Aicinām ievērot luksoforu signālus ceļu būvdarbu vietās! 4

 

Foto: iAuto.lv

LVC | 29.maijs 2022 10:50

Dodoties brīvdienu braucienos, aicinām autovadītājus ievērot luksoforu signālus ceļu remontdarbu vietās! Braucot pie sarkanā luksoforu signāla, autovadītāji rada bīstamas situācijas, traucē jau tā apgrūtinātu satiksmi un izraisa sastrēgumus.

Reversās satiksmes posmos transportam nav iespējas izmainīties, tādējādi, neievērojot luksofora signālus, autobraucēji apgrūtina pārvietošanās sev, citiem ceļu lietotājiem, kā arī traucē remontdarbu gaitu un apdraud strādnieku drošību!

Ventspils šosejas (A10) būvdarbu posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi, kur pašlaik ieviesti pieci pagaidu luksoforu posmi, jau vairākkārt konstatēts, ka daļa autovadītāju iebrauc reversās kustības posmā pie sarkanā luksofora signāla. Tas noved pie vēl lēnākas satiksmes, lielākiem sastrēgumiem un avārijas situācijām.

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi patlaban notiek gandrīz 80 posmos, atkarībā no veicamajiem darbiem daudzos satiksme tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu ar pagaidu luksoforu vai satiksmes regulētāju palīdzību.

Visvairāk reversās kustības posmu ir uz reģionālajiem autoceļiem. Rīga-Ērgļi (P4) posmā no Rīgas apvedceļa (A5) līdz pagriezienam uz Tīnūžiem ir līdz septiņiem luksoforu posmiem, seši pagaidu luksofori ir uz autoceļa Smiltene-Gulbene (P27) posmā no pagrieziena uz Ranku līdz Gulbenei, kā arī uz autoceļa Butnāri–Saldus–Ezere (P105) no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai, bet četri – autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene (P37) posmā no Madonas līdz Dzelzavai.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, aicinām zvanīt uz VSIA Latvijas Valsts ceļi diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555. 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 29.maijs 2022 16:59
2 1 Atbildēt

Aicinam Latvijas Valsts ceļus saskaņojot pagaidu satiksmes organizācijas shēmas ievērot Ministru kabineta noteikumus Nr:421 un labās prakses principus.

Kā arī kontrolēt šo shēmu ievērošanu... ir ļoti daudz pārkāpumu šajā jomā, it sevišķi, pašvaldību ceļu būvdarbos!

Rr19 30.maijs 2022 10:53
2 0 Atbildēt

Varbūt Tev pilsētā arī tāda doma rodas,ja neviena nav, bet jāstāv pie sarkanā.

Greex 30.maijs 2022 19:39
1 0 Atbildēt

Bet vai tā tukšā minūte nerodas tādēļ, ka plūsma brauc ātrāk par zīmē norādīto. Piemēram, pirms luksofora ir zīme "30", bet plūsma iet smuki uz 50. Pēc idejas pēdējiem būtu jāaizbrauc pārdesmit sekundes pirms zaļās gaismas ieslēgšanās, bet praksē - pat ierēķinot tos, kuri iebrauc remontposmā jau pāris sekundes pēc sarkanās gaismas ieslēgšanās - plūsma ir izgājusi ātrāk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti