Fotoreportāža: satiksmes ministrs Tērvetē atklāja atjaunotos ceļus un tiltu (+ foto) 7

 

Foto: Gints Ivuškāns

Latvijas Valsts Ceļi | 29.septembris 2017 13:11

Šonedēļ Zemgalē, Tērvetes un Dobeles apkārtnē pēc remontdarbiem ekspluatācijā nodoti trīs valsts autoceļu posmi gandrīz 25 km kopgarumā.

Paveiktos remontdarbus novērtēja un vienu no ceļa posmiem Tērvetē uz reģionālā autoceļa Dobele–Bauska (P103) svinīgi atklāja satiksmes ministrs Uldis Augulis,  VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange, Tērvetes novada domes priekšsēdētāja Dace Reinika un SIA Strabag valdes loceklis Pēteris Lejnieks.

"Transporta infrastruktūrai Tērvetē ir ļoti nozīmīga loma, jo ik gadu to apmeklē ap 150 tūkstošiem tūristu un viesu. Savukārt sakārtoti ceļi ir būtisks priekšnosacījums jebkuras tautsaimniecības nozares attīstībai. Ikviens valstī salabots vai pilnībā atjaunots ceļš atmaksāsies mums ar uzviju, jo atnesīs atpakaļ katru ieguldīto eiro centu, bet uz Tērveti atvedīs arvien vairāk cilvēkus," norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis

Atklājot atjaunoto ceļa posmu satiksmes ministrs norādīja, ka nākamgad ir plānots atjaunot arī valsts reģionālo autoceļu Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža posmā no Tērvetes līdz Žagarei. "Tas nozīmē, ka uz Tērveti varēs ērti atbraukt arvien vairāk mūsu kaimiņvalsts iedzīvotāji no Lietuvas, kas būs papildu stimuls tūrisma nozares attīstībai šajā reģionā. Arī šogad atjaunotais tilts pār Tērvetes upi noteikti būs viens no tūristu apmeklētākajiem apskates objektiem šajā zelta rudenī," uzsvēra Uldis Augulis.

Būvdarbus uz reģionālā autoceļa Dobele–Bauska (P103) posmā no Kroņauces līdz Tērvetei (14.-19,52. km) veica SIA Strabag. Uzņēmuma valdes loceklis Pēteris Lejnieks uzsvēra, ka gandarīti šajā dienā jūtas ne tikai Tērvetes, bet arī Dobeles novada iedzīvotāji, jo ceļa segums atjaunots arī divos ceļa posmos kaimiņos Tērvetes novadam – posmā no Dobeles caur Anneniekiem līdz Liepājas šosejai un posmā no Dobeles līdz krustojumam ar autoceļu Pūri–Auce–Grīvaiši, kas iet cauri Krimūnām. "Kopumā gandrīz 25 km garumā trīs dažādos ceļa posmos ir veikta ceļa profila labošana un virsmas apstrāde, uzklāti jauni marķējumi, atjaunotas gājēju pārejas un sabiedriskā transporta pieturvietas. To visu mēs paveicām šajā sezonā," norādīja P. Lejnieks.

SIA Strabag veica remontdarbus uz valsts reģionālā autoceļa Jelgava–Dobele–Annenieki (P97) posmā no Dobeles līdz Liepājas šosejai (A9) (34,19.-45,41. km) un uz vietējās nozīmes autoceļa Dobele–Krimūnas–Zaļenieki–Ūziņi (V1098) posmā no Dobeles līdz krustojumam ar autoceļu Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) (2.-10,33. km). Kopējā līguma summa visos trīs ceļa posmos ir 1,4 miljoni eiro (ar PVN).

Savukārt Tērvetes centrā uz autoceļa Dobele–Bauska šovasar rekonstruēts pirms 40 gadiem uzceltais tilts pār Tērvetes upīti. Tilta būvdarbus pēc LVC pasūtījuma veica SIA Rīgas tilti, to līgumcena ir 240 tūkst. eiro (ar PVN).

 
Visi komentāri
 
anonimikis 29.septembris 2017 16:35
4 0 Atbildēt

Tērvete - Žagare ir baisās rises un pēdējais posms pasūdīgs grantenieks.

Tomēr arī Jelgava - Tērvete posmā līdz Zaļeniekiem asfalts brēc pēc nomaiņas.

viencexperc 29.septembris 2017 20:56
5 2 Atbildēt

Maz kas zin, bet reālā izmaksa šim ceļa gabalam bija trīs reizes lētāka.

Conqueror 30.septembris 2017 18:39
2 0 Atbildēt

Būtu interesanti salīdzināt pirms un pēc rekonstrukcijas uzņemtas bildes no vieniem un tiem pašiem skatupunktiem

ezis71 1.oktobris 2017 7:30
1 0 Atbildēt

Kad būs atjaunots kaut viens grantenieks?

anda 1.oktobris 2017 22:38
1 0 Atbildēt

ja un arī posmā no Līvbērzes līdz Jelgavai asfalts brēc pec nomaiņais jo tur gadiem nav neviens neko darījis arī tilts par upiti ir traģiskā stāvoklī.

wons 6.oktobris 2017 22:06
0 0 Atbildēt

cik ir info, tad 2018 gadā šo posmu remontēs

bukaiši jā. 5.oktobris 2017 1:31
0 0 Atbildēt

Kautkā no Augstkalnes līdz Bukaišiem veljoprojām granitinieks? Kautgan kartē asfalts. Dariet kautko.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti