Lasītājs: «bardaks» un ģenerālprokurors Ķekavas policijā 17

 
26.februāris 2009 10:38

Lasītājs: Sākās ar to, ka pagājušā gada novembrī atvedu uz pagastu piereģistrēt savu tikko dzimušo bērnu. Auto novietoju, kā parasti, iepretim vietējam veikalam.

Kad atgriezos, man uz loga - kvīts ar 30 Ls soda naudu. Tūlīt pat devos uz policiju, lai noskaidrotu pārkāpuma būtību. Ienācis, zolīdā tonī, apjautājos, vai būtu iespējams aprunāties ar kādu kompetentu personu par man uzlikto naudas sodu.

Uzreiz no Inspektora Ginta Podiņa bija nelaipna atbilde, lai es rakstot iesniegumu, jo viņiem nekas man nav jāpaskaidro, tad sarunā iesaistījās policists - Leonīds Kukņicovs (iespējams, ka ir cits uzvārds, jo kvītī tas ir nesalasāms), kurš ar mani sāka runāt krievu valodā, lai gan es vedu sarunu valsts valodā, lieki teikt, ka viņš bija nelaipns, pat vulgāri rupjš, jo, ko gan es te gribot uzzināt, sods esot uzlikts viss, sīkāki paskaidrojumi - raksti iesniegumu.

Fotogrāfijas apskatiet šeit »»
Tālāk es uzdevu jautājumu, kāpēc man vienīgajam ir uzrakstīta kvīts, jo tur apstāšanās - stāvēšanas noteikumus pārkāpa mašīnas 20. Man atbildēja, lai skatos pats uz sevi un citu pārkāpumi uz mani neattiecoties. Es atsveicinājos un aizbraucu uz mājām pēc foto kameras, lai visu safotogrāfētu. Lielākais pārsteigums man bija tad, kad es atbraucis redzu, ka mašīnas tiešām tiek sodītas, lai gan pašu policistu auto stāv noparkots, pārkāpjot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus. Kad jautāju, vai tā drīkst, man atbildēja, ka tas ir operatīvais transports un tas var stāvēt, kur vien vēlas (to gan drīkst darīt, ja ir ieslēgtas zilās bākugunis, bet viņu transporta līdzeklim pat tādu nav ).

Tā kā man tūlīt bija jāiet tehniskā apskate, tad pēc 20 dienām, kad biju uzrakstījis iesniegumu par iespēju kvīti anulēt, zvanīju uz iecirkni, lai uzzinātu, kāds ir lēmums. Klausules otrā galā man jautāja, kas es esmu, es atbildēju, bet kad pajautāju es, ar ko es runāju, tad man atbildēja, ka ar ģenerālprokuroru (respektīvi ņirgājās, jo viņam nav jāatbild neredzamam cilvēkam klausules otrā galā (iepējams, ka viņiem taisnība)).

Vēlos informēt, ka minētie protokoli tika sastādīti laukumā, kurā it kā ir stāvvieta automašīnām, kuru vadītāji ir atbraukuši kaut kāda iemesla dēļ uz pagasta padomi. Interesants ir arī zīmju uzvietojums pagasta darbinieku auto stāvēšanai, kur arī tiek pārkāpti noteikumi (auto ir jānoliek paralēli brauktuves malai, jau nav norādīts citādi).

Rezumējot vēlos vērst uzmanību uz bardaku ceļa zīmju izvietojumam Ķekavas pagastā un kā arī uz Policijas PIEKLĀJĪGO, nekompetento ( vienam raksta, otram nē, pagasta auto arī neraksta) rīcību.

Ķekavas pagasta iedzīvotājs, Juris S.
 
Visi komentāri
 
267207. viesis 26.februāris 2009 10:51
0 0 Atbildēt

IMHO T.G.A.M.

skadiri redzams, ka laukuma vidū novietotie auto ir pelnījuši pa plāksterim. Tāpat arī minētais attiecas uz to vietu, kur darbojas ceļa zīme "Apstāties aizliegts" ar papildus norādītajiem metriem uz katru pusi.

267210. viesis 26.februāris 2009 11:29
0 0 Atbildēt

Nu jā, lielākā cemme nevis par to ka pats sodīts par CSN pārkāpumu bet gan par to ka citi nav sodīti. Kaksim taisnība. Nomikam arī.

:D

267212. viesis 26.februāris 2009 11:44
0 0 Atbildēt

Pēc *******em izskatās visi- gan autors, gan poliči, gan pagasts, kas nejēdz parūpēties par iedzīvotājiem un sazīmēt stāvvietu svītras uz asfalta un salikt zīmes. Sorry...

267213. viesis 26.februāris 2009 11:47
0 0 Atbildēt

Šeit nav runa par manu sodu ( lai gan 30 ls nav maza nauda ), bet par to, kā ir izvietotas ceļu zīmes un, protams, attieksme no policijas. Pats esmu kompetents ceļu satiksmes noteikumos un vairākus gadus atpakaļ, kad strādāju pašvaldībā, ieteicu sakārtot zīmes un pēc tam sākt sodīt, Ķekavā ir otrādi. Vai tad vainīgi ir tie pašvaldības apmeklētāji, ja Izpilddirektors nevar sakārtot ceļa zīmes, ja pašas pašvaldībi piederošās automašīnas pārkāpj noteikumus. Šeit pat vairs nav runas par attieksmi no policijas, kas uzvilkusi formu, domā, ka ir pasaules nabas...Ir runa par sistēmu, ka iedzīvotājs ir stipri otšķirīgs pret pašvaldības ierēdņiem un amatpersonām.

267214. viesis 26.februāris 2009 11:51
0 0 Atbildēt

sistému nevar uzvarét

267216. viesis 26.februāris 2009 12:07
0 0 Atbildēt

konkrētie poliči , protams, ar intelektu un kultūru neizceļas un vispār vadībai būtu jāizvēr'te šis gadījums, skatoties tieši uz policijas darbinieku rīcību. Sitādi ambāļi jādrāž un ja ar vienu reizi nesaprot - jāatlaiž.

kas attiecas uz autoru un pārkapumu - pilnīgi pamatoti pelnīts sods un nevietā izteikts sašutums par zīmēm... !

Galu galā - zināji taču ka likt tur nevar auto, ne ? :D

un aizbildinājums ar to ka bērns bija jāpiereģistrē arī īsti nedarbojas, jo nolikt auto 200m tālāk "nebija iespējams", bet uzreiz skriet pie poličiem meklēt kāšķi - laika bija gana ? ;)

267217. viesis 26.februāris 2009 12:34
0 0 Atbildēt

Atbilde DeadMoroZZZ!

Šobrīd runa ir par attieksmi no Policijas, jo, manuprāt, nam pieļaujam nedz tāda runāšan ar pilsoni, nedz arī tas, ka paši noliek auto stāvēšānai nepareizi un turpat soda citus. Kas attiecas uz pašu pārkāpumu, tad es savu pārkāpumu atzīstu, bet šeit atkal iet runa par situāciju ar iespējamo auto novietošanu pagasta apmeklētājiem, jo, kā šeit cilvēks rakstīja, vajag tikai uzlikt P zīmi ar norādi kā novietot auto, savilkt baltās līnijas un lieta darīta. Kas attiecas uz sašutumu par zīmēm, tad auto, kas ir novietoti stāvēšanai pašvaldības darbinieku stāvvietā, tad tur ir pārkāpums, jo kā papildzīme nav uzlikta, ka automāšinu ir jāliek perpendikulāri brauktuves malai ( kā auto ir novietoti ), kas nozīmē, ka auto ir jāliek paralēli brauktuves malai, rezumējot visiem pašvaldības auto - 30 ls sods. Tātad, pirms sākt sodīt, ir jāiemācās noteikumi un jāskārto zīmes!!!

267218. viesis 26.februāris 2009 12:53
0 0 Atbildēt

kur soliitie foto?

267219. viesis 26.februāris 2009 13:08
0 0 Atbildēt
267227. viesis 26.februāris 2009 14:38
0 0 Atbildēt

Pēc "Atbilde DeadMoroZZZ!" sanāk, ka pats strādāja pašvldībā, zīmes nesalika un svītras nesavilka, bet tagat par paša neizdarību pārmet citiem? :D

267228. viesis 26.februāris 2009 14:46
0 0 Atbildēt

Te nu taupības laikā varētu izvērtēt ,vai šie policisti ar savu attieksmi saskarsmē ar iedzīvotājiem vispār ir nepieciešami policijā.Pie pārkāpuma protams autors ir vainīgs pats,bet šī būtu īstā reize tikt vaļā no sliktiem darbiniekiem.Autoram jāuzraksta iesniegums.

267239. viesis 26.februāris 2009 15:06
0 0 Atbildēt

267213. viesis 26.02.2009 11:47

vairākus gadus atpakaļ, kad strādāju pašvaldībā, ....

===========

Nu, un ko tad tu sariebi tiem poličiem strādādams pašvaldībā? Sanāk jau ka tikai tevi ir medījuši?

8)

267255. viesis 26.februāris 2009 17:20
0 0 Atbildēt

man gan liekas ka autors runāja par strādāšanu citā pašvaldībā ne Ķekavā!

Zinot konkrēto vietu, lai lielās muldoņas aizver mutes un aizbrauc apskatās konkrēto vietu. Bardaks konkrēts!!!

267270. viesis 27.februāris 2009 1:15
0 0 Atbildēt

to KAKS

tie kuri saka, ka NESKATIES UZ CITIEM, BET VISPIRMS IEVĒRO PATS LIKUMUS, varu atbildēt, ka tie neko nesaprot no jurisprudences un neizprot soda jēgu..

sodam ir jābūt ne tikai, kā atmaksai no valsts puses par izdarīto pārkāpumu, bet gan arī kā audzinošam līdzeklim..respetktiivi, ja cilvēks redz, ka viņu par kaadu paarkāpumu soda, bet tajā pašā laikā 20 citi vadītāji par to pašu pārkāpumu turpat blakus netiek sodīti, tad sodot tikai vienu vadītāju, netiek ievēroti vairāki administratīvā (šajā gadījumā) soda piemērošanas principi, un soda mērķis netiek sasniegts...

267278. viesis 27.februāris 2009 12:13
0 0 Atbildēt

Ģerevņa :D

267290. viesis 27.februāris 2009 15:37
0 0 Atbildēt

vai tad pirmoreiz Ķekavas pāsvaldibas policisti izceļas. man liekas ja viņiem pasekotu ar kameru līdz, tad tādus brinumus redzētu, ka mati ceļas stāvus. Viņi gribēja uzlikt sodu manam bērnam, par to ka viņš stāveja blakus pīpmanim( nepilngadigam)

267311. viesis 1.marts 2009 23:05
0 0 Atbildēt

Vispār nav pieklājīgi māt uz citiem, ja pats esi vainīgs.

Kas attiecas uz ceļu zīmēm, tad tas nav ne kāds jaunums un cīnīties ar mafiju ceļu policijas un Administratīvās tiesas personā ir bezjēdzīgi. Atlioek vien samaksāt sodu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti