Noskaidroti labākie uzbūvētie autoceļi; Autobraucēju Gada balvu ieguvis autoceļa A12 Ludza–Nirza posms Latgalē 12

 
Latvijas Valsts Ceļi | 20.maijs 2015 16:31

Šodien, 20. maijā tika pasniegtas gada balvas par labāko būvnieku veikumu valsts autoceļu tīklā.

Par labāko 2014. gadā izbūvēto valsta autoceļu posmu, kurā veikti paplašināti pārbūves darbi, tika atzīts autoceļa Rūjiena – Mazsalaca (P21) posms no Virķēniem līdz Idum. Gada balvu par šo būvi saņēma SIA Limbažu ceļi.

Apbalvošanas ceremonija "Brīvdabas muzejā"

Par labāko 2014. gadā izbūvēto valsts autoceļa posmu, kurā veikta seguma atjaunošana un pastiprināšana, tika atzīts autoceļa Rīga (Skulte) – Liepāja (A9) posms no pagrieziena uz Kalveni līdz pagriezienam uz Dižilmāju pirms Durbes. Gada balvu par šo būvi saņēma piegādātāju apvienība SIA Aizputes ceļinieks un SIA 8 CBR.

Šogad pirmo reizi tika rīkots arī autovadītāju balsojums. Autovadītāji par labāko pērn izbūvēto autoceļu atzina ceļa A12 posmu no Ludzas līdz Nirzai, kur tika veikta pārbūve un arī jauna ceļa izbūve. Autovadītāju gada balvu par šo darbu saņēma SIA Strabag.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

„Ir gandarījums uzteikt labu darbu,” pasniedzot Gada balvu, atzīmēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss. „Nenoliedzami, uz valsts autoceļiem mums vēl daudz darāmā un šī joma arvien paliek mana prioritāte. Šā gada valsts budžeta finansējumu, salīdzinot ar pērno gadu, izdevās palielināt par 20 procentiem. Jāturpina strādāt, lai vēl vairāk mūsu ceļu posmu varētu pretendēt uz Gada balvām,” norādīja ministrs.

Autoceļu posmus šogad vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā strādāja eksperti ceļu būvinženieri Juris Anitens un Uldis Birzleja, ceļu projektētājs Elmārs Daniševskis, Igaunijas ceļu administrācijas pārstāvis Heiti Popps un Lietuvas ceļu administrācijas pārstāvis Juozas Gedvilas. Žūrijas darbā piedalījās arī autoceļu drošības eksperts Pauls Timrots.

„Ceļu būvdarbu kvalitāte ir nenoliedzami mūsu galvenā prioritāte”, pasākumā norādīja VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. „Mēs arvien paaugstinām kvalitātes prasības un arī pastiprinām kontroli no LVC puses. Arī paši būvnieki kontrolē savu darbu, un varu teikt, ka pēdējos gados uzbūvētie ceļi ir ļoti labi. Tie atbilst visām Eiropas prasībām, un mūsu būvnieki spēj nodrošināt kvalitāti. Tāpēc ar lielāko prieku šodien sakām viņiem paldies par darbu,” sacīja Jānis Lange.

Jānis Lange, VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs

Autoceļu Avīzes Gada balvas ceļu būvniecībā tika pasniegtas jau piekto reizi. Žūrija vērtēja desmit ceļu būvobjektus, kuri tika pabeigti pērn, tie bija atlasīti saskaņā ar darbu izpildes kvalitātes aprēķiniem. Visus desmit objektus apsekoja dabā, vērtējot asfalta seguma kvalitāti – līdzenumu, viendabīgumu, šuves, kā arī inženiertehniskās būves, nomales un nogāzes, satiksmes organizācijas aprīkojumu un ūdens novades sistēmas. 

„Latvijā vienmēr ir bijuši kvalificēti speciālisti, kas prata un prot būvēt autoceļus. Fakts, ka šī gada perspektīvākais būvdarbu vadītājs nāk no īstas ceļinieku dinastijas, vēlreiz apliecina, ka arī turpmāk mums būs labi speciālisti, kuri spēs būvēt patiešām labus ceļus,” pasniedzot balvu perspektīvākajam jaunajam būvdarbu vadītājam, norādīja biedrības Latvijas ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš. „Ceru, ka nākotnē viņiem būs viss ceļu būvei nepieciešamais – labi projekti, vajadzīgais finansējums un izpratne valdībā, ka bez labiem ceļiem nav iespējama valsts attīstība,” viņš pauda.

Tālis Straume, AS Ceļuprojekts darbinieks (no labās)

Autoceļu Avīzes Gada balvas tika pasniegtas arī par mūža ieguldījumu un perspektīvākajam jaunajam darbu vadītājam ceļu būvprojektos. Šogad Gada balvu par mūža ieguldījumu saņēma kādreizējais VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs, ilggadējais AS Ceļuprojekts darbinieks Tālis Straume, bet par labāko jauno būvdarbu vadītāju tika atzīts Māris Garklāvs no SIA Limbažu ceļi.

Māris Ozoliņš, portāla "iAuto.lv" vadītājs

Savukārt autovadītāja Lāsma Stepiņa, kura piedalījās balsojumā par labāko pērn uzbūvēto autoceļa posmu, saņems VAS Latvijas Valsts ceļi dāvanu un balvu no portāla www.iauto.lv – izmēģinājumu braucienu brīvdienās ar jaunu automašīnu ar pilnu degvielas bāku. Autobraucēju balsojuma dalībnieku vidū balvas ieguvējs tika izlozēts pēc nejaušības principa. Balsojumā kopā piedalījās 4 143 balsotāji.

Lāsma Stepiņa pie Ford Mondeo, kuru izlozes kārtībā laimēja uz nedēļas nogali Foto: iAuto.lv

Autovadītāju balsojums un rezultāti Draugos šeit >>> un Facebook šeit >>>

Laureāti

Andris Bērziņš, biedrības Latvijas ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs

Autovadītāju balsojuma rezultāti

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Crankshaft 20.maijs 2015 19:13
5 3 Atbildēt

Kamēr visos konkursos valdīs zemākās cenas uzvaras princips, tikmēr nekas nemainīsies un tādiem pajoļiem, kā LMT, būs tēmas par ko izvirst savas muļķības! :-))))))

iAuto 21.maijs 2015 7:42
5 0 Atbildēt

Dažbrīd jau ir normāli komentāri, bet ir arī gadījumi, kad jāapdomā vai Tavu komentāru dzēst vai nē! Gribētos tomēr vairāk jēgu tajos, viedokli, argumentāciju...

Vilnis 20.maijs 2015 17:16
4 1 Atbildēt

Ceļi labi kamēr jauni! Ceru, ka tie ilgi kalpos!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti