Valdība atbalsta vairāku autoceļu piederības statusa maiņu transporta infrastruktūras attīstībai 1

 
SM | 28.marts 2023 14:02

Ministru kabinets otrdien, 28. martā, atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos priekšlikumus par vairāku autoceļu piederības statusa maiņu.

Lai īstenotu autoceļu valsts pārvaldes funkciju un transporta infrastruktūras attīstību, SM no īpašnieka pirks nekustamo īpašumu Augšdaugavas novada Salienas pagastā valsts reģionālā autoceļa P69 “Skrudaliena – Kaplava – Krāslava” caurtekas izbūves projekta realizēšanai.

SM sagatavotie priekšlikumi paredz arī valsts īpašumā pārņemt Ludzas novada pašvaldībai piekrītošo nekustamo īpašumu “Rotācijas aplis A13-P50” Kārsavā, Vienības ielā, lai veiktu valsts autoceļa A13 Krievijas robeža (Grebņeva) – Rēzekne – Daugavpils – Lietuvas robeža (Medumi) konkrēta posma ceļa seguma pārbūvi.

Tāpat valsts no īpašnieka atpirks nekustamos īpašumus “Austrumi”, “Krišjāņi” un “Skaras”  Siguldas novada Inčukalna pagastā. Tādējādi būs iespēja īstenot valsts galvenā autoceļa A2 “Rīga -–Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene)” pārbūvi.

Savukārt, lai pašvaldības varētu īstenot savas autonomās funkcijas un veicināt privāto investīciju piesaisti autoceļu kvalitātes nodrošināšanā, SM vairākus ceļus nodos pašvaldību pārziņā. Ādažu novada apsaimniekošanā nonāks valstij piederošais īpašums “Podnieku iela” Ādažos un uz tā esošais autoceļa V46 posms. Valmieras novads pārņems īpašumu “P20-Cēsu iela” Kauguru pagastā, bet Dobeles novada pašvaldība turpmāk rūpēsies par īpašumu “V1428” Bikstu pagastā.

 
Visi komentāri
 
Krotow 29.marts 2023 9:30
0 1 Atbildēt

Valsts valodas centram (VVC)

Iesniegums

Lūdzu izvērtēt valsts prezidenta valsts valodas lietojuma līmeni atbilstoši valsts valodas likuma prasībām un saistošiem MK noteikumiem. Kā izriet no VVC mājaslapā valdīnijām piemērā (tieši VaLdīnijām - sevi taču nesodīs), “veikala pārdevējai A.S. valsts valoda jāzina ...B līmeņa 1.pakāpē. Pārbaudes laikā tiek konstatēts, ka pārdevēja A.S. lieto valsts valodu tikai A līmeņa 1.pakāpē. ” Lūdzu sniegt pierādījumus par to, ka prezidents E.L. lieto valodu vismaz A līmeņa 1.pakāpē.

Tāpat lūdzu piemērot sodu valsts prezidentam saskaņā ar likumu “Par klaju necieņas izrādīšanu pret valsts valodu”.

Izmantojot iespēju, vēlos izteikt pateicību no Latvijas stukaču biedrības par arvien jauno ļoti svarīgu likumu pieņemšanu, jo tikai ar represijām un cenzūru, aizliegumiem un kontroli, ir iespējams izveidot īsto demokrātiju Rietumu stilā. Cerams, kā VVC arī turpmāk veiks šo nepieciešamo un veiksmīgo darbību, kura visus šos gadus palīdzēja izvairīties no milzīgas migrācijas, pastāvīgās ekonomiskas un sociālas krīzes, bedrainiem ceļiem u.c..

Ar cieņu,

Anonīms

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti