

Video autors lūdz izvērtēt situāciju un nosaukt vainīgo (skatīt no 2:40).

 
Visi komentāri
 
vērotājs 24.maijs 2017 18:38
24 1 Atbildēt

Video autoru varētu pielīdzināt klasiskajam Rīga - Bauska šosejas debīliķim. Bremzes pedāli nepazīst, apdzīs kad vajadzēs, lecot kaut pretimbraucošajam virsū. Pats arī vainīgs, jo uzsāka apdzīšanu, nepārliecinoties ka pretējā josla ir brīva.

650 24.maijs 2017 18:41
22 1 Atbildēt

Tipisks pajoliņa gājiens, par kuru Lieliem Burtiem jārunā ir tāpēc, ka pilna LV ar šāadas manieres piekopējiem.Šos trīsrindu "slaidāloka" asus vajadzēt jāt visos iespējamajos veidos.Ko viņš domāja 2:48 ? Tur jau ir, ka vai nu tu tā dari "pa paradumam"(veiksme tur nevar būt ilglaicīgi 100%-ga pat teorētiski), vai nu tā nekad nedari principā (kas vispār aizsargā tevi no šādas problēmas principā).Parasti šis notiek pie liela ātruma, un tur ir iesaistīti vairāki- kāds var šo visu pilnīgi pamatoti nesaprast.Spogulī protams jāskatās, bet tak nevajag pašam būt par kretīnu.Te taču labi/skaidri saprotams- priekšābraucējs ir pietuvojies krietni lēnākam,pie pirmās iespējas gaidi, ka viņš to mēģinās apdzīt.Jo viņš var būt cilvēcīgi dusmīgs, ka ticis kavēts.Bet viņš uzgaida un nelien un netaisa trīs rindas (kaut arī redz, ka pretimnācējs "saprot un paņēmis ir pa labi..") Tas pretimbraucējs var būt pieredzējis un saprotošs, bet normāls ierindas priekšāesošais var neiedomāties nesaprast.Kur te attaisnojums, kad lielā ātrumā veic manevru,kura veiksmīgam, iznākumam tev vajadzīga sapratne vienlaikus no vairākiem iesaistītajiem? Cik % ir varbūtība,ka te viss veiksmīgi sakritīs? Ok, nu ja tev skaidrs, ka tevi redz spogulī vai ka tur dunduks,kurš nemaz netaisās apdzīt, bet nu ne šādā šaubīgā situācijā.Viņš tajā sevis iedomātajā šķirbā pat ar nieka pārdesmit nozagtiem centimetriem netika galā, nerunājot kas tur vēl varēja būt.Tur pat nav runa, ka "aizliegts" un ka "sodīt", vnk šiem te -asiem ir kaut kā argumentēti jāieskaidro, kurā momentā viņi kļūst par pilnīgiem kretīniem.Sorrī ka tik gari, bet nu šī problēma manuprāt ir tiešām aktuāla

k442 24.maijs 2017 20:34
26 1 Atbildēt

Tipisks piemērs no sērijas "paiet malā, kad es braucu" - autors ir pilnīgs kretīns, kurš par ievietotajā video redzamo manevru būtu pelnījis vismaz kādu gadu pabraukāt ar sabiedrisko transportu!

H82m 24.maijs 2017 23:39
1 1 Atbildēt

Vai tad kāds MAZ nevarēja ripot pretī?

650 25.maijs 2017 1:25
1 0 Atbildēt

Tur tikai 2 varianti- vai nu padomāt un pacelt sevi augstākā pakāpē, vai nu palikt kur esi iejuties un 69-tajā reizē vēl 10cm un spoguļa vietā durvis vai bampera stūris.Skaitītājs skaita, karma krājas.Spogulis nolauztais- tas vnk ir kā beidzamais Brīdinājums.Pa purnu dot visi māk, bet tikai daļa prot vajadzības gadījumā ātri skriet vai pārliecinoši parunāties.Vismaz kaut kad tai psiholoģijai ir jāpievēršas,jo pērtiķis ar stūri rokās diezko cerīgi neizskatās un atlikušo iespēju skaitītājs griežas samērā ātri

Vernons 25.maijs 2017 8:33
1 24 Atbildēt

Vainīgs ir "priekšā esošais"! Emocijas un savas ambīcijas atstājam pagultē. Kurš no Jums ir braucis Vācijā pa bāni?

Bet jāņem vērā vēl viens aspekts , ātruma pārsniegšana! Kad notiek negadījums uz ceļa, tad atceras par spēkā esošiem Noteikumiem. Loģikai būtu jābūt dzelžainai, ne viss gan, gan.

650 25.maijs 2017 14:48
14 0 Atbildēt

Bet priekšā esošais ne vienmēr iedomājas, ka pakaļā esošais vispār varētu būt gatavs uz rupju pārkāpumu vai rupju uzvedību vai vispār pat priekšāesošā prātam neiedomājamu pērgalvību. Kāds tur bānis- tak jebkur ,ja lido visiem garām ar ātrumu starpibu, ir jārēķinās, ka degungalā jebkurš var pēkšņi izdomāt ielīst tavā rindā.

Tipisks gadījums, kad jebkurš no mums var aizdomāties un "neievērot"- viens velkas,līnija nepārtrauktā, divi citi nervozi gaida astē un koncentrējas uz līnijas beigu gaidīšanu.Tikko līnija beigusies, tā cērt garām. Bet- neierauga spogulī, ka ir pietuvojies "specs", kurš vai nu ir dusmās uzsācis apdzīšanu 50m pirms tās aizliedzošās līnijas beigām vai arī vispār pofigā veselu karavānu apdzinis ar lielu ātruma starpību un braucis to līniju apzināti neievērojot.

Vernons 25.maijs 2017 15:45
0 20 Atbildēt

CSL 19. panta 3. punkts paredz, katram jārīkojas TĀ, lai nebūtu "ziepes". No tā izriet CSN 57. punkta prasība pēc savlaicīga virzienrādītāja un pat tad tā esamība CSN 64. punktā nedod nevienam priekšrocību neskatīties spoguļos un nekontrolēt situāciju arī aizmugurē. Un neatkarīgi no CSN prasībām ātrumu starpība "priekšā esošo" un arī ātro skrējēju aizsūtīs uz "Citiem medību laukiem"! Vispār jāattīsta katram Talants braukt un saprast uz ceļa notiekošo.

650 25.maijs 2017 18:44
10 0 Atbildēt

Jā, BET, kā tad tur ar tiesisko paļāvību uz to, ka citi ievēros? Ne visi priekšāesošie "iedomājas", ka neatļautā un pēc viņu uztveres neiedomājamā vietā viņiem spogulī vai dibenā gadīsies apdzinējs.Ja cilvēks netiek kādam garām(kurš tad "parasti" tā nu netiek- tak ne jau tas spicākais Brauceejs...) un ja nervozē- viņš pēta līniju, pēta pretimbraucējus, spogulī redz vēl otru tādu pašu bēdubrāli un par kādu trešo pat doma viņam nav.. Plašāku skatu spogulī viņš uz pāris sek var vnk pazaudēt no smadzenēm.Trešais turklāt var gadīties aklajā zonā un slaidā lokā, kad viņš tajā spogulī ieskatās.Ne visiem ir trīs acis.Pārkāpēji arī ir dažādi- viens mauc max koncentrējies, cits to dara pieradumā un pofigā.Piem., kaut ja tas ne-bezlimita bet it kā autobānis.Tie tur Riktīgie maucēji uz priekšābraucēja izdarībām nedz tur īpaši apvainojas, nedz arī steidz kko atdarīt vai "mācību" pasniegt.Nafig nervus tērēt un sev karmu bojāt.Viņi vnk aizbrauc tālāk un pēc brīža vairs nav saskatāmi..

Vernons 25.maijs 2017 19:02
0 19 Atbildēt

Tam, kurš jau pārkāpj ātrumu, ar steigu bija jāatgriežas CSN rāmjos! Bet tam, kurš neskatās spoguļos, nekāda tiesiskā paļāvība nelīdzēs. Un visiem kā vienam savs auto jāvada pēc iespējas tuvāk labai malai! Vai tad vieglais jāvada 1 metru no baltās līnijas? Kolektīvs noziegums jau nav noziegums, bet noziedzīga politika!

650 25.maijs 2017 19:31
14 0 Atbildēt

Ar kaut ko ir jāsāk.Kuram te Pirmajam kko ieteikt? Mums LV pat nevar ieteikt ieturēt aiz priekšābraucēja tādu distanci,lai būtu saredzama kopējā aina priekšā.Mums to "paskatīšanos-kas-priekšā-notiek" joprojām masveidā izpilda, pēkšņi izlecot ar kreiso riteni uz līnijas vai pat pāri viņai. Ļoti ieteicams- īpaši, ja tieši tajā brīdī no otras puses gadās tāds pats klauns, vai piem viens tāds -ass ir tur kāreiz izveidojis 3rindas... Tas, kurš brauc priekšā un čakarējas, vai kurš kko (pagaidām)"nevar/nemāk"- tas NAV auditorija šādiem te mūsu gudrajiem spriedelējumiem.Lielāka Varbūtība, ka izlasīs kāds dzīves aktīvs Pārkāpējs un vienreiz aizdomāsies.Visus pārkāpējus sodīt nav iespējams, un, pirmais, ko kāds interesanta viedokļa paudējs var darīt- tas ir pastāstīt, kā pārkāpt "pareizāk" vai "mazāk bīstami" un no kura te gala tādam pārdomās esošam pārkāpējam sākt/censties/turpmāk "kaut ko Tā Nedarīt"

nodoklis 25.maijs 2017 16:57
2 0 Atbildēt

Tev jau protams taisnība, bet iedomājies kas tur būtu noticis ja tas pretīm braucošais furgons būtu ''iesitis'' to kretīnu video autoru atpakaļ savā joslā..., domāju tur vajadzētu daudz ātro palīdzību. Tāpēc skaitiet līdz 10 un atceraties, ka gudrākais piekāpjās. Un tieši šādos manevros, ko pirmkārt darīs apdzinējs - metīs atpakaļ savā joslā un labākajā gadījumā Jūs iesitīs grāvī, tāpēc laižam, raujamies malā, utt., domājam par tiem kas mūs gaida mājās un netiesājam, tos idiotus apdzinējus tāpat agrāk vai vēlāk tiesās karma

nodoklis 25.maijs 2017 16:59
0 0 Atbildēt

Tas bija domāts 650 tajam

650 25.maijs 2017 19:36
1 0 Atbildēt

par ko tad Man kaut kas domāts- par to, ka sludinu iecietību un apdomību? vai par to, ka ne visi saprot, par ko īsti Saruna?? Es tur teicu, ka pirmkārt Nevajag blatot un trīs rindas taisīt, kā arī "liku noprast", ka ātruma pārkāpējus ir jāmudina uz psihiskām pārdomām un ka gan pārkāpējiem gan satiksmes kavētājiem ir jāmāca saprast, ka ir gan vieni gan otri un ka Galvenais ir aizbraukt veselam kur nu kurš ir iecerējis

Vernons 25.maijs 2017 19:47
0 22 Atbildēt

Vai tas, kurš ar savu auto pēc sava ieskata pareizi, bet pēc CSN nepareizi, nav joslas labajā malā, nav pelnījis nopēlumu? Ceļš ir tik plats, ka es ar smago, vēsi, pa vidu, izviltu cauri!

650 25.maijs 2017 19:56
2 0 Atbildēt

Nu iespējas te ir- piem., ja es eju pa trotuāru, skatos- suuds gulj, un akkurāt tieši uz manas iecerētās Trajektorijas.Ko man darīt- apiet,pārkāpt pāri, vai labāk ja paspert viņu malā, lai nemaisās- iesipt tā kārtīgi ar kāju un visu vakaru pec tam tīrīt/ mazgāt/žāvēt savu kurpi ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti