Lietuvas automaģistrāle no Viļņas līdz Latvijas robežai "Google" kartē nesīs Baltijas ceļa nosaukumu 2

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 22.augusts 2020 15:44

Lietuvas automaģistrāle no Viļņas līdz Latvijas robežai, kas saskaņā ar Lietuvas valdības lēmumu šogad tika nosaukta par Baltijas ceļu, turpmāk šo nosaukumu nesīs arī "Google" kartē.

Kā paziņojusi Lietuvas valdības kanceleja, sadarbībā ar kompāniju "Google" panākta vienošanās, ka automaģistrāles posmi Viļņa-Panevēža un Panevēža-Pasvale-Latvijas robeža kartē tiks iezīmēti ar nosaukumu "Baltijas ceļš".

Jau vēstīts, ka Lietuvas valdība februārī pieņēma lēmumu šādā veidā iemūžināt 1989.gada 23.augustā notikušo Baltijas ceļa akciju, kad aptuveni divi miljoni cilvēku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sadevās rokās, savienojot Baltijas valstu galvaspilsētas, lai pieminētu 1939.gada 23.augustā starp Vāciju un PSRS parakstīto Molotova-Ribentropa paktu un stiprinātu cits citu cīņā par Baltijas valstu neatkarības atgūšanu.

Lēmums tika pieņemts pēc Lietuvas Seima Brīvības cīņu un valsts vēsturiskās atmiņas komisijas ierosmes.

Lietuvas satiksmes ministra vietnieks Vladislavs Kondratovičs tobrīd norādīja, ka Lietuva iecerējusi aicināt līdzīgi rīkoties arī Latviju un Igauniju.

Baltijas ceļš pasaulē kļuvis par simbolu miermīlīgai pretošanās kustībai. 2004.gadā cilvēki Taivānā sadevās rokās, lai protestētu pret Ķīnas militārajiem draudiem, 2013.gadā līdzīgā akcijā vienojās katalāņi, vēloties iegūt neatkarību no Spānijas, bet pērn tūkstošiem cilvēku Honkongā izveidoja 40 kilometrus garu ķēdi, protestējot pret Ķīnas iejaukšanos teritorijas autonomijā.

Šogad vēsturiskā Baltijas ceļa gadadienā, 23.augustā, visās Baltijas valstīs un citviet pasaulē notiks pasākumi Baltkrievijas atbalstam, tai skaitā tiks veidota cilvēku ķēde no Viļņas līdz pat Baltkrievijas robežai.

 
Visi komentāri
 
GB12 23.augusts 2020 0:16
4 0 Atbildēt

Par maģistrāli kaut kādā mērā to varētu nosaukt tikai posmā līdz Paņevežai...

Kanibaals 23.augusts 2020 23:33
0 0 Atbildēt

Smalki skan vienojās ar Google

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti