Tiks būtiski ierobežota automašīnu novietošana pie Dailes teātra 12

 
Nozare.lv | 21.marts 2014 11:35

No 24.marta būtiski tiks ierobežota un nākamajā sezonā pilnībā slēgta automašīnu novietošana pie Dailes teātra galvenās ieejas izrāžu laikā, aģentūru LETA informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Viņa norādīja, ka Dailes teātris šādi seko Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes lēmumam par ugunsdrošības prasību neievērošanu.

Dailes teātris ir publiska iestāde ar paaugstinātu bīstamību - teātrī bieži vienlaikus atrodas 1300 skatītāji, un teātris ir atbildīgs par šo cilvēku drošību. Izrāžu laikā ugunsdzēsības automobiļu piekļūšana un skatītāju evakuācija būtu apgrūtināta.

Foto: dailesteatris.lv

Jakovļeva pauda, ka Dailes teātris ir centies nodrošināt skatītājiem ērtības, radot iespēju izrāžu laikā novietot automašīnas pie teātra, tomēr resursi un funkcija neatļauj nodarboties ar autostāvvietas organizēšanu un uzturēšanu. Tā kā laukums fiziski neatbilst auto novietošanai, automašīnas nereti tiek bojātas. Jakovļeva norādīja, ka teātris regulāri saņem pretenzijas, nebūdams atbildīgs par mašīnu drošību un apsardzi. Sūdzības tiekot saņemtas arī no gājējiem, kuru pārvietošanās nereti tiek traucēta un ierobežota. Tiekot bojāts arī laukums teātra priekšā, kas nav plānots kā autostāvvieta un nav paredzēts šādai slodzei.

Tuvākās autostāvvietas atrodas pie Šarlotes poliklīnikas un Valdemāra ielas, Miera ielā 1, Bruņinieku ielā 2, Skolas ielā 35, Miera ielā 3, Krišjāņa Barona ielā 57, Brīvības ielā 110 un Grostonas ielā 1.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 21.marts 2014 12:09
6 1 Atbildēt

Viennozīmīgi, ka ši iemesla dēļ ĻOTI samazināsies teātra apmeklētāju skaits. Reti kurš piekritīs auto atstāt maksas stāvvvietā vai ielas malā kvartālu no teātra.... Ar šo problēmu jau nācās saskarties citiem Rīgas teātriem. Atceros, Briselē pie teātra katru autovadītāju jau sagaida specials apkalpotājs, kurš pa izrādes laikku auto novieto specialā stāvvietā, bet pēc izrādes jau sagaida pie teātra izejas. Lai nu teātra ļaudis kaut ko domā vai vismaz apmaksā stāvvietu izrādes laikā kādā no tuvējiem auto plačiem.

anonimikis 21.marts 2014 12:27
5 0 Atbildēt

Pie Operas ir bezmaksas stāvvieta?

GB12 21.marts 2014 21:31
2 1 Atbildēt

Kādam jefiņam jābūt, lai dēļ tā, ka pie durvīm kā lielveikalā nevar nolikt auto, atteiktos iet uz teātri?

aansis 24.marts 2014 9:26
1 0 Atbildēt

Nebūt ne jefiņam. Dailes teātri tieši stāvvietas pieejamības dēļ apmeklēja visai daudz cilvēki no laukiem un citām pilsētām. Kārtējo reizi valsts (nevis RD!) atkal apgrūtina nerīziniekiem dzīvi.

LMT 21.marts 2014 12:41
0 4 Atbildēt

Veca ziņa...

iAuto 21.marts 2014 13:57
2 1 Atbildēt

Nē, tā nav. Leta tā tika publicēta vakar un tas nenozīmē, ka mums uzreiz tā jāliek iAuto. Mēs vienu brīdi vispār plānojām to publicēt vai nu 23 vai 24 martā.

Krotow 21.marts 2014 22:53
3 0 Atbildēt

Piekrītu, ka skatītāju auto novietošanas jautājums pie Dailes teātra bija jāsakārto, jo pašreizējais variants ir bomzīgs. Taču stāvvietas likvidēšana tiešām iespaidos teātra apmeklējumu. Tomēr bija ērti izrādes laikā atstāt auto pie teātra un tikt vaļā no iespējas uzvalkos un kleitās brist pa sniegu un dubļiem mīnus grādos no sazinkurienes un braukt teātra drēbēs trolejbusā. Šī stāvvieta noteikti bija būtisks iemesls, kāpēc skatītāji gāja tieši tur.

Kanibaals 22.marts 2014 3:08
0 0 Atbildēt

Tā ir Dailes teātra problēma ne jau pašvaldības. Bizness kā nekā.

TDIOTS 22.marts 2014 9:19
2 0 Atbildēt

Gadiem ilgi apmeklējot Dailes teātri un novietojot auto teātra priekšā , neizdevās nobraukt nevienu gājēju vai sabukņīt blakus stāvošo a/m . Tāpat izrādes laika pīpējot un dzēšot ''beņčikus'' pret krēsla kāju , neizdevās aizsvilināt to teātri , lai redzētu kā pažarnirki aplaužas tikt garām manam 5,3metrīgajam megarulzam .

Da vienkārši 3,14zģec ku laba ideja ir aplauzt pārkingu pie teātra un nodrošināt spogulīšu 3.14zģītājiem ''veiksmes stāstu'' apkārtejos kvartālos . Tāpat apkārtējo kvartālu iedzīvotāji elsos labsajūtā aplaužoties ar auto novietošanu pie savām mājām .....

Lai dzīvo naš Ņil , samij lučšij Ņil f straņe...

GB12 22.marts 2014 22:26
0 0 Atbildēt

Kāds ņilam ar to sakars?

aansis 24.marts 2014 9:23
0 0 Atbildēt

Kādēļ cilvēkiem tik ļoti patīk jaukt lietas? Pārmaiņas notiks privātā teritorijā pēc VUGD (Valsts iekšlietu ministrijas struktūras) prasības. Kāds tam sakars ar Nilu?

Bet sākuma daļai varu pilnībā piekrist - jau tagad, kā "apkārtējo kvartālu iedzīvotājam", bija grūtības ar auto novietošanu izrāžu laikā. Pieņemu, ka tagad vajadzēs paspēt pirms izrādes vai gaidīt tās beigas, lai varētu atgriezties mājās. Te nu ir piemērs visai Nila nīdēju dubultmorālei - paši jau nebūtu nemaz apmierināti, ja es savu auto turētu pie viņu mājas logiem.

Palaidniex 23.marts 2014 18:24
0 0 Atbildēt

Es laikam tikai vienu reizi esmu parkojis auto tai teātrapriekšas bardakā. Kaut kā arī no turienes aizbraukt nav ātri. Nekad gabals nav nokritis novietojot auto jebkurā ielas malas stāvvietā tuvējās ielās...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti