CP šogad degvielai naudas mazāk, jo IeM ministrs nevēlas apturēt nodokļu maksātāju naudas izsaimniekošanu 12

 
5.janvāris 2009 12:35

„Ceļu policijai šogad degvielai naudas mazāk", raksta „Diena" 2009.gada 3.janvāra numurā un LETA. Diemžēl ne Valsts policijas vadība ar tās priekšnieku ģenerāli Aldi Lieljuksi priekšgalā, ne iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, ne arī ministru prezidents Ivars Godmanis nesadzirdēja Neatkarīgās policistu arodbiedrības (NPA) 2008.gada 20.decembrī izplatīto paziņojumu, jo citādi būtu rīkojušies tik pat aktīvi un ātri, kā tas notika, grozot likumus un noteikumus, samazinot darbinieku skaitu.

NPA jau informēja sabiedrību un presi, ka kopā ar citām Iekšlietu ministrijas arodbiedrībām 2008.gada 18.decembrī tika uzaicināta uz tikšanos ar Iekšlietu ministru Mareku Segliņu, lai pārrunātu jautājumus par atalgojumu un 2009.gada budžeta situāciju. Varbūt pēc šī, atkārtota, atgādinājuma amatpersonas sāks rīkoties?

Tikšanas laikā NPA, papildus atalgojuma samazināšanai, ko piedāvā ministra un dienestu priekšnieki, ierosināja ministram Marekam Segliņam un klātesošajiem priekšniekiem aizliegt izmantot dienesta transportu personīgām vajadzībām:  braukšanai no mājām uz darbu un otrādi, medībās, uz tirgu, uz teātri un tml. Šāds aizliegums papildus ietaupītu ik mēnesi ap 50-70 tūkstošu un pat vairāk latu. No minētas summas varētu ik mēnesi prēmēt pa 100 latiem no 500 līdz 700 policijas, robežsardzes, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus.

Diemžēl ministrs M.Segliņš nevēlas apturēt nodokļu maksātāju naudas izsaimniekošanu, jo nevar pieļaut, ka ģenerālis A.Lieljuksis nespēs nekavējoties ierasties pie ministra, ja tam nebūšot dienesta automašīnas. Ministrs M.Segliņš gan nepaskaidroja klātesošiem, kāpēc arī citiem 400-500 darbiniekiem, kurus ministrs neplāno pēkšņi izsaukt pie sevis, būtu jāizmanto dienesta mašīnas diendienā un arī brīvdienās personīgām vajadzībām.

Ministrs un klātesoši dienestu priekšnieki nevēlējās turpināt sarunu par šo, diezgan samilzušu problēmu, jo noteikti tas skar arī viņu personīgās intereses. Nav noslēpums, ka dienesta transporta izmantošana personīgām vajadzībā rada tā izmantotājam papildus ienākumus, par kuriem netiek maksāts iedzīvotāju ienākuma  nodoklis un sociālais nodoklis.

Izmantojot dienesta mašīnu, netiek maksāta atlīdzība par tās izmantošanu, par degvielas nodedzināšanu, par amortizāciju, kā arī pievienotas vērtības nodoklis, kurš ar 2009.gada 1.janvāri nu jau būs 21%. Tajā pašā laikā vairāki tūkstoši Iekšlietu ministrijas dienestu darbiniekiem nav tiesības saņemt papildus atlīdzinājumu par sava personīga vai sabiedriska transporta izmantošanu braukšanai uz darbu, braukšanai medībās un tml. Šie darbinieki spiesti apmaksāt ceļa izdevumus no savas algas. Šāda nevienlīdzīga situācija, pat diskriminācija, tiek veikta ar iekšlietu ministra Mareka Segliņa kluso atbalstu, jo nekas neliecina par M.Segliņa vēlmi ieviest kārtību, lai apturētu gan nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanu, gan nevienlīdzīgu situāciju vai pat diskrimināciju. Arī par nodokļu aprēķināšanu un ieturēšanu par dienesta transporta izmantošanu personīgām vajadzībām netiek domāts.

Savukārt dienestu priekšniekiem, to starpā Valsts policijas priekšniekam Aldim Lieljuksim, vispirms bija jāierosina ne tikai pārtraukt valsts naudas izšķērdēšanu, bet arī veikt pasākumus par maksas ieturēšanu un nodokļu aprēķināšanu par dienesta transporta izmantošanu personīgām vajadzībām.

Neatkarīgās policistu arodbiedrības uzskatā šajā situācijā jāiejaucas ne tikai  Ministru prezidentam Ivaram Godmanim, bet arī Valsts kontrolei, Tiesībsargam, LR Ģenerālprokuroram, Valsts ieņēmuma dienestam.

Armands Augustāns
Neatkarīgās policistu arodbiedrības priekšsēdētājs
 
Visi komentāri
 
265457. viesis 5.janvāris 2009 18:13
0 0 Atbildēt

Diemžēl "augšā" tieši tādi mūdži sēž, kuriem algas nav no mazākajām, bet tajā pašā laikā vēl bonusu vagons.

------

MN12

265459. viesis 5.janvāris 2009 18:47
0 0 Atbildēt

Un pie ta visa vel nekaunas zagt acis skatoties...

265468. viesis 5.janvāris 2009 21:03
0 0 Atbildēt

varbut var patrulet no deltaplana, motorolera vai kauka taa.tas mazak degvielu pateres

265473. viesis 5.janvāris 2009 22:06
0 0 Atbildēt

Policistu arodbiedrība grib novērst zādzības, ko pašlaik veic tie, kas izmanto dienesta auto savām personīgām vajadzībām. Šie cilvēki vienkārši apzog mūs, jo nemaksā par braukšanu savās darīšanās ne santīma. Tas ir tas pats, kas braukt bez biļetes autobusā vai vilcienā un pat trakāk. Ja tur bezbiļetnieks nozog no uzņēmuma kādus 40-50 santīmus, tad šīs amatpersonas apzog valsti un tautu ap 60-80 Ls dienā. Un tas atkārtojas katru dienu. Rezultātā jau ir paveikts smags noziegums, jo zādzības tiek izdarītas atkārtoti. Vēl jo trakāk, šīs amatpersonas nemaksā nodokļus, ar ko tiek apkrāpta valsts. Tāpēc jau policistu arodbiedrība satraukta, ka vieniem jāmaksā par visu un vienmēr, bet izredzētiem ne kad un ne par ko. Nav dzirdēts, ka kāds likums būtu ļāvis Lieljuksim vai Marekam Segliņam vai kādai citai amatpersonai braukt ar dienesta mašīnu arī privātās lietās un par to nemaksāt. Tātad šie ir zagļi un tos jāsēdina cietumā. Tāpēc jau vien visai tautai jānāk 13.janvārī uz Domu Laukumu un jāpieprasa zagļus un krāpniekus noņemt no amatiem un tiesāt.

265502. viesis 6.janvāris 2009 9:50
0 0 Atbildēt

Strādāju policijā. Katru reizi, braucot uz darbu, man jāpērk biļete un jāmaksā vismaz 65 santīmi. Arī darba lietās bieži maksāju no savas kabatas, jo ne naudā, ne graudā man priekšniecība neko nekompensē. Tajā pašā laikā mūs priekšnieks brauc ar dienesta mašīnu uz mājām, kur to mašīnu tur līdz rītām. Ko viņš ar to mašīnu dara vakaros un naktīs neviens nezina. Zinoši klāsta, ka viņa brālis un citi radi pa naktīm piehalturē par taksisti, vadājot cilvēkus. Bet tas jau cita opera.

Jautājums par to, kāpēc man un citiem maniem kolēģiem jāmaksā par sabiedrisko transportu vai par savas mašīnas izmantošanu, bet šim priekšniekam nekas nav jāmaksā. Arī nodokļi par automašīnas izmantošanu netiek maksāti. Vai tad par to nav jāsoda un jāpadzen no darba policijā?

265534. viesis 6.janvāris 2009 16:51
0 0 Atbildēt

spēcīgs raksts. ceru, ka sadzirdēs rosīgas ausis. šī zādzība ir jāizbeidz.

265536. viesis 6.janvāris 2009 17:06
0 0 Atbildēt

Tas tikai sīkums...kur vēl pašprēmēšna,dažādu nevajadzīgu virstundu darbs(kurš protams tiek atmaksāts pilnā apmērā),likumā noteiktie pabalsti(protams parastie darbinieki par to var aizmirst,jo naudas neesot!)...u.c.cūcības kuras neminēšu!

265596. viesis 8.janvāris 2009 11:33
0 0 Atbildēt

Dienesta automašīnas domātas darba veikšanai. Diemžēl jāsecina, ka policijas un arī citu valsts iestāžu amatpersonas to nesaprot un uzskata, ka ir tiesīgas apzagt mūsu tautu, iztralinot nodokļu maksātāju naudu savos privātos izbraucienos. Pareizi tika teikts, ka tas ir faktiski zadzība un par zadzību ir jārunā. Pretējā gadījumā arī visi citu mantiu var izmantot savās vajadzībās. Piemēram, kā to darija KNAB darbinieki, piesavinot uz laiku konfiscēto naudu.

265643. viesis 9.janvāris 2009 8:46
0 0 Atbildēt

Strādāju policijā Jūrmalā un katru dienu uz darbu braucu ar sabiedrisko transportu no Rīgas. Biļete turp un atpakaļ maksā 2.00 - 2.20, atkarībā no transporta veida -vilciens vai busiņš.

Tajā pašā laikā vesels bars priekšnieku un priekšnieciņu, šoferīšu brauc ar dienesta mašīnām no mājas uz darbu un otrādi. Šie dienesta auto izmantotāji par to ne santīma nesamaksā. Kāpēc un par ko viņiem tādas piemaksas un prēmijas?

Uzskatu, ka tas ir valsts naudas zagšana, uz ko valsts aizver acis un tad brīnāmies, ka esam nabagi, ka policijas vadība nespēj atklāt smagus noziegumus, jo negrib to darīt. Tāpēc, ka baidās no šiem noziedzniekiem, ka tie teiks: „ne tikai mēs zogam, bet policijas vadība arī zog, bet tai ne kāds sods netiek piemērots".

Man kauns, ka mani kolēģi ir tik negodīgi, ka nesaprot, ka par valsts mantas izmantošanu ir jāmaksā.

Arī sabiedrība vainīga, ka klusē un pieļauj šādas nejēdzības.

265699. viesis 10.janvāris 2009 18:00
0 0 Atbildēt

Tas ir bardaks, ka policisti izmanto dienesta mašīnas ārpus darba. Tas arī nav pieļaujams citās iestādēs. Tam jādara gals.

265952. viesis 20.janvāris 2009 10:32
0 0 Atbildēt

Ministrs Segliņš nesaprot, ka ar savu šādu attieksmi pret valsts un nodokļumaksātāju naudu, ļaujot izmantot dienesta auto personīgām vajadzībām, grauj visas Latvijas ekonomiku. Nav brīnums, ka Latvija ir uz bankrota robežas. Pareizi arodbiedrība pieprasa izbeigt valsts apzagšanu.

268516. viesis 27.aprīlis 2009 5:54
0 0 Atbildēt

CP automasina stavot krasta iela pie amserva 3 st garuma neizsledza dzineju kaut policisti pa brizam vinaa iekapa jautajums vai vinai nebija startera vai janodedzina vairak degvielas

jo videjais uz 100km aug jo 3 st masina darbojas bet neviena km

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti