Tilts par 2,2 miljoniem eiro gatavs - Jelgavā satiksmei atvērts Platones tilts Bauskas ielā 7

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 24.janvāris 2023 11:44

Jelgavā transporta satiksmei atvērts jaunbūvētais Platones tilts Bauskas ielā, kura būvniecība izmaksāja 2,2 miljonus eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Tilta pār Platoni izbūve Bauskas ielā ir noslēgusies, un jaunais tilts pieņemts ekspluatācijā. Kopš 2022.gada novembra beigām to drīkstēja šķērsot gājēji un velosipēdisti, bet decembra nogalē tas atvērts arī autotransportasatiksmei, kas pagaidām var šķērsot tiltu tikai vienā virzienā - no centra uz Miera ielas pusi.

"Līdzšinējo tiltu pār Platoni Bauskas ielā izmantoja tikai gājēji, taču jaunais tilts ir paredzēts arī transportam. Šobrīdsatiksme tiek organizēta tikai vienā virzienā, taču, tiklīdz tiks realizēts Bauskas ielas rekonstrukcijas projekts, izbūvējot atbilstošu infrastruktūru, lai nodrošinātu divvirzienu kustību ar nodalītu gājēju un velosipēdistu ceļu Bauskas ielā no Staļģenes ielas, tiks mainīta arī satiksmes kustība pār Platones tiltu," skaidro pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" satiksmes organizācijas inženieris Kārlis Krūkliņš, papildinot - lai nodrošinātu drošu pārvietošanos, Bauskas ielā pagaidām ir izvietoti vadstatņi, kas gājēju zonu atdala no brauktuves.

Tilta pārbūve Jelgavā, Bauskas ielā, tika sākta 2021.gada decembrī. Realizējot būvniecības ieceri, vecais gājēju tilts pār Platones upi demontēts un vietā izbūvēts jauns, tā pāreju veidojot pēc iespējas vecā tilta vietā. Jaunais tilts paredzēts autobraucējiem, velosipēdistiem un gājējiem.

Tiltam ir divas braukšanas joslas, katra četru metru platumā, un apvienots gājēju un velosipēdistu celiņš 2,5 metru platumā. Kopējais tilta platums ir 11,9 metri, garums - 44,5 metri. Ielu apgaismojums nodrošināts vienā tilta pusē gar ietvi, kā arī izbūvētas rezerves caurules elektronisko sakaru tīkliem.

Tiltu pār Platoni būvēja SIA "Tilts", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Jurēvičs un partneri". Kopējās būvdarbu izmaksas, ieskaitot būvuzraudzību, autoruzraudzību un būvprojekta izmaiņu izstrādi, ir 2,2 miljoni eiro.

SIA "Tilts" reģistrēts 2003.gadā, tās pamatkapitāls 10,2 miljoni eiro, un uzņēmuma īpašnieki ir Sergejs Gridņevs un Artjoms Gridņevs, liecina "Firmas.lv" dati. Apgrozījums 2021.gadā bija 35,5 miljoni eiro, peļņa 700 025 eiro.

SIA "Jurēvičs un partneri" reģistrēts 2004.gadā, uzņēmuma īpašniece ir Marta Blūma, liecina "Firmas.lv" dati. Apgrozījums 2021.gadā bija 0,5 miljoni eiro, peļņa 116 779 eiro.
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
khm 24.janvāris 2023 14:28
9 2 Atbildēt

priekš kam tur tāds tilts??? Un vēl par tādu naudu?

uz to rūpniecisko rajonu, ja brauc no apvedceļa puses, tāpat varēja aizbraukt, ok daži simti metri vairāk ceļā, bet priekš auto tas jau tīrais sīkums...

Nē, nu patiesi, ne tur liela satiksme, ne tur baigi saīsina ceļa posmu...

khm 24.janvāris 2023 15:37
6 0 Atbildēt

uz vietas noteikti neesi bijis, bet Tu vismaz kartē paskatījies?

no krustojuma vienā upes pusē (Staļģenes un Bauskas iela), līdz krustojumam otrā pusē, kur iziet tas ceļš (krustojums ar Lietuvas šoseju, pa esošo ceļu ir 1.8km, pa taisno, kur līdz šim varēja iziet tikai ar kājām un velo - 1.4km. Kas brauc ar auto, tam 1km šurp turp neko nemaina. Kas iet ar kājām vai brauc ar velo, to jau varēja darīt pa bijušo tiltu. Uzbūvējot "jauno" tiltu automašīnām tiek savienots mazdārziņu rajons ar nelielu rūpniecisku zonu. Jēga?

No šeit publicētā šķiet, ka tos 2 miljonus daudz jēdzīgāk būtu bijis izlietot citā vietā pilsētas satiksmes infrastruktūras uzlabošanai. Bet varbūt domei ir kaut kas īpašs padomā, kam to tiltu plāno lietot?

Hujucis 24.janvāris 2023 20:22
6 0 Atbildēt

Ilustratīvajā attēlā nemaz nav tā vieta redzama, kur jaunais tilts atrodams.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti