Stacionārie fotoradari kontrolē arī vinjetes esamību 6

 

Foto: Ilustratīvs attēls

CSDD | 2.oktobris 2017 12:11

Stacionārie fotoradari, kas atrodas uz Latvijas autoceļiem, par kuriem Autoceļu lietošanas nodevas likumā noteiktā kārtībā ir jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjete, uzsākuši kontrolēt vinjetes esamības faktu.

Tas nozīmē, ka stacionārie fotoradari turpmāk fiksēs ne vien ātruma pārkāpumus, OCTA un tehniskās apskates derīgumu, kā tas bijis līdz šim, bet arī vinjetes esamību.

Atgādinām, ka par Autoceļu lietošanas nodevas likumā noteikto autoceļu lietošanas nodevu jeb vinjeti no šā gada 1.janvāra jāmaksā arī par kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir no 3000 līdz 3500 kilogramiem. Kravas transportlīdzekļiem ar pilnu masu no 3000 līdz 3500 kilogramiem nodevas dienas likme ir seši eiro, nedēļas likme - 14 eiro, mēneša likme - 28 eiro, bet gada likme - 300 eiro.

Ja stacionārais fotoradars vienam transportlīdzeklim fiksēs vairākus pārkāpumus, sods tiks piemērots tikai par lielāko pārkāpumu. Piemēram, ja auto tiks pieķerts par ātruma pārsniegšanu, bet tam nebūs derīga arī OCTA, tehniskā apskate, kā arī vinjete, tad sods tiks piemērots par lielāko pārkāpumu.

Uz Latvijas ceļiem šobrīd kopumā darbojas 52 stacionārie fotoradari. Līdz šī gada beigām plānots uzstādīt vēl 8 radarus, savukārt 2018.gadā uz ceļiem parādīsies vēl 40 jauni stacionārie fotoradari, nodrošinot to, ka līdz nākamā gada beigām Latvijā kopumā darbojas 100 radari.

 
Visi komentāri
 
Zjebra 2.oktobris 2017 16:34
3 8 Atbildēt

Mums vajag vairak Ligo svetku =)

Burn radars burn

klm 2.oktobris 2017 18:18
3 6 Atbildēt

Nu beidzot visi, kam vieglie auto reģitrēti kā kravas, varēs sākt piķot. Vai nu reizi gadā par vinjeti vai pie katra fotoradara.

iciks 2.oktobris 2017 21:49
3 0 Atbildēt

Nezinu, kā tur ir ar vieglā reģistrēšanu kā kravas, bet vinjete ir no pilnas masas 3t. Tas atbilst aptuveni standarta pikapam, ja atmiņa neviļ (auto ar gana lielu kravnesību).

iciks 2.oktobris 2017 21:49
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka pieminēts tas, ka radari it kā kontrolējot OCTA un TA. Kā tas izpaužas - vai katram garāmbraucošajam nolasa numura zīmi un nočeko sistēmā, jebšu tikai tad, ja ātrums virs normas, tad klerks pārbauda, kas tad atbilst vai ne?

Kaut kā par to 1. variantu šaubos. Kāds zina?

Uggga 3.oktobris 2017 7:37
2 1 Atbildēt

Cik zinu, tikai fiksētiem ātrumpārkāpējiem sistēma pārbauda OCTA un TĀ esamību.

q 2.oktobris 2017 23:48
4 1 Atbildēt

svaru, svaru kaut kā vairāk vajadzētu čekot, a to zb uz jauna ceļa jau rises.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti