Sēž sastrēgumos, kamēr izurbj betonu (+ VIDEO) 10

 
iAuto | 26.aprīlis 2019 8:42

Satiksmei slēgtais Deglava tilts, visticamāk, ir pietiekami drošs, lai pa to brauktu transports. Šodien veiktie urbumi tilta balstos rāda, ka tie ir pildīti ar betonu un tiltu notur.

Taču, kamēr visi mērījumi un eksperta atzinumi netiks iesniegti Būvniecības valsts kontroles birojā, tilts būs slēgts. Un tūkstošiem autobraucēju rītus un vakarus pavadīs lielos sastrēgumos.

 
Visi komentāri
 
Jānis 26.aprīlis 2019 9:51
13 6 Atbildēt

"visticamāk, ir pietiekami drošs" - tātad tu esi gatavs riskēt ar pārsimts cilvēku dzīvībām tā vietā lai dažas dienas pieciestu sastrēgumus? Tilts vai nu ir drošs vai nav. Nav opcija - brauciet tik pāri, man šķiet ka nesabruks ...

Bradypus 26.aprīlis 2019 9:53
4 2 Atbildēt

Patiesībā tieši tā ir VIENĪGĀ opcija - neviens tilts nav absolūti drošs. Pēc urbšanas mainīsies tikai pārliecības līmenis ar kuru varēs pateikt "visticamāk, ir pietiekami drošs".

... 26.aprīlis 2019 15:53
0 2 Atbildēt

Nevis pāris dienas, bet pāris gadus. Lai būtu 100% droši tilts jānojauc un jāuzbūvē jauns Jebkura ekspertīze labākajā gadījumā pateiks, ka nav konstatēti bojājumi, bet neviens negarantēs ka tie bojājumi nav citā vietā...

Bradypus 26.aprīlis 2019 16:14
2 2 Atbildēt

Pazīsti kādu, kas māk būvēt 100% drošus tiltus? Ka viņu sauc? Harijs Poters?

wons 26.aprīlis 2019 16:10
2 2 Atbildēt

Kā jau teicu, IeM varēja uzreiz paprasīt visiem Rīgas un Latvijas tiltiem dokumentus, lai BVKB var pārliecināties par šo tiltu drošību. Nojaušu, ka tad ~95% tiltu būtu uzreiz jāslēdz.

? 26.aprīlis 2019 20:19
3 0 Atbildēt

Vai tos urbumus nevarēja izdarīt savlaicīgi, vakarā vai pat naktī, ja ņem vērā ko tas izmaksā sabiedrībai? Sagatavotu atzinumus un viss notiktu. Te nu redzam, kā strādā departamentu lielo algu saņēmēji.

spriidiic 26.aprīlis 2019 20:24
6 1 Atbildēt

Nu ieurbs betonā , konstatēs , ka betons ir diezgan labs . Kā ar dzelzs armatūrām , tajās arī urbs ? Kālija hlorīds nav joka lieta ,peļķes uz ielām pat pie -14 , stiegrojums dabū trūkties . Jājautā , kāpēc to krievu brīnumsāli kaisa , toties periodiskās slodzes pārbaudes (naktī aptur satiksmi , uzbrauc smagie ar tilta pārbaudes dokumentācijā paredzēto masu , viss top skaidrs ātri un droši ) netaisa . Izskatās pēc sabotāžas , goč pendel .

X_rays 26.aprīlis 2019 21:31
4 0 Atbildēt

Nesen Londonā arī slēdza Hammersmith tiltu. Bez nekādām ceremonijām. Drošības apsvērumu dēļ. Kad atvērs, nekādas prognozes. Un tur sastrēgumi nedaudz lielāki. Un visi mierīgi kaut kā pārcieš.

iciks 26.aprīlis 2019 23:22
0 0 Atbildēt

Ja ir iemesls slēgt. Šeit iemeslu neredzu, vien politisku teātri.

Dombura šovā, teiksim, tas pats A.Paeglītis, ko var uzskatīt par Latvijas tiltu autoritāti, atzīst - tilts ir OK, bet nu vienalga, maz...

ES 26.aprīlis 2019 23:55
3 2 Atbildēt

Stabi jau vēl turētu, bet tās plaisas pārsedzēs...nu beidziet stāstīt ka tas ir normāli....nesaprotu kur prāts bija tiem kas gatavoja atjaunošanas projektu. Man nav izglītība būvinžinierijā, et pat man bija skaidrs ka nojaucot tas briesmīgās noliktavas atklāsies fakts ka to tiltu jābūvē no jauna!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti