Uz ceļa Tīnūži-Koknese pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14 cilvēki 7

 

Autoceļš Tīnūži-Koknese Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 22.aprīlis 2016 16:21

Uz autoceļa Tīnūži-Koknese pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki, pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Uz nesen izbūvētā ceļa atrodas viens stacionārais fotoradars. Otrajā stacionāro fotoradaru uzstādīšanas kārtā uz šīs šosejas plānots izvietot vēl vienu mērierīci, tomēr Krapsis uzskata, ka tikai ar fotoradariem diez vai izdosies novērst traģēdijas, tāpēc jārunā par ceļa infrastruktūras uzlabošanu. Uz šī autoceļa nav tā sauktās ribjoslas, kas iemigušam cilvēkam liek pamosties, ja viņš brauc pretējā joslā, norādīja Krapsis.

"Ceļš jau ir labs, un jāpriecājas par tik labi izbūvētu ceļu, taču negadījumu aptuveni 60 kilometru posmā tiešām ir daudz. Tas ir jautājums ceļa uzturētājiem un būvniekiem, kāpēc mēs uz samērā jauna ceļa neesam padomājuši par tādiem tehniskiem risinājumiem, kas citviet Eiropā jau ieviesti. Policija no savas puses dara visu iespējamo, cik nu ļauj policijas kapacitāte, taču pie katra kilometra policistu nevaram novietot," norādīja Krapsis.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks arī norādīja, ka samērā taisnais autoceļš uzbūvēts novados, kur apkārt neatrodas daudz apdzīvotu vietu, tāpēc vienmuļā braukšana, iespējams, cilvēku iemidzina, taču tas ir atkarīgs, vai cilvēks ir pirms tam izgulējies un vai viņam nav problēmu ar veselību.

Pēdējā laikā uz šī ceļa policija būtiskus ātruma pārkāpumus nav konstatējusi, taču jau pēc pagājušā gada autokatastrofām policija atbilstoši savai kapacitātei pastiprināti pievērsa uzmanību satiksmes drošībai.

Tīnūžu-Kokneses jauno ceļa posmu atklāja 2014.gadā. Pēdējā traģēdija notika šorīt, kad kravas un vieglā auto sadursmē gāja bojā divi cilvēki. Pērn aprīļa sākumā uz ceļa Tīnuži-Koknese vieglās automašīnas un kravas automašīnas sadursmē gāja bojā viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem trīssoļlēcējiem, 24 gadus vecais Pāvels Kovaļovs, viņa 23 gadus vecā sieva un tikai divarpus mēnešus vecā meita.

Stacionārie fotoradari pērn martā autoceļa Tīnūži-Koknese 20,4.kilometrā fiksējuši rekordu - BMW šoferis traucies ar ātrumu 210 kilometri stundā. Šajā ceļa posmā arī iepriekšējā mēnesī tika fiksēts ātruma pārkāpuma rekords, sasniedzot 167 kilometrus stundā.

Apskati 10 svarīgākos veiktos ceļu atjaunošanas projektus, būvniekus un finansējumu. Balso par labāk atjaunoto ceļu iepriekšējā gadā šeit >>> http://www.iauto.lv/gada-cels-2016/

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
me 22.aprīlis 2016 22:07
10 1 Atbildēt

Pēdējā gadījumā neviens foto radars nebūtu palīdzējis.

anonimikis 22.aprīlis 2016 14:17
8 4 Atbildēt

Cik avārijās ir zināms vai aizdomas, ka vainojama vadītāja iemigšana?

Un kāpēc uz šī ceļa nevarētu izveidot pirmo intervāla fotoradaru? Ideāli piemērots tam.

LMT 22.aprīlis 2016 14:32
5 7 Atbildēt

Patriekt CSDD darboņus!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti