Pētījums: Visātrāk autovadītāji brauc vidēji intensīvā satiksmē 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.jūnijs 2017 10:54

Visātrāk autovadītāji brauc vidēji intensīvā satiksmē, kas piedāvā braucējiem gan salīdzinoši brīvu ceļu, gan citus braucējus, ar ko sacensties, liecina Latvijas Universitātes profesora Ivara Austera un pētniece Ineses Muzikantes veiktais pētījums.

Pētniekiem, analizējot VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) datu uzskaites punktos savākto informāciju par automašīnu vidējo ātrumu, laika apstākļiem un satiksmes intensitāti, secināts, ka visātrāk autovadītāji brauc vidēji intensīvā satiksmē.

Pētnieki uzskata, ka iemesls tam, acīmredzot, ir sacensības gars, kas vidējas satiksmes intensitātes gadījumā autovadītājos tiek atraisīts – mazas intensitātes gadījumā nav ar ko sacensties, bet intensīvas satiksmes gadījumā sacensība nav iespējama noslogotā ceļa dēļ.

Tāpat pētījumā secināts, ka pie zemākām gaisa temperatūrām autovadītāji brauc lēnāk, īpaši nokrišņu gadījumā.
Pētījums veikts apkopjot datu uzskaites punktos savākto informāciju par 1800 dienām.

 
Visi komentāri
 
650 8.jūnijs 2017 13:39
0 0 Atbildēt

Interesanti būtu uzzināt , diez no kā izveidojas tie samērā/intensīvie apstākļi? Tur kkāds Marss vai Plutons būs pie vainas vai (iespējams) ka tas ir vnk kaut kāds īpašs diennakts laiks, kad liela daļa daudzo braucēju tieši ap to laiku kaut kur dodas pa darīšanām vai steidzas nokļūt vai baidās nokavēt? Varētu arī kādus 70k noziedot Pētījumam par darbalaika nacionāli/tradicionālo sākumu un beigām.

Vernons 8.jūnijs 2017 13:56
0 0 Atbildēt

www.lvceli.lv/traffic/

Šeit katrs var apskatīties!

viencexperc 8.jūnijs 2017 23:46
2 0 Atbildēt

man vienalga - intensīva, vai nē. Pilsētā es turos uz 60-65km/h, ārpus 100-110. Es varu braukt pat viens pats pa visu ielu, bet uz 50 vai 90 nepatīk vilkties. Tāds nu es esmu - hronisks pārkāpējs.

garais 9.jūnijs 2017 15:04
2 1 Atbildēt

Es parasti ātri braucu pa tukšiem ceļiem, vienalga, zemes vai asfalta. Vidēji 120-130 km/h. Ja kāds lohs iesēžas astē, tad 150. Pie 150 atmetās pat cayenne braucēji.

GIRTS 10.jūnijs 2017 2:21
0 0 Atbildēt

Pilseta 60-arpus 110,kur var 100-120,ļoti normali nevienam netrauceju.Visi kas brauc lenak ir vainu pensionari, vai iepriekš lietojuši alkoholu un doma ka tapec neviens viņus neaptures,bet ja es viņam ieskriešu pakaļa,vienalga viņš bus vainigs ! Tapec braucam visi pec auto plusmas un nevajag telot sveto govi !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti