Padomi auto sagatavošanai ziemas sezonai (+ VIDEO) 11

 
LTV Ziņu dienests | 20.oktobris 2023 14:40

Ik rītu un arī pa dienu kļūst arvien vēsāks. Tas nozīmē, ka autovadītājiem jau tagad jāparūpējas par savu spēkratu sagatavošanu ziemas apstākļiem. Kas ir primāri veicamās lietas jau šobrīd, un ar ko vēsajā laikā jārēķinās elektroauto īpašniekiem?

 
Visi komentāri
 
Janka 20.oktobris 2023 15:40
6 3 Atbildēt

Distance, distance un vēlreiz DISTANCE!!!!

Mīļie autovadītaji, ja iestājoties rudenim/ziemai es pilsētā turu aptuveni 5-10m distanci no man priekšā braucošā, TAS NENOZĪMĒ, ka tev mani ir jaapsteidz un šajā brīvajā ''kabatā'' ir jāielien!!!!!!!

Cik jau sadursmē ir 'vilcieniņi' bijuši.... 🙈 Tas tāpēc, ka NEVIENS NEIEVĒRO DROŠU DISTANCI!!!

LŪDZU IEVĒROJAM DISTANCI!!!! NE TEV NE MAN VAJAG TOS SALOCĪTOS PLASTMASUS UN BLEĶUS KĀ ARĪ SAČAKARĒTU IEPĀNOTO LAIKU!!!

Nerunājot par šoseju, kur pie 90/100kmh ātruma, ja nav ekstremāli ziemīgi laikapstākļi ~100m ir normāla, droša distance! (viens vertikālais stabiņu attālums blakus ceļam!)

p.s. JĀ! Latvijā nezinu kapēc ir ierasts sēdet 'pie bampera' un braukt 1-2m attālumā vienam no otra... Un ja tā nebrauc, tad agresīvi visi lien un spiežas tev garām pa visām varītēm!

 Vasarā uz perfekta ceļa jūs nepaspēsiet noreaģēt un droši apstāties, nerunājot par rudens slapjumu vai ziemas apstākļiem!!!!

KOPLIETOŠANAS CEĻI NAV TRASE UN JŪS NEESAT ŠUMAHERI, KA TĀ BŪTU JABRAUC!!!!!!!!

m 20.oktobris 2023 17:03
1 3 Atbildēt

Piekrītu 👍

0pis 20.oktobris 2023 18:51
2 4 Atbildēt

Piekrītu 😄

Sawron 21.oktobris 2023 0:58
5 2 Atbildēt

''p.s. JĀ! Latvijā nezinu kapēc ir ierasts sēdet 'pie bampera' un braukt 1-2m attālumā vienam no otra''..

Atbildēšu! Ar šo savu 10m. distanci, tu parādi, ka netaisies apdzīt priekšā braucošo fūri, un esi gatavs tai sēdēt pakaļā no Rīgas līdz pat Grenctālei, baudot dabas skaistumus ala- paskatieties pa labi, kādas rudzupuķes aug, un tagad pa kreisi- kādas skaistas priedes! Daudzus tas ne tuvu neapmierina un tāpēc viņi izmantos šo distanci, lai apdzītu to fūri. Un vēl. Šādus dabas skatu mīļotājus visdrošāk ir redzēt aizm.skata spogulī, kādu kilometru aiz tava auto...

650 21.oktobris 2023 1:08
0 0 Atbildēt

Paga, drīz būs, pieredzējušākie Lohi uz pirmā sniega citiem (lohiem/regulārajiem) demonstrēs savu konkrēto jauno Ziemass riepu iespējas.

Kā tas ir- viņš ietur 10m distanci, bet tev nebūs tur ielīst..Iespējams, pienācis ir īstais laiks aizliegt Latvijas Republikā tā devēto "apdzīšanas manevru" kā tādu.Uz savu galvu uzsāki, tak pabeidz "ar godu" - tā dēvētajā Sestdienā, plkst Vienos/divos.

ZZZZ 21.oktobris 2023 8:34
1 0 Atbildēt

Un atkal. Kam vajag skriet lai skrien, jā urā. Bet uzskatu tos kas pielīp pie dibena, ir sūdīgs braucējs. Man jāgarantē viņam drošība, jo nevaru būt pārliecināts, ka man strauji bremzējot tas paspēs izvairīties. Ko viņš, apdzīt gribētājs, redz priekšā? Jā netīru sava auto stiklu un nedaudz iepriekš priekšējo gaismiņAss.

 Tak taisĀties apdzīt, ieturat distanci, jūs redzēsiet daudz tālāk/vairāk un uzņemat laicīgi ātrumu lai veiktu pašu manevru. Gan apdzenamajam gan apdzenošai auto būs/paliks kļūdu labošanas laiks/iespējas/vieta to izdarīt. Koplietošanas ceļš nav pampāļu trasīte, kur jāizmanto pretinieka kļūdas nogriežot iespēju paņemt labāko trajektorijas pozīciju.

Lietotājs 21.oktobris 2023 19:54
0 0 Atbildēt

Kā lai brīdina "pielipējus" ka Tesla var pati negaidot nobremzēt? Tie, kas paši ar to nav braukuši, nemaz nenojauš par tādu bīstamību.

es 21.oktobris 2023 16:33
0 0 Atbildēt

Distances neievērotājus ārstē atmetot gāzi, nekaunīgākos ar roceni!

es 21.oktobris 2023 16:44
0 0 Atbildēt

Ļoti laba metode diennakts tumšajā laikā, kad kāds ar sliktām gaismām izmanto iespēju sēdēt aizmugurē ar supergaismām braucošajam ir nomest par 1 km/h uz katru 1 km. Tur astē sēdētājs sāk reāli cepties!

darklight 22.oktobris 2023 0:20
1 0 Atbildēt

Es nekad neesmu sapratis, kāpēc visās šāda veida pamācībās stāsta, ka jānomaina logu slotiņas? Tipa vasarā var braukt ar dubļiem aizķepušiem logiem? Tas ir ok, bet ziemā nav ok? Man visbiežāk sanāk mainīt tieši pavasarī/ vasaras sākumā, jo pa ziemu viņas kā reizi pastiprināti nolietojas.

650 22.oktobris 2023 1:01
2 0 Atbildēt

Paga, vēl jau nav stāstījuši arī/Par! vajadzību savlaicīgi pāriet uz ziemas logušķidrumu.Un kā neapjukt un neiegādāties tādu, kurš izdala a/m salonā attejas cienīgu "aromātu".

Daži itin pazīstamu "tirguszīmolu" pārstāvji visādu līdzīgu suudu tā dēvētajiem Lohiem katru ziemu iztirgo neskaitāmu Megalitru apjomā.Kur ir tā dēvētie ana līžu rezultāti??

Un/vai tā dēvētais ptac ir veicis tā saucamo kontrolpirkumu un laboratoriski notestējis tā dēvētajos būvniecības lielveikalos nopērkamās tā devētās Ziemas Riepas (ZR).

Kurā vietā "es" varētu "uzzināt" tā dēvētos "testu rezultātus".Vai (kādam/no) šo "riepu" tirgotājiem piemīt tā dēvētais (atbilstībass) Sertifikāts.Ja tāds ir- tad kam (tas) "atbilst" (vai kam neatbilst).Jā.

Kā (un/vai) "es* varētu "uzzināt",kādā "Valstī" (kurajā- 2jā, vai varbūt 3šajā??/) ir "ražoti" tā dēvētie a/m "riteņu diski",kuri plašā klāstā tirgojas sludinājumu portālā eSeS'eLVē un/vai atsevišķās tā dēvētajās "riepu" tidzniecības vietās.

Ja tie cēlmetāla suudi ir īmportēti no kādas (vārdā nenosauktas) "3šās" valsts - vai tur gadījumā kādam tā dēvētajam "importētājam" nav aizmirsies uz tā dēvētās (LV/EU)Robežas samaksāt tā saucamo Antidempinga nodokli.Un/vai šo suudu izgatavošanā vispābā nav ticis izmantots kāds tāds tā dēvētās krievu izcelsmes cēlmetāls.Jā. 

LohJautājumu te iekrājies gana daudz, un tos kāreiz būtu pats beidzamais laiks uzdot tā dēvētajiem adbildīgajiem/'Par!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 5

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Aizsardzības ministrija izdod jaunu bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” redakciju

Aizsardzības ministrija informē, ka ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas” ir pieejama bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” jaunā redakcija, kas ir papildināta ar sadaļām par krājumu veidošanu, rīcības plānu sagatavošanu ģimenēm, kā arī citu svarīgu un noderīgu informāciju. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 15

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti