Būvniekiem būs jālabo defekti uz autoceļa Bauska–Aizkraukle 4

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Latvijas Valsts Ceļi | 31.maijs 2017 13:59

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) uzdeva būvniekiem labot defektus uz autoceļa Bauska–Aizkraukle (P87) divos posmos aiz apdzīvotas vietas Vecsaule (8,38.-17,48. km). Veicot izpildīto darbu kvalitātes kontroli, būvuzraudzība konstatēja nekvalitatīvi izbūvētu asfaltbetona virskārtu.

Arī LVC Ceļu laboratorijas mērījumi un būvuzraudzības veiktās pārbaudes liecina, ka uzklātā asfalta virskārta ceļa labajā pusē nav līdzena un asfaltbetona sablīvējums neatbilst prasībām.

Šīs nedēļas sākumā kvalitātes kritērijiem neatbilstošajos ceļa posmos tiks veikta asfalta virskārtas frēzēšana. Trešdien, 31.maijā paredzēta ceļa virskārtas asfaltēšana, bet līdz darba nedēļas beigām jāveic horizontālo apzīmējumu uzklāšana salabotajos ceļa posmos. Defektu labojumi tiek veikti par būvnieku līdzekļiem. Būvuzņēmējs šajā objektā ir SIA Igate.

VAS Latvijas Valsts ceļi Ceļu laboratorijas speciālisti veic regulāras kvalitātes pārbaudes būvniecības objektos valsts autoceļu tīklā, kā arī ārkārtas pārbaudes, kuras notiek, nebrīdinot būvniekus. Gadījumos, kad pārbaužu rezultāti uzrāda neatbilstību specifikāciju kvalitātes prasībām, uzņēmējiem šie defekti ir jālabo par saviem līdzekļiem. Tāpat būvniekiem var tikt piemēroti naudas sodi vai garantijas termiņa pagarinājums.

 
Visi komentāri
 
asd 31.maijs 2017 18:08
2 0 Atbildēt

Pēc paraugu ņemšanas neaizmirstiet tos caurumus aizpildīt!

X 31.maijs 2017 22:24
0 0 Atbildēt

Nav tāda SIA Igate , kas būvē ceļus , ir SIA " Ceļu būvniecības sabiedrība "IGATE""

Artūrs 2.jūnijs 2017 8:31
0 0 Atbildēt

Būtu labāk pārbaudījuši uz gludumu jauno ceļu pie Rīgas HES, normāli kalniņi

gunbox 5.jūnijs 2017 10:36
0 0 Atbildēt

Vakar braucu Valmiera-Rīga dēļ tā, ka pēc Vidzemes šosejas nogurstu tā, kā pa meža stigu stundām būtu braucis. Ceļa posms pie Straupes remontā. Vietā, kur nemaz neprasījās vēl remontēt salīdzinot ar pārējo ceļu stāvokli. Kāpēc nevarēja salabot kādu kritisko ceļa posmu uz Vidzemes šosejas, tā vietā, lai labotu ceļus labā stāvoklī? Nesaprotu es šo domu gaitu. Cēsu rajonā arī remontē ceļu no Vidzemes šosejas līdz Cēsīm. Visur remontē izņemot pašu sabrukušāko valsts nozīmes ceļu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti