Atkal bez bremzēm? - kravas auto taranē busiņu (+ VIDEO) 31

 
iAuto | 16.jūnijs 2021 16:55

Kravas auto taranē taksometru parka mikroautobusu, kas atsitas pret luksoforu un apgāžas. Slimnīcā nonāk busiņa šoferis, vēl četri pēc mediķu pārbaudēm no hospitalizācijas atteikušies.

 
Visi komentāri
 
Vernons 16.jūnijs 2021 20:14
4 3 Atbildēt

Auto ir konstruēts tā kad bez bremzēm nevar palikt! Tur ir nopietni un cītīgi jāpiestrādā. Tādu stelli tikai atklājot būrī jāliek!

s 16.jūnijs 2021 21:34
2 2 Atbildēt

Tātad kravinieka vadītājs ir atbildīgs šajā gadījumā?

Vernons 16.jūnijs 2021 21:53
3 1 Atbildēt

Protams!

s 16.jūnijs 2021 23:34
3 2 Atbildēt

Ja tā, vai tu varētu, lūdzu, nosaukt kritērijus / vispārīgas situācijas, kad aizmugurē esošajam jāgarantē drošība un, ja to nenodrošina, aizmugurē esošai ir atbildīgs?

(Es ceru, šajā video atspoguļotais gadījums taču nav vienīgais, kurā tomēr atbildīgs sanāk aizmugurē esošais?)

:-) 17.jūnijs 2021 8:47
2 1 Atbildēt

Beidz, tas viņam nav pa spēkam! Iedzini šo kārtējo reizi stūrī, uzkārās! Vēl jo projām ir apvainojies uz visu Pasauli par "pāridarījumiem"!

Vernons 17.jūnijs 2021 13:18
1 2 Atbildēt

Tu domā pats par Sevi, kā izdzīvot!

Vernons 17.jūnijs 2021 9:28
2 2 Atbildēt

Man patīk, kad piesakās paši, neveiksmei nolemtie! Auto bez bremzēm ir noziegums. Nekontrolēt situāciju aizmugurē arī noziegums. Un tagad Jūs sevi nolieciet to divu jampampiņu vietā, kam pofig kad sasitīs.

Priekš pilnas laimes nopērciet Opel Meriva, bagāžas telpā izlociet ārā sēdekļus un tur savus bērnus sasēdiniet un pilnīgā pofigā brauciet!

Te viens iepriekš minēja par invalīda ratiņiem un pampēriem, tad tā ir Jūsu vientiesīšu nākotne.

Paskaties spogulī, esi gatavs aizbraukt Savas drošības dēļ! Tam. diemžēl, Jūs neesat gatavi!

s 17.jūnijs 2021 9:44
2 3 Atbildēt

Kāpēc tu neatbildēji uz jautājumu?

Otrkārt, vai tavs izteikums par Opel Meriva ar bērniem bagāžas telpā jāuztver kā vēstījums, ka vajag 'kontrolēt situāciju aizmugurē' ar tādu braucamo, ko šajā video redzamais kravinieks nevar sasist? Piemēram, pārvietoties tikai ar tanku? Jo citādi taču priekšā esošais izdarīs noziegumu, ja viņu taranēs šāds kravinieks?

Vai arī - lai priekšā esošais neizdarītu noziegumu - situācijā, kad viņu taranē šāds kravinieks, viņam vajag nobraukt uz gājēju pārejas esošu cilvēku? Vai, vismaz, strauji iebraukt krustojumā uz sarkano (gluži tā, kā to kravinieka vadītājs izdarīja), riskējot izraisīt avāriju ar upuriem?

Citād priekšā esošais, kurš apstājas pie sarkanā luksofora un nenobrauc cilvēkus, kā arī neizraisa avāriju, izdara noziegumu, ja viņu taranē, ja? Es pareizi sapratu tavu "loģiku", augstprātīgais, visus pamācošais cilvēk?

Vernons 17.jūnijs 2021 13:25
1 2 Atbildēt

Nu protams, labāk varonīgi stāvēt un gaidīt kāmēr Tevi un Tavu ģimeni nositīs! Skaņas signāls nav, spogulis lieks, stūri pagrozīt grūti, ielikt robā un uzdot gāzi neiespējami. Jā to darbību vīrietim par daudz! Sievietes ar to tiek galā elementāri.

s 17.jūnijs 2021 13:30
2 1 Atbildēt

Vernon, jautājums ir pavisam cits - vai, tavuprāt, aizmugurē esošajam ir vai nav jāgarantē drošība? (Piemēram, apspriestā video situācijā.)

Pārstāj spriedelēt par citiem tematiem, bet skaidri un gaiši atbildi uz šo jautājumu! Iespējamās atbiles: "Jā", "Nē", "Nezinu".

Viss pārējais ir citi temati. Ja liekulīgi izvairies atbildēt uz vienkāršu jautājumu, tad tavs sarunāšanās veids ir nožēlojams un tu esi pelnījis tikai necieņu.

Penzonārs 17.jūnijs 2021 9:51
2 3 Atbildēt

Es skatos ne tikai uz priekšu, bet arī uz sāniem un aizmuguri!

Ja redzu, ka nāk virsū šķūnis un nevar nolikt mierā, pedāls grīdā un mūc malā, jo citādi tūdi rallā!

In sanācis izbraukt arī zem sarkanā, jo redzot dzelteno sāc bremzēt, bet aizmugurējais dod gāzi, lai izskrietu uz dzelteno un tu saproti, ja turpināsi bremzēt, bū sabojāta visa diena! Tad nu piedod gāzi un izvairies no sliktām sekām, pat ja var noraut sodu par sarkano

Vernons 17.jūnijs 2021 10:25
4 2 Atbildēt

Ir grūti skaidrot nelgam, bet pamēģināšu vēlreiz.

Autobusa vadītājs no Austrueiropas, savu 13 metru garo busu kādā no krustojumiem, zaļajam degot, bez savlaicīgiem signāliem met pa mēmiem un griež strauji pa labi, jo vis ir nogulēts. No aizmugures nākošā fūre, refrižerātors, mēģina izvairīties no sadursmes, bet fūres labais stūris izgriež no busa četrus pasažierus, divos divvietīgos benķos!

Nenovēlu Jums būt par pasažieriem autobusā, ko vada tādi paši idiņi kā Jūs. Reāls gadījums 20 gadus atpakaļ. Nu kurš tad to sadursmi izraisīja, priekšējais vai aizmugurējais? Kuram cietums?

Pļurkt 17.jūnijs 2021 10:44
2 1 Atbildēt

Lai nu kuram, bet tev to nekad nesaprast, jo tiesības esi pircis vai arī autokursos tevi mācīja pēc principa (1. biļetes pareizā atbilde ir b, 2. - c, 3. - a, utt)!!!

Sajēgas no CSN nekad nav bijis un ar garantiju nebūs!

s 17.jūnijs 2021 13:05
2 1 Atbildēt

Vernon, tu novirzījies uz citu tematu; runā par citu situāciju. Es tev uzdevu jautājumu par šajā video redzamo situāciju, kā arī lūgumu nosaukt vispārīgas situācijas, kad aizmugurē esošajam jāgarantē drošība. Ja tu liekulīgi novirzies no atbildes, tad nelga esi tu. (Jauki, protams, ka tu no manis iemācījies šo senvārdu, taču vēl jaukāk būtu, ja tu iemācītos neizvairīties un neliekuļot sarunā.)

Vernons 17.jūnijs 2021 13:13
1 1 Atbildēt

Ja aizmugurē esošam bremzes ir kārtībā un Tu esi atbilstoši uzvedies uz ceļa, sadursme nenotiek! Kad kādam Latvijā tas ir baudīts?

Es zinu pietiekami daudz gadījumu, kad norakstot uz "distances neievērošanu" auto bremžu sitēma nedarbojas.

Ja Tu uzskati, kad "Distance" Tevi glābs un kompensēs visas Tavas muļķības, tad Nelga esi vien pats!

Un CSL 51. pantā minētais sods līdz 280 Eiro un 6 soda punkti Tev garantēti.

s 17.jūnijs 2021 13:34
3 1 Atbildēt

Vai šā video situācijā kravinieka vadītājam bija jāgarantē drošība?

Pieņemsim, ka viņam bremzes ir kārtībā un viņš tuvojas krustojumam apdzīvotā vietā, kur deg sarkanais luksafors un jau stājas citi auto ar degošām bremžu gaismām. Vai tādā situācijā šim kravinieka vadītājam ir jāgarantē drošība, piemēram, nobremzējot?

"Jā", "Nē", "Nezinu".

Vernons 17.jūnijs 2021 14:45
2 0 Atbildēt

Šādam kraveniekam uz ceļa nebija jābūt!

650 17.jūnijs 2021 17:10
1 0 Atbildēt

650 17.jūnijs 2021 17:10
1 0 Atbildēt

650 17.jūnijs 2021 17:21
1 0 Atbildēt

ā, Zinu - nākamreiz kad izdosies apstāties pie krustojuma, atver (savu) bagāžnieku un izbāz pa (blakuspiesēdētāja) logu (savu) garo Mēli.

Ja ir labs laiks, var izkāpt no (sava) auto un pa kādiem 33% palaist/zemāk (savas) bikses (ja tādas ir).Tas noteikti garantēti permanenti piesaistīs visu iespējamo bezbremzīgo, vājredzīgo un bezkaunīgo beznekauņu uzmanību vismaz 133m asstrālajā attālumā.Jā.

p/s,- lūdzu steidzami izveidojiet passtāvīgo rubriku smilš-,-baļķ-, cement- un/vai loh- vedēju transporta vadītājiem

Spermnons 17.jūnijs 2021 10:57
1 2 Atbildēt

Vernon, iespējams, tevi sapratīs, ja tu atteiksies no spītīgās dogmas, ka "priekšā esošais garantē" un apmainīsi to pret "noteikumi jāievēro visiem", jo reālā dzīvē (satiksmē) neviens neko nevar garantēt. Jā, piekrītu, reizēm ir situācijas, kad gudrāk nebremzēt un pārbraukt, piemēram, gājēju pāreju, lai neradītu vēl lielākas nepatikšanas, bet tās tiešām ir atsevišķas reizes, kas nesakrīt ar tavu "spoguļos jāskatās biežāk nekā pa vējstiklu". Un šis ir tas moments, kur es nepiekrītu taviem oponentiem, kas tikpat fanātiski pieprasa "apstāšanos par katru cenu" -es uzskatu, ka katrā situācijā var būt izņēmumi, kas pieļauj likumu pārkāpšanu, lai neradītu vēl smagākas sekas

WALA 17.jūnijs 2021 11:45
1 0 Atbildēt

Viņš nav vienīgais kurs domā ka priekšējam ir daudz lielāka atbildība, gan laicigi bremzet, gan ja nepieciešams tad vilkt pie sarkanā pāri ... Jo ir pietiekoši bieži dažadi gadijumi kad aizmugurējam "pateicoties tam tur priekšā" izvēles vairs principā nav ...

hm 17.jūnijs 2021 14:17
2 1 Atbildēt

Aizmugurē braucot, es pats esmu atbildīgs par to, kas man notiek priekšā. Bet vilkt pāri pie sarkanā, lai garantētu idiotam aiz manis, kas nejēdz ieturēt drošu distanci...? Nu nē taču.

Vernons 17.jūnijs 2021 14:48
1 2 Atbildēt

Kādreiz Vācijā pie sarkanā līdz pus krustam iebrauca! Un tad visi brauca atpakaļgaitā. Tika atstāta vieta kur atgrizties. Nu un kāds bija Vācijā nākamais solis?

WALA 17.jūnijs 2021 17:13
1 0 Atbildēt

Tas ka tu nespēj iedomāties šādu situāciju, nenozīmē ka šādas situācijas neeksistē, un ka tās kādam vērīgam vadītājam ir krietni vien samazinājušas glavassāpes, un iespējams arī kāda cilvēka dzīvība ir izglābta.

Sarkanās gaismas neievērošana ir tikai lielāks naudas sods, taču piem. saņemot "dibenā" krautu dzelzs lokšņu vai lielu cauruļu transportējošu verķi, rezultāts var būt letāls gan tam kravinieka vadītājam, gan priekša esošam, gan arī jebkuram blakus stāvošam ( arī gājējam) ... un vairs nebūs starpības vai priekšējais nobrmzēja pie dzeletnā pārāk strauji, vai arī aizmugurējais kaut ko pārrēķinājas vai nogulēja....

Vernons 17.jūnijs 2021 11:50
0 1 Atbildēt

Mums jau ir super izņēmumi! Virzienrādītājus neslēdz vai ieslēdz pēdējā brīdī. Joslā, manevram, labo vai kreiso stāvokli ieņemt nejēdzam, Stop sugnāls parādās stipri ātrāk par virzienrādītāju un strauja bremzēšana, ielienot kādam priekšā, ir "goda lieta"! To visu mēģina norakstīt uz "Distances" trūkumu, pie kam apzināti noziedzīgi un veiksmīgi. Spogulī palūkoties bezmaz vai noziegums! To neprasu es to prasa CSN! Pa kuru laiku izaudzināja tādu "aunu" baru? 100 reģistrētu avāriju katru dienu! Vai kādam par to nebūtu jāsēž cietumā?

Rr19 17.jūnijs 2021 12:56
2 0 Atbildēt

Gājējam laba reakcija.

Vernons 17.jūnijs 2021 13:15
3 2 Atbildēt

Busiņa vadītājs par vēlu atjēdzās! Viņš jau sāka kustību.

Vernons 17.jūnijs 2021 13:17
3 2 Atbildēt

Dzīvot gājējam arī gribas! Ūpja "lāsti" nedarbojas.

Motorists 17.jūnijs 2021 14:15
0 1 Atbildēt

Atkal velopisēdists vainīgs, izprovocēja sadursmi un aizlaidās! Video to neredz tāpēc, ka aizlaidās jau laicīgi! Es visā un vienmēr vainoju tos uz velo! Paša kļūdas nekad neatzīstu, ļoti ērti tā dzīvot.

Gājējs 17.jūnijs 2021 19:06
0 0 Atbildēt

Piekrītu! Man kā gājējam arī besī tie velopraidisti.

Es esmu gājējs, tātad galvenais, velosipēdisti = dirslaižas un punkts!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti