LDz apgalvo: Pārbrauktuve Līvbērzē atbilst tehniskajām prasībām 15

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 20.augusts 2017 8:20

Dzelzceļa pārbrauktuve Līvbērzē, uz kuras šonedēļ notika vilciena sadursme ar automašīnu, atbilst visām tehniskajām prasībām un nav jāaprīko ar automātisko barjeru, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz).

Uz LDz pārvaldībā esošās infrastruktūras ir 538 pārbrauktuves, uz 63 no tām ir uzstādītas automātiskās barjeras.
LDz skaidroja, ka pārbrauktuves aprīkojums atkarīgs no pārbrauktuves kategorijas, ko nosaka vilcienu un autotransporta intensitāte, vilcienu atļautais ātrums konkrētajā vietā un sliežu ceļa kategorija. Ņemot vērā Līvbērzes dzelzceļa pārbrauktuves kategoriju, esošais tehniskais aprīkojums atbilst normatīvo aktu prasībām.

Šonedēļ, 15.augustā, pie Līvbērzes uz dzelzceļa pārbrauktuves automašīna sadūrās ar vilcienu (sk.attēlu apakšā). Pēc policijas sniegtās informācijas 1986.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mitsubishi L200" šķērsoja pārbrauktuvi pie sarkanā aizliedzošā gaismas signāla luksoforā un nedeva ceļu lokomotīvei, kuras sastāvā bija 51 vagons, kā rezultātā notika sadursme. Sadursmes rezultātā vadītājs nav cietis, bojāts transports, luksofora stabs un betona stabiņš.

Uz Līvbērzes pārbrauktuves 2000.gada 11.martā notika viena no lielākajām dzelzceļa katastrofām Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Saskrienoties vilcienam un vieglajai automašīnai, no sliedēm nogāja un aizdegās astoņas cisternas ar dīzeļdegvielu.

Toreiz tika norādīts, ka šī pārbrauktuve nav aprīkota ar aizsargbarjeru, bet vienlaikus arī skaidrots, ka aizsargbarjeru neesamību ne vienmēr var uzskatīt par iemeslu vilcienu un automašīnu sadursmei, jo ir bijuši vairāki gadījumi, kad automašīnas ar vilcieniem saduras arī uz pārbrauktuvēm ar aizsargbarjerām, jo cenšas tās apbraukt.

 
Visi komentāri
 
ezis71 20.augusts 2017 9:38
0 1 Atbildēt

Kāpēc nav video kur tas auto šķērso pārbrauktuvi pie sarkanā?

a 20.augusts 2017 9:47
0 0 Atbildēt

Tev ir?

ezis71 20.augusts 2017 9:53
0 0 Atbildēt

Man nav bet policijai noteikti ir,no kurienes tad viņi izzīda kad viņš brauca pa sarkano?

ezis71 20.augusts 2017 10:28
0 0 Atbildēt

iAuto!Tavs uzdevums sameklēt šim negadījumam foto vai video jo visos negadījumos kas notikuši Latvijā uz pārbrauktuvēm LDz nekad nav bijis vainīgs.Elektronika mēdz nogļukot,to var redzēt jūtubē.

viencexperc 21.augusts 2017 2:45
0 0 Atbildēt

Ldz nevar būt vainīgs! Viņš taču viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem!!!!

zinātājs 20.augusts 2017 15:10
6 1 Atbildēt

Jau metrus 50(vismaz) pirms Pārbrauktuves pārredzamas sliedes (abos virzienos). Tikai "gulētājs" vai "lidotājs" var nokļūt šādā situācijā !!!

aha! 20.augusts 2017 16:15
4 0 Atbildēt

Tur tak ir stop zīme pirms tās pārbrauktuves. Ja nu arī kādu iemeslu dēļ nav nostrādājis signāls - apstājoties vilciens taču ir redzams.

Ir labs jautājums kā ko tādu var dabūt gatavu!

iciks 21.augusts 2017 8:26
1 0 Atbildēt

Kāpēc LDz vispār jāskaidrojas? Ja kāds gudrinieks nav spējis apstāties pie sarkanā signāla, kāda tur starpība, kāda pārbrauktuve?

Ja gribēs, apbrauks arīdzan barjeru.

Vernons 21.augusts 2017 9:00
2 0 Atbildēt

Tur ir "STOP" zīme un "STOP" līnija! Tātad bez apstāšanās tālāk braukt aizliegts!!! Vēl varētu uzstādīt divus lielus spoguļus, lai to vilcienu varētu ieraudzīt vēl ātrāk.

Paccoal 21.augusts 2017 11:56
0 0 Atbildēt

Idoti un aklie būs vienmēr, bet tāpēc jau nevajaga pārvērst dzelzceļa pārbrauktuvi par kara laika nocietinājumu. Ir gudrie, kuri uzskrien virsū par paceļamajiem aizslietņiem uz dzelzceļa.

Paccoal 21.augusts 2017 11:57
1 0 Atbildēt
arko2 21.augusts 2017 15:33
0 0 Atbildēt

Šitādi atsaldeņi vēl nebija redzēti. Nez kādam viņus arī ir žēl?

Izskatās ka Krievijā tā ir milzīga problēma, ja uz pārbrauktuvēm jātaisa šādi fiziskie šķēršļi.

Vernons 21.augusts 2017 12:12
0 0 Atbildēt
arko2 21.augusts 2017 15:37
2 0 Atbildēt

Tur braucu reti, bet gandrīz vienmēr redzu ka nestājas pie tās stop zīmes. Un var jau arī saprast jo dzelzceļa pārredzamība tur ir ļoti laba.Tur lai ieskrietu vilcienā ir jābūt pilnīgi neadekvātam.

Vernons 21.augusts 2017 15:57
2 0 Atbildēt

Tieši tur iepriekšējo reizi vieglais no sliedēm nolaida vilcina vagonus ar degvielu!

www.pietiek.com/raksti/avarij..._divdesmitgade

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti