Kā atjauno grants ceļus: fotoreportāža no ceļa Tilža–Baltinava (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts ceļi | 13.oktobris 2016 13:24

Latvijas valsts autoceļu tīkla kopējais garums ir 20 081 km, no tiem 11 075 km ir autoceļi ar grants segumu.

Lai grants ceļš kalpotu pienācīgi un ilgstoši, tam jāveic regulāri uzturēšanas darbi: seguma planēšana, ko sarunvalodā mēdz saukt arī par greiderēšanu, ceļa klātnes profilēšana, iesēdumu un bedrīšu remonts, īpašos gadījumos – seguma atputekļošana, caurteku un grāvju tīrīšana un to profila atjaunošana; krūmu izciršana grāvjos, nogāzēs, ceļu nodalījuma joslā un zāles pļaušana.

Savukārt atkarībā no satiksmes intensitātes reizi 3-10 gados ir jāveic grants seguma atjaunošana. Konstatēts, ka laika apstākļu ietekmē grants seguma autoceļš vidēji zaudē 1 cm seguma gadā. Grants seguma atjaunošana sastāv secīgi no pamatnes profila izveidošanas, jaunas grants kārtas izbūves un tās noveltņošanas.

Pašreiz šādi grants seguma atjaunošanas darbi notiek uz valsts vietējā autoceļa Tilža–Baltinava (V460) visā tā garumā (0,00.-18,88. km).

Būvdarbi tika uzsākti septembrī, tos veic SIA Ceļi un tilti vienlaikus ar autoceļa Upatnieki–Rugāji (V483) grants seguma atjaunošanu. Kopējās abu autoceļu remontdarbu izmaksas ir 425,2 tūkstoši eiro (ar PVN). Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā darbi tiks pabeigti jau šogad.

Grants ceļu īpašība - pārlieku mitros laika apstākļos tie zaudē nestspēju un kļūst neizbraucami. Šādos apstākļos grants ceļus nav iespējams planēt, šos darbus veic pēc ceļu apžūšanas. Grants segumu nestspējas zudums pavasaros un rudeņos ir iemesls, kāpēc šķīdoņa laikā Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, uz grants ceļiem tiek ieviesti masas ierobežojumi.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Glauni 13.oktobris 2016 16:11
14 0 Atbildēt

nu forši, tā tak varētu arī citās vietās grāvjus iztīrīt. Vai tad tas ir tik ļoti super-mega-nepanesami dārgi?

krišjāņi 17.oktobris 2016 2:15
5 0 Atbildēt

Varētu sataisīt arī ceļus pa kuriem tā grants tiek vesta, lai remontētu citus ceļus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti