Tiks būtiski ierobežota automašīnu novietošana pie Dailes teātra 12

 
Nozare.lv | 21.marts 2014 11:35

No 24.marta būtiski tiks ierobežota un nākamajā sezonā pilnībā slēgta automašīnu novietošana pie Dailes teātra galvenās ieejas izrāžu laikā, aģentūru LETA informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Viņa norādīja, ka Dailes teātris šādi seko Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes lēmumam par ugunsdrošības prasību neievērošanu.

Dailes teātris ir publiska iestāde ar paaugstinātu bīstamību - teātrī bieži vienlaikus atrodas 1300 skatītāji, un teātris ir atbildīgs par šo cilvēku drošību. Izrāžu laikā ugunsdzēsības automobiļu piekļūšana un skatītāju evakuācija būtu apgrūtināta.

Foto: dailesteatris.lv

Jakovļeva pauda, ka Dailes teātris ir centies nodrošināt skatītājiem ērtības, radot iespēju izrāžu laikā novietot automašīnas pie teātra, tomēr resursi un funkcija neatļauj nodarboties ar autostāvvietas organizēšanu un uzturēšanu. Tā kā laukums fiziski neatbilst auto novietošanai, automašīnas nereti tiek bojātas. Jakovļeva norādīja, ka teātris regulāri saņem pretenzijas, nebūdams atbildīgs par mašīnu drošību un apsardzi. Sūdzības tiekot saņemtas arī no gājējiem, kuru pārvietošanās nereti tiek traucēta un ierobežota. Tiekot bojāts arī laukums teātra priekšā, kas nav plānots kā autostāvvieta un nav paredzēts šādai slodzei.

Tuvākās autostāvvietas atrodas pie Šarlotes poliklīnikas un Valdemāra ielas, Miera ielā 1, Bruņinieku ielā 2, Skolas ielā 35, Miera ielā 3, Krišjāņa Barona ielā 57, Brīvības ielā 110 un Grostonas ielā 1.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
IkdienasViesis 21.marts 2014 12:09
6 1 Atbildēt

Viennozīmīgi, ka ši iemesla dēļ ĻOTI samazināsies teātra apmeklētāju skaits. Reti kurš piekritīs auto atstāt maksas stāvvvietā vai ielas malā kvartālu no teātra.... Ar šo problēmu jau nācās saskarties citiem Rīgas teātriem. Atceros, Briselē pie teātra katru autovadītāju jau sagaida specials apkalpotājs, kurš pa izrādes laikku auto novieto specialā stāvvietā, bet pēc izrādes jau sagaida pie teātra izejas. Lai nu teātra ļaudis kaut ko domā vai vismaz apmaksā stāvvietu izrādes laikā kādā no tuvējiem auto plačiem.

anonimikis 21.marts 2014 12:27
5 0 Atbildēt

Pie Operas ir bezmaksas stāvvieta?

Krotow 21.marts 2014 22:53
3 0 Atbildēt

Piekrītu, ka skatītāju auto novietošanas jautājums pie Dailes teātra bija jāsakārto, jo pašreizējais variants ir bomzīgs. Taču stāvvietas likvidēšana tiešām iespaidos teātra apmeklējumu. Tomēr bija ērti izrādes laikā atstāt auto pie teātra un tikt vaļā no iespējas uzvalkos un kleitās brist pa sniegu un dubļiem mīnus grādos no sazinkurienes un braukt teātra drēbēs trolejbusā. Šī stāvvieta noteikti bija būtisks iemesls, kāpēc skatītāji gāja tieši tur.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti