Laipns, taču bīstams "pakalpojums" (+ video) 32

 
iAuto | 29.jūnijs 2017 16:53

Vadītājs apstājas, lai ļautu izbraukt no pagalma citam automobilim. Diemžēl, šāds "pakalpojums" ir diezgan bīstams un neuzmanīgiem autovadītājiem nereti beidzas ar avāriju.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 29.jūnijs 2017 17:30
7 3 Atbildēt

Vernons teiks, ka vainīgs bija baltais žigulis, jo brauca pa priekšu un negarantēja drošību aizmugurējiem.

he 29.jūnijs 2017 19:31
5 0 Atbildēt

tu ar beidzot esi pamodies?aizej salāpies!

Vernons 29.jūnijs 2017 18:38
5 31 Atbildēt

Katram, priekšā esošam ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, bija, ir un būs jāgarantē drošība!

Spriediet paši, ja ir citi varianti, tad lūdzu.

neautovaditajs 29.jūnijs 2017 21:13
14 0 Atbildēt

Kapec tad prieksaa braucosajam kas jagarantee? Protams ka jaskataas spogullos,bet kur tad CSN atrunatajos pantos par distanci starp auto ir logika????

Vernons 29.jūnijs 2017 22:06
0 29 Atbildēt

CSN 105. punkts sastāv no trim daļām. Tev ir jāievēro tāda distance, lai Vernonam priekšā esot un bremzējot, Tu neieliktu mana auto pakaļā! Man aizliegts strauji bremzēt! Pirms ikviena manevra jābūt savlaicīgiem signāliem un pat tad tas nevienu neatbrīvo no atbildības. Tie ir CSN 104.4., 57., 64. punktu nosacījumi. Man ir jārada apstākļi, lai Tu un visi citi justos komfortabli. Ir vēl CSN 100. kura izpildei Tev ir nepieciešami tādi paši nosacījumi.

Šajā situācijā vēl ir 920. apzīmējums, nepārtraukta līnija, kuru džipam šķērsot ir aizliegts! CSL 19. panta 1., 3. un 4. punkti ir pamats šādu sadursmju izskatīšanai un tas ir jārespektē. Vēlu veiksmi!

imzz 30.jūnijs 2017 0:30
7 0 Atbildēt

jūs ar saviem CSN punktiem un pantiem esat saspiedušies. Izbraucējs no pagalma nolohojās, jo pārkāpa viekāršu principu: "nebrauc uz dullo iekšā nepārredzamā zonā."

CSN ievērotājs 30.jūnijs 2017 11:01
7 1 Atbildēt

Ļaudis,vai pēc tam lad god.Vernos ir nobēris CSN punktu uzskaitījumu,kāds izlasa šos minētos punktus?

Vernons 30.jūnijs 2017 11:09
0 20 Atbildēt

Tad kad notiks "būkšķis" arī izlasīs! Vai tad Tev internets nav pieejams?

Un strauja bremzēšana nav "distances neievērošana", bet agresīva braukšana!

Pēteris 30.jūnijs 2017 11:43
7 0 Atbildēt

Ja viņš tos punktus citētu, kā likumā rakstīts, burts burtā, nevis iestarpinot papildinājumus, neizraujot no konteksta un spētu salikt vairākus likumus un tajos minēto kopā, būtu labi. Bet tā 90 % vienas muļķības, jeb viņam izdevīgs, nekorekts likuma atspoguļojums.

celms 30.jūnijs 2017 19:44
2 1 Atbildēt

Ja Vernons atsauktos uz 10 baušļiem un 7 grēkiem,es viņu labāk saprastu.Tagad,piesaucot ciparotas atsauksmes uz ļoti tālu un ne visai veiksmīgu atvasinājumu (piekrītu Vernonam),rodas tikai sarūgtinājums par tādu dedzīgu cietpaurību.

Valerijs 29.jūnijs 2017 19:47
19 0 Atbildēt

Visticamāk,sodu saņema džipa vadītājs,jo brauca pa pretējo kustības joslu,kas atdalīta ar nepārtaukto līniju.Turpretī,kas izbrauca no pagalma mazliet nepareizi izbrauca,mašinas priekša par tālu izbīdijās pagriežoties.Pieklājība un tolerance uz ceļa ir apsveicama parādība,bet diemžel uz pasaules pietiek idiotu,kas steidzas uz viņpasauli un gatavi paņemt jebkuru sev līdzi.Tamdēļ laikam jābūt Ļoti uzmanīgam.

Vernons 29.jūnijs 2017 22:09
0 22 Atbildēt

Izskatās ka tiesiskā paļāvība "Nomira" nedzimusi!

Pēteris 30.jūnijs 2017 11:51
8 0 Atbildēt

Ar savu kroplo likuma uztveri Tu to esi citiem likvidējis, jeb neviens, uz ceļa, Tev tuvumā esošs nevar paļautie, ka Vernons ievēros visu, kas uz viņu attiecas. Te nepārtrauktās līnijas šķērsošana likuma pārkāpums, te attaisnojums negadījuma izraisītājam. Izbraukšana no noteiktā ātruma režīma pārkāpums, bet mēģini attaisnot pārkāpēju un tt.

650 30.jūnijs 2017 1:12
1 0 Atbildēt

idiotu lielvalsts ikdiena, tāpat kā te:

www.youtube.com/watch?v=5RAaW_1FzYg

Vernons 30.jūnijs 2017 10:49
0 2 Atbildēt

149.4 pants. Vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana

Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:

1) vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;

2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai, u.tml.), —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no septiņdesmit līdz divsimt astoņdesmit euro.

Vernons 30.jūnijs 2017 10:53
0 1 Atbildēt
Pēteris 30.jūnijs 2017 12:07
5 0 Atbildēt

Ņemot šo visu vērā, Nordekas šoferīši, katru dienu un vairākas reizes dienā rada bīstamas situācijas. Kaut vai iebraukšana un izbraukšana no autobusu pieturas ārpus apdzīvotas vietas, ātruma samazināšana iebraukša pieturā, kas traucē citus, izbraukšana no pieturas, kas liek samazināt ātrumu, jeb rada traucējumu aizmugurē esošajiem. Maksimālā ātruma pārkāpšana, braukšana ar ātrumu, kas mazāks par atļauto. (tiek radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses) Aizmugurē esošais vienmēr ir bijis un būs atkarīgs no priekšā esošā darbības. Strauji bremzēt nav aizliegts. Nodefinē kas ir strauja ātruma samazināšana, skaitļos. Un iegaumē, nevienam citam, izņemt Tevi, ir jāņem vērā Tevis vadītā transporta līdzekļa iespējas, krava.

lbkz 30.jūnijs 2017 10:58
3 0 Atbildēt

Bet vai tas baltais izbraucējs negribeja šķersot balto nepārtraukto svītru?

Vernons 30.jūnijs 2017 11:11
1 14 Atbildēt

Par nepārtrauktās līnijas šķērsošanu draud Nāves sods! Nāves soda "izpildītājs" jau lidoja, šoreiz paveicās.

Piekasīgais 30.jūnijs 2017 11:42
4 0 Atbildēt

Tur ir baltā nepārtrauktā līnija - pēc būtības nevienam no viņiem nevajadzētu aiz tās atrasties.

Bet ir dažreiz redzēti tādi "superpieklājīgie" kas tā jau aiz sevis ir savācis rindu, un vēl izdomā ne no šā, ne no tā nobremzēt visus aiz sevis, lai izlaistu kādu uz galvenā ceļa.... bet daudzi aiz muguras neredz sitācijas komiskumu un nesaprot ko tas tur priekšā apstājies, noplīsis vai un sāk braukt garām - ja tas, kam vajag uz galvenā ceļa taisa kreiso pagriezienu - stulba avārija gandrīz garantēta.

Vernons 30.jūnijs 2017 12:24
6 24 Atbildēt

Pēteris stipri aizrāvies ar manu personu, jo pats neko loģisku salikt kopa nav spējīgs!

Pēterim jāņem piemērs no "Piekasīgais", bet arī tam "zarna pa tievu"!

Ja nopietni, tad CSN būtība, rakstīta un nerakstīta, bet loģiska ir ietverta CSL 19. panta 3. punktā: "Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus."

Pēteri, kas Tu esi, ceļu satiksmes dalībnieks, vai cita persona?

Izskatās ka esi galīgi nederīgs gan vienam, gan otram!

Pēteris 30.jūnijs 2017 12:57
6 0 Atbildēt

Viens no tiem, pēc kuru stabules Tu dejo un kurš māk izlasīto saprast.

Šis ir perfekti uzrakstīts"Ja nopietni, tad CSN būtība, rakstīta un nerakstīta, bet loģiska ir ietverta CSL 19. panta 3. punktā: "Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus." Arī par noteikumu attiecināšanu uz visiem, Tev taisnība, bet katra atsevišķa punkta, nevis to kopumu piesaukšana un citēšana neatbilstoši noteikumos rakstītajam, neko labu par Tevi nesaka. Tik vien, ka skaties kas ir par labu vienam indivīdam, ne to kopumam. Mācies ar to sadzīvot, pietiekami esi aplauzies dzīvē un savas neveiksmes nemēģini risināt uz citu rēķina. Neviens cits, izņemot Tevi pašu nav pie vainas, ka nespēj pieņemt pamatotu profesionālu, zinošu cilvēku viedokli. Kliegšana, vai vel vairāk, pasākumu pamešana, nespējot pieņemt argumentētus profu skaidrojumus, godu Tev nedara.

reku 1.jūlijs 2017 16:19
6 0 Atbildēt

Vienu es zinu pilnīgi skaidri,Ja Vernonam pāri pārbrauks kamazs pirmais ko viņš citēs būs csn 19.punkts,ja varēs parunāt.Tas ir droši kā bankā.

Chankaishi 30.jūnijs 2017 13:43
10 0 Atbildēt

Štrunts par CSN, ij bez citēsanas skaidrs, ka abi sadursmē iesaistītie vainīgi vienādā mērā - šķērsoja nepārtraukto līniju. Tas, kas palaida, rīkojās pēc noteikumiem - t.i. - izvēlējās apstāties, vadotis pēc situācijas uz ielas.

Pēteris 30.jūnijs 2017 14:59
5 0 Atbildēt

Perfekti! Jebkurā situācijā esi tās noteicējs, ja redzi idiotu, palaid un turpini ceļu bez problēmas. Neviens CSN punkts nepasargās, vienīgi pats sevi vari pasargāt. Vernons pareizi citē, visiem, bet neviens nav devis likumisku pamatu kādam , kur nu vel Kiesneram, kļūt par linča tiesas spriedēju, un pamatojoties uz cita pārkāpumu, kādu sabraukt, sasist, vai vel ļaunāk, nosist, tieši pretēji, darīt visu, lai tā nenotiktu. Neredzi nebrauc, bīstama situācija rīkojies lai to novērstu, nevis vēlāk meklēt 1. 2. 3. un tt. To man DOSAF skolā iemācīja, un pārbaudīts, uz ceļa strādā. Pēc Vernona noteikumu traktējuma, uz ceļa ir vieta tkai vienai automašīnai, jo visi pārējie ir šķēršļi, kas rada traucējumu, apdraudējumu.

Vernons 30.jūnijs 2017 16:14
0 3 Atbildēt

www.utrupe.lv/product/view/id/2365/

Tu sevi iedomājies šim busam pie stūres! Par mata tiesu no Nāves. Jautājums, vai vērts glābt neglābjamo.

Pēteris 30.jūnijs 2017 17:06
0 0 Atbildēt

Ja tas ir vienā virzienā braucošu auto sadursmes rezultāts, brauktuves stāvoklis, kaut vai ielu krustojums, tad nē, ja pretējos, tad jā, jo nevaru paredzēt, kad kādam, piedodiet, kapeikas pisoša, uzņēmuma īpašniekam pie kājas viņa autoparka tehniskais stāvoklis, kaut gan, vadītājs automātiski uzņemas atbildību. Tavs iemīļotais DDD. Ja par video, tad nebūtu neviena no negadījumā iesaistīto vietā. Man svarīgi ir nokļūt no punkta A līdz B bez negadījumiem, kaut tas prasa ilgāku laiku nekā paredzēts. Un tici man, autobusa pasažieri būs pateicīgi. Var jau arī šādi

159.148.1.101/raksts/zinas/...s-ieslid-gravi

www.aluksniesiem.lv/vietejas-zina...om_mobile&cp=2

Un tikai pasaki, ka autovadītājs izpildīja visus CSN. Un tikai nesaki, ka vadītājs nepārkāpa 99. punktu umpasažieri palika apmierināti

Vernons 1.jūlijs 2017 23:18
1 1 Atbildēt

Ļoti labs piemērs! Nu un kā Tu, kā "profs" būtu izlabojis šo situāciju? Tu taču tāpat kā es izgāji apmācību DOSAAF. Palūkosim kam Tu vispār esi derīgs!

Pēteris 3.jūlijs 2017 9:09
5 0 Atbildēt

Profs nenonāk līdz situācijai, kura ir jālabo. Neredzi - nebrauc, nevari pabraukt - nebrauc. Profs nepamatoti nepakļaus citus satiksmes dalībniekus, pasažierus briesmām, pamatojoties ar kusības garafiku!

Kanibaals 1.jūlijs 2017 19:25
23 0 Atbildēt

Tā pirmā bilde labi parāda, ka NORDEKA šoferis nav profs. Ne tikai, tas, ka neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu, kā rezultātā ietesa sienā, bet paskatoties uz līdz galam izgrieztiem riteņiem ir skaidrs, ka ziemā braukt neprot. Ja pazudusi saķere, tad stūres izgriešana līdz galam izdarīs tieši to, lai auto dotos taisni pa pieskari, kas arī notika. Var jau vainot ceļus, bet te jau redzams, ka pagale viena nedeg.

650 30.jūnijs 2017 16:06
3 0 Atbildēt

Par ko te ir šis cepiens? Jūs apspriežat to video vai kas cits notiek? Kur tur tas mellā hlamkruizera pilots pārkāpa kādu Līniju? Tur skaidri redzams- viņš vnk godīgi brauca pa tramvaja sliedēm jau no paša rīta un nekādi nevarēja nobraukt nost- jo tur ir Līnija..Iespējams, ka tas bija kārtējais Pindostānas Imperatora 6tās pakāpes ārlaulības meitas 7-tā piegulētāja jurista vietnieka drisasaslaucītāja vietas pagaidu izpildītājs, kuram tobrīd bija jāsteidzas uz svarīgām darīšanaām. Pats laišanas fakts šaj valstī ir tāds retums,ka vienkārši samulsināja izbrauktgribētāju lidz tādai stadijai, ka vinjš nevarēja pagriezt stūri tā, lai viņa veiktais izgrieziena mēģinājums ierakstītos 2 joslu platumā.Un pričom te Vernons? Lūk uzskatāmāks skaidrojums šīs valsts sabiedrības uzbūvei un transporta organizācijas pamatprincipiem: risovach.ru/upload/2012/1...0762_orig_.png

Brumburbaks 30.jūnijs 2017 16:33
2 0 Atbildēt

Ja nevar palaist laicīgi,tas ir ~ 2m pirms izbrauktuves,tad labāk nelaist nemaz.IMHO.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti