Rēzeknē rīko zibakciju pret jauno autobusu sarakstu un ceļu kaisīšanu ar sāli 1

 

Rēzekne Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 18.jūlijs 2019 11:42

Rēzeknieši šodien no plkst.15 līdz 20, protestējot pret jauno autobusu sarakstu un ceļu kaisīšanu ar sāli ziemā, aicināti piedalīties zibakcijā, novietojot pie dome ēkas vecus apavus, liecina paziņojums kāda aktīvista profilā "Facebook".

Lai arī profils izveidots tikai pagājušajā nedēļā, un tā ieraksts nav guvis lielu sabiedrības uzmanību, pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs aģentūrai LETA atzina, ka pašvaldība ir informēta par plānu rīkot zibakciju, tāpēc Administratīvā inspekcija uzraudzīs, lai netiek pārkāptas likuma normas.

Ar uzsaukumu "pietiek ņirgāties par Rēzeknes iedzīvotājiem" profila veidotāji aicina nest savus vecos nonēsātos apavus, atstājot tos pie Rēzeknes domes un šādi izrādot protestu.

"Lai visa domes vadība un pilsētas iedzīvotāji redz, ka mēs esam pret jauno sabiedriskā transporta kustības sarakstu, pret "izdauzītiem" pagalmiem un pret netīrītiem un ar sāli pārkaisītiem ceļiem ziemas periodā! Pārpildīsim domi ar vecajām tupelēm - parādīsim, ka mums nav vienalga. Vienosimies akcijā - likumīgi, mierīgi un efektīvi "novērtējot" jauno sabiedriskā transporta kustības sarakstu, ielu stāvokli un uzkopšanas darbus ziemā!" aicina akcijas rīkotāji.

Jau vēstīts, ka Rēzeknes pašvaldība apkopo iedzīvotāju sūdzības par SIA "Rēzeknes satiksme" jauno sabiedriskā transporta shēmu, bet augustā notiks arī iedzīvotāju aptauja, lai izvēlētos optimālo satiksmes variantu.

Plānots, ka jaunā transporta shēma, ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, tiks koriģēta, bet augustā viedokli par to būs iespēja izteikt pašvaldības organizētā aptaujā. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) uzsvēra, ka gadījumā, ja vismaz 50% aptaujas dalībnieku ar shēmu būs apmierināti, tā tiks atstāta spēkā, savukārt, ja vairākums to neatbalstīs, uz domi tiks virzīts jautājums par iepriekšējā sabiedriskā transporta satiksmes plānojuma atgriešanu.

Ziņots arī, ka jūlijā Rēzeknē stājusies spēkā jauna sabiedriskā transporta kustības shēma, kas darbojas pēc metropolitēna principa. Līdz šim praktiski visos maršrutos ceļa lielākā daļa bija gar Atbrīvošanas aleju, autobusi dublēja cits citu, veidojot tā dēvēto "lokomotīvi". Tagad dažādu maršrutu autobusi "tiekas" tikai dažos galvenās alejas punktos. Autobusi riņķo pa pilsētu pēc metropolitēna principa, proti, lai tiktu līdz konkrētai vietai, dažkārt būs jāveic pārsēšanās.
 

 
Visi komentāri
 
iciks 19.jūlijs 2019 14:58
0 0 Atbildēt

Pret sāli jau ir iestājušies arī citur, vien neviens nav spējis pateikt, ko tad darīt? Nedarīt neko? Būs vaimanas, ka slīd un ne tikai veci cilvēki lauž kaklus. Bērt smiltis? Ko pavasarī, kad tas viss pārvērtīsies putekļu mākonī?

Vismaz Rīgā ir tendence, ka smilšu savākšanas auto nezin kāpēc sāk darboties tikai vasarā. Kādā augustā gar manu māju tādi auto visai regulāri brauc, bet kāpēc? Toties pēc ziemas gan ne

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti