Kā atjauno grants ceļus: fotoreportāža no ceļa Tilža–Baltinava (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Valsts ceļi | 13.oktobris 2016 13:24

Latvijas valsts autoceļu tīkla kopējais garums ir 20 081 km, no tiem 11 075 km ir autoceļi ar grants segumu.

Lai grants ceļš kalpotu pienācīgi un ilgstoši, tam jāveic regulāri uzturēšanas darbi: seguma planēšana, ko sarunvalodā mēdz saukt arī par greiderēšanu, ceļa klātnes profilēšana, iesēdumu un bedrīšu remonts, īpašos gadījumos – seguma atputekļošana, caurteku un grāvju tīrīšana un to profila atjaunošana; krūmu izciršana grāvjos, nogāzēs, ceļu nodalījuma joslā un zāles pļaušana.

Savukārt atkarībā no satiksmes intensitātes reizi 3-10 gados ir jāveic grants seguma atjaunošana. Konstatēts, ka laika apstākļu ietekmē grants seguma autoceļš vidēji zaudē 1 cm seguma gadā. Grants seguma atjaunošana sastāv secīgi no pamatnes profila izveidošanas, jaunas grants kārtas izbūves un tās noveltņošanas.

Pašreiz šādi grants seguma atjaunošanas darbi notiek uz valsts vietējā autoceļa Tilža–Baltinava (V460) visā tā garumā (0,00.-18,88. km).

Būvdarbi tika uzsākti septembrī, tos veic SIA Ceļi un tilti vienlaikus ar autoceļa Upatnieki–Rugāji (V483) grants seguma atjaunošanu. Kopējās abu autoceļu remontdarbu izmaksas ir 425,2 tūkstoši eiro (ar PVN). Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā darbi tiks pabeigti jau šogad.

Grants ceļu īpašība - pārlieku mitros laika apstākļos tie zaudē nestspēju un kļūst neizbraucami. Šādos apstākļos grants ceļus nav iespējams planēt, šos darbus veic pēc ceļu apžūšanas. Grants segumu nestspējas zudums pavasaros un rudeņos ir iemesls, kāpēc šķīdoņa laikā Latvijā, tāpat kā citur pasaulē, uz grants ceļiem tiek ieviesti masas ierobežojumi.

 
Visi komentāri
 
Glauni 13.oktobris 2016 16:11
14 0 Atbildēt

nu forši, tā tak varētu arī citās vietās grāvjus iztīrīt. Vai tad tas ir tik ļoti super-mega-nepanesami dārgi?

puf 16.oktobris 2016 23:55
0 0 Atbildēt

vienu ceļu sataisa!

krišjāņi 17.oktobris 2016 2:15
5 0 Atbildēt

Varētu sataisīt arī ceļus pa kuriem tā grants tiek vesta, lai remontētu citus ceļus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti