Sācies bedru lāpīšanas laiks. Vai šāds risinājums ir ilgtspējīgs? (+video) 10

 

Bedrīšu remonts Rīgā Foto: Ekrānšāviņš

iAuto.lv | 26.marts 2017 19:15

Iestājoties sausākiem laika apstākļiem, ceļu meistari visā Latvijā sākuši intensīvi labot ziemas sezonā radušās bedres. Diemžēl šāds pagaidu glābiņš visbiežāk kļūst par ilgtermiņa risinājumu vietās, kur nepieciešams nopietnāks remonts.

"Ielāps uz ielāpa, ne adatas dūriena. Kas tas ir?" - šāda mīkla latviešu folklorā mūsdienās iegājusi saistībā ar bieži sastopamajiem ceļiem. Tā raksturo ik pavasari redzamo parādību - masveida bedrīšu remontu. Aizberot ar asfaltu un to pieblietējot, īsā laikā iespējams salāpīt daudz ceļu posmus, kas kļuvuši bīstami satiksmes dalībniekiem.

Cik ilgi šādi ielāpi turēsies un vai ir kāds efektīvāks veids, kā salabot ziemā radušās bedres tā, lai pēc neilga laika atkal neveidotos bedre un lai ielāps neradītu apgrūtinājumu satiksmes dalībniekiem? Latvijā daudzās vietās ir tādi asfaltētie ceļi, kas vairāku desmitu gadu garumā ir piedzīvojuši vien bedrīšu lāpīšanu, bet ne citu virsmas apstrādi. Tādējādi bieži vien tie ir pat daudz nelīdzenāki, nekā grants ceļi. Protams, labāk ielāps, nekā bedre, bet varbūt ir labāki varianti?

Padalies komentāriem ar saviem novērojumiem ceļu labošanā!

Ja Tev ir video vai fotogrāfijas no mūsu satiksmes, āvārijas situācijām, Ceļu policijas darba vai citām nebūšanām uz mūsu ceļiem, tad sūti tās iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem FacebookDraugiemTwitter vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

Šis un citi video par automobiļiem un satiksmi atrodami iAuto Youtube profilā. Pieseko šeit >>> youtube.com/jauniauto

 
Visi komentāri
 
ezis71 26.marts 2017 20:46
9 4 Atbildēt

Dirsā darbs un materiāls.Zviedrijā ceļa darbinieks nometies uz ceļiem ar mazu ķelli rokās līdzināja asfalta masu kas ielietā mazā bedrītē.

Ints 26.marts 2017 22:45
2 0 Atbildēt

Nespejigas Latvijas valdibas pagaidplans celu uzlabosana!

msh 26.marts 2017 23:32
1 0 Atbildēt

Priecājieties ka vismaz ar karsto asfaltu lāpa. Latvijas Autoceļu Sapisējs, vismaz manā galā, bedres aizpļūtī ar akmentiņu un piķa maisījumu.

gunbox 27.marts 2017 10:01
5 1 Atbildēt

Vai iAuto nevarētu uztaisīt interviju ar to brigādi, kuri ir lāpījuši galveno ceļo iebraucot Titurgā? Tur labs piemērs, cik profesionālai brigādei jābūt, lai sačakarētu vēl vairāk.

boliks 27.marts 2017 10:35
9 1 Atbildēt

Man vienmēr ir paticis šāds bedrīšu lāpīšanas veids. Kāda vella pēc ir jāatstāj no 1-3 centimetri liels uzkalniņš. Tjipa ar laiku piebrauksies vai kā. Pie tam pārējās civilizētās valstīs tiek izfrēzēts un uzlikts kvadrātveidīgs ielāps.

msh 27.marts 2017 12:23
0 0 Atbildēt

Ja tas asfalts ir pietiekami mīksts tad karstā vasaras laikā tiešām tas ielāps tiks piebraukāts.

gunbox 27.marts 2017 13:28
3 0 Atbildēt

Cik ielāpus tu esi redzējis piebraukātus? Nevar autoatslēdznieks vai šoferis būvēt vai lāpīt ceļu, tā pat kā slaucēja celt māju vai būvgaldnieks strādāt fermā. Domāju, ka no tām ceļu brigādēm neviens nav ar kaut daļēju saprašanu, kā ir jādara un kāpēc viņi tur vispār atrodas, bet no nodokļu naudas paņem kā par profesionālu darbu.

Pļurkt 27.marts 2017 17:30
1 1 Atbildēt

Es tā domāju, ja Hamilkārs Sviķis redzētu šito darbu "kvalitāti", tad pat savos 90 gados iedotu šitiem "meistariem" pa purnu!!

Tādus mēslus NEKAD pat neiedomājās darīt komunistu laikos!!!

CRDI 27.marts 2017 20:18
2 0 Atbildēt

No budžeta līdzekļu iepludināšanas vajadzīgajās kabatās viedokļa, ļoti ilgspējīgs pasākums. :)

ha 21.aprīlis 2019 16:42
1 0 Atbildēt

Būtu no vāciešiem piemēru ņēmuši!Pirmā asfalta kārta 20cm,otrā kārta 10cm!Bet pie mums nav pat to 10cm biezuma,jo ,redz ,jāpiebāž noteikti kabatas,un nav nekādas kontroles!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 1

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 1

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti