Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 17

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 13.aprīlis 2024 9:00

Nākamnedēļ, no 15. aprīļa, atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Vidzemes šosejas posmā no Langstiņiem līdz Siguldai, kur darbojas mainīgās elektroniskās ceļazīmes, maksimālais atļautais braukšanas ātrums labvēlīgos apstākļos būs 110 kilometri stundā (km/h). Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā, remontdarbu, ceļu satiksme negadījumu vai citu traucējumu dēļ maksimālais braukšanas ātrums var mainīties.

Savukārt Ķekavas apvedceļa posmā no Krogsila līdz Rīgas apvedceļam (A5) beidzot pilnvērtīgi sāks darboties valdības jau janvārī pieņemtie Ceļu satiksmes noteikumu grozījumi, kas attiecas uz ātrgaitas ceļiem.  
 
Atļautais braukšanas ātrums uz ceļa, kas apzīmēts ar ātrgaitas ceļa zīmi, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ir 120 km/h, bet autobusiem - 110 km/h. 

Vienlaikus šos posmus aizliegts izmantot transportlīdzekļiem, kas nevar braukt ar lielāku ātrumu par 60 km/h, traktortehnikai, mopēdiem, elektroskrejriteņiem, velosipēdistiem un gājējiem.

Ķekavas apvedceļa posmos no Rīgas robežas līdz Krogsilam un no Rīgas apvedceļa (A5) līdz Ģuģiem maksimālais atļautais ātrums gan aizvien būs 90 km/h.

No 1. maija maksimālo atļauto braukšanas ātrumu līdz 110 km/h plānots palielināt uz Jūrmalas šosejas, bet līdz 100 km/h - Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, Kokneses šosejas (P80) posmā no Ogresgala līdz Koknesei un Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jaunolainei.

Uz Tallinas šosejas (A1) vasaras periodā maksimālais braukšanas ātrums šogad vairs palielināts netiks, jo pērn ceļusatiksmes negadījumu skaits uz tās pieauga par 58%.
 

 
Visi komentāri
 
Vidzeme 13.aprīlis 2024 10:00
1 0 Atbildēt

Vaiii, pat Vidzemē var dzirdēt kā iauto Māris nopūtās - Jūrmalas šosejai 110 tikai no maija - netaisnība augstākajā mērā!

pagarinātājs 15.aprīlis 2024 14:35
1 0 Atbildēt

Un ko tev laika ziņā dos tos ~10 km braukt ar 110 nevis 100? 15 sekundes?

CSDD minisvārkotā sekretārīte 13.aprīlis 2024 10:39
2 0 Atbildēt

> Jūrmalas šosejai 110 tikai no maija - netaisnība augstākajā mērā!

Līdz maijam vēl jūras ūdens ir auksts, un agros rītos Babītes pļavās veidojas migla, kas samazina redzamību un saķeri ar gludu asfaltu vasaras riepām.

Jūrmalnieks 15.aprīlis 2024 12:33
1 0 Atbildēt

Es ar 110 braucu cauru gadu, gan ziemā, gan vasarā! Tās zīmes tak ir priekš velosipēdistiem!

ZZZZ 13.aprīlis 2024 11:10
1 1 Atbildēt

Es gan atturēšos pa mežu tādā ātrumā braukt

www.youtube.com/shorts/kj9DeQTVLnw

Un 13.aprīlis 2024 11:15
7 1 Atbildēt

kāda jēga no tiem dārgajām viedajām ceļa zīmēm uz Siguldas šosejas , kas 99% laika rāda vienus un tos pašus 90 kmh un viss ????

Jeb kurš vnk atkal ir izcūkojis mūsu nodokļu maksātāju naudu ?????

0pis 13.aprīlis 2024 11:28
0 0 Atbildēt

Būs dienas, kad rādīs 80 vai pat 70. Piem. migla.

0pis 13.aprīlis 2024 12:25
0 0 Atbildēt

Vai stiprs lietus. Latvici tak uzskata ka jābrauc atļautais +10 vai migla, vai līst kā pastardienā, vai ledus.

darklight 13.aprīlis 2024 23:00
0 0 Atbildēt

Nedēļas sākumā tur braucu, bija sotaks!

ZZZZ 13.aprīlis 2024 11:51
1 1 Atbildēt

Cits Opis neredz skaidrā laikā, vai tad miglā citādi jābrauc?

650 13.aprīlis 2024 15:27
3 1 Atbildēt

Derdzoši derdzīga bezkaunīgi nekaunīga bezgalīga nekaunība.Jūrmalas šoseju mēs gadiem ilgi regulējam nevis miglas,nokrišņu vai kādu citu autobraucējam tiešām nozīmīgu faktoru sakarā, bet gan tīri rindas kārtībā.Po/ujā.Kad mums "citunauko" darīt.Jo NAV tur kādu tādu ekskluzīvi reāli apgrūtinošāku apstākļu, kā Siguldas pusē.

Ja uz šīs pašas J-šosejas pirms pus gadsimta karājās ekskluzīva zīme 120 , nu tad kas pa šo laiku tur ir mainījes (uzlabojies)? Vai varbūt gluži otrādi- ticis podānolaists? 

1.mais maijs- tas pēc būtības un iepriekšējo gadu pieredzes ir gana agri, tā ka nefig te piekassīties.Uz darbaļaužu s'vētkiem kāreiz (kakRaz) varēs maukt ;p

Uzstādīt (visu ziemu pakaļās/pagrieztu un ,iespējams!, pat nepiln vērtīgi strādājošu....) fotoradaru pie pretīgi primitīvi konfigurēta reāli bīstama satiksmes sazarojuma un pēkšņi atļaut tur 110 (visdzīvākajā sezonā, tieši viskuplākajā LOHU pieplūduma gadalaikā!) - nu tas ir vēl kliedzošāka demagoģija un/vai vienkārši prasta demonstratīva nekaunība. 

Ja uz Jūrmalas šosejas ir (mēdz būt) migla, lietus vai kāda citāda veida stihiska stihija- tad KĀpēc tur visu šo lohvaroņ gadu laikā nav ieviesta neviena elektroniskā ceļazīme? 

Un KĀPĒC NAV SALABOTS ULMAŅA lohGATVES IZVAROTAIS DROŽĪBAS ŽOGS UN KĀPĒC TUR NAV (JOPROJĀM!) LIKVIDĒTS LIETUSŪDENS BASSEINS PAGRIEZIENA IEKŠMALĀ ?? Vai tiešām tie vip-Lohi, kuri tur IK DIENU mauc garām, to neredz? Kā viņiem diez Kauna nav?

Jūrmalnieks 15.aprīlis 2024 13:37
0 1 Atbildēt

> Jo NAV tur kādu tādu ekskluzīvi reāli apgrūtinošāku apstākļu, kā Siguldas pusē.

Jo IR tur tādi apstākļi! Lielās pļavas abos galos ir milzīgi plakāti uz spilgti dzeltena fona, kas brīdina par miglu, un migla pavasarī un rudenī agros rītos tur tiešām ir. Ja nezini, vismaz neraksti!

0pis 15.aprīlis 2024 14:40
1 0 Atbildēt

E, uz plakkātiem cilvēki grib redzēt rekklāmu, pupus, kazino un laimes solījumus - nevis brīdinājumu par miglu 😀

650 15.aprīlis 2024 15:37
0 0 Atbildēt

-nujājā, laikam jau Priekšniece beidzot lika to kazīno suudu novākt, tagad reku ir pakarināts drusku citāds aicinājums ;p

BMW 15.aprīlis 2024 15:18
0 0 Atbildēt

Da labi, tā migla tur ir labi ja 2 x gadā un tas netraucē maukt ar 130! Kā es to zinu, jo katru dienu tur lidoju! 

Un Ziemā lidoju pa labo malējo, jo biksēs čurātāji knapi uz 70 var pabraukt, kaut zīme 90. Tikai retais no tiem vegānlates strēbējiem ir dzirdējis, ka sniegā ir saķere, bet uz tām melnajām, apledojušajām risēm saķeres nav vispār!

0pis 15.aprīlis 2024 15:38
0 0 Atbildēt

Daži maskulīnie grila skrubinātāji nav dzirdējuši ka zem Sniega mēdz būt t.s. Ledus hi hi

650 15.aprīlis 2024 15:34
0 0 Atbildēt

NAV tur ikdienā tādu skarbu apsstākļu! Tas ir atklātā textā nekaunīgas demagoģijas izdomājums.Kurš atsevišķiem "noderīgajiem" dikti patīk- ka viņi gadiem ilgi ir ar mieru šiem visiem izmanīgo ierēdņu murgiem gaudot/līdzi.To, ko "es" nezinu, varbūt tu pats nezini.Jo ''es" (stipri iespējams, atšķirībā no Tevis) pa šo šoseju "pārvietojos" praktiski jau kopš tās ieviešanas pirmreizējajā eksplohtācijā.

Tas, ka tur dažkārt ir migla- tas taču nav (nebūtībā nozudušās) ceļazīmes "120" kompetencē un jebkura saistīšana ir atklātā textā demagoģija.Jo uz KATRAS brauktuves var būt apsstākļi, kuros (pie pilla prāta esošs vadītājs) nebrauks ar "atļauto/maksimālo".  

Ja jau reiz (reizēm) tur ir "migla", "sānuvējš","negaiss","sasstrēgums!"- nu ta johaidī, KĀPĒC tie treknie pretekļi "ierēdņi un inženieri" nav tur ieviesuši nevienu to "elektronisko" ceļazīmi? Kas viņiem to traucēja izdarīt uz šis te "valstī visnoslogotākās" šosejas nieka 6km fragmenta? 

Atklātā textā Kretīn Demagogi, tieši tāpat kā ar to pēkšņi "atļauto" 110 pie primitīvi BĪSTAMI izveidotā Babītes "lohmezgla"! Aizbrauc un ar savu to "pieRedzējušā" vadītāja aci novērtē- cik DROŠA tur ir izbraukšana no Piņķiem vai iebraukšana Latvijasnaftas tankā, kad šķērsām un garām tev nesās LOHi ar tiem "atļautajiem 110 km/h"! 

Te diemžēl NAV pilnīgi nekādu iespēju kādam kko "ieteikt"- jo visur priekšā ir  šhitie te VisuVarenie šarlatān demagogi, kuri ar vienu roku "dod", bet ar otrām trijām no katra iespējamā sīkuma cenšas SEV izgūt (izgrābt) kādu "patieso labumu".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 22

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Cupra" pasaules pirmizrādē prezentē jaunos "Formentor" un "Leon" modeļus (+ FOTO) 1

Cupra atklāj modernizētos Formentor un Leon modeļus. Dzinēji ar jaudu no 150 līdz 333 Zs, tostarp dīzelis un lādējamais hibrīds. Lasīt vairāk

 

"Volkswagen" peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 20% 2

Vācijas autobūves grupa "Volkswagen" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 3,7 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir par 20% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina autoražotāja otrdien publiskotais paziņojums. Lasīt vairāk

 

Great Wall Motor uzlabo Ora 3 un samazina cenu 8

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor (GWM) uzlabojis kompakto elektriskās piedziņas modeli Ora 3 un iepriecinājis pircējus, samazinot cenas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti