Uz ceļa Tīnūži-Koknese pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14 cilvēki 7

 

Autoceļš Tīnūži-Koknese Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 22.aprīlis 2016 16:21

Uz autoceļa Tīnūži-Koknese pēdējo divarpus gadu laikā gājuši bojā 14, bet ievainojumus guvuši vairāk nekā 30 cilvēki, pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Uz nesen izbūvētā ceļa atrodas viens stacionārais fotoradars. Otrajā stacionāro fotoradaru uzstādīšanas kārtā uz šīs šosejas plānots izvietot vēl vienu mērierīci, tomēr Krapsis uzskata, ka tikai ar fotoradariem diez vai izdosies novērst traģēdijas, tāpēc jārunā par ceļa infrastruktūras uzlabošanu. Uz šī autoceļa nav tā sauktās ribjoslas, kas iemigušam cilvēkam liek pamosties, ja viņš brauc pretējā joslā, norādīja Krapsis.

"Ceļš jau ir labs, un jāpriecājas par tik labi izbūvētu ceļu, taču negadījumu aptuveni 60 kilometru posmā tiešām ir daudz. Tas ir jautājums ceļa uzturētājiem un būvniekiem, kāpēc mēs uz samērā jauna ceļa neesam padomājuši par tādiem tehniskiem risinājumiem, kas citviet Eiropā jau ieviesti. Policija no savas puses dara visu iespējamo, cik nu ļauj policijas kapacitāte, taču pie katra kilometra policistu nevaram novietot," norādīja Krapsis.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks arī norādīja, ka samērā taisnais autoceļš uzbūvēts novados, kur apkārt neatrodas daudz apdzīvotu vietu, tāpēc vienmuļā braukšana, iespējams, cilvēku iemidzina, taču tas ir atkarīgs, vai cilvēks ir pirms tam izgulējies un vai viņam nav problēmu ar veselību.

Pēdējā laikā uz šī ceļa policija būtiskus ātruma pārkāpumus nav konstatējusi, taču jau pēc pagājušā gada autokatastrofām policija atbilstoši savai kapacitātei pastiprināti pievērsa uzmanību satiksmes drošībai.

Tīnūžu-Kokneses jauno ceļa posmu atklāja 2014.gadā. Pēdējā traģēdija notika šorīt, kad kravas un vieglā auto sadursmē gāja bojā divi cilvēki. Pērn aprīļa sākumā uz ceļa Tīnuži-Koknese vieglās automašīnas un kravas automašīnas sadursmē gāja bojā viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem trīssoļlēcējiem, 24 gadus vecais Pāvels Kovaļovs, viņa 23 gadus vecā sieva un tikai divarpus mēnešus vecā meita.

Stacionārie fotoradari pērn martā autoceļa Tīnūži-Koknese 20,4.kilometrā fiksējuši rekordu - BMW šoferis traucies ar ātrumu 210 kilometri stundā. Šajā ceļa posmā arī iepriekšējā mēnesī tika fiksēts ātruma pārkāpuma rekords, sasniedzot 167 kilometrus stundā.

Apskati 10 svarīgākos veiktos ceļu atjaunošanas projektus, būvniekus un finansējumu. Balso par labāk atjaunoto ceļu iepriekšējā gadā šeit >>> http://www.iauto.lv/gada-cels-2016/

 
Visi komentāri
 
anonimikis 22.aprīlis 2016 14:17
8 4 Atbildēt

Cik avārijās ir zināms vai aizdomas, ka vainojama vadītāja iemigšana?

Un kāpēc uz šī ceļa nevarētu izveidot pirmo intervāla fotoradaru? Ideāli piemērots tam.

Kanibaals 25.aprīlis 2016 18:31
0 0 Atbildēt

Un kas no tā mainīsies? Būs vēl vairāk fūres, kas brauc uz 80km/h un tās jāapdzen. Pēc LVC datiem vidējais ātrums gada griezumā šajā ceļa posmā ir 100km/h, tā kā nekas diži neatšķiras kā uz citiem ceļiem. Ar ātruma ierobežošanu nekas nebūs līdzēts.

LMT 22.aprīlis 2016 14:32
5 7 Atbildēt

Patriekt CSDD darboņus!

me 22.aprīlis 2016 22:07
10 1 Atbildēt

Pēdējā gadījumā neviens foto radars nebūtu palīdzējis.

Nja 23.aprīlis 2016 6:17
2 1 Atbildēt

Ceļš tiešām ir ļoti labs, bet tās ribas uzkrāsot vajadzēja gan. Domāju daudzi man piekritīs, ka šis ir garlaicīgākais ceļš LV. Tauta cenšas sevi izklaidēt kā nu kurš prot, un rezultāts nav tas tīkamākais dažam.

Kanibaals 25.aprīlis 2016 18:31
2 0 Atbildēt

Nu jau ir dabiskā atlase uz šī ceļā ir atlasījusi trakākos.

vecs šoferjuga 24.aprīlis 2016 17:59
3 0 Atbildēt

Dāvina visādiem ākstiem tiesības... Ir indivīdi, kurus nekādi nav iespējams iemācīt braukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti