Ķirsis: 139 miljonu eiro aizņēmums ļaus Rīgai ievērojami atjaunot satiksmes infrastruktūru 5

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 14.jūnijs 2022 14:02

139 miljonu eiro aizņēmums ļaus Rīgai ievērojami atjaunot satiksmes infrastruktūru, komentējot valdības lēmumu konceptuāli atbalstīt aizdevuma piešķiršanu piecu nacionālas nozīmes satiksmes infrastruktūras objektu atjaunošanai Rīgā, norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Plānotais darbu realizēšanas termiņš ir 2026.gads. Atbilstoši Rīgas domes speciālistu aprēķinam, kopējais nepieciešamais finansējuma apjoms ir 139 095 200 eiro.

Ķirsis norāda, ka šīs infrastruktūras sakārtošana ir svarīga ne tikai rīdziniekiem, bet visiem Latvijas iedzīvotajiem, un tie palīdzēs atrisināt vairākas akūtas pilsētas satiksmes organizācijas problēmas.

Rīgas pašvaldība satiksmes infrastruktūras atjaunošanu ir definējusi kā vienu no prioritātēm. Līdz ar to minēto satiksmes objektu infrastruktūru veidos, lai tā būtu ērta ne vien autobraucējiem, bet arī gājējiem, velosatiksmes dalībniekiem un sabiedriskā transporta lietotājiem. 

Piemēram, Jorģa Zemitāna tilta pārbūve paredz, ka šī satiksmes infrastruktūras objekta atjaunošana palīdzēs autotransporta plūsmas novirzīšanā no pilsētas centra uz mazāk apdzīvotiem rajoniem, tādējādi samazinot sastrēgumus, trokšņu līmeņa pārsniegumu pilsētas centrā, kā arī radīs priekšnoteikumus ceļu satiksmes negadījumu samazināšanai. 

Lai nepārslogotu pārējo satiksmes infrastruktūru galvaspilsētā, darbu īstenošana piecos lielajos infrastruktūras objektos notiks secīgi.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pašvaldībai plānots piešķirt ilgtermiņa valsts budžeta aizdevumu kritiskā stāvoklī esošo pārvadu un tiltu atjaunošanai, šodien nolēma valdība. 

Paredzēts, ka kopējās izmaksas piecu objektu atjaunošanai un pārbūvei ir 139 miljoni eiro. Tostarp Vanšu tiltam nepieciešami 32,537 miljoni eiro, Jorģa Zemitāna tiltam - 36,474 miljoni eiro, Gaisa tiltam - 14,978 miljoni eiro, Gustava Zemgala pārvadam - 32,249 miljoni eiro, bet Mūkusalas ielas krastmalai - 22,857 miljoni eiro.

 
Visi komentāri
 
slip 14.jūnijs 2022 14:53
2 1 Atbildēt

Kapēc šo ''speciālistu'' vārdi un uzvārdi tiek noslepināti?!??

Ja aizņēmums tiks atmaksāts par maniem un citu nodokļiem, tad šai informācijai jabūt publiskai!

Bet nē! Tas viss ir noslepināts!

Tapēc, ka tāmes tiek makslīgi uzpūstas jau sakot ar savējiem ''specialistiem'' kur beigās win-win ir tikai viņiem kas 10-30% šo mākslīgo starpību sadala pa savām kabatām.

Tad reālai izbūvei paliek tikai 'atkots' būvniekiem, būvnieku šefi savu paņem un ta beigu produkts sanāk tā, lai izskatītos, ka būtu kaut kas darīts un varētu parādīt, ja prasa.

azxs 15.jūnijs 2022 11:46
0 0 Atbildēt

Noslepināts

Mairis 14.jūnijs 2022 16:22
1 0 Atbildēt

Kā tik zina, ka ņemt kredītus, 20 miljardus paņēmuši, bet Somijas līmenis nav sasniegts 32 gadu laikā. Kur ir nauda, ko?

... 15.jūnijs 2022 18:58
0 0 Atbildēt

Rakstīts: "palīdzēs autotransporta plūsmas novirzīšanā no pilsētas centra uz mazāk apdzīvotiem rajoniem" - vai tiešām? Paskatamies uz iedzīvotāju blīvumu Rīgā:

www.grupa93.lv/lv/pazinojumi...u-riga-2019-g/

Centrs nebūt nav blīvāk apdzīvotais rajons. Tas gan nenozīmē, ka nevajag būvēt apvedceļus, bet tomēr autoriem derētu sekot tekstam ko raksta...

gunbox 16.jūnijs 2022 9:52
0 0 Atbildēt

Lai piesviež vēl tos 2 milj., kurus gribēja nozagt uz pieminekļa nojaukšanas fona.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti