No Bārbeles līdz Skaistkalnei notiek pamatīgi ceļa remontdarbi (+ foto) 1

 

Foto: Renārs Koris

Latvijas Valsts ceļi | 27.oktobris 2016 11:57

Lai arī šā gada ceļu būvniecības sezona tuvojas noslēgumam, pateicoties labvēlīgiem laika apstākļiem uz valsts reģionālā autoceļa Ķekava – Skaistkalne (P89) posmā no Bārbeles līdz Skaistkalnei (47.- 55,8. km) turpinās pamatīgi remontdarbi.

Ziemā būvnieki ņems tur tehnoloģisko pārtraukumu, bet 2017. gada pavasarī ceļa būvdarbi atsāksies. Līdz nākamā gada rudenim gandrīz deviņus kilometrus garais ceļa posms, kas līdz šim bija viens no sliktākajiem ceļiem valstī, būs izbūvēts pilnībā no jauna.

Lai būvnieki varētu veikt paredzētos remontdarbus, satiksme pašlaik ierobežota pa posmiem, kas nav garāki par 500 metriem vienā joslā, jo ceļu slēgt nav iespējams. Izņēmums ir Skaistkalnes centrs, kur lietus un ūdens kanalizācijas darbu dēļ bija nepieciešamība uz laiku slēgt ceļa posmu, izveidojot apvedceļu. Pašlaik satiksme caur Skaistkalni ir atjaunota.

Līdz šīs būvniecības sezonas beigām tiks demontēts vecais ceļa segums, daļēji izbūvēta jauna salizturīga ceļu klātne, ieklāts minerālmateriālu maisījums divās kārtās un daļēji uzklāta jauna asfaltbetona seguma apakškārta. Būs arī pabeigti grāvju rakšanas un tīrīšanas darbi.

Skaistkalnē autoceļa nodalījuma joslā ir izbūvēta jaunas komunikācijas: rekonstruētas ūdensvadu un kanalizācijas sistēmas, pārbūvēti sakaru un elektrotīkli. Lielākajā daļā ciemata izbūvēti arī jauni gājēju celiņi. Atjaunota caurtekas hidroizolācija pār nelielo upīti Dzērvīte.

Būvdarbu ietvaros ir pilnībā demontēts tilts pār Iecavas upi un līdz gada beigām turpināsies jaunā tilta būvniecība. Pašlaik tam izbūvēta hidroizolācija un ieklāta asfalta aizsargkārta, lai nākamajā gadā uz tilta pilnībā izbūvētu jaunu asfalta segumu. Šobrīd satiksme notiek pār pagaidu tiltu.

Atsākoties būvdarbu sezonai, plānots rekonstruēt arī tiltu pār Mēmeli uz Lietuvas robežas. Tiltam paredzēts ieklāt jaunas šuves un izbūvēt asfalta segumu, kā arī veikt citus apdares darbus.

2017.gadā no Bārbeles līdz Skaistkalnei paredzēti noslēguma darbi: asfalta virskārtas izbūve, ceļa horizontālā marķējuma izveidošana un jaunu ceļa zīmju uzstādīšana, kā arī apzaļumošana un auto paviljona izbūve Skaistkalnē. Atsevišķos ceļa posmos paredzēts uzstādīt drošības barjeras.

Kā jau rakstīts, autoceļš posmā no Bārbeles līdz Skaistkalnei iepriekš bija ļoti sliktā stāvoklī. Tā remonts tika gaidīts vairākus gadus.

Ceļa remonta darbus šovasar uzsāka SIA Igate un visus remontdarbus paredzēts pabeigt 2017. gada nogalē. Saskaņā ar līgumu darbus paredzēts pabeigt 270 dienu jeb deviņu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārraukumu. Kopējā līgumcena ir 8 miljoni eiro ar PVN, darbus līdzfinansē Eiropas Savienības fondi.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Forši 27.oktobris 2016 12:24
11 0 Atbildēt

Man patīk šādas ziņas - ir cerība, ka šur tur tomēr lietas kārtojas

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti