LDz apgalvo: Pārbrauktuve Līvbērzē atbilst tehniskajām prasībām 15

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 20.augusts 2017 8:20

Dzelzceļa pārbrauktuve Līvbērzē, uz kuras šonedēļ notika vilciena sadursme ar automašīnu, atbilst visām tehniskajām prasībām un nav jāaprīko ar automātisko barjeru, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz).

Uz LDz pārvaldībā esošās infrastruktūras ir 538 pārbrauktuves, uz 63 no tām ir uzstādītas automātiskās barjeras.
LDz skaidroja, ka pārbrauktuves aprīkojums atkarīgs no pārbrauktuves kategorijas, ko nosaka vilcienu un autotransporta intensitāte, vilcienu atļautais ātrums konkrētajā vietā un sliežu ceļa kategorija. Ņemot vērā Līvbērzes dzelzceļa pārbrauktuves kategoriju, esošais tehniskais aprīkojums atbilst normatīvo aktu prasībām.

Šonedēļ, 15.augustā, pie Līvbērzes uz dzelzceļa pārbrauktuves automašīna sadūrās ar vilcienu (sk.attēlu apakšā). Pēc policijas sniegtās informācijas 1986.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mitsubishi L200" šķērsoja pārbrauktuvi pie sarkanā aizliedzošā gaismas signāla luksoforā un nedeva ceļu lokomotīvei, kuras sastāvā bija 51 vagons, kā rezultātā notika sadursme. Sadursmes rezultātā vadītājs nav cietis, bojāts transports, luksofora stabs un betona stabiņš.

Uz Līvbērzes pārbrauktuves 2000.gada 11.martā notika viena no lielākajām dzelzceļa katastrofām Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Saskrienoties vilcienam un vieglajai automašīnai, no sliedēm nogāja un aizdegās astoņas cisternas ar dīzeļdegvielu.

Toreiz tika norādīts, ka šī pārbrauktuve nav aprīkota ar aizsargbarjeru, bet vienlaikus arī skaidrots, ka aizsargbarjeru neesamību ne vienmēr var uzskatīt par iemeslu vilcienu un automašīnu sadursmei, jo ir bijuši vairāki gadījumi, kad automašīnas ar vilcieniem saduras arī uz pārbrauktuvēm ar aizsargbarjerām, jo cenšas tās apbraukt.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
zinātājs 20.augusts 2017 15:10
6 1 Atbildēt

Jau metrus 50(vismaz) pirms Pārbrauktuves pārredzamas sliedes (abos virzienos). Tikai "gulētājs" vai "lidotājs" var nokļūt šādā situācijā !!!

aha! 20.augusts 2017 16:15
4 0 Atbildēt

Tur tak ir stop zīme pirms tās pārbrauktuves. Ja nu arī kādu iemeslu dēļ nav nostrādājis signāls - apstājoties vilciens taču ir redzams.

Ir labs jautājums kā ko tādu var dabūt gatavu!

arko2 21.augusts 2017 15:37
2 0 Atbildēt

Tur braucu reti, bet gandrīz vienmēr redzu ka nestājas pie tās stop zīmes. Un var jau arī saprast jo dzelzceļa pārredzamība tur ir ļoti laba.Tur lai ieskrietu vilcienā ir jābūt pilnīgi neadekvātam.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti