Valsts galveno autoceļu sakārtošanai 2014.-2020.gada plānošanas periodā paredzēti 218 miljoni eiro

 

Foto: iAuto.lv

Satiksmes Ministrija | 26.marts 2015 9:34

Lai uzlabotu valsts galveno autoceļu kvalitāti, 2014.-2020.gada plānošanas periodā no Eiropas Savienības Kohēzijas Fonda līdzekļiem paredzēti 218 miljoni eiro.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 6.1.5. specifiskā atbalsta mērķa „Valsts galveno autoceļu segu pārbūve, nestspējas palielināšana” īstenošanas noteikumi, ko ceturtdien, 26.martā izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdība.

Minētās aktivitātes ietvaros paredzēts pārbūvēt 345 km valsts galveno autoceļu, kas atrodas TEN-T autoceļu tīklā. Atbilstoši Valsts autoceļu sakārtošanas programmai 2014.–2020.gadam, paredzēts veikt valsts autoceļu infrastruktūras saglabāšanas pasākumus – pārbūvi, virsmas nestspējas stiprināšanu, vienlaikus uzlabojot ceļu satiksmes drošību. 

Šim mērķim kopējais paredzētais finansējums ir teju 257 miljoni eiro, no kuriem 218.45 miljoni eiro paredzēts Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējums, savukārt 38.55 miljoni eiro – valsts budžeta līdzekļi.

Maksimālais KF līdzfinansējuma apmērs projektiem paredzēts līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām. Paredzēts, ka maksimālais projektu īstenošanas termiņš būs līdz 2023.gada 31.decembrim.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti