Par nozagtu numura zīmi CSDD jāmaksā kā par nozaudētu 14

 
15.septembris 2008 11:38

Lasītājs: Mana personīgā pieredze un paziņu piedzīvotais saskarē ar policiju liecina, ka šobrīd policijā valdošā prakse ir pēc iespējas nesākt kriminālprocesu, bet gadījumos, kad nav iespējas izvairīties no kriminālprocesa sākšanas, neapdraudot konkrētā izmeklētāja pozīcijas, sāktās lietas nonāk dziļajā atvilktnē, kur tās atrodas līdz noilgumam, kura dēļ kriminālprocesu var izbeigt.

Pēdējais notikums, kas to apliecina, notika iepriekšējās brīvdienās, kad autostāvvietā manai un vēl četrām automašīnām tika norautas un aiznestas priekšējās numura zīmes. Šādi gadījumi pēdējā laikā notiek arvien biežāk, jo nozagtās numura zīmes ir modīgi pielikt mašīnām, kuru tvertnes benzīntankos tiek piepildītas, vēlāk "aizmirstot" norēķināties.

Uzreiz paskaidrošu, ka CSDD, mainot auto reģistrācijas numura zīmes, nozagšanas un pazaudēšanas gadījumā piemēro atšķirīgus tarifus. Konstatējot faktu, ka numura zīme ir nozagta, vērsos policijā, lai fiksētu nozagšanas faktu, kas man vēlāk palīdzētu attiecībās ar CSDD. Brasas policijas iecirknī policijas darbiniece pierakstīja visus faktus un pati sastādīja iesniegumu. Pēc nepilnas nedēļas man pa pastu pienāca vēstule no policijas, kurā bija konstatēts, ka auto reģistrācijas numura zīme ir pazudusi un līdz ar to nav pamata sākt kriminālprocesu.

Citiem vārdiem, policija tāda sīkuma dēļ nevēlas sākt kriminālprocesu (kas manis pēc arī nav jādara), bet, lai to neierosinātu, tiek secināts (bez nekādas papildu izmeklēšanas un nesaistot šo gadījumu ar pārējo automašīnu numura zīmju nozagšanu), ka numura zīme ir pazudusi, nevis nozagta. Rezultātā CSDD piemēro lielāko tarifu, kā pienākas par pazaudētas numura zīmes aizstāšanu.

Rodas jautājums, kāda jēga vispār vērsties policijā? Cilvēki cieš reālus finansiālus zaudējumus policijas atrakstīšanās politikas dēļ.

Aicinu iekšlietu ministru Segliņu beidzot pievērsties reālam sava līmeņa darbam un iniciēt likumdošanas bāzes sakārtošanu, lai policijā nav par katru relatīvi sīku un acīmredzami neatrisināmu lietu jāsāk kriminālprocess, kuru policijas darbinieki nekādi nevēlas darīt un rezultātā notiek tikai papīru stumdīšana.

Pretējā gadījumā lielu daļu policijas darbinieku var atlaist, jo no tiem tāpat nav nekādas jēgas – būs finanšu līdzekļi palikušo darbinieku algu paaugstināšanai, lai vairotu motivāciju strādāt.

iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
261618. viesis 15.septembris 2008 12:01
0 0 Atbildēt

Paskaties arī no otras puses - vairums, kas pazaudē numurus vai tiesības, tāpat raksta izdomātus zagšanas stāstus. Un policijai patukšo jākrāmējas ar tādiem papīriem. Bet tai pat laikā notiek bruņotas laupīšanas un slepkavības gaišā dienas laikā. Labāk, lai tie policisti aktīvāk strādā ar smagajiem noziegumiem, nevis norokas papīros...

Pats esmu maksājis pilnu naudu par pazaudētām tiesībām. Nav man gēnos melošana...

261620. viesis 15.septembris 2008 12:12
0 0 Atbildēt

KKTK - tu ceri gan, ka ja ar vienkāršākām lietām policija nemāk/negirb strādāt, ka viņi ar lielāku atbildības sajūtu attieksies pret citām lietām - aizmirsti, tikai ja noslepkavotais, nozagtais, ievainotais būs kāds liels valsts (lasi TP utml.) fīrers, nopietns uzņemējs vai pašu radinieks, draugs utml.

Melošana ir protams slikta lieta, taču defaultā uzskatīt katru par meli ari tā kā bišku par traku.

261622. viesis 15.septembris 2008 12:14
0 0 Atbildēt

Normāla prakse jmajiem...arī apsperšanas/demolēšanas gadījumos...ir gatava veidlapa par atteikumu ierosināt lietu...

Vārdu sakot: sipies pats kā gribi...

261624. viesis 15.septembris 2008 12:20
0 0 Atbildēt

padomā, kas iet uz policiju strādaāt...:) darba kultūra tur ir ļoti "augstā" līmenī...diemžēl.

un ja pat tagad kāds onka no augša pamās šamajiem ar pirkstiņu, diez vai kas mainšies kopumā. piedevām , kad nākošo reizi tur parādīsies..tevi nories ka suni...

261628. viesis 15.septembris 2008 12:54
0 0 Atbildēt

vispār jau varēja šie pakalpojumu sniedzēji vienādot izmaksas - nav numura tad nav. maksā vienu cenu, vai nav vienalga kā pazuda? tas pats ar doķiem.

261629. viesis 15.septembris 2008 12:56
0 0 Atbildēt

Ja nepatīk policijas lēmums, jāraksta sūdzība prokuratūrai. Iauto.lv policijas lēmumu neatcels...

261639. viesis 15.septembris 2008 14:03
0 0 Atbildēt

Jau TVNETā pie šī raksta jautāju: Vai jau biji uz CSDD? Vai uzrādīji šo policijas vēstuli? Vai tev tiešām piemēroja tarifu kā par numura pazaudēšanu?

Man bija līdzīgi. Arī dabūju vēstuli par atteikumu ierosināt lietu, kuru uzrādīju CSDD (lai gan viņi jau savā sistēma redzēja, ka esmu vērsies policijā) un man nebija jāmaksā kā par numura pazaudēšanu.

261642. viesis 15.septembris 2008 14:15
0 0 Atbildēt

Autor! Tā vietā lai bļaustītos apkārt varēji pievienot iesnieguma kopiju, tad jau redzētu AM vai tomēr ne ;).

261657. viesis 15.septembris 2008 16:17
0 0 Atbildēt

Pašam arī ir šāda pieredze...zādzības gadījumā vienkārši pasaka,ka pats vainīgs,ka nozaudēji un viss.

261670. viesis 15.septembris 2008 20:15
0 0 Atbildēt

Autor,Tev kaut pieskrūvēts vai piekniedēts tas numurs bija? Ja ne,tad tā Tev arī vajag,tāpat kā pārējiem peļķēs numurus pakāsušajiem. Reizēm der padomāt,ka tas plastmasa mēsls neko netur. Ja bija pieskrūvēts-ko teikt visādi gadās,bet daudz retāk.

261714. viesis 16.septembris 2008 15:02
1 1 Atbildēt

Kad manam auto tika tiešām nozagts numurs, tad es pat netērēju savu un polciijas amatpersonu laiku, un pa taisno devos uz CSDD pēc jauna numura zīmju komplekta. Ietaupīto laiku un nervus vērtēju augstāk nekā "pārmaksātos" padsmit latus

261722. viesis 16.septembris 2008 15:39
0 0 Atbildēt

pirms gānīt kārtējo reizi policiju, autors varēja painteresēties par statistiku, cik daudzos gadījumos kriminālprocesi par nozagtajiem numuriem IR uzsākti

protams, ka pārsvarā šādi procesi arī noguļ atvilknēs kamēr iestājas noilgums, tik ko autors iesaka darīt? policijā nestrādā telepāti un ja nav liecinieku, KĀ pēc autora domām ir iespējams atrast šitos pretīgos zaglēnus?

bez tam, autors izskatās, ka arī neprot lasīt, jo atbildē policijai obligāti ir jānorāda pārsūdzēšanas tiesības un kārtība (neticu, ka nekas par to netika rakstīts), tā kā autoriņ droši varēji iet uz prokuratūru un policijas lēmumu pārsūdzēt, jo kriminālprocess par šāda veida noziegumiem IR uzsākams un tikai procesa ietvaros ir iespējams izvērtēt kā tad tas numurs uz mašīnas vairs nav, attiecīgi - nozagts vai nozaudēts, policija redz slikta, bet pats ar čamma

P.S. neesmu strādājusi un nestrādāju policijā, diez vai arī strādāšu, tā kā aiztaupiet man pārmetumus par to, ka savs jau savam aci ārā neknābs :) tikai kaitina šitā cilvēku ņerkstēšana par gadījumiem, kad nereāli ir atrast vainīgās personas, man pašai sen atpakaļ somu izrāva, uz policijas jautājumu - kā noziedznieks izskatījās, mana atbilde bija nezinu, neievēroju, man rādīja entās bildes, kuras, protams, man neko neizteica, liecinieku nebija, tad ko, kādas ir iespējas kādu atrast, ja pat cietušais neko nav redzējis un pateikt neko nevar?

261732. viesis 17.septembris 2008 8:56
0 0 Atbildēt

es neesu policists un nezinu, kaa shos zagleenus nokjert, tapeec maksaaju nodoklus lai ar to nodarbojas profesinaalji... policijas bedzdarbiiba shobriid jau ir saakusi graut valsts iekaartu!

261773. viesis 17.septembris 2008 18:49
0 0 Atbildēt

tev šķiet, ka viņi no tiem taviem nodokļiem baigi daudz saņem? tādā gadījumā tev nav ne jausmas, kur aiziet lielākā daļa nodokļu :)

bez tam, profesionālis un telepāts nav viens un tas pats

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti